Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Наздогнати «Арматі»: чи вдасться Європі створити конкурента російському танку

  1. видимі переваги
  2. «Примітивне схрещування»
  3. невдалі спроби

На оборонній виставці Eurosatory європейські виробники представили кілька зразків новітньої бронетехніки, в тому числі два танка - середній MMBT і основний гібридний EMBT. На думку західних ЗМІ, розробка цих бойових машин повинна стати відповіддю на створення Росією «Арматі», а також підвищити експортний потенціал оборонної промисловості ЄС. Втім, опитані RT експерти вважають, що найближчим часом європейцям не вдасться створити бойову машину, яка склала б гідну конкуренцію російському танку.

На минулому в паризькому передмісті Вільпент міжнародної збройової виставці Eurosatory були представлені зразки двох нових європейських танків. Як повідомляє спеціалізоване британське видання Jane's, розробка бойових машин - результат науково-виробничої кооперації країн - учасниць ЄС.

Іспанська корпорація General Dynamics European Land Systems (GDELS) продемонструвала середній танк MMBT (Medium Main Battle Tank), а франко-німецька KNDS Group - основний танк EMBT (European Main Battle Tank).

GDELS - європейська корпорація зі штаб-квартирою в Мадриді, підрозділ американської General Dynamics Corporation. Крім Іспанії, в Європі GDELS також присутній в Німеччині, Швейцарії, Данії, Австрії, Чехії та Румунії. KNDS Group була утворена в 2015 році шляхом злиття активів французької Nexter Defense Systems і німецької Krauss-Maffei Wegmann. Обидві європейські компанії спеціалізуються на виробництві бронетехніки.

видимі переваги

Середній MMBT масою 42 тонни - незвичний для європейських армій танк. У 1970-1980-х роках місцеві збройні сили відмовилися від даного типу машин, зробивши вибір на користь основних бойових і колісних танків. Маса сучасних західних гусеничних машин, як правило, перевищує 50 тонн.

MMBT оснащений 120-міліметровим гладкоствольною зброєю, двома кулеметами, автоматизованою системою управління вогнем, тепловізором і лазерним далекоміром.

Також по темі

На оборонній виставці Eurosatory європейські виробники представили кілька зразків новітньої бронетехніки, в тому числі два танка - середній MMBT і основний гібридний EMBT Кидок «Леопарда»: чи зможуть оновлені німецькі танки стримати російську армію

Новітній німецький бойовий танк Leopard 2 А7V повинен забезпечити бундесверу військову міць, необхідну для стримування Росії, пише ...

Як заявив в коментарі Jane's топ-менеджер GDELS Мануель Серрано, представлений на виставці середній танк повинен перш за все задовольнити запити армій азіатських країн. Основними перевагами MMBT він назвав невисокі витрати на експлуатацію та можливість перекидати подібні машини на транспортних літаках A400M і C-17.

«Думаю, за основу для MMBT був узятий шведський легкий танк CV90120, однак на європейському театрі військових дій така машина марна. Швидше за все, вона піде на експорт, можливо, в ті країни, які експлуатують американські середні танки М48 або М60 », - зазначив у розмові з RT кандидат військових наук Сергій Суворов.

Експерт додав, що, на його погляд, набагато більший інтерес викликають спроби французьких і німецьких інженерів створити основний танк. Про характеристики EMBT, представленого на Eurosatory, відомо небагато.

На сайті одного з виробників - Nexter Defense Systems - йдеться, що виставковий зразок - це продукт схрещування німецького танка Leopard 2A7 і французького Leclerc.

Від Leopard 2A7 EMBT отримав корпус, двигун і шасі, а від Leclerc - легку вежу, гладкоствольну гармату CN-120-26, систему управління вогнем і комплекс автоматичного заряджання.

«Вигода гібридної машини полягає в дуже великих можливостях шасі Leopard, які можуть перевозити до 68 тонн, і в легкості гарматної вежі Leclerс», - розповів в інтерв'ю виданню l'Opinion голова виробничих програм Nexter Defense Systems Франсуа Грошані.

У березні минулого року начальник Головного управління озброєнь Міністерства оборони Франції Лоран Колле-Бійон повідомив, що спільні роботи над новим танком для армій двох держав повинні завершитися до 2030 року.

«Примітивне схрещування»

Leopard 2A7 і Leclerс вважаються одними з найбільш високотехнологічних танків в світі. Незважаючи на зовнішню схожість (пріплюснутая вежа, калібр гармат, посилена лобова броня), моделі мають масу принципових відмінностей.

Також по темі

Продукт політичної волі: навіщо Туреччина створює власний перспективний танк Продукт політичної волі: навіщо Туреччина створює власний перспективний танк

Туреччина готується до початку серійного виробництва власного перспективного танка Altay. Анкара планує замінити цими машинами 30% ...

Leopard 2 - більш важка машина (від 63 до 68 тонн) з екіпажем чотири людини. У свою чергу, Leclerс - єдиний західноєвропейський танк, оснащений автоматом заряджання боєприпасів. Це дозволило зменшити чисельність екіпажу до трьох осіб і полегшити конструкцію танка (54-58 тонн).

Основні переваги німецької машини полягають в потужному дизельному двигуні MB 873 і надійної трансмісії. Переваги французького танка в високому рівні активного захисту і в автоматизації процесів управління.

У той же час обидві машини не позбавлені істотних недоліків. Так, за 30 років модернізації Leopard 2 набрав «зайву вагу», який значно погіршив його транспортабельність і мобільність на місцевості. Головними проблемами Leclerс фахівці називають велика витрата палива, що не дуже надійну електроніку і високу ціну.

«Потрібно розуміти, що Leopard 2 і Leclerс - це дві абсолютно різні машини. Неможливо створити новий танк шляхом їх настільки примітивного схрещування. Дослідний зразок, який був представлений в Вільпент, - лише одна з проробок того танка майбутнього, про який постійно говориться. У серійне виробництво EMBT однозначно не піде », - зазначив Суворов.

невдалі спроби

Як зазначає BBC, Європа вперше з часу закінчення холодної війни розробляє танки нового покоління. У 1990-і і 2000-і роки США і провідні держави ЄС в кілька разів скоротили парк бойових машин, зосередившись на модернізації залишилися на озброєнні зразків.

У зарубіжній пресі, зокрема в матеріалах того ж Jane's і німецького видання Stern, зустрічається думка, що роботи по франко-німецькому танку, що стартували в 2015 році, - спроба Парижа і Берліна наздогнати російським танком Т-14 «армату» . На тлі погіршення відносин з Москвою кооперація європейців виглядає як прагнення дати адекватну відповідь на появу нових видів зброї в російській армії.

Відповідно до заявлених Уралвагонзаводом характеристикам, «армату» дійсно повинна перевершити всіх існуючих конкурентів.

Переваги Т-14 - потужна 125-міліметрова гармата, чудові ходові якості, безлюдна вежа і високий рівень захищеності екіпажу. Танкісти розміщуються в бронекапсула, а встановлений на «Арматі» комплекс активного захисту «Афгані» здатний перехоплювати будь-які боєприпаси.

Західні ЗМІ не сумніваються в здатності оборонної галузі Європи створити нові високотехнологічні танки. Однак журналісти вказують на серйозні проблеми існуючої військової техніки, які не можуть вирішити протягом останніх років в тому числі Німеччина і Франція.

Відповідно до лютневого звіту уповноваженого бундестагу у справах військовослужбовців Ханса-Петера Бартельса, в боєздатному стані знаходяться менше половини стоять на озброєнні Leopard 2. За даними французьких ЗМІ, в минулому році парк Leclerс був справний тільки на 65%.

Як пояснив Суворов, ще за часів холодної війни провідні держави НАТО регулярно намагалися створити основний танк, але кожен раз вони терпіли невдачу. Експерт вважає, що заявлені плани Франції і Німеччини щодо спільної розробки бойової машини також закінчаться безрезультатно.

«У військових і інженерів з західних держав різні погляди на те, як застосовувати танки під час військових дій. Також існує безліч розбіжностей з приводу конструкції, озброєння, електронної начинки, комплексів захисту, тому можна прогнозувати, що чергова спроба Франції і Німеччини створити щось спільне, закінчиться нічим », - підкреслив Суворов.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама