Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як утеплити підлогу в квартирі на першому поверсі своїми руками

  1. Варіанти утеплення підлоги зовні
  2. Технологія утеплення підлоги з підвалу
  3. Практичні поради:
  4. Технологія утеплення підлоги в квартирі
  5. Повний демонтаж всієї конструкції
  6. Ретельна зачистка ЗБВ і огляд поверхні
  7. Монтаж пароізоляційного шару
  8. Облаштування шару теплоізоляції
  9. гідроізоляція підлоги

Складно добитися хорошого мікроклімату в будь-якій частині будови, якщо не подбати про зниження рівня тепловтрат будь-яким підходящим способом. А для квартир перших поверхів утеплення підлоги більш ніж актуально. Через нього йде до 15% тепла (в залежності від типу підвалу, його особливостей, обробки), і різниця між підлогою і середньою температурою в приміщенні може перевищувати ті самі прийнятні 20, на які орієнтують фахівці.

Але і це не все. Перекриття в багатоповерхівках зроблені з ж / б плит. Постійна сирість, що йде знизу, ініціює розвиток цвілі і грибка, які поступово переміщаються в житло. Отже, утеплення підлог в квартирі на першому поверсі - це не тільки комфорт, але і цілком виправдана необхідність. Залишається лише розібратися, як це грамотно зробити своїми руками.

Зміст статті

Варіанти утеплення підлоги зовні

З точки зору ефективності - найкраще рішення. Одна з особливостей процесів, що протікають в тому, що утворення конденсату відбувається на кордоні утеплювач - основа. Саме тому рекомендується укладати матеріал теплоізоляції з того боку, де розташована «холодна зона», тобто підвал.

Якщо є можливість реалізувати це технічно, та до того ж підсобне приміщення будівлі неопалюване (труби контуру обігріву всерйоз брати до уваги не варто), то почати утеплення підлоги бажано саме з цього. Практика показує, що в більшості випадків керуючі компанії відносяться до даної проблеми з розумінням (тим більше що власник виконує таку роботу за свої гроші), і складнощів з узгодженням не виникає.

Практика показує, що в більшості випадків керуючі компанії відносяться до даної проблеми з розумінням (тим більше що власник виконує таку роботу за свої гроші), і складнощів з узгодженням не виникає

Технологія утеплення підлоги з підвалу

Тут все досить просто, тому досить лише алгоритму дій.

  1. Необхідно звернутися в КК, і після отримання дозволу на утеплення підлоги зовні ознайомитися з проектом будинку. Ще краще - домовитися з відповідним фахівцем, щоб він на місці показав контури квартири.
  1. Провести розмітку стелі підвального приміщення.
  1. Визначитися з квадратурою площі, яку доведеться утеплювати.
  1. Придбати відповідні матеріали. Щоб правильно зробити розрахунок їх необхідної кількості, доцільно скласти план верхній частині підвального приміщення, яка підлягає обробці, і позначити на ньому сегменти (квадрати, прямокутники), орієнтуючись на габарити плит. Це допоможе знизити відходи в процесі обрізки виробів і, відповідно, фінансові вкладення на придбання утеплювача. Найбільш простий у виконанні і не дуже дорогий варіант - утеплення плитами пеноплекса .

Найбільш простий у виконанні і не дуже дорогий варіант -   утеплення плитами пеноплекса

Додатково знадобляться:

  • клей;
  • плівка п / е;
  • герметизирующий матеріал. В основному використовується клеюча стрічка (будівельна). При наявності значних зазорів між фрагментами їх можна попередньо ущільнити піною монтажної.

Практичні поради:

  • Дешевий пінопласт купувати недоцільно. Він пористий, а в підвальному приміщенні часто спостерігаються випаровування (безпосередньо від труб опалення або ГВП, через порушення герметичності стиків). Плити, навіть вкриті плівкою, стануть вбирати вологу досить інтенсивно. Та й точності розкрою матеріалу добитися не вийде - пінопласт легко кришиться. Значить, на стиках фрагментів можуть утворитися пристойні щілини, якісне закладення яких іноді буває виконати важко.
  • Клеїть - тільки вологостійкий. Він коштує трохи дорожче, але в даному випадку витрати цілком виправдані.
  1. Фіксація плит на стелі підвалу методом приклеювання. Дюбеля в даному випадку не застосовуються, так як основа - ЗБВ.
  1. Закладення утворилися щілин (піна + стрічка).
  1. Облаштування гідроізоляційного шару. Плівка добре кріпиться до ПЄНОПЛЕКС тим же складом, що клеїть.

Внутрішнє утеплення підлоги

Воно завжди вважається додатковим, але в ряді випадків такий спосіб є єдиним, отже, основним. Потрібно відразу відзначити, що повного демонтажу підлоги не уникнути. Велику помилку роблять ті, хто намагається спростити технологію теплоізоляції і обмежується лише зняттям мостин і укладанням відповідних матеріалів між лагами.

Тому і почати розгляд методики облаштування утеплення підлоги в квартирі (причому не тільки на першому поверсі) потрібно з того, щоб з'ясувати, навіщо він потрібен, повний (і витратний за часом) демонтаж.

Де накопичується конденсат, вже сказано. Якщо укладати утеплювач безпосередньо на бетонну підлогу в кімнаті, волога на ньому і стане поступово збиратися. Щоб уникнути негативних наслідків у вигляді постійної вогкості в приміщенні, скоротити час нормально придатності матеріалу для утеплення, необхідно змонтувати шар пароізоляції. Причому незалежно від того, чим саме виробляється обробка перекриття. Розраховувати на те, що, наприклад, Піноплекс вологу практично не вбирає, не варто.

Технологія утеплення підлоги в квартирі

Вибір матеріалів - на розсуд власника. Все залежить від того, як саме облаштований підлогу. Якщо це типова схема - на лагах - то Піноплекс використовувати навряд чи доцільно. Точний розкрій плит зробити не вийде хоча б тому, що елементи підстави не розташовані по відношенню один до одного строго паралельно (перевірено, і не раз). Тим більше що установкою лаг займався раніше, як правило, не сам власник, а робочі, які навряд чи були зацікавлені в скрупульозної точності.

Тому під дощату підлогу краще укладати плити (рулони) мінвати. Цей матеріал досить еластичний, що і гарантує відсутність стиків між ним і дерев'яною конструкцією після монтажу утеплювача.

Повний демонтаж всієї конструкції

Чи варто це робити, вирішувати власнику. Але утеплення підлоги - хороший шанс одночасно провести дефектацию опорних елементів і заміну деяких при необхідності. Тут слід орієнтуватися на стан підлоги. До того ж надається непогана можливість виконати його додаткове вирівнювання (зміною висоти окремих лаг).

Ретельна зачистка ЗБВ і огляд поверхні

Якщо вже робити ремонт підлог в квартирі, то вже по повній програмі. Найменша тріщина в перекритті, «що відкрився» зазор між плитами - все це підвищує тепловтрати з квартири. А раз це ще і перший поверх, то і вогкість проникає в неї досить швидко. Чим усунути недолік, вирішується в ході огляду і визначення обсягу необхідних робіт. Як правило, достатньо розчину на основі цементу і піску.

Монтаж пароізоляційного шару

Для квартири можна обмежитися плівкою п / е. Є продукція, спеціально призначена для цих цілей. Якщо лаги не знімалися, то полотно слід загортати на них, виключаючи прямий контакт деревини з утеплювачем. Те ж стосується і стін по периметру. Про те, що стики потрібно проклеювати стрічкою будівельної, нагадувати не варто - це аксіома.

Облаштування шару теплоізоляції

Про минвату вже сказано. Перед її покупкою варто зробити вимір інтервалів між лагами (якщо вони залишаються на місці), і придбати утеплювач за розміром. Окремо слід відзначити такий параметр, як товщина матеріалу. Його слід підбирати знову-таки по лагам (їх висоті), щоб не зменшувати корисний об'єм кімнати. Але між утеплювачем і мостинами необхідно забезпечити невеликий зазор. Така природна вентиляція над підлогою додатково запобіжить поява вогкості.

Другий варіант - засипка керамзиту з подальшою стяжкою. Це одна з найпоширеніших рекомендацій утеплення підлог. В принципі, непоганий спосіб, тим більше що значного навантаження на перекриття не буде. Але ось наскільки він прийнятний для квартири, якщо врахувати деякі фактори: скрутність простору, бруд і необхідність очікування, поки розчин повністю не затвердіє. Але тим, хто вирішить реалізувати таку технологію, варто нагадати, що бажано купувати керамзит різних фракцій. Це дозволить домогтися більш якісного ущільнення шару при невеликій його товщині.

гідроізоляція підлоги

Вона виконує подвійну функцію - запобігає потраплянню на деревину мостин як конденсату (знизу), так і води зверху. Наприклад, під час вологого прибирання підлог.

Варіант облаштування теплих підлог, можливі методики і схеми - окрема тема, яка розглянута тут .

У статті все докладно розписано. Можливо, деякі пункти і рекомендації читачеві і не знадобляться. Але все корисні поради, зауваження щодо вибору матеріалів і особливостям окремих операцій засновані на практичному досвіді автора в справі утеплення підлог в квартирах перших поверхів. А наскільки вони корисні і чи варто ними керуватися, вирішуйте самі.

Успіхів в утепленні підлоги на першому поверсі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама