Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відремонтувати дах гаража, в тому числі своїми руками, як усунути текти зсередини

  1. Ремонт при протечках в даху гаража
  2. Як відремонтувати бетонний дах гаража
  3. Відео: ремонт частини бетонної даху гаража
  4. Ремонт металевого даху гаража
  5. Відео: нанесення бітумної мастики на металевий дах гаража
  6. Відео: ремонт даху з профнастилу
  7. Відео: ремонт м'якої покрівлі гаража
  8. Застосування рулонних матеріалів «Техноніколь» для ремонту даху
  9. Відео: монтаж покриття «Техноніколь»
  10. Відео: ремонт даху з профнастилу рідким «гідроізолом»
  11. Відео: руберойд на даху гаража
  12. Відео: застосування мастики для гідроізоляції покрівлі
  13. Відео: приготування гарячої бітумної мастики

Дах гаража будь-якого типу потребує своєчасного ремонту, так як протікання і інші дефекти є частим явищем при експлуатації приміщення. Перед початком ремонту визначаються масштаби необхідного ремонту, підбираються матеріали і здійснюється комплекс робіт.

Ремонт при протечках в даху гаража

В результаті тривалого впливу кліматичних факторів будь-яку будівлю втрачає свої експлуатаційні характеристики, що сприяє появі в покрівлі тріщин, протікань, деформації. Це властиво дахах будь-якого типу, і в кожному випадку для ремонту використовуються певні матеріали, технології та інструменти.

Це властиво дахах будь-якого типу, і в кожному випадку для ремонту використовуються певні матеріали, технології та інструменти

Протікання можуть виникнути і в зимову пору року через часткове відтавання льоду і скупчення води в місці переходу теплою покрівлі в холодну

Для часткового або повного ремонту часто використовуються наступні матеріали й інструменти, підбираються залежно від типу даху:

  • цементна суміш для бетонної стяжки;
  • бітум або мастики на його основі;
  • руберойд, ТехноНІКОЛЬ, гідроізол та інші рулонні матеріали;
  • монтажна піна.

Як відремонтувати бетонний дах гаража

Покрівля з бетонних плит зазвичай облаштовується з невеликим ухилом в бік протилежної від виїзду з гаража стіни. Це необхідно для забезпечення сходу опадів і запобігання скупчення великої кількості снігу. Існують і будівлі з плоским дахом, але в таких випадках важлива ретельна гідроізоляція поверхні і облаштування відводу дощової вологи.

Існують і будівлі з плоским дахом, але в таких випадках важлива ретельна гідроізоляція поверхні і облаштування відводу дощової вологи

Якщо покрівля гаража має невеликий ухил, її потрібно гідроізолювати особливо ретельно

Багаторічна експлуатація гаражного боксу призводить до поступового зносу шару гідроізоляції, порушення герметичності швів та стиків плит. В результаті цього виникають протікання і потрібний ремонт. Найчастіше вода проникає в приміщення через тріщини в стиках. Для вирішення такої проблеми використовують кілька ефективних методів, підбираються залежно від ситуації і стану покрівлі. Зустрічаються такі проблеми і шляхи їх усунення:

  • на новій даху з бетонних плит, які не оснащеної гідроізоляцією, роблять бетонну стяжку для вирівнювання поверхні, що дозволить запобігти скупченню вологи. Після цього на висохлу поверхню наплавляють руберойд або наносять бітумну мастику. Ефективна також рідка гума. Цими матеріалами обробляють всю поверхню;

    Бетонна стяжка усуває всі нерівності поверхні, які могли б стати причиною скупчення води

  • дах, покриту старим руберойдом, очищають від цього матеріалу, знаходять тріщини і замазують їх бітумною мастикою. При необхідності можна обробити всю поверхню гідроізолюючим складом;

    Руберойд наплавляют за допомогою газового пальника з нахлестом полотен один на одного

  • практичним рішенням для старої або нової даху гаража є грунтування бетонних плит з подальшим нанесенням руберойду. Для цього поверхню очищають від бруду і сміття, просушують, ретельно обробляють бітумною мастикою спочатку одним шаром, а після його висихання - другим. Далі кріплять руберойд, що наплавляється за допомогою пальника;

    Для кращої герметизації поверхню покрівлі перед наплавленням можна обробити двома шарами бітумної мастики

  • нанесення рідкої гуми - дороге, але ефективне захід для усунення дрібних тріщин і гідроізоляції даху з бетонних плит. Засіб наносять методом розпилення на весь дах, але висока вартість матеріалу робить його рентабельним лише для обробки великих площ.

    Рідку гуму зазвичай використовують на дахах з великою площею

Для застосування будь-якої з перерахованих вище технологій ремонту будуть потрібні наступні інструменти:

  • будівельний рівень;
  • шпателі і жорсткі кисті;
  • правила різної довжини для вирівнювання рідкої гуми;
  • промисловий фен або газовий пальник;
  • металева щітка;
  • кельму.

Всі інструменти повинні бути надійними і безпечними, а при розпиленні рідкої гуми або наплавленні руберойду необхідно використовувати засоби індивідуального захисту.

Відео: ремонт частини бетонної даху гаража

https://youtube.com/watch?v=wuJx6qsTTLI

Ремонт металевого даху гаража

Бетонний, цегляний або металевий гараж може мати покрівлю з металу, але такий матеріал схильний до корозії. В результаті цього з'являються іржа, тріщини і щілини, через які в приміщення надходить волога. Перед здійсненням ремонту слід визначити розташування щілин і масштаб необхідних робіт.

Перед здійсненням ремонту слід визначити розташування щілин і масштаб необхідних робіт

Металевий дах гаража найчастіше виконується з листового металу товщиною 3-4 мм

Металевий дах може бути виконана з листів металу, товщина якого становить близько 3-4 мм. Протікання утворюються в різних місцях, в залежності від чого визначається метод проведення ремонтних робіт. Основними є такі ситуації:

  • невеликі щілини в області стику даху і стін можна закрити клоччям. Металеву поверхню варто обробити гідроізолюючої фарбою або рідкої гумою для усунення дрібних щілин. Всі роботи проводяться на сухій поверхні;

    Рідка гума часто використовується для гідроізоляції великих металевих покрівель

  • на двосхилим металевої даху дірки можуть утворитися в області стику площин. В такому випадку максимально ефективний метод зварювання, для чого потрібне спеціальне обладнання, а також листи металу розміром трохи більше діри. Такі заплатки приварюють в місцях утворення тріщин, усуваючи протікання;

    Невеликі листи металу приварюють в місцях появи тріщин і наскрізних отворів

  • протікання в зоні стику стін і металевого даху можна нейтралізувати монтажною піною, герметиками для зовнішніх робіт. Обробити всю дах можна рулонними гідроізоляційними матеріалами.

    Закласти невеликі дефекти в даху гаража з профнастилу можна за допомогою монтажної піни

Для усунення великих дірок не підходять рулонні матеріали, але оптимальний метод зварювання. Для запобігання протікання на покрівлю гаража стоїть укласти руберойд, попередньо обробивши поверхню бітумною мастикою.

Відео: нанесення бітумної мастики на металевий дах гаража

Як відремонтувати покрівлю гаража з профнастилу

Цегляний, бетонний або металевий гараж може мати дах з профільованих листів. Форма покрівлі може бути двосхилим або плоскою з нахилом. У будь-якому випадку тривала експлуатація, кліматичні умови сприяють появі дірок, порушення гідроізоляційного шару. Кроквяна система часто є основою даху з профнастилу і тому дахове покриття повинне надійно захищати приміщення від протікання. При виникненні дефектів в профільованих аркушах здійснюється ремонт даху.

При виникненні дефектів в профільованих аркушах здійснюється ремонт даху

Дах з профнастилу надійно захищає гараж від опадів до тих пір, поки в ній не з'являться дефекти, обумовлені тривалою експлуатацією

Основні етапи ремонту покрівлі з профнастилу полягають в наступному:

  1. Огляд поверхні і визначення масштабу необхідних робіт. У багатьох випадках пошкоджені листи профнастилу потрібно міняти повністю, але маленькі щілини легко усунути простішими методами.
  2. Якщо покрівля стара і тривалий час не ремонтувалася, потрібно зняти листи покриття, замінити прогнилі деталі кроквяної системи на нові елементи.
  3. Після ремонту крокв потрібно перевірити листи профнастилу на цілісність. Іржаві і деформовані елементи слід замінити на нові.
  4. Ціле і якісне покриття фіксується на кроквяної системі, а по завершенні робіт на двосхилим даху монтують коник.

    На двосхилових дахах після монтажу листів профнастилу встановлюється коньковий елемент

  5. Незначні пошкодження на профнастилі усувають за допомогою бітумної мастики і скловолокна, чергуючи ці шари. Останнім шаром накладається мастика.

Відео: ремонт даху з профнастилу

Ремонт м'якої покрівлі гаража

Капітальний гараж з м'якою покрівлею особливо схильний до протікань і вимагає своєчасного ремонту. Обумовлено це тим, що м'яке покриття даху не володіє високими технічними характеристиками і тривалим терміном служби. М'яка покрівля може бути деформована в результаті сильних кліматичних впливів і механічних пошкоджень.

При великій кількості дірок, тріщин, протікань рекомендується повна заміна покриття. Для цього видаляють старий шар матеріалу за допомогою сокири або іншого відповідного інструменту, а потім наносять новий. Такий метод підходить при заміні м'якої покрівлі на більш жорстке покриття.

Старе дахове покриття видаляють за допомогою сокири

Для часткового ремонту та усунення невеликих протікань використовують сокиру, ніж, кельму і шпатель. Технологія робіт виражена в наступному:

  1. Для часткового ремонту даху гаража потрібно бітумна мастика і руберойд. На пошкодженій ділянці слід зробити хрестоподібний розріз, відігнути краю старого матеріалу і всередину нанести розігрітий бітум, а потім укласти шматок руберойду, розмір якого відповідає отвору.

    На внутрішню поверхню пошкодженої ділянки наносять бітум і укладають шматок руберойду

  2. Після укладання такої внутрішньої заплатки наносять шар бітумної мастики, а далі притискають відігнуті краї матеріалу. Потім вирізують зовнішню латочку, розмір якої повинен бути більше розрізу на 15-20 см.
  3. Латочку фіксують за допомогою бітумної мастики, краю також промащують цим складом, а зверху посипають піском.

    Зовнішня латка повинна бути на 15-20 см довшою і ширшою пошкодженої ділянки

Якщо м'яка покрівля гаража покрита мережею дрібних тріщин, що утворюють протікання, то найкраще обробити всю покрівлю повністю бітумною мастикою або рідкою гумою. Перший склад наноситься пензлем в кілька шарів після висихання кожного попереднього, а рідка гума наноситься методом розпилення.

Відео: ремонт м'якої покрівлі гаража

Матеріали для ремонту

Існують кілька основних універсальних видів матеріалів для захисту даху від протікання. Вони володіють терміном служби більше 10 років, міцністю і стійкістю до механічних впливів. Такі властивості характерні для рулонних і обмазувальних варіантів гідроізоляції, які оптимальні для гаража.

Такі властивості характерні для рулонних і обмазувальних варіантів гідроізоляції, які оптимальні для гаража

Для перекриття гаража часто використовують сучасні рулонні покрівельні матеріали

Застосування рулонних матеріалів «Техноніколь» для ремонту даху

«Техноніколь» являє собою рулонний матеріал для гідроізоляції покрівель різного типу. Структура полотна складається з декількох шарів, а нижній шар являє собою бітум, який при монтажі розплавляється і забезпечує ретельну фіксацію полотна. Такий матеріал оптимальний для бетонної покрівлі, але можливо його застосування і на дерев'яній даху із суцільною обрешетуванням.

Такий матеріал оптимальний для бетонної покрівлі, але можливо його застосування і на дерев'яній даху із суцільною обрешетуванням

Рулонне покриття «Техноніколь» складається з декількох шарів, самим нижнім з яких є бітумний

Методика застосування цього матеріалу на бетонній даху вимагає виконання наступних дій:

  1. Поверхню очищають від пилу і бруду, просушують і вирівнюють бетонною стяжкою. Після висихання вирівнюючого шару можна продовжити роботи.

    Перед початком робіт з даху потрібно видалити бруд і старе покриття

  2. На дах наносять бітумний праймер, необхідний для поліпшення адгезії матеріалу з поверхнею покрівлі і чекають висихання складу. Далі розгортають невелику частину рулону від кута даху і за допомогою газового пальника або будівельного фена прогрівають нижню частину полотна, розгортаючи рулон в міру необхідності.

    При монтажі на похилих дахах слід використовувати страхувальні троси

  3. Після монтажу кожну смугу накочують валиком. Це необхідно для кращого прилягання матеріалу до поверхні. Кожну наступну смугу потрібно укладати з нахлестом близько 8 см на попередню. Таким чином полотна монтують в два-три шари. В області парапетів нижній шар піднімають на 25 см, а верхній - на 5 см. Всі області примикання ізолюють спеціальної бітумної стрічкою.

Відео: монтаж покриття «Техноніколь»

Покриття «Гідроізол» для покрівлі гаража

Часто для гідроізоляції і профілактики протікання даху гаража використовують бітумно-полімерний склад «Гідроізол». Він не вимагає розігріву перед застосуванням, легко усуває щілини і маленькі тріщини в поверхні. Після висихання виходить цілісне покриття, яке має термін служби в десятки років і витримує інтенсивні кліматичні впливу. За допомогою «гідроізолом» можна не тільки повністю обробити поверхню, але і заповнити невеликі щілини і тріщини, усунути діри в руберойді, обробити козирки та інші області даху гаража.

За допомогою «гідроізолом» можна не тільки повністю обробити поверхню, але і заповнити невеликі щілини і тріщини, усунути діри в руберойді, обробити козирки та інші області даху гаража

Рідкий «Гідроізол» випускається в ємностях різного об'єму

Технологія роботи з рідким «гідроізолом» має такі особливості:

  1. Поверхня бетонної або дерев'яного даху очищають від пилу і бруду, що сприяє посиленню адгезії складу.
  2. Чисту поверхню прогрунтовивают праймером на основі «гідроізолом» і дають висохнути протягом 3 годин.
  3. Перед застосуванням склад слід розбавити розчинником «Сольвент» в пропорції 1:10.
  4. Засіб можна наносити на поверхню за допомогою валика, кисті і інших малярних інструментів.

Після обробки поверхня не пропускає вологу, тому «Гідроізол» широко затребуваний для гідроізоляції

Рулонний матеріал «Гідроізол» дозволяє повністю обробити дах гаража і забезпечити надійний захист від протікання. Матеріал являє собою полотно, згорнуте в рулон. Висока міцність, простий монтаж, тривалий термін служби і стійкість до вологи роблять «Гідроізол» затребуваним і ефективним для дерев'яних або бетонних дахів і металевих покриттів.

Рулонний матеріал «Гідроізол» складається з бітумно-полімерного сполучного, армованого стеклотканью і обробленого зверху спеціальної грубозернистим посипанням

Основні етапи застосування рулонного матеріалу:

  1. Спочатку очищають поверхню, роблять бетонну стяжку на плитний покрівлі і просушують її.
  2. При механічному монтажі полотна на скатній покрівлі матеріал розкочують по низу даху і фіксують скобами і степлером. Наступні листи укладають з нахлестом близько 10 см на нижні, а стики промащують бітумною мастикою.
  3. Гарячий спосіб монтажу оптимальний для плоских покрівель і здійснюється за методикою кріплення гідроізоляції «Техноніколь». Рулон поступово розгортають по поверхні, прогрівають нижню частину полотна, притискаючи його валиком.

Відео: ремонт даху з профнастилу рідким «гідроізолом»

Ремонт за допомогою руберойду

Руберойд часто використовують для поновлення гідроізоляційного шару даху без демонтажу старого покриття. За допомогою такого матеріалу можна захистити від протікання як дерев'яний дах із суцільною обрешетуванням, так і плитную бетонну покрівлю гаража. При цьому все ж рекомендується видаляти старі шари руберойду перед монтажем нового полотна, що забезпечить хороший захист покрівлі від вологи.

При цьому все ж рекомендується видаляти старі шари руберойду перед монтажем нового полотна, що забезпечить хороший захист покрівлі від вологи

Руберойд з бітумним шаром часто використовується для гідроізоляції даху

Методика обробки даху за допомогою руберойду полягає в наступному:

  1. Дах очищають від пилу і бруду. За допомогою монтажної піни, покрівельної мастики або цементного складу закладають всі наявні щілини.
  2. За день до монтажу рулони руберойду треба розкачати і дати їм відлежатися. При відсутності достатнього для розкладки простору можна просто перемотати матеріал в зворотну сторону.
  3. Поверхня даху слід прогрунтувати. Для цього використовують один з варіантів складів:
    • нагрітий бітум шаром до 5 см;
    • покрівельну мастику з температурою 200 ° C;

      Для грунтовки даху можна застосовувати розігріту до 200 градусів покрівельну мастику

    • ґрунтовку для покрівельних робіт.
  4. З нижнього краю даху починають укладку підкладкового руберойду з нахлестом аркушів в 10-15 см. Кріплення здійснюється за допомогою бітуму або мастики. Необхідно не менше 2 шарів підкладкового матеріалу, краї якого підвертають під карниз покрівлі і фіксують шиферними цвяхами.
  5. Верхній шар створюють з руберойду з грубої піщаної присипкою. Полотна фіксують з нахлестом, промащуючи всі стики мастикою.

    Для верхнього шару м'якої покрівлі використовується руберойд з піщаної посипкою

Відео: руберойд на даху гаража

Ремонт даху гаража мастикою

Виробники гідроізоляційних матеріалів представляють широкий спектр покрівельних мастик для облаштування дахів різного типу. Такі цифри є в'язкі склади на основі полімерів, бітуму, гуми, дьогтю, бутилкаучуку. Рідкі склади дозволяють усунути дрібні протікання в бетонних, дерев'яних, металевих дахах. Їх застосування залежить від простому нанесенні засобу на чисту і суху поверхню за допомогою кисті або валика. Можлива як повна обробка даху, так і точкове нанесення в декілька шарів після висихання кожного попереднього.

Можлива як повна обробка даху, так і точкове нанесення в декілька шарів після висихання кожного попереднього

Мастики представлені в асортименті різних виробників

Гідроізолюючі мастики часто служать основою для укладання рулонних матеріалів. Таким чином забезпечується максимальний захист даху від протікання, щоб ремонт не потрібен був довгий час. Можливе застосування мастик в якості самостійної гідроізоляції, але обов'язково в кілька шарів.

Відео: застосування мастики для гідроізоляції покрівлі

Ремонт за допомогою бітуму

Класичний і простий матеріал - бітум - затребуваний для ремонту бетонних дахів. Засіб представлено у вигляді твердих прямокутних блоків чорного кольору. Матеріал необхідно помістити в металеву ємність і нагріти до температури 120 ° C. Розплавлений склад дуже швидко застигає, але ретельно усуває всі щілини. Тому для застосування кошти потрібні навички і вправність. Рекомендується розплавляти матеріал невеликими порціями, заливаючи тріщини по черзі. Якщо обробляється вся покрівля повністю, то рідина розподіляють по поверхні Т-образної довгою палицею.

Якщо обробляється вся покрівля повністю, то рідина розподіляють по поверхні Т-образної довгою палицею

Твердий бітум необхідно розігріти перед застосуванням

Відео: приготування гарячої бітумної мастики

Як усунути протікання в даху зсередини гаража

Невеликі протікання в даху або в області стику покрівлі із стіною іноді можна усунути зсередини гаража. Для цього потрібно оглянути проблемну область, визначити розмір щілини. Тріщини до 1 см в ширину можна закрити монтажною піною. Попередньо варто просушити місце протікання будівельним феном або іншим відповідним способом.

Попередньо варто просушити місце протікання будівельним феном або іншим відповідним способом

Монтажною піною можна легко закрити невеликі тріщини

Якщо розмір щілини більше 1 см в ширину, то варто використовувати цементний склад. На просушену поверхню засіб укладають за допомогою шпателя. Можливо нанесення декількох шарів після висихання кожного попереднього. Такі способи актуальні для ремонту бетонної даху гаража. Усунути протікання в металевій покрівлі можливо зварюванням або укладанням гідроізоляції зовні. Якщо покриття м'яке, то можна застосовувати і монтажну піну, але найкраще відремонтувати дах зовні.

Протікання виникають на будь-яких видах дахів гаражів і вимагають усунення причин. Сучасний вибір матеріалів, що відрізняються простим застосуванням, дозволяє легко відремонтувати дах своїми руками, не змінюючи старе покриття на нове.

Com/watch?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама