Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як самостійно встановити вигрібну яму з бетонних кілець

  1. Види різних септиків
  2. Підготовка до монтажу вигреба
  3. Етапи монтажу з повною гідроізоляцією
  4. Монтаж другої ємності
  5. утеплення вигреба
  6. Монтаж без гідроізоляції дна
  7. Поради щодо використання

При відсутності централізованої каналізації без вигрібної ями не обійтися При відсутності централізованої каналізації без вигрібної ями не обійтися. Можна розглянути варіанти біотуалетів, однак, обслуговування даного септика суворими зимами досить проблематично.

Вигрібна яма з бетонних колец- рішення всіх питань. Якісна гідроізоляція і монтаж септика на заміській ділянці створять необхідний комфорт і побутові зручності для постояльців.

зміст:

  1. Розбираємо різні види септиків
  2. Виробляємо підготовчі роботи
  3. Робимо правильний розрахунок
  4. Етапи монтажу з ями з гідроізоляцією
  5. Робимо другу ємність
  6. Виробляємо утеплення вигреба
  7. Установка гідроізоляції дна
  8. Слушні поради фахівця

Види різних септиків

Вигрібні ями для дачних туалетів бувають двох видів:

  1. Без гідроізоляції;
  2. Гідроізольовані.

Вигрібна яма без гідроізоляції - найпростіший спосіб монтажу дачного туалету. Однак такий вид септика підходить не для кожної ділянки, до того ж, володіє багатьма небажаними ефектами. Наприклад, наявність запаху може зіпсувати відпочинок в саду, а забруднені грунтові води - урожай овочів і зелені.

Дивимося відео, що з себе представляє цей продукт:

Каналізаційні колодязі без гідроізоляції бувають наступних видів:

  • Простий котлован без облицювання.
  • Котлован з покришками.
  • Котлован з цегляної кладки.

Опалубки для вигрібних ям:

  • дерев'яна;
  • Металева.

Вигрібні ями без гідроізоляції можна встановлювати, якщо грунтові води знаходяться недалеко поверхні землі. Також не можна встановлювати такі туалети поруч з житловими будинками (і сусідськими дачними будиночками). Термін служби септика залежить від кількості проживаючих у будинку, і при заповненні ями на 2/3 об'єму, потрібно очищати за допомогою фекального насоса для вигрібної ями або копати нову.

Термін служби септика залежить від кількості проживаючих у будинку, і при заповненні ями на 2/3 об'єму, потрібно очищати за допомогою фекального насоса для вигрібної ями або копати нову

Різні види

Гідроізоляція вигрібних ям може бути здійснена за допомогою:

  • Пластикових резервуарів;
  • Цегляної кладки;
  • Бетонних кілець.

Утилізація відходів у пластикових ємностях відбувається за рахунок спеціальних бактерій, поміщених в них. Ціна ємностей для вигрібної ями залежить від обсягу. Гідроізоляцію з бетону конструюють з бетонним дном і без нього. Ями без дна обходяться дешевше і встановлюються простіше. Однак ефективність такого пристрою сумнівна. По-перше, є ризик зараження ґрунтових вод. По-друге, через якийсь час яму без дна потрібно засипати землею. По-третє, наявність запаху - небажане явище на дачі.

У зв'язку з цим, власники вважають, що вигрібна яма на дачі повинна бути встановлена ​​на бетонній основі. Для підвищення гідроізоляційних властивостей бетонні кільця і ​​дно покривають спеціальним захисним шаром. Повністю гідроізольований вигрібна яма з кілець відповідає всім гігієнічним нормам і абсолютно безпечний.

Переваги гідроізольований ями:

  1. Ізоляція стічних вод;
  2. Захист ґрунту від зараження;
  3. Відсутність запаху;
  4. Установка не залежить від грунтових вод;
  5. Естетичність.

Підготовка до монтажу вигреба

  1. Перш за все, необхідно визначити правильне місце розташування вигрібної ями. Для цього існують певні критерії: близькість до будинку - не менше п'яти метрів; близькість до паркану - не менше двох метрів; близькість до джерела водопостачання - 25 метрів в напрямку по діагоналі.
  2. Установка вигрібної ями з бетонних кілець повинна припускати під'їзд машини асенізатора для виконання очисних робіт.
  3. Перед початком установки необхідно грунтовно очистити грунт від забруднень.
  4. Для ефективної установки гідроізоляції не рекомендується копати яму у вологому грунті.
  5. Далі, перед установкою вигрібної ями з бетонних кілець необхідно правильно визначити обсяг септика.
  6. Також заздалегідь готуються зливні труби, що виводять відпрацьовану побутову воду: з пральних машин, кухонних відходів і ванни. Труби кладуться на глибині 80 см. З урахуванням нахилу.
  7. Глибина котловану для монтажу вигрібної ями з бетонних кілець повинна бути менше трьох метрів. Цей розрахунок безпосередньо пов'язаний з довжиною шланга асенізаторської машини: його довжина становить 3 метри.

Як розрахувати обсяг зливної ями

При розрахунку обсягу накопичувальної ємності необхідно враховувати кілька показників:

  1. Кількість постійно проживаючих осіб;
  2. Наявність пральної і посудомийної техніки;
  3. Наявність ванною або душа.

Якщо в будинку не встановлена ​​ванна кімната і немає посудомийної машини, обсяг накопичувача для вигрібної ями з бетонних кілець визначається з розрахунку 0,5 кубометрів на одну людину.

Дивимося відео, трохи про монтаж і розрахунку:

Якщо в будинку знаходиться водорасходующее обладнання, сім'я регулярно купається в душі, - величина обсягу визначається з розрахунку 2 кубометра на одну персону.

Етапи монтажу з повною гідроізоляцією

Які інструменти знадобляться:

  • Дві лопати: совкова і штикова.
  • Кельму.
  • Сходи.
  • Відра.
  • Рівень будівельний.
  • Кілочки для розмітки.

Схема пристрою вигреба

  • Днище: цементна стяжка (готова ж / б плита);
  • Ж / б плита для перекриття;
  • Вентиляція вигрібної ями;
  • Ж / б опорне кільце;
  • Ж / б кільця різного діаметру;
  • Дерев'яна кришка;
  • Чавунний (поліпропіленовий) люк.
  1. Після проведення підготовчих маніпуляцій для облаштування вигреба і обчислення обсягу колодязя, необхідно придбати самі ж / б кільця. Купівля ємностей для вигрібної ями обійдеться дешевше, як і сама установка. Для цього слід закопати резервуар на відстані десяти метрів від будинку і підвести стічні труби, а під саму ємність змонтувати прокладку з піску і гравію.
  2. Вигрібна яма з бетонних кілець: установка. Дно котловану вирівнюється і покривається залізобетонною плитою або стяжкою. Бажано придбати нижню ж / б кільце для ями з уже відлитий днищем. Така конструкція забезпечить ідеальну гідроізоляцію, завдяки відсутності швів.
  3. На підготовлене дно встановлюються ж / б кільця, скріплені металевими скобами. Між кільцями можна покласти ущільнення з гуми (просто застосувати використані камери від велосипедів).
  4. Герметизацію стиків між кільцями проводять рідким склом з розчином цементу з внутрішньої і зовнішньої сторони. Цим же розчином герметизують всю поверхню ж / б кілець.
  5. Над верхнім кільцем монтується перекриття. У перекритті передбачений люк з чавуну або пенопропілена, який закривається кришкою.
  6. Далі проводиться монтаж вентиляції вигрібної ями.

Монтаж другої ємності

особливості монтажу

Для підвищення функціональності вигрібної ями встановлюють другий колодязь. Функція цього накопичувального резервуара - очисна.

Другий резервуар теж складається з ж / б кілець, але без бетонного днища: замість нього насипається дренажний шар. На рівні 0,5 м. Від грунту в обох ж / б кільцях просверливаются отвори для монтажу переливних труб.

В основний резервуар-накопичувач дачної вигрібної ями поміщаються спеціальні бактерії для переробки відходів. Ці мікроорганізми відмінно перетворюють фекальні маси і побутові відходи в технічну воду без запаху. Технічна вода в міру заповнення колодязя перетікає в другій (додатковий) резервуар, а звідти вже проникає в грунт. Установка другого колодязя дозволяє рідше викликати очисну асенізаторську техніку, а значить, економить кошти.

Дивимося відео, етапи монтажу:

Вигрібна яма на дачі може являти собою і установку системи з трьох колодязів. Перший з них служить накопичувачем фекальних мас, другий - для стоку використаної побутової води (прання, прибирання), а третій - очисний. Перші два колодязя герметизуються повністю, а третій встановлюється з дренажною системою для стоку очищеної технічної води. Всі три колодязя з'єднуються між собою переливними трубами.

утеплення вигреба

Для запобігання замерзання стічних відходів проводиться утеплення вигрібної ями на дачній ділянці за допомогою гідроізольований мінеральної вати. Утеплення проводиться на рівні промерзання ґрунту.

Монтаж без гідроізоляції дна

Вигрібну яму з бетонних кілець можна встановити без герметичного дна. Для цього на дні котловану роблять дренаж, що забезпечує хорошу вбираність стічних відходів. Пам'ятайте, що відсутність герметичності може призвести до зараження підземних вод, тому заздалегідь визначите глибину їх залягання. Рівень протікання ґрунтових вод - не вище трьох метрів від поверхні.

Рівень протікання ґрунтових вод - не вище трьох метрів від поверхні

Схема робіт без дренажу

Дренажна система для днища котловану складається з декількох шарів:

  1. Шар піску;
  2. Термосклеєний геотекстиль;
  3. Шар щебеню;
  4. Термосклеєний геотекстиль.

Геотекстиль забезпечує якісну пропускну здатність піску і щебеню, оберігаючи їх від замулювання.

Така вигрібна яма з бетонних кілець добре справляється з утилізацією стоків. Чи не спитайте Термосклеєний геотекстиль з голкопробивним: він перешкоджає поглинанню грунтом води після забруднення.

Поради щодо використання

Ціни ємностей для вигрібних ям з пластика не всіх влаштовують. Якщо ви правильно встановили вигрібну яму з бетону, ніякого запаху на території вашої ділянки не буде. Тепер потрібно правильно користуватися очисною системою, щоб уникнути неприємностей.

  • Вчасно викликайте асенізаторську машину при заповненні септика.
  • Рівень заповнення вигрібних ям з бетонних кілець можна перевіряти за допомогою дерев'яного жердини.
  • Для прискорення переробки фекальних мас і збільшення дренажних властивостей колодязя використовуйте біо препарати.
  • Проводьте заміну або очищення фільтраційного септика раз в 7 - 10 років для підвищення очищаючих властивостей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама