Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Недорога гідроізоляція покрівлі Ізоспан АМ

  1. Основні технічні характеристики гідроізоляції покрівлі Ізоспан АМ
  2. Застосування гідроізоляції покрівлі Ізоспан АМ в утепленій похилому даху
  3. З інструкції по монтажу гідроізоляції покрівлі Ізоспан АМ

З дифузійних мембран, що застосовуються в якості гідроізоляції покрівлі , Найбільшого поширення в даний час отримали багатошарові мембрани з поліпропілену, найчастіше двошарові або тришарові. З двошарових дифузійних мембран в нашій країні найбільш відома гідроізоляція покрівлі Ізоспан АМ . Одним з двох шарів служить полотно нетканого матеріалу, іншим шаром - полімерна плівка. Нетканий матеріал служить основою і одночасно захистом плівки, оскільки має досить високу міцність і при цьому паропроникністю і воздухонепроніцаемостью. Холодильні камери забезпечує водотривкість, вона також відрізняється високою паропроникністю. А в комплексі двошаровий мембрана характеризується необхідним набором технічних властивостей: міцність, паропроникністю, водотривкість і воздухонепроніцаемостью. Оскільки мембрана має тільки один захисний шар, вона має одностороннє застосування. Вона повинна бути звернена вгору шаром нетканого матеріалу, а при монтажі потрібно бути досить обережним, щоб не пошкодити полімерну плівку. З іншого боку, за рахунок відсутності другого захисного істотно знижується ціна на цю мембрану Ізоспан.

Основні технічні характеристики гідроізоляції покрівлі Ізоспан АМ

Насамперед, гідроізоляція покрівлі повинна бути міцною, довговічною, паропроницаемой, повітронепроникної і водонепроникною.

Як і всі мембрани Ізоспан, ця мембрана теж довговічна, термін її служби не менше п'ятдесяти років. Матеріал має досить високу паропроникність, вона дорівнює 850г / м2 на добу. Водостійкість Ізоспан АМ не найвища серед інших дифузійних мембран, водотривкість становить не менше 880мм водяного стовпа.

Для опису міцності мембран зазвичай наводиться така характеристика як розривна навантаження при розтягуванні вздовж і поперек рулону. Розривне навантаження Ізоспан АМ дорівнює 110Н / 50мм при розтягуванні вздовж рулону і 90н / 50мм при розтягуванні поперек рулону. Матеріал не дуже міцний, але це очікувано для двошарової бюджетної гідроізоляції покрівлі з поліпропілену. Ця мембрана найлегша з лінійки дифузійних мембран Ізоспан і одна з найлегших серед всіх будівельних мембран і плівок Ізоспан, її поверхнева щільність всього 90г / м2.

Серед інших технічних характеристик важливих для практичного використання слід назвати стійкість до ультрафіолету і робочу температуру, для Ізоспан АМ ці характеристики цілком на рівні інших аналогічних матеріалів. Ця мембрана може експлуатуватися при діапазоні температур від -60 до + 80 ° С і може перебувати під прямими променями сонця не менше 3-4 місяців.

Застосування гідроізоляції покрівлі Ізоспан АМ в утепленій похилому даху

З дифузійних мембран, що застосовуються в якості   гідроізоляції покрівлі   , Найбільшого поширення в даний час отримали багатошарові мембрани з поліпропілену, найчастіше двошарові або тришарові

Сучасний підхід до просування будівельних матеріалів полягає в тому, що виробники пропонують не просто матеріал, а комплексне рішення, продуману конструкцію. Типова конструкція утепленій даху.
Вона включає:

  • дахове покриття (1),
  • гідроізоляцію покрівлі (2),
  • контробрешетку (3),
  • утеплювач (4),
  • пароізоляцію покрівлі (5),
  • кроквяну ногу (6),
  • внутрішню обробку (7),
  • обрешітку (8).

Оскільки Ізоспан АМ - бюджетний матеріал, як пароізоляції має сенс використовувати пароізоляцію Ізоспан В. Звичайно, можна використовувати в якості пароізоляції покрівлі і дифузійну мембрану, наприклад, Tyvek VCL.

З інструкції по монтажу гідроізоляції покрівлі Ізоспан АМ

Серед переваг цієї гідроізоляції покрівлі, перш за все, можна відзначити, що вона може використовуватися в утеплених покрівлях з покриттями різного типу без обмеження по куту нахилу. Як диффузионная мембрана, матеріал монтується безпосередньо на утеплювач, без вентильованого зазору і звертається білої (гладкою) стороною до покрівельного покриття.

Гідроізоляція покрівлі монтується горизонтально, монтаж починається знизу даху, полотна Ізоспан АМ укладаються внахлест, перехлест по стиках становить не менше 15см. Розкатані полотна кріпляться до крокв оцинкованими цвяхами або скобами, остаточно матеріал фіксується контробрешетрой. Вертикальні стики обов'язково притискаються контробрешітка до крокв.

За контробрешітці кріпляться бруски обрешітки або дощатий настил, це визначається типом покрівельного покриття. Полотна Ізоспан AМ кріпляться в натяг. Нижня кромка гідроізоляції покрівлі укладається таким чином, щоб з поверхні матеріалу відбувався природний стік води в ринву.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама