Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги - матеріали і методи монтажу

  1. типи гідроізоляції
  2. Матеріали для гідрозахисту приміщень
  3. способи гідроізоляції
  4. Відео про гідроізоляцію

Забезпечення гідроізоляції підлоги і стін будівлі важливо як з точки зору стійкості будівлі на фундаменті, так і в якості превентивного заходу, що запобігає деструктивний вплив зовнішнього середовища на елементи підстави і цоколя споруди.

Фахівці виділяють зовнішню гідроізоляцію, що передбачає виконання ряду дій, основним призначенням яких є перешкоджання проникненню вологи з атмосферних опадів в структуру конструктивних елементів споруди.

Другий вид гідроізоляції, що виконується для стін і підлоги підвального приміщення або підстави будівлі, передбачає ізоляцію цих елементів від зовнішнього впливу з боку грунтових вод.

Другий вид гідроізоляції, що виконується для стін і підлоги підвального приміщення або підстави будівлі, передбачає ізоляцію цих елементів від зовнішнього впливу з боку грунтових вод

Гідроізоляція під плитку

Необхідність виконання операції для підлоги обумовлена ​​можливістю проникнення або абсорбції вологи поверхнею його дерев'яних елементів, що призведе до вогкості і руйнування. Крім цього, наявність вологи в структурі цегляної кладки або на поверхні бетону може привести до появи грибкових утворень. А це, в свою чергу, загрожує не тільки погіршенням зовнішнього вигляду приміщення і поганим запахом, але і може становити загрозу для здоров'я людини.

Правильно виконана гідроізоляція підлог перешкоджає проникненню в елементи конструкції вологи, що порушує їх функціональні характеристики і зовнішній вигляд.

типи гідроізоляції

  • Гидрозащита першого типу (зовнішня), що виключає проникнення атмосферних опадів, включає виконання вимощення при будівництві споруди, відноситься до зовнішнього типу робіт від якості, виконання яких буде залежати довговічність експлуатації споруди. Отмостка є бетонований ділянку з нахилом в сторону від будівлі і шириною близько 50-100 см, що виконується по всьому периметру споруди з метою відведення води, яка утворюється при випаданні опадів і танення снігу. У разі необхідності в залежності від рівня грунтових вод в місці будівництва можливе виконання дренажної системи для відведення грунтових вод від будівлі.
  • Залежно від призначення приміщення, пропонованих вимог до нього і використовуваних матеріалів можливе використання різних схем гідрозахисту, при цьому основним параметром забезпечує якість операції буде безперервність водонепроникного шару і ступінь площинності поверхні підлоги. Площинність підготовленої під обробку поверхні важлива в разі використання матеріалів, що мають нанесену клейову основу, яка знизить характеристики адгезії складу при його контакті з брудом або пилом.

Гідроізоляція підлоги повинна наноситися на поверхню з високими показниками площинності

Гідроізоляція з рідким підставою може бути декількох виконань:

  • Лита - проводиться з нагрітих до температури плавлення і плинності сумішей на основі бітуму з додаванням полімерів і пластифікаторів. Гідроізоляція підлоги перед стяжкою для утворення рівної площини плівки, розплавлений матеріал наноситься однорідним шаром по поверхні, підготовленої під основу. Для поверхні фундаментів під підлогу в гаражі або чорнових конструкцій застосовуються мастики бітумно-каучукового типу, що наносяться одинарним шаром або в кілька етапів з утворенням плівки товщиною до 100 мм.

Проведення гідроізоляції під стяжку

  • Ізоляція по типу просочення виконується з використанням пензликів, шпателів, розпилювачів через спеціальні пристрої. Після висихання з рідкої структури матеріалу утворюється плівка, що володіє хорошими властивостями по пропускання повітря, але виключає адгезію сумішей на основі води.

Матеріали для гідрозахисту приміщень

Одним з показників якості ремонту приміщення є якісна гідроізоляція підлоги в квартирі перед стяжкою, для виконання якої використовуються структури на основі скла або картону з наповнювачами у вигляді стружки або дрібних частинок базальту або бітуму.

Класичні матеріали для виконання гідрозахисту представлені руберойдом, толем і стеклорубероида.

Сучасні склади матеріалів, використовуваних для створення водонепроникного шару, представлені полімерними мембранами, що мають кілька шарів і поєднують в собі властивості гідро, - і термоізоляційних складів. Це особливо актуально при влаштуванні гідроізоляції для теплої підлоги в умовах квартири або котеджних будівель.

Це особливо актуально при влаштуванні гідроізоляції для теплої підлоги в умовах квартири або котеджних будівель

Використання руберойду для виконання гідроізоляції

В цілому, склади, на основі яких досягається водонепроникна здатність використовуваних матеріалів діляться на:

  • Структури, які мають самоклеящимися властивостями, випускаються у вигляді рулонів і характеризуються високою адгезійною здатністю при монтажі до поверхні підстави. Такий тип гідроізоляції виконується перед початком стяжки сухого типу або перед тим, як проводити цементно-піщану стяжку підлоги. Основою використовуваних складів в цьому випадку є ПВХ, поліетиленова, поліпропіленова плівки.
  • мастики являють собою проникаючі в структуру матеріалів склади, що володіють високим ступенем пластичності і виготовляються на основі смол з різним складом, розм'якшеної гуми, полімерів, каучуку, бітуму з наповнювачами у вигляді пластифікаторів і добавками для додання особливих властивостей. У спорудах житлового типу мастики використовуються у випадках, коли проводиться гідроізоляція приміщень типу ванн, басейнів і саун для обробки підлоги, швів і стиків, створення герметичності і водонепроникності цих об'єктів. Усередині виду мастики поділяються на склади, використовувані без необхідності попереднього нагріву і вимагають підігріву для розм'якшення структур до в'язко-пластичного стану. Обробку поверхні з використанням мастики полімерно-цементного типу можна поєднати з армуванням, при цьому вийде структура, що забезпечує стяжку і гідрозахист.

Використання різних складів для нанесення гідрозахисту

  • Гідроізоляція під стяжку з використанням матеріалів рідкого складу являє собою велику групу водовідштовхувальних і водонепроникних матеріалів, що мають різну в'язкість, що застосовуються для проведення робіт локального характеру або нанесення цільного покриття. Основу структур цього типу складають лаки, фарби, грунтовки та ін'єкційні суміші, які характеризуються тим, що створюють на поверхні покриттів з дерева і бетону тонку водонепроникну структуру, що має високу міцність.

Гідроізоляція теплої підлоги передбачає використання новітніх типів матеріалу цього класу, які при затвердінні після нанесення на поверхню утворюють структури, що володіють властивістю гідрозахисту, при цьому зберігають здатність пропускання повітря.

  • Матеріали порошкового типу являють собою структури на основі цементу , Пластифікаторів, клею і в'язких компонентів, що використовуються в різних пропорціях в залежності від пропонованих до складу вимог. Ці сухі суміші перед нанесенням розбавляються водою відповідно до рекомендацій в інструкції по застосуванню і використовуються як в промисловому, так і житловому будівництві, наприклад, в разі, якщо проводиться гідроізоляція бетонної підлоги в гаражі, для поверхні підвалів і стін басейнів.

Гідроізоляція застосовується для приміщень типу ванних кімнат і приміщень типу саун

способи гідроізоляції

При виборі з широкого діапазону пропонованих для проведення будівельних робіт матеріалів необхідно враховувати характеристики речовини, з якого виконано підставу, тип приміщення і умови використання.

Найбільш популярними способами нанесення матеріалів на оброблювану поверхню є:

  • Обмазувальної вид, при якому за допомогою валика або кисті формується шар з товщиною не більше 2-3 мм, що володіє властивостями гідроізоляції. До складу наповнювача для суміші такого складу, як правило, додають матеріали, що володіють антигрибковими і антикорозійними властивостями. Основними компонентами складу в цьому випадку служать полімерно-бітумні суміші, розігріті до необхідної температури, структури на основі каучукової-епоксидних сумішей. В якості наповнювача використовуються пластифікатори, латекс або гумова стружка, застосування цих матеріалів полегшує нанесення складу і високі адгезійні властивості. Для запобігання утворенню ознак руйнування структури після усадки, збільшення показників міцності і довговічності шару рекомендується виконувати гідроізоляцію підлоги під стяжку з армуванням структури фіброю. До недоліків цього способу відноситься відносно короткий термін служби покриття, що не перевищує 5 років.

Обмазочная гидрозащита для ванних кімнат

  • Фарбувальний тип полягає в нанесенні на підготовлену поверхню складу на основі лакофарбових матеріалів полімерного або бітумного складу. Залежно від консистенції структури в кожному конкретному випадку її розподіл по поверхні виконується за допомогою кистей, валиків, шпателів. Цей тип захисту забезпечує високі показники ізоляції, проте має недоліки, аналогічними попередньому виду гіроізоляціі. Водонепроникний шар цього типу, незважаючи на невелику товщину, складову кілька мм, забезпечує достатній захист від пропускання вологи і пара, відсутність грибкового ураження матеріалу бетонної стяжки або підстави. Зважаючи на ці якостей, пристрій гідроізоляції підлоги фарбувального і обмазувального типу практикується при проведенні ремонту жилих приміщень і квартир.

Фарбувальна гидрозащита статі

Для виконання якісної гідроізоляції фарбувального типу важливо використовувати валики, кисті і щітки високої якості, що виключають втрату ними твердості або частинок ворсу. Виконання способу передбачає послідовне нанесення на підготовлену поверхню декількох шарів складу суміші і використовується для забезпечення необхідних характеристик для підлоги з бетону або дерева.

Для отримання якісної гідрозахисту критично важливо при будь-якому способі її виконання забезпечити безперервність покриття. Крім цього, в місцях контакту шару гідроізоляції зі стінами приміщення або іншими поверхнями, що мають різний рівень з підлогою, крім безперервності, необхідний підйом щодо рівня підлоги на висоту більше 300 мм. Ця вимога є критично важливим у випадку, при якому здійснюється гідроізоляція під теплу підлогу.

  • Обклеювальна гидрозащита дуже чутлива до напруг, які працюють на стиск або зсув, тому ця гідроізоляція не проводиться при виконанні захисту статі в місцях наявності конструкцій жорсткого типу на основі залізобетону, цегли або бетону. Гідроізоляція обклеювальна типу виконується шляхом монтажу на спеціально підготовленій поверхні підстави, очищеної від сміття і пилу, водонепроникного ізолюючого матеріалу.

Обклеювальна технологія, по якій виконується гідроізоляція поверхні підстав і статі, в більшості випадків проводиться нанесенням матеріалу в кілька шарів і здійснюється одним з трьох методів:

  • Лита гідроізоляція виконується з використанням пальників газового типу, паяльних станцій або пристроїв для подачі підігрітого повітря. Гідроізоляція стяжки підлоги проводиться шляхом укладання підготовленого матеріалу з використанням для кріплення листів до поверхні підстави і між собою розплавленого матеріалу, забезпечує відсутність водопроникності. Цей метод використовується для виробництва монолітних конструкцій перед виготовленням піщано-цементної стяжки, при цьому матеріал, що забезпечує властивості гідроізоляції, укладається в кілька шарів з армуванням простору між ними за допомогою склотканини або сітки з металу. Зазвичай товщина цього покриття для бетонних стяжок знаходиться в межах 5-15 см при високому ступені площинності і дифузії розігрітого складу в пори будівельного матеріалу.

Напилювана гидрозащита з рідкої гуми

  • Наклеюванням - в цьому випадку матеріали, що мають спеціальну клейову основу або підготовлені структури з клею і мастики особливого складу, наносяться на вирівняні і попередньо оброблені площині під поверхнею майбутньої підлоги. Мастика для гідроізоляції підлоги має ряд переваг по відношенню до інших типів консистенції структур матеріалу для забезпечення гідрозахисту приміщення. В першу чергу, вона здатна наноситися шаром необхідної товщини, при необхідності забезпечуючи вирівнювання поверхні підлоги, по-друге пластично-в'язка структура матеріалу дозволяє заповнювати найдрібніші западини структур, що сприяє зменшенню водопроникності.
  • Розстелянні, при якому матеріали для гідроізоляції підлоги викладають під основу на підготовлену поверхню з проведенням фіксації за допомогою з'єднання внахлест і закріплення липкою стрічкою. Подібна схема використовується при виконанні чорнового типу гідроізоляції або при заливці стяжок під підлогу, при цьому розмір напуску матеріалу становить понад 15 см.

Гідроізоляція підлоги з використанням плівки

  • Штукатурний спосіб, при якому використовується склад на основі цементного розчину з наповненням полімерними і в'яжучими добавками характеризується високим ступенем заповнення пустот. Розчин штукатурки володіє достатнім ступенем пластичності для проведення вирівнювання поверхні, усунення тріщин і щілин і може наноситися на поверхню різних матеріалів. Гідроізоляція підлоги в гаражі, забезпечення герметичності перед виконанням стяжки при роботі з каменем, бетоном, деревом і плиткою - далеко не повний спектр використання способу.

При виконанні штукатурної гідрозахисту до повного затвердіння, яке відбувається протягом декількох тижнів, потрібно виключити надмірну сухість поверхні. Це досягається з використанням зволоження раз в декілька годин протягом першої доби після нанесення покриття та кількох змочування протягом кожного тижня в наступний період часу сушіння.

Це досягається з використанням зволоження раз в декілька годин протягом першої доби після нанесення покриття та кількох змочування протягом кожного тижня в наступний період часу сушіння

Штукатурний тип гідрозахисту на основі полімерно-цементних матеріалів

Крім того, штукатурний тип гідрозахисту має засипну різновид, суть якої полягає в тому, що матеріали, що володіють властивістю твердості, при зіткненні з вологою в сипучому стані заповнюють необхідне для обробки простір. До використовуваним для виконання цього виду захисту матеріалів відносяться: пісок на основі перліту, бетоніт, мінеральна вата, зола. Після цього при впливі на них вологи однорідно нанесений шар абсорбуючого матеріалу вбирає вологу, протягом деякого часу твердне, після чого на поверхні утворюється водонепроникний шар високої міцності.

Відео про гідроізоляцію

Якісне виконання гідроізоляції передбачає ретельне очищення та підготовку поверхні до нанесення покриття, яка передбачає досягнення високої площинності оброблених ділянок. Правильний вибір матеріалів і дотримання технології виконання гідрозахисту забезпечить відсутність надмірної вологості приміщення, грибкових утворень і неприємних запахів в ньому.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама