Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція деформаційних швів бетонування

  1. Гідроізоляція безусадкова складами
  2. Переваги сухих складів:

Зміст статті:

  1. Види будівельних швів
  2. Критерії вибору типу гідроізоляції швів
  3. гідроізоляційні шпонки
  4. Гідроізоляція холодного шва
  5. Гідроізоляція деформаційних швів бетонування
  6. Вартість гідроізоляції швів бетонування

Одним з першорядних показників якісної споруди є її водонепроникність і здатність протистояти негативним зовнішнім впливам. А показники надійності і довговічності в першу чергу залежать від того, наскільки будуть водонепроникні будівельні шви. На жаль, не дивлячись на постійне вдосконалення технологій, добитися ідеального монолітного споруди без додаткових етапів будівництва поки неможливо.

Стики бетонних панелей, і необхідні в будівництві шви бетонування, є найуразливішими ділянками для проникнення вологи, води і вітру. А так же по найдавнішого закону природи - «де тонко, там і рветься» саме шви і стики піддаються в процесі експлуатації найбільшому тиску і силових дій навколишнього середовища.

Будівельні шви утворюються як на початковому етапі заливки бетону, з огляду на різних вимушених моментів технологічного процесу, так і виконуються спеціально для створення міцної і надійної конструкції. Тому герметизація швів в будівництві є важливим і необхідним етапом, без якого неможлива жодна будівля.

Будівельні шви за своїм походженням поділяються на два основних види, це жорсткі нерухомі шви і рухливі деформаційні стики.

Нерухомі, холодні або робочі будівельні шви утворюються в процесі основного бетонування за рахунок різних технологічних факторів, що змушують переривати процес заливки. Причинами зупинки робочого процесу, що спричинило за собою утворення холодного шва, можуть стати:

  • Несправність обладнання,
  • Недолік матеріалів,
  • Закінчення робочого дня,
  • Необхідність установки арматури,
  • Обмеження навантаження на несучу конструкцію.

У будь-якому випадку, наступний етап заливки рідкої суміші здійснюється на вже застиглу поверхню, що неминуче веде до утворення жорстких холодних швів, які в подальшому вимагають обов'язкової герметизації. Особливістю робочих швів є виняток, який або рухливості стиків панелей відносно один одного.

Рухливі деформаційні шви класифікуються кількома видами, це:

  • усадкові,
  • температурні,
  • Осадові.

Всі деформаційні види швів так само формуються через вимушених зупинок робочого процесу, але на відміну від робочих швів виконуються спеціально, щоб уникнути утворення дефектів в подальшому. За застиглої бетонній плиті робиться пропив, який послаблює конструкцію, і при усадки, якій піддається бетон, дефект піде за підготовленим для нього місця.

На жаль, незважаючи на всі технологічні нововведення, розробити склад бетону, несхильність до усадки поки не вдалося. Тому, незважаючи на всі переваги, якими володіють залізобетонні конструкції, усадочних швів не уникнути.

Принципової різниці між робочими швами і швами, отриманими в результаті пропила немає. І ті, і інші є слабким ділянкою бетонної плити, який з часом може стати причиною протікання або навіть руйнувань, і природно потребують обробки спеціальними матеріалами, в залежності від виду шва.

Цікаво, що досвідчені фахівці класифікують будівельні шви не за принципом їх виникнення, а по деформаційному впливу на нього. Це виглядає приблизно так:

  • Умовно - рухливі шви. Розростання подібних дефектів відбувається дуже повільно, і залежить від усадочною швидкості складу бетону. Зазвичай це становить 2 мм за перший рік після здачі об'єкта, і близько 0,8 мм в наступні 5 років. В середньому нормативна усадка становить не більше 5 мм.
  • Деформаційні шви. Розмір передбачуваного розбіжності визначаються методом розрахунку в залежності від експлуатаційних умов.
Тип швівВид шваПризначення

Умовно - рухливі Робочий, технологічний шов. Розрив процесу заливки усадкову шов Даний вид є організаційною тріщиною, виконуваної тільки на частині поверхні. Завдяки їм тріщини утворюються нижче цього пропила. Деформаційні Деформаційний, температурний, осадовий Шви необхідні для запобігання поперечних, поздовжніх і скручують дефектів.

Для того щоб гідроізоляція будівельного шва дала необхідний і очікуваний ефект, при виборі матеріалів і спосіб виконання необхідно враховувати такі показники як:

  • Типи рухливості швів (рухливі, монументальні, щодо рухливі);
  • Сила майбутньої навантаження. Можлива сила впливу, яку повинен витримувати стик;
  • Активність агресивного середовища;
  • Температурні перепади;
  • Рівень агресивності грунтових або паводкових вод;
  • Тип грунту під будівлею;
  • Місце положення шва і можливість підходу до нього;
  • Якісний рівень будівельних матеріалів, використовуваних в будівництві будівлі;
  • Тип майбутньої роботи (ремонт або ізоляція нового шва);
  • Цілі роботи: створення водонепроникного шару, естетичного вода, збільшення стійкості і довговічності;

Залежно від цих показників вибирається відповідний матеріал, який максимально відповідає завданням, покладеним на даний вид шва. Для конструкцій, виконаних на основі бетону, пропонуються такі матеріали і прийоми гідроізоляції швів як:

  • Шнури розбухають, виконані з акрилатних матеріалів, бетонітовой глини або рідкої гуми;
  • Гідрошпонкі або профілі, монтовані під час основного процесу заливки бетону;
  • Стрічки, що фіксуються після повного завершення конструкції за допомогою клейового складу або притискним методом;
  • метод ін'єктування будівельних швів з використанням таких матеріалів як:
    • Поліуретанові смоли,
    • Акриловий гель,
    • Епоксидні смоли.
  • Еластичні полімерні герметики;
  • Обробка безусадкова цементними складами.

Досить часто для досягнення максимально ефекту застосовуються кілька методів в комплексі. Грамотний підбір матеріалів і методів гідроізоляції дозволяє домогтися міцності і надійності стикових з'єднань.

Цей вид ізоляції є прогумовані смуги, використовувані для гідроізоляції і холодних і деформаційних швів. За своєю суттю гідрошпонкі є внутрішніми опалубки, що встановлюються по ходу бетонування в місцях найбільшого тиску на бетонну плиту.

Застосування гідропрокладок в деформаційних і температурних швах дозволяє конструкції витримувати високі навантаження, і значні температурні коливання.

Широкий вибір різних видів дає можливість підбору профілю, що відповідає і кліматичних і сейсмічних умов. А так же шпонки можуть забезпечувати герметичність усадочних швів з великою амплітудою коливання.

Використовуються в основному при будівництві нових будівель, так як монтаж у вже готові конструкції представляє значні труднощі.

При значному тиску водного потоку стикувальний шар між профілем і бетоном не дає 100% гарантії непроникності.

Для герметизації робочих швів однаково вигідно використовувати такі види гідроізоляції як:

  • Розбухають шнури;
  • Ін'єктування;
  • Безусадні цементні склади.

Холодні шви значно знижують міцність і водостійкість бетонної конструкції, і сприяють розростанню цвілі за рахунок підвищеного всмоктування бетоном вологи.

Гідроізоляція безусадкова складами

Найчастіше застосовуються безусадочние тампонажні суміші. Особливістю сухих складів для гідроізоляції швів є їх миттєва реакція на проникнення вологи. Суміш твердне протягом 60 секунд після з'єднання з водою.

Переваги сухих складів:

  • Максимальна простота технології застосування, завдяки якій є можливість використовувати метод і при зведенні нової будівлі, і при ремонтних роботах;
  • Підходить практично для всіх видів конструкцій, незалежно від їх призначення.

Недоліки безусадочних складів:

Безусадні склади можна використовувати тільки для гідроізоляції нерухомих будівельних швів.

Метод ін'єктування є наймолодшим з усіх відомих способів ізоляції. Проте, за короткий термін він отримав визнання як найефективнішого, надійного і універсального методу. Технологія його проведення дозволяє усунути будь-який дефект, допущений по ходу будівництва, а так само провести якісний ремонт готового будинку, без великих демонтажних робіт.

Область застосування ін'єкційної гідроізоляції залежить від того які матеріали використовуються в даному випадку. Для гідроізоляції холодних швів беруться поліуретанові смоли. Вони мають високу адгезію, стійкі до впливу агресивних водних потоків, і відмінно витримують різкі перепади температур.

Переваги ін'єктування холодних швів:

  • Володіє максимальними показниками гідроізоляції;
  • Можливість широкого вибору матеріалів для використання;
  • На багато подовжує термін експлуатації будівлі.

  • Небажано застосування для ізоляції усадочних і деформаційних швів;
  • Має обмеження по товщині герметизируемой плити.

Деформаційні шви при правильному їх виконанні, повинні бути еластичними, витримувати значні температурні коливання, і не пропускати вологу і воду в приміщення.

Деформаційні шви при правильному їх виконанні, повинні бути еластичними, витримувати значні температурні коливання, і не пропускати вологу і воду в приміщення

причини
проникнення води в
температурні шви на
прикладі розташованої
всередині шовного стрічки
(негерметичний
ущільнювальний елемент)

причини   проникнення води в   температурні шви на   прикладі розташованої   всередині шовного стрічки   (негерметичний   ущільнювальний елемент)

причини
проникнення води в
температурні шви на
прикладі розташованої
всередині шовного стрічки
(Обтікання води навколо
елементу ущільнювача)

Відповідати всім цим вимогам деформаційний шов зможе лише після грамотно виконаної гідроізоляції. Розрахунок кількості рухомих швів виконується з урахуванням можливих коливань температурного режиму, і, відповідно розширення і стиснення бетонних плит, передбачуваний розмір усадки і можливі деформації конструкції.

Найбільш придатними для гідроізоляції деформаційних швів є:

  • Профілі - шпонки;
  • Клейові стрічки;
  • Еластичні герметики з полімерних матеріалів (акрилові гелі або акрилати).

Крім того, що гідроізоляція рухомих сполук ефективно захищає шви від шкідливої ​​дії води і цвілі, вона не дозволяє швах засмічуватись, що значно збільшує термін їх служби.

Ідеальним варіантом для герметизації усадочних або температурних швів є акрилові гелі. Акрилати - матеріали, що не пропускають вологи ні за яких умов, досить прості в застосуванні, і що володіють значною еластичністю, щоб підтримувати одночасно міцність і рухливість деформаційного з'єднання.

До переваг цих матеріалів відносять такі якості як:

  • Висока адгезія до всіх видів несучих конструкцій;
  • Стійкість до широкого спектру температурного режиму;
  • Нечутливість до впливу хімічних середовищ;
  • Можливість згущуватися і розм'якшуватися в залежності від ситуації.

заповнення швів
гелем при пошкодженому
тензометричних елементі

Вартість гідроізоляції швів бетонування і термін виконання робіт в кожному випадку визначаються індивідуально - вони залежать від обсягу і складності. Наші фахівці з радістю приїдуть до Вас на об'єкт в зручний для Вас час для оцінки ситуації, що склалася. Виберуть найоптимальніший варіант гідроізоляції швів бетонування і порадять ті чи інші матеріали для гідроізоляції швів, складуть кошторис. Ми завжди раді Вам допомогти!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама