Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод: проникаюча і ін'єкційна, гідроізоляція льоху за допомогою рідкого скла, відео

  1. Для чого потрібна
  2. види гідроізоляції
  3. вертикальна гідроізоляція
  4. горизонтальна гідроізоляція
  5. Рулонний
  6. проникаюча
  7. мембранна
  8. ін'єкційна
  9. Рідка гума
  10. Рідке скло
  11. Пристрій
  12. Покрокова технологія проведення робіт
  13. ціни
  14. Рекомендації фахівців з вибору матеріалів

загрузка ...

Як стверджують експерти, гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод дозволяє досягти максимального комфорту в надземної частини будівлі Як стверджують експерти, гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод дозволяє досягти максимального комфорту в надземної частини будівлі. Це приміщення може використовуватися в якості льоху для зберігання овочів і фруктів або гаража.

Під час експлуатації підвалу на стінах можуть з'являтися сліди протікань. Ці критичні ділянки необхідно ізолювати, щоб запобігти проникненню вологи. Зауважимо, що подібні роботи можна проводити не тільки на етапі будівництва, але і під час експлуатації.

Для чого потрібна


Якщо для спорудження будинку немає більш сприятливих місць при неякісної укладанні ізоляції в підвалі можливе затоплення Якщо для спорудження будинку немає більш сприятливих місць при неякісної укладанні ізоляції в підвалі можливе затоплення. Часто таке відбувається навесні, при піднятті рівня грунтових вод.

В даному випадку необхідно вжити термінових заходів по виправленню що виникла неприємної ситуації і чим швидше це зробити, тим краще. Пристрій надійного захисного шару дозволяє запобігти:

  • корозію арматури;
  • поява грибка і цвілі;
  • псування продуктів харчування;
  • руйнування матеріалу фундаменту.

Намагайтеся не розташовувати житлові будівлі на низинних ділянках або в місцях з високим рівнем грунтових вод.

види гідроізоляції



Ідеальним способом захисту стін підвалу від протікання вважається пристрій зовнішньої гідроізоляції Ідеальним способом захисту стін підвалу від протікання вважається пристрій зовнішньої гідроізоляції.

При необхідності захисний шар укладають під час експлуатації будівлі. В даному випадку використовується вертикальна і обмазочна ізоляція.

Подібні роботи необхідно проводити при діючій вентиляції, причому обробці повинні піддаватися не тільки стіни і підлогу, а й перекриття.

вертикальна гідроізоляція

Такий метод захисту застосовується в ситуаціях, коли волога потрапляє в приміщення через місця стикування стін з фундаментом Такий метод захисту застосовується в ситуаціях, коли волога потрапляє в приміщення через місця стикування стін з фундаментом.

В даному випадку огороджувальні конструкції цокольного приміщення мають той же рівень, що і водоносний шар.

Вертикальний заслін на увазі використання ін'єкційного і мембранного методу, нанесення на поверхню рідкої бітумної мастики, гуми, полімерних штукатурок або рідкого скла.

горизонтальна гідроізоляція

Такі матеріали необхідно укладати у випадках, коли підлогу першого поверху має один рівень з грунтовими водами. пол ізолюють таким чином, щоб ізоляція заходила на стіни за рівнем 30 сантиметрів.

Щоб уберегти огороджувальні конструкції від можливих протікань використовуються рулонні матеріали та полімерні вироби. Далі більш детально розберемося з різними різновидами ізоляції.

Рулонний

Для захисту стін підвалу від проникнення грунтових вод можуть використовуватися рулонні вироби, наприклад, лінокром, руберойд або гідроізол Для захисту стін підвалу від проникнення грунтових вод можуть використовуватися рулонні вироби, наприклад, лінокром, руберойд або гідроізол.

Полотнища таких виробів укладаються внахлест, місця стикування споюють за допомогою паяльної лампи.

В якості сполучного елемента використовується бітумна мастика.

При частих підйомах поверхневих вод необхідна ізоляція з чотирьох шарів рулонних матеріалів, але в більшості випадків досить і двох.

проникаюча

Розглянутий спосіб захисту ефективний при експлуатації підвалів, коли грунтові води на місцевості мають поверхневе залягання Розглянутий спосіб захисту ефективний при експлуатації підвалів, коли грунтові води на місцевості мають поверхневе залягання.

Для пристрою захисного шару використовується особливий матеріал на підставі цементу, хімічних добавок і піску дрібної фракції.

Такі розчини проникають всередину стіни на 10 сантиметрів.

Вони заповнюють дрібні пори і кристалізуються, що запобігає підйом рідини, підвищує показники морозостійкості будівлі, зменшує корозію металевих конструкцій.

мембранна

Цей вид гідроізоляції має на увазі використання міцної захисної плівки до 2 міліметрів в товщину Цей вид гідроізоляції має на увазі використання міцної захисної плівки до 2 міліметрів в товщину. Подібні вироби прості в монтажі, дають мінімальне навантаження на фундамент.

Наприклад, полотнища з ПВХ відрізняються високим рівнем пожежної безпеки, добре захищають стіни будівлі від проникнення капілярної вологи.

Каучукові мембрани крім захисту стін льоху використовуються для експлуатації у ванній кімнаті та інших приміщеннях з вологим режимом експлуатації. Основним недоліком подібних виробів вважається висока вартість.

ін'єкційна

Такий вид гідроізоляції захищає не тільки верхній шар огороджувальної конструкції, а всю структуру Такий вид гідроізоляції захищає не тільки верхній шар огороджувальної конструкції, а всю структуру.

Ін'єкції вводяться в будівельні конструкції через безліч отворів за допомогою спеціальних пристосувань.

Так цементні розчини дозволяють підвищити міцність конструкції, поліуретанові здатні витіснити воду при розширенні.

Розчини на підставі епоксидних смол застосовують точково в місцях протікань.

Рідка гума

Розглянутий матеріал використовується для ізоляції підлоги в підвалі Розглянутий матеріал використовується для ізоляції підлоги в підвалі. До складу цього виробу входить бітум і латекс.

Ці два компоненти при з'єднанні створюють міцну плівку на поверхні. Їх наносять обмазувальних методом, для створення надійного захисту досить 2 міліметрового шару. Основні роботи проводять в декілька етапів:

  • на очищене від забруднень підставу наноситься грунтовка;
  • покривають поверхню основним розчином;
  • укладають шар штукатурки для притиснення плівки.

Рідке скло

Подібні розчини відрізняються від аналогів простотою нанесення на поверхню Подібні розчини відрізняються від аналогів простотою нанесення на поверхню.

Перед проведенням основних робіт базову суміш розчиняють у воді до отримання необхідної консистенції.

Робочий розчин добре заповнює всі тріщини і пори.

Захисний шар охороняє огороджувальні конструкції підвалу від появи грибка і цвілі, підвищує міцність стін і рівень стійкості по відношенню до різних механічних впливів.

Пристрій

Пристрій захисного шару повинно відбуватися в наступному порядку: Пристрій захисного шару повинно відбуватися в наступному порядку:

  • визначаємо глибину знаходження поверхневих вод (можна подивитися в колодязі);
  • обстежуємо льох, визначаємо проблемні ділянки з патьоками або відшаровуваннями штукатурки, мокрі місця;
  • відкачуємо воду з підвалу;
  • очищаємо поверхню від пилу;
  • розширюємо тріщини;
  • просочуємо підставу одним або декількома шарами грунтовки;

Порада: дотримуйтеся зазначеної послідовності робіт і ви зробите якісну гідроізоляцію огороджувальних поверхонь підвалу.

  • вибираємо гідроізоляційний матеріал, наносимо його на поверхню дотримуючись технологію проведення робіт;
  • висушуємо підвал;
  • влаштовуємо витяжну вентиляцію.

Покрокова технологія проведення робіт

Весь робочий процес проводиться в такому порядку: Весь робочий процес проводиться в такому порядку:

  • Очищаємо поверхні від пилу і випадають шматків штукатурки. Повинен залишитися тільки базовий шар, цегла або бетон.
  • Тріщини в кладці розширюють для більш якісної укладання гідроізоляції.
  • Штроби очищають від пилу, покривають ґрунтовкою, чекають висихання розчину. Ґрунтувальні розчини зміцнюють підставу, покращують зчеплення з обраним видом гідроізоляції. Проблемні ділянки обробляють два рази.
  • У недавно побудованих будинках на поверхні стін за допомогою дюбелів закріплюють геотекстиль . У разі нанесення гідроізоляції в два шари механо сітку розташовують посередині.
  • Пол в підвалі засипають щебенем, поверх наносять вирівнює стяжку з цементно-піщаного розчину і тільки після цього приступають до укладання ізоляції. У будь-якому випадку гідроізоляція повинна перекривати нижню частину стіни на 30 сантиметрів.

Зверніть увагу: на початковій стадії робіт необхідно відкачати воду з підвалу. Хоча деякі види гідроізоляції і можна укладати у вологому середовищі в воді жоден матеріал не приклеїться до поверхні стін.

  • При укладанні рулонних матеріалів поверхню стіни висушують. Тільки гарячі бітумні мастики або проникаюча гідроізоляція може наноситься на зволожену поверхню.
  • Крім основних елементів, що обгороджують ізолювати необхідно і сходові марші, які ведуть в льох.
  • Для проведення основних робіт підбирайте вироби, які дадуть можливість самостійного проведення робіт з мінімальними вкладеннями.

ціни

Для початку необхідно вибрати відповідні вироби Для початку необхідно вибрати відповідні вироби. Для цього можна відправитися в найближчий будівельний магазин або відвідати інтернет сайти. Ось середня ціна гідроізоляційних матеріалів:

  • цементна гідроізоляція Літокол Елестоцем 24 кілограми - 410 рублів;
  • бітум гумова мастика 3 кілограми - 320 рублів;
  • бітумна ізоляційна мастика 15 кілограм 250 рублів;
  • бітумний праймер 20 літрів 920 рублів;
  • гідроізоляційна плівка (72м2) 1500 рублів.

Важливо знати: тільки самостійне виконання робіт дозволить мінімізувати фінансові витрати.

Прейскурант цін при зверненні до фахівців будівельних компаній:

  • ін'екцірованіе стін підвалу - до 2500 рублів м2;
  • використання ПЕНЕТРОН для гідроізоляції - до 1400 рублів м2;
  • закладення швів проникаючим розчином - до 2100 за погонний метр;
  • ізоляція несучих конструкцій рідкої гумою - до 1200 рублів за м2.

Рекомендації фахівців з вибору матеріалів

До плюсів використання рулонних матеріалів слід віднести низьку вартість і можливість виконання робіт своїми руками До плюсів використання рулонних матеріалів слід віднести низьку вартість і можливість виконання робіт своїми руками. Мінуси таких виробів очевидні, це порушення цілісності шару під впливом негативних температур, можливість ураження захисту мікроорганізмами. Довговічність покриття буде залежати від якості монтажу.

Другий вид мембранна гідроізоляція володіє такими корисними характеристиками, як довговічність, можливість нанесення на будь-яку основу, включаючи зволожені стіни. Роботи з монтажу мембранних виробів можуть проводитися самостійно, без допомоги фахівців. До мінусів такого захисту відносять необхідність влаштування горизонтальної гідроізоляції.

Проникаюча ізоляція має одні гідності, мінусів не виявлено. До її переваг слід віднести тривалий період експлуатації, просте нанесення на будь-яку поверхню, хороші захисні якості, поліпшення опірності бетону впливу негативних температур.

Майте на увазі: при виборі гідроізоляційних матеріалів для захисту підвалу враховуйте їхні переваги і недоліки.

Використання ін'єкційної ізоляції дозволить скоротити фінансові вкладення Використання ін'єкційної ізоляції дозволить скоротити фінансові вкладення. Роботи можуть проводитися без підготовки підстави, причому рідкі розчини потрапляють навіть у важкодоступні місця. До мінусів використання подібних матеріалів слід віднести можливість проведення робіт спеціально навченим персоналом.

У разі застосування рідкої гуми в якості гідроізоляції отримують такі бонуси, як тривалий період експлуатації підвалу. Покриття має високу ступінь пожежної безпеки, що не уражається цвіллю і грибком, відмінно прилипає до основи. Такий захист від грунтових вод відрізняється низькою вартістю, мінусів не виявлено.

Як ми бачимо, гідроізоляцію льоху зсередини може зробити кожен. В даному випадку необхідно визначити рівень поверхневих вод, ретельно зачистити основу і можна приступати до основних робіт. Деякі матеріали можна укласти своїми руками, для монтажу інших виробів знадобиться бригада фахівців, але така ізоляція служить набагато довше, від виконаної самостійно.

Які бувають помилки при гідроізоляції підвалів, дивіться в наступному відео коментарі фахівця:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама