Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту: рулонні, обмазувальні матеріали й інші варіанти, пристрій, відео та фото

  1. Технологія вертикальної гідроізоляції
  2. Крок 1: Підготовка гідроізоляції
  3. Крок 2: Виконання земляних робіт
  4. Крок 3: Підготовка фундаменту
  5. Крок 4: гідроізоляція
  6. Крок 5: Гідроізоляція вимощення
  7. висновок

Чи можна самому якісно захистити фундамент від вологи? Мій досвід показав, що можна зробити гідроізоляцію фундаменту своїми руками. Покрокова інструкція допоможе ще краще розібратися в темі. Чи можна самому якісно захистити фундамент від вологи

Гідроізоляція підстави підвищить довговічність будівлі

Технологія вертикальної гідроізоляції

Гідроізоляція фундаменту повинна виконуватися ще на етапі його зведення. Але якщо будували не ви, то в процесі експлуатації може виявитися, що фундамент не захищене. І одним із способів вирішення проблеми є вертикальна гідроізоляція.

Вертикальною гідроізоляцією ви досягнете не тільки захисту підвального приміщення або простору під підлогою від проникнення вологи, але і збільшите довговічність фундаменту, а значить і всього будинку.

етапи робіт

Розіб'ємо роботу на 5 основних кроків:

Крок 1: Підготовка гідроізоляції

Рекомендую почати роботу з підготовки гідроізоляційних матеріалів:

  • Бітумна мастика - найбільш дешевий обмазувальної гідроізоляційний матеріал. Ціна починається від 50-70 рублів за 1 кг. До переваг можна віднести простоту нанесення, правда, часу дана процедура забирає багато.

Бітумна мастика вимагає використання додаткових гідроізоляційних матеріалів

Основний недолік - недовговічність. Термін служби складає 5-10 років, крім того, ефективність цього матеріалу залишає бажати кращого. Тому бітумна мастика, як правило, застосовується спільно з рулонних матеріалів;

  • Рідка гума - обмазувальної матеріал, який виконаний на полімерно-бітумної основі. Має ряд переваг:
    • термін служби складає 20 років і більше;
    • простота і висока швидкість нанесення;
    • висока ефективність, завдяки чому не потрібне використання додаткових матеріалів;
    • безшовний гідроізоляційний шар.

Ефективний, але дорогою обмазувальної гідроізоляційний матеріал

З недоліків можна виділити лише високу вартість - ціна починається від 150 рублів за кг;

  • Руберойд - найбільш дешевий рулонний матеріал. Вартість починається від 200-250 рублів за рулон (15м2). Недоліки у руберойду, такі ж як, і у мастики - недовговічність і низька ефективність.

Руберойд - недовговічний рулонний гідроізоляційний матеріал

Тому руберойд не застосовується як самостійний гідроізоляційний матеріал. Ще один мінус - потреба у використанні пальника для монтажу;

  • Бітумно-полімерна рулонний гідроізоляція. Матеріал набагато більш ефективний і довговічний, ніж звичайний руберойд. Крім того, його монтаж здійснюється найбільш швидко.

Бітумно-полімерний рулонний матеріал - ефективна і довговічна гідроізоляція

До недоліків відноситься висока вартість - від 100-150 рублів за 1м2. Крім того, рулонні матеріали вимагають ретельного вирівнювання поверхні і додаткової зовнішньої захисту спеціальною мембраною.

Розібравшись з вибором гідроізоляції, вам потрібно порахувати квадратуру фундаменту (помножити довжину на глибину), щоб визначити необхідну кількість матеріалів.

Крок 2: Виконання земляних робіт

Якщо будинок вже побудований, виконання гідроізоляції починається з земляних робіт:

Займайтеся гідроізоляцією фундаменту в суху і теплу погоду. Кращий час для цього - пізня весна або літо.

Крок 3: Підготовка фундаменту

Інструкція з підготовки фундаменту виглядає так:

На цьому підготовка підстави завершена.

Крок 4: гідроізоляція

Процес гідроізоляції фундаменту залежить від типу ізоляційного матеріалу. Далі розглянемо всі варіанти.

Бітумна мастика і руберойд. Робота здійснюється в такій послідовності:

Ілюстрації Опис виконуваної дії Ілюстрації Опис виконуваної дії   Підготовка бітуму Підготовка бітуму. Залежно від типу бітуму, може знадобитися його нагрівання, або розбавлення розчинником. Більш дорогі види мастики вже готові до експлуатації, тому перед використанням їх потрібно лише перемішати. Нанесення мастики. Для цих цілей можна скористатися валиком, пензлем або навіть шпателем. Мастика повинна заповнити всі поглиблення, тріщини та ін.

Наносите бітумну мастику в 2-3 шари. Кожен наступний шар наноситься після висихання попереднього.

Приклеювання руберойду:
  • Розігрійте тильну сторону руберойду за допомогою пальника, і приклейте до поверхні фундаменту, виконуючи роботу від низу до верху. При цьому забезпечте нахлест смуг один на одного близько 10-15 см;
  • Стики листів прогрійте пальником, і потім замажте бітумною мастикою.

Щоб збільшити довговічність і ефективність, гідроізоляції, можна приклеїти другий шар руберойду.

Рідка гума. Обмазувальна гідроізоляція за допомогою рідкої гуми здійснюється ще простіше - покриття наноситься пензлем або валиком в два шари.

На висихання одного шару зазвичай потрібно близько двох годин. Загальна товщина гідроізоляції повинна становити 2-3 мм.

Починати гідроізоляцію за допомогою рідкої гуми можна не чекаючи, поки висохне фундамент.

Рідку гуму можна наносити за допомогою розпилювача

Щоб збільшити довговічність такої обробки, приклейте до рідкої гумі руберойд. Грілку в цьому випадку використовувати не потрібно. Єдине, необхідно встигнути приклеїти руберойд, поки не схопиться гума.

Якщо виконується гідроізоляція фундаменту без підвалу, бажано відразу ж укласти на грунт під підлогою жирну глину шаром 20-30 см. Зверху треба засипати пісок і укласти рулонний гідроізоляційний матеріал, після чого можна робити підлогу на лагах або заливати стяжку. В результаті цих дій підлогу в будинку буде завжди сухим.

Рулонні бітумно-полімерні матеріали. На окрему увагу заслуговує горизонтальна гідроізоляція з використанням бітумно-полімерних рулонних матеріалів, таких як «Техноеласт бар'єр». Інструкція щодо їх застосування виглядає так:

Ілюстрації Опис робіт Ілюстрації Опис робіт   Підготовка матеріалів Підготовка матеріалів. Крім самої гідроізоляції вам знадобиться:

  • Бітумна мастика;
  • Цементно-піщана суміш марки не нижче М150;
  • Металева крайова рейка;
  • Поліуретановий герметик;
  • Профільована захисна мембрана.
Заповнення внутрішніх кутів цементним розчином.

Поверхня фундаменту не повинна містити внутрішніх кутів під 90 градусів. Якщо вони є, заповніть їх цементно-піщаним розчином, як показано на схемі. Поверхня фундаменту не повинна містити внутрішніх кутів під 90 градусів Грунтування. Обробіть поверхню стрічкового фундаменту бітумних праймером за допомогою валика. Важкодоступні ділянки обов'язково промажте за допомогою пензлем.

Обробіть фундамент праймером в два шари.

Монтаж шарів посилення.

Посилити необхідно зовнішні і внутрішні кути, а так само вводи комунікацій та інші складні вузли.

Шари посилення потрібно робити в такий спосіб:

  • Наріжте гідроізоляційний матеріал на смуги шириною 20 см;
  • Приклейте смуги на всі перераховані ділянки. Якщо матеріал самоклеящийся, щоб його приклеїти , Потрібно видалити захисну плівку, потім прикласти до поверхні і розкачати роликом. Якщо матеріал не самоклеящийся, перед приклеюванням тильну сторону гідроізоляції потрібно розігріти пальником.
Приклеювання матеріалу.

Гідроізоляція фундаменту здійснюється зверху вниз. Принцип приклеювання такий же, як і при монтажі шарів посилення.

Нахлест смуг покриття повинен становити не менше 300 мм.

Монаж крайової рейки.

У верхній точці гідроізоляції закріпіть крайову рейку за допомогою дюбель-цвяхів в горизонтальному положенні.

Відстань між суміжними рейками має становити 10 мм.

Герметизація стику.

Простір межу відгином крайової рейки потрібно заповнити поліуретановим герметиком, як показано на фото. Простір межу відгином крайової рейки потрібно заповнити поліуретановим герметиком, як показано на фото Монтаж профилированной мембрани. Закріпіть на фундаменті мембрану, розташувавши її опуклою стороною всередину.

Для фіксації мембрани можна скористатися дюбелями, встановивши їх над крайової рейкою.

Замість профилированной мембрани можна використовувати Піноплекс. Цей матеріал не тільки захистить гідроізоляцію від механічних впливів, а й утеплить фундамент.

На цьому гідроізоляція завершена. Тепер можна засипати котлован.

В процесі зворотної засипки траншеї уздовж фундаменту можна укласти глину. В результаті утворився глиняний замок додатково захистить фундамент від вологи і підвищить довговічність гідроізоляції.

Крок 5: Гідроізоляція вимощення

В якості додаткової міри щодо відведення поверхневих вод від фундаменту бажано виконати гідроізоляцію вимощення. Ця процедура здійснюється так:

Кілька слів про горизонтальної гідроізоляції

Як нескладно здогадатися з назви, горизонтальна гідроізоляція застосовується на горизонтальних ділянках. Її обов'язково використовують на етапі будівництва, укладаючи поверх фундаменту, тобто між підставою і стінами.

Її обов'язково використовують на етапі будівництва, укладаючи поверх фундаменту, тобто  між підставою і стінами

Горизонтальна гідроізоляція підстави захищає стіни від вологи

Завдання гідроізоляційного шару в даному випадку полягає в захисті стін від вологи, яку вбирає фундамент з грунту. Треба сказати, що подібним чином виконується гідроізоляція не тільки стрічкового, але і стовпчастого фундаменту, а також будь-якого іншого.

Також пристрій гідроізоляції горизонтального типу може знадобитися в підвальному приміщенні. Про це свідчить сирої підлогу в приміщенні.

Про це свідчить сирої підлогу в приміщенні

Гідроізоляція підлоги виключить вогкість в підвалі

Якщо грунтові води розташовані близько, бажано виконати повну гідроізоляцію підвального приміщення. Тобто крім статі слід обробити гідроізоляційним матеріалом ще й стіни, навіть якщо зовні фундамент теж гідроізольовані.

Гідроізоляція підлоги підвалу і горизонтальних ділянок фундаменту здійснюється абсолютно по такій же схемі, що і гідроізоляція вертикальних ділянок.

висновок

Тепер ви знаєте, як виконується гідроізоляція фундаменту найбільш ефективними способами. Рекомендую до перегляду відео в цій статті. Якщо якісь нюанси вам незрозумілі, пишіть коментарі, і я обов'язково вам відповім найближчим же час.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама