Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Етапи ремонту квартири і їх послідовність

У даній статті ми з Вами розберемо докладно етапи і послідовність проведення ремонтно-будівельних робіт на прикладі середньостатистичного випадку комплексного ремонту квартири.

Ми завжди намагаємося в самому початку ремонту вручити замовнику ось таку ось схему етапів і їх послідовності.

Завантажити схему етапів.

Вона досить наочно показує черговість етапів ремонту квартири і що буде необхідно від різних сторін цього процесу. Зараз ми разом пройдемо по кожному пункту і з'ясуємо, чому така послідовність є оптимальною і чому, порушуючи її, ми отримаємо негативні наслідки в подальшому.

1. Складання проекту, підбір оздоблювальних матеріалів. У теорії, це ідеальний випадок, якщо у нас вже з самого початку є детальний проект з усіма кресленнями, підібраними матеріалами, обладнанням і їх повним описом. В цьому випадку, багато питань в подальшому будуть вже мати готові рішення, а не вирішуватися на ходу, часто затягуючи терміни.

Ми із задоволенням запропонуємо Вам своїх дизайнерів-архітекторів, для вирішення цього питання, і з таким же задоволенням працюємо з проектами інших організацій.

2. Доступ на об'єкт з обладнанням, вирішення питання водопостачання і електроживлення. На цьому етапі ми з замовником або його довіреною особою ознайомлюється з об'єктом і організацією, яка його обслуговує (ЖЕКом або ОСББ). Вирішуємо питання безперешкодного доступу на об'єкт, міняємо замки, якщо це необхідно, визначаємо умови і місця підключення тимчасового водопостачання і електрики, слива каналізації та інші організаційні питання, наприклад, використання ліфта і під'їзд транспорту з будматеріалами і за будівельним сміттям. Також з'ясовуємо особливості роботи на даному об'єкті, такі, як режим гучних робіт і підтримки чистоти. Правильна організація цього етапу позбавить і нас і Вас від конфліктів з обслуговуючою організацією і сусідами в подальшому.

3. Демонтажні роботи, коригування дверних прорізів. На цьому етапі ми виробляємо тотальний демонтаж, в разі, якщо він необхідний. Це демонтаж перегородок, старих покриттів стель, підлог, стін, навантаження та вивезення будівельного сміття. Єдине, що поки не демонтується - це вікна і вхідні двері, навіть якщо вони підлягають заміні. Також на цьому етапі необхідно узгодити розміри дверних прорізів (а для цього необхідно визначитися, які внутрішні двері будуть в квартирі) і, при необхідності, відкоригувати їх розміри. Не критично зробити це точно на цьому етапі, але це обов'язково необхідно зробити до п.6, коли будуть зводитися нові перегородки. Тоді необхідно буде повернутися до питання дверних прорізів у всіх перегородках і зробити їх корекцію.

4. Замір вікон, підвіконь, вхідних дверей. Узгодження часу відключення стояків. Прокладка труб в підлозі. Тут вже настала черга вікон і вхідних дверей. На цьому етапі їх необхідно обміряти і замовити, щоб до моменту монтажу укосів і укладання плитки підлоги, вони вже були встановлені. Час відключення стояків дозволяє спланувати їх заміну або інші маніпуляції з ними, які будуть проводитися в п.8. Також на цьому етапі варто прокласти всі комунікації в підлозі, якщо вони передбачені. На цьому етапі ремонту квартири можна зробити це з мінімальними проблемами, поки підлоги вільні, нові перегородки ще не монтували.

5. Затвердження остаточних чистових оздоблювальних матеріалів і приладів. Узгодження кухонної та іншої вбудованих меблів. Це все робиться, щоб внести останні коригування для наступного пункту. Іноді варто трохи посунути або змінити товщину перегородки і це дозволить уникнути проблем з розкладкою плитки або замовленням меблів. Також, наприклад, не варто мудрувати, як повісити 100-кілограмовий бойлер на гіпсокартонну стіну, краще зробити цю стіну з цегли або блоку. На цьому етапі нам важливо зрозуміти, яка стіна для чого буде готуватися. Десь знадобиться заставна під меблі, десь посилення.

6. Зведення нових перегородок. Гідроізоляція підлог. На цьому етапі вже обов'язково необхідно визначитися з внутрішніми дверима, якщо Ви цього не зробили в п.3. Тепер всі питання по стінах визначені. Після зведення перегородок можна зробити гідроізоляцію підлог у вологих приміщеннях. Поки виконується цей пункт, у замовника є можливість зайнятися пунктом 7.

7. Вибір кондиціонерів і місць їх установки. Рішення по провайдерам Інтернету, телебачення, сигналізації. Це необхідно, для наступного досить об'ємного пункту. Уявити місця установки кондиціонерів, коли всі стіни на місцях, буде вже трохи простіше, ніж раніше, а моделі необхідно вибрати зараз, так як від цього залежить який вид труби закладати і куди підводити харчування, це може бути як зовнішній, так і внутрішній блок. Рішення по сигналізації вимагає як принципового рішення «буде - не буде», так і більш тонких моментів розташування датчиків з прив'язкою до меблів та інтер'єру, виду датчиків, принципу передачі сигналу на пульт або іншого виду спрацювання. Те ж саме щодо Інтернету і телебачення: в залежності від провайдера може бути зовсім різні схеми прокладки кабелю, та й кабель зовсім різний. Щоб уникнути проблем, коли вже вся квартира під чистове оздоблення буде зроблена, необхідно всі ці тонкощі узгодити зараз.

8. Проведення електрики, сантехніки, закладка труб кондиціонерів. Перетравлення стояків. Досить об'ємний етап прокладання всіх комунікацій і прихованих робіт. У попередніх пунктах ми з'ясували всі нюанси розстановки і видів приладів, узгодили дні злиття стояків, визначилися з розстановкою меблів, сигналізації, прив'язками від стін електрики, кондиціонерів та сантехніки. Тепер залишилося зробити весь цей масив роботи.

9. Оштукатурювання стін. Заливка стяжки. Після прокладки всіх комунікацій, логічно все закрити в стінах і залити в підлозі. Природно, перед цим ми все повинні перевірити і випробувати. Для коректної заливки стяжки на цьому етапі, постане питання остаточного вибору підлогових покриттів. Для того, щоб всі зони зійшлися в один рівень, будь то плитка, ламінат, паркет, лінолеум або ковролін, необхідно зробити стяжку підлоги з необхідними перепадами по висоті. В іншому випадку, Вам не уникнути дуже незручних сходинок і порогів, про які Ви будете спотикатися.

10. Монтаж вхідних дверей. Установка вікон, підвіконь. Оштукатурювання зон примикання. Прийшов час монтувати вхідні двері і вікна з підвіконнями, замовлені в п.4. І можна закінчити всі зони примикання до них, тобто, обштукатурити або зашити укоси.

11. Монтаж гіпсокартонних стель, стінових конструкцій. Установка ванни. Установка сейфа. Після того, як всі стіни поштукатурені, по ним можна монтувати всі гіпсокартонні конструкції. Якщо ванна запланована вбудована, її теж необхідно встановити зараз, щоб закласти або зашити. Якщо запланований вбудований сейф, його також необхідно встановити зараз на своє місце.

12. Облицювання плитки. Шпаклівка стін і стель. Тут нема чого додати, всі стіни і стелі готові, розкладку плитки і види оздоблення стін погодили в п.5.

13. Заливка ніверіровкі статі. Установка приладів сантехніки. Після облицювання плитки, можна встановлювати прилади сантехніки. Єдине зауваження, якщо в санвузлі планується натяжна стеля, зробити спочатку його, щоб встановлені прилади потім не заважали. Також на цьому етапі бажано залити нівелювання статі у всіх частинах квартири, де це передбачено для укладання паркету або ламінату, щоб підготувати більш рівне і міцне підгрунтя і підійти до плитковим полам з точно необхідним перепадом висоти, не боячись забруднити стіни, які поки без шпалер і остаточної обробки. Робиться це зараз ще й через те, що до моменту укладання підлоги повинні повністю висохнути.

14. Монтаж ліпнини. Фарбування стель, стін. Поклейка шпалер. Нанесення декоративних покриттів. Стіни і стелі виготовлени, якщо передбачена ліпнина або просто стельові карнизи (багети), час їх змонтувати. Після цього фарбуємо стелі і приступаємо до шпалер або іншим декоративним оздобленням стін, будь то венецианка або звичайна фарбування. На цьому етапі бажано також встановити всі приховані підсвічування, якщо такі є, і остаточну фарбування і обробку вести під цим освітленням. Буває, що приховане підсвічування підсвічує стелі і ніші зовсім не так, як будь-яке інше освітлення, це треба враховувати, щоб потім не переробляти.

15. Установка натяжних стель. Укладання паркетної дошки. Установка внутрішніх дверей. Монтуємо залишилися натяжні стелі (санвузли змонтували в п.13). Потім укладаємо паркетні підлоги або ламінат. А на укладені підлоги ставимо внутрішні двері. Також можна змонтувати накладні поріжки, якщо не були змонтовані пробкові або інші переходи.

16. Установка блоків кондиціонерів. Монтаж вбудованих меблів. Установка електрофурнітури. Стіни готові, можна акуратно ставити кондиціонери, розетки, вмикачі, світильники. Монтується кухня і інша вбудовані меблі. Також на цьому етапі можна змонтувати дрібну фурнітуру, на кшталт мильниць і гачків в санвузлах, повісити телевізори, колонки, полиці і т.д.

17. Монтаж устаткування сигналізації, Інтернету, відеоспостереження. Навішування штор. Прибирання. Також підключення домашнього кінотеатру, супутникової антени і ін. Техніки.

18. Передача ключів. Ось і закінчення. Потиснули руки і святкуємо новосілля. )

Поділитися:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама