Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін в дерев'яному будинку

Гідроізоляція стін в дерев'яному будинку: сучасність і своєчасність методів застосування

Мрія багатьох - свій будинок з природних матеріалів . У ньому дихається легко, він зручний, екологічно корисний і навіть модний! Але щоб відчувати себе комфортно - потрібно, щоб і будинок почувався комфортно. Йдеться про першу захисту нашого дерев'яного особняка - про гідроізоляції стін в дерев'яному будинку.

Захист дерев'яного будинку від вологи - це першочергове завдання. Своєчасна і професійна гідроізоляція - запорука тривалого і комфортного проживання всіх маленьких і великих мешканців прекрасного дерев'яного еко-будинку.

Якщо вчасно не вжити профілактичні заходи щодо захисту будинку від впливу вологи, то доведеться згодом зіткнутися з проблемами появи цвілі, передчасного гниття деревини і появи неприємного запаху через підвищеної вологості всередині будинку.

Час подумати, як уникнути всіх цих небажаних наслідків.

З чого почати?

В першу чергу, потрібно задуматися про якісної та своєчасної гідроізоляції фундаменту і підвальних приміщень . Але питання про гідроізоляцію стін - як зовні, так і зсередини - стоїть ще гостріше.

Найстрашніший ворог деревини - це цвіль. Крім неохайного вигляду і порушення всіх правил гігієни, вона має здатність виділяти токсини і неприємні випаровування. Захворювання легеневих шляхів через цвілі - частий факт.

Підвищена вологість - основне джерело появи цвілі і грибка. Деревина не тільки добре вбирає вологу, але і довго утримує її всередині. Як холод, так і висока температура викликають негативні ефекти: дебати і гниття. Але всіх цих симптомів можна уникнути при правильному застосуванні своєчасних заходів по гідроізоляції. Детальніше прочитати про те, яким чином можна захистити суху деревину від гниття читайте тут .

Ключовий фактор успіху - своєчасність. Однак навіть після закінчення будівництва будинку можна провести додаткові гідроізоляційні роботи - і вони будуть ефективні.

Якщо задуматися про те, чому у наших предків дерев'яні будинки стояли віками без сучасних методів гідроізоляції, то відповідь буде досить простий: конопачення мохом стесаних колод виявилося дієвим методом, але дуже трудомістким і дідівським за сьогоднішніми мірками, і навряд чи багато хто з нас вирішать вдатися до такого методу.

сучасні методи

Коли ухвалено рішення про будівництві дерев'яного будинку, слід відразу задуматися про захисному шарі. Якщо будинок будується на фундаменті і без підвалу, досить буде закласти в бюджет вартість робіт з нанесення захисного шару між деревом і фундаментом (чи то із каменю або з бетону). В якості захисного шару можна використовувати руберойд або толь. Подібної гідроізоляції дерев'яних стін зовні зазвичай цілком достатньо.

  • Гідроізоляція фундаменту - основа для всієї гідроізоляції будинку
  • Гідроізоляція фундаменту - то, з чого в ідеалі потрібно починати

Якщо в проекті є і підвал, то потрібно врахувати наявність ґрунтових вод і заздалегідь задуматися про гідроізоляції підпілля.

Яка вона буває?

Робота з бітумної гідроізоляцією

  • Жорстка - застосовується при обробці підвальних приміщень і звичайно являє собою суміш з піску і бетону.
  • Рулонний - традиційно призначена для утеплення стін будинку, для цього використовується толь і руберойд. Рулони гідроізоляційного матеріалу кріпляться на зовнішній рейковий каркас.
  • Асфальтова - наноситься рівномірним шаром на стіни (як зовнішні, так і внутрішні) і являє собою шар асфальтової мастики, яка ефективно захищає стіни від проникнення вологи. Асфальтова мастика може бути як холодного, так і гарячого способу нанесення і починає ізолювати поверхню відразу ж після охолодження або прісиханія нанесеною маси.
  • Фарбувальна (обмазочна), яка має одну перевагу - вона не вимагає навичок і досвіду застосування. Наносити її легко і просто, достатньо лише уважно прочитати інструкцію. Вона використовується у вигляді суміші (як готової, так і багатокомпонентної), має еластичну структуру і доступна в зверненні навіть новачкам.

Робота з мембранної (екранної) ізоляцією

Основні напрямки

  • горизонтальна: гідроізолірующій шар наноситься безпосередньо на фундамент, після його обробки власне і зводять дерев'яні стіни. При такій гідроізоляції зовнішніх дерев'яних стін будинку використовується бітумні мастики або традиційні рулонні матеріали, які розкочуються по підставі фундаменту і перекривають капілярний рух води з нижньої частини в верхні структури.

Горизонтальна ізоляція з використанням руберойду

  • вертикальна: гідроізолірующій шар наноситься безпосередньо на поверхню стіни. Для обробки стін зазвичай використовують рулонні бітумні матеріали або обмазувальні склади.

Будинок з завершеною гідроізоляцією дерев'яних стін

Сучасні умови будівництва та зовнішнього вигляду дерев'яних будівель диктують свої умови - зовнішній вигляд дерев'яних стін повинен виглядати природно. Відповідно, багато хто воліє цілісний брус - адже турбота про його захист буде мінімальною, а гідроізоляція деревини проводиться тільки зсередини. Але не завжди будинок будується з колод і бруса - і вже в цьому випадку гідроізол. оббивка обов'язкове.

Високоякісні матеріали та сумлінна робота завжди забезпечать високий результат. І в силах будь-якої людини зробити це самостійно, приклавши зусилля і проявивши пильність. Адже так приємно пишатися результатами своєї праці.

Прийнявши рішення про будівництво дерев'яного будинку, необхідно відразу задуматися про забезпечення його довговічності - в цьому допоможе своєчасна і професійна гідроізоляція, яка захистить майбутній будинок від цвілі, гниття, проникнення мікроорганізмів і неприємних запахів. Яка гідроізоляція краще для стін - все залежить від конкретного проекту і місцевих умов проживання. Дерев'яний будинок - це жива екосистема, про нього треба дбати і оберігати його від можливих вологих захворювань. І тоді він послужить вам і вашим нащадкам вірою і правдою на багато років.

, Розміщення посилань заборонено! (Коментар з посиланням не зможе опублікуватися)

З чого почати?
Яка вона буває?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама