Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення лазні: розглянемо деякі варіанти

  1. фундамент
  2. стіни
  3. Внутрішнє оздоблення
  4. Підлога

Оздоблення лазні в сільському стилі

Як і будь-яка будівля або споруда, після закінчення будівництва лазня вимагає виконання внутрішніх опоряджувальних робіт. До цього процесу потрібно поставитися не менше серйозно, ніж до обробки кухні або ванної кімнати.
Якщо ви вирішили побудувати лазню своїми руками, невелика інструкція вам точно не завадить. У даній статті ми розповімо про те, як проводиться будівництво лазні і обробка, і які матеріали вам будуть потрібні для виконання тих чи інших робіт.

Зміст статті

Досить складно уявити собі заміський будинок або дачну ділянку без надвірних будівель. До них відносяться не тільки сарай або курник, а й лазня.
У тих місцях, де немає централізованого водопостачання, а значить і можливості влаштувати ванну кімнату , Без гарної баньки просто не обійтися. У кожного народу свої традиції в їх будівництві: є і хамами, і сауни, і японські лазні офуро.
Але, на думку більшості любителів помивочних ритуалів, з традиційною російською лазнею з парною, ніяка інша баня просто не зрівняється.
Отже:

  • Дане будова може бути як окремим, так і являти собою прибудову до будинку, теплиці, літній кухні. Хтось вважатиме, що така прибудова може привести до підвищення рівня вологості в будинку, але це не так.
    Якщо все зроблено грамотно: і гідроізоляція, і вентиляція - проблем не виникне ніколи.
  • Баню часто споруджують поруч з природним або штучним водоймищем. Вхід в неї є невеликою терасу або веранду, на якій можна посидіти після купання, відпочити, попити чаю.

Баня 4х4 без обробки

  • Розмір банної споруди може бути індивідуальним. Найчастіше, роблять квадратний зруб з шестиметрової стінкою або прямокутний - шість на чотири метри. Але хто сказав, що не можна побудувати і зовсім невелику баньку, розміром 4 * 4 метри?

Цією площі цілком достатньо для розміщення передбанника, мийки і парної і навіть невеликий кладовочки для зберігання палива або туалету. Але про кімнату відпочинку, в цьому випадку, доведеться забути.
Та й передбанник буде маленький, у вигляді тамбура, з вішалками для одягу і полицею для зберігання банного аксесуарів. Природно, що будівництво і обробка лазні такого розміру, обійдеться набагато дешевше.

фундамент

Вибір конструкції фундаменту лазні здійснюється, в залежності від кліматичної зони будівництва та виду грунту, на якому вона зводиться. Можуть застосовуватися найрізноманітніші типи фундаментів: пальові, стовпчасті, монолітні.
Але найчастіше, роблять стрічковий фундамент - ось про нього ми коротко і розповімо.

Але найчастіше, роблять стрічковий фундамент - ось про нього ми коротко і розповімо

Стрічковий фундамент під баню

Отже:

  • Стрічковий фундамент робиться досить просто, що анітрохи не впливає на міцність і надійність конструкції. Для його укладання риється траншея, її дно вистилається піском, товщина шару якого не перевищує двадцяти сантиметрів.
  • Пісок зволожують і ретельно утрамбовують, після чого засипають шаром щебеню такої ж товщини. Потім робиться дерев'яна опалубка, на дно якої кладуть арматуру і заливають бетон.
    Висота фундаменту може бути виконана з бетону, аж до верхнього рівня цоколя. Але можна зробити і по-іншому.
  • Наприклад: цокольну частину можна викласти з цегли, в чотири-п'ять рядів, постеливши під перший ряд цегли руберойд. Викладаючи цокольну стінку, обов'язково потрібно передбачити вентиляційні отвори в одному з рядів цегляної кладки.
  • Стрічковий фундамент можна виконати зі збірного залізобетону - саме цей спосіб використовується в промисловому і цивільному будівництві. Якщо ви будуєте на ділянці не тільки баню, але і будинок, у вас на ділянці все одно працює вантажопідйомна техніка.
    Зібрати фундамент з окремих блоків, уклавши їх на піщану подушку, вийде набагато швидше, ніж заважати бетон і чекати, поки він набере необхідну міцність.

Схема збірного стрічкового фундаменту

  • З усіма тонкощами пристрою стрічкового фундаменту ви можете ознайомитися, почитавши статті по цій темі, або спеціальну літературу. А ми пропонуємо вашій увазі схему фундаменту із збірних залізобетонних блоків.

Яким би способом не виконувався фундамент, його поверхню: як зовнішня, так і внутрішня, повинна бути оброблена проникаючим ґрунтовим складом або бітумною мастикою. Гідроізоляція бетону охоронить його від вологи, і подальшого руйнування під впливом перепаду температур.

стіни

Навряд чи кому-то прийде в голову викладати стіни лазні з цегли, шлакоблоків або каменю. Хоча ці варіанти теж мають право на розгляд.
Їх використовують тільки тоді, коли в регіоні напружена ситуація з поставками дерева і його ціна багаторазово перевищує вартість інших матеріалів.
Отже:

  • У всіх інших випадках, замовники віддають перевагу лазні з бруса або колод. Все-таки, це найбільш дихаючий і екологічно чистий матеріал.
    Велику популярність в останні роки отримало зведення стін лазні каркасних способом.
  • Якщо стіни лазні будуть колод, перший вінець, званий окладом, робиться з більш товстих колод, які укладають на шар гідроізоляції, виконаної з рулонних матеріалів. Нижню частину окладу необхідно обробити антисептичним складом для дерева, і покрити гідроізолюючої сумішшю.
  • Кожен наступний ряд колод з'єднується з попереднім поруч спеціальними штирями - нагелями. Перед укладанням, з нижнього боку колоди робиться паз, призначений для монтажу наступного ряду.
  • Працювати з брусом дещо простіше, ніж з колодою. Його укладають різними способами: в торцевій шпунт, в «лапу».
    Замість шпунта можуть використовувати штирі з дерева або металу, які монтують і в середині бруса, і по його краях.

Міжвінцевий утеплювач і степлер

  • Мохом або клоччям рублені стіни давно не конопатят - у продажу завжди є лляні і джутові межвенцовие утеплювачі. Продається цей теплоізоляційний матеріал в рулонах, ріжеться на смужки потрібного розміру, і укладається між брусом або колодами, фіксуючи степлером.
    Чим сильніше дає усадку така будова, тим більше утеплювач пресується і, стаючи дуже міцним, не пропускає всередину вологу і холод.

Оздоблення стін лазні джутовим канатом

  • До речі, для додаткового утеплення застосовують джутовий канат, який використовується ще і з декоративною метою. Тому довго думати, як зробити обробку лазні зовні, не знадобиться.
    Подивіться на фото: як красиво виглядає колод стіна, шви якої закриті джутовим канатом.

Що стосується каркасних лазень , То вони збираються з дерев'яних конструкцій, що складають комплект деталей каркаса: стійок, ригелів, обв'язок. По суті, така лазня дуже нагадує будівництво панельних будинків.
Несучі деталі встановлюємо на фундамент, а вийшов каркас оббиваємо дошками. Потім збираємо рами-панелі на землі і встановлюємо їх на каркас.
Детальну схему монтажу каркасної лазні завжди можна знайти в інтернеті. Після складання, обробляємо баню самі - цей процес не залежить від способу її складання.

Внутрішнє оздоблення

Якщо лазня побудована з дерева, цілком логічно, що і внутрішня обробка буде з цього матеріалу. Адже дерево люблять за його неповторний аромат, який не тільки приємний, а й корисний для здоров'я.
Щоб уникнути можливих проблем, необхідно знати, як правильно зробити обробку в лазні:

  • Кращим варіантом деревини, якої проводиться обробка бань всередині - це осика, тополя, липа або береза. Тобто листяні види дерев.
    У хвойних видах міститься велика кількість смолистих речовин. Вони при нагріванні випаровуються, і дерево може деформуватися.
  • Для обшивки застосовують звичайну дошку вагонку, розмір і перетин якої обираються за бажанням. Розташовують дошки горизонтально або вертикально, ретельно їх підганяючи один до одного.
    Щоб більш детально ознайомитися з даним процесом, наберіть в пошуковому рядку «лазні обробка відео» - краще один раз побачити.

Внутрішнє оздоблення стін

  • Але перш, ніж приступити до обшивки стін, необхідно виконати їх теплоізоляцію, без якої обробка в лазні неможлива. Як утеплювач можна вибрати як рулонні, так і плитні матеріали, але такі, які не бояться вологості.
    Це може бути скловолоконна або базальтова вата, плити пінополістиролу або изолона.
  • На бревенчатую стіну монтується дерев'яна обрешітка, крок якої відповідає ширині утеплювача, який закладається в отримані осередки. Поверх утеплювача повинен бути пароізоляційний шар. Для його пристрою використовується полімерна мембрана або фольга - для обробки лазні ці матеріали просто необхідні.
  • Дошка не повинна щільно примикати до пароізоляційний шару, між ними потрібен невеликий зазор. Тому, вибираючи бруски для пристрою обрешітки, необхідно враховувати і товщину утеплювача.

Фольгований рулонний утеплювач

  • Процес утеплення можна трохи спростити, якщо використовувати фольгований утеплювач типу «Ізовер» або «Термафлекс». Його закладають в обрешітку фольгою вгору, і закривають осередки обшивкою.
    Цей варіант обійдеться дещо дорожче, але він значно скоротить час, витрачений на внутрішню обробку.

Часткова облицювання парної плиткою

  • Фарбувати дерев'яну поверхню стін не потрібно, щоб при нагріванні шкідливі речовини, що виділяються фарбою, не потрапляли в повітря приміщення. Стіни парилки можна частково облицювати керамічною плиткою.
    Як правило, нижня частина стін найбільш сильно забруднюється, а плиточную поверхню можна запросто мити.
  • Відразу може виникнути питання: «Як правильно зробити обробку лазні плиткою?». Для того щоб плитка трималася на дерев'яній стіні, її потрібно спочатку обшити вологостійким гіпсокартоном, а ще краще - цементно-стружкових або магнезитовими плитами.
    Їх поверхня є ідеальним підставою для будь-якої обробки, в тому числі і керамічною плиткою.

Цементно-стружкові плити

  • До речі, цементно-стружкові плити теж мають теплоізоляційними властивостями, тому їх цілком можна використовувати замість утеплювача. Цей чудовий матеріал має й інші переваги: ​​він не боїться вологості, підвищених температур, гризунів, і відмінно протистоїть утворенню цвілі.
  • Не так давно з'явився такий матеріал - гімалайська сіль для обробки лазні. Її частіше використовують в дизайнерських проектах для обробки парних.
    Ця сіль виробляється у вигляді панелей, цегли, гальки, крихти. Вважається, що цей матеріал сприятливо впливає на організм.

Панелі з гімалайської солі

Ми не беремося судити, наскільки це твердження відповідає істині, але шикарний дизайн з його допомогою створити можна. Панелями з гімалайської солі можуть бути облицьовані не тільки стіни, але і виконана обробка стелі в лазні з хорошою підсвічуванням.

Підлога

Пол банного приміщення монтується на дерев'яних лагах. З нього, власне, і починаються внутрішні роботи в лазні - обробка стін і стелі проводиться в останню чергу.
Отже:

  • Спочатку, під підставою майданчики статі викопують ями глибиною сорок сантиметрів. Їх краю і дно трамбують, і засипають піском і щебенем також як і при влаштуванні фундаменту.
    У ямах робиться опалубка, краї якої повинні бути вище позначки грунтового підстави на п'ять сантиметрів.
  • Порожнина опалубки заповнюється густий бетонної сумішшю двома шарами, між якими укладається армована сітка. У вас вийдуть бетонні майданчики, які слугуватимуть опорою для підлоги лазні.
  • Через добу можна виконати гідроізоляцію бетону. Для цього його обмазують гарячим бітумом і укладають на нього шматки руберойду.
    Після цього можна приступати до зведення цегляних стовпчиків, які будуть тримати лаги, не даючи їм прогинатися.

Схема статі в лазні

  • Підлоги в лазні повинні мати ухил і обладнаний слив, що дозволяє воді безперешкодно стікати в заданому напрямку. Бруски для пристрою лаг використовують з невеликим перетином, не більше 25 * 25 см, з модрини або сосни.
  • Для статі беруть таку ж дошку, обрізну або шпунтовану, товщиною 30мм. Природно, всі дерев'яні деталі покриваються антисептичним розчином, який збереже їх від гниття і розмноження цвілі.
  • Дерев'яні підлоги гарні для передбанника або кімнати відпочинку. У парильні краще зробити підлогу з протиковзкою керамічної плитки.
    Такий плиткою зазвичай обробляють зону навколо басейнів. Тоді не доведеться споруджувати для підлоги дерев'яні решітки і кожен раз виносити їх на просушку.

Різні види деревини в обробці лазні

  • Закінчивши зведення конструкції, і розібравшись з пристроєм підлоги, можна купувати все для обробки лазні. Зовсім не обов'язково для оздоблення інтер'єру лазні використовувати однакову дошку.
    Можна взяти різні сорти деревини і чергувати їх, створюючи тим самим певний дизайн.

Від розміру самої лазні, буде залежати і розмір приміщення парної. Відповідно, і полиць може бути таким, на якому можна лежати в повний зріст.
Він може бути і маленьким, на якому лежати не вийде, можна тільки сидіти. Але, незважаючи на це, його теж потрібно красиво обробити, як і піч-кам'янку, без якої в парній ніяк не обійтися.
Коли обробка лазні буде готова, і в ній можна буде митися, ви зрозумієте, що ваша «фазенда» стала надзвичайно затишній, і на ній можна не тільки плідно працювати, а й чудово відпочити і розслабитися.

Але хто сказав, що не можна побудувати і зовсім невелику баньку, розміром 4 * 4 метри?
Відразу може виникнути питання: «Як правильно зробити обробку лазні плиткою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама