Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення тераси в приватному будинку зсередини, а також її утеплення та гідроізоляція

  1. Вибір матеріалів для обробки тераси в приватному будинку - фото та ідеї
  2. Матеріали для підлоги
  3. Матеріали для стелі на терасі
  4. Матеріали для вертикальних поверхонь і поручнів
  5. методи гідроізоляції
  6. гідроізоляція фундаменту
  7. гідроізоляція поверхні
  8. Чи потрібно утеплення терасі?

Головна мета даної статті допомогти домовласникові розібратися в найбільш практичних і популярних методах обробки, гідроізоляції та утеплення тераси.

Стаття поділена на три частини:

  • Перша частина присвячена обробці тераси;
  • Друга частина розповідає про методи гідроізоляції тераси і її фундаменту;
  • У третій приведена інформація про утеплення тераси.

Для зручності читання статті створена навігація - через неї можна потрапити до потрібного пункту, економлячи час на пошук інформації Для зручності читання статті створена навігація - через неї можна потрапити до потрібного пункту, економлячи час на пошук інформації. Якщо вас цікавить обробка веранди в приватному будинку (фото ідеї додаються), то радимо не витрачати час і відразу перейти до прочитання відповідної статті.

Вибір матеріалів для обробки тераси в приватному будинку - фото та ідеї

Оздоблення тераси в приватному будинку (фото нижче) дуже важлива - вона впливає на її зовнішній вигляд і практичність у використанні. Однак, вибір має відбуватись свідомо - обробка різних елементів повинна поєднуватися, разом створюючи дизайнерський ансамбль.

Умовно, види обшивки тераси можна розділити на:

  • підлогову;
  • стельову;
  • обробку вертикальних поверхонь.

Вимога до внутрішньої обробці веранди або тераси виникає з майбутнього плану споруди - якщо даху не буде, то вона не потрібна. Ніщо не заважає створити щось на зразок стельової обробки - наприклад, на високих лагах натягнути тканинний полотно, яке прекрасно захистить вас від палючого сонця.

Матеріали для підлоги

Питання чим і як обробити терасу всередині необхідно починати розглядати з підлоги. Підлогове покриття є найбільш важливим - часто установка тераси на увазі собою відкриту поверхню без стін і поручнів. Питання чим і як обробити терасу всередині необхідно починати розглядати з підлоги

На даний момент, для тераси найбільш доступними матеріалами є:

  • террасна дошка;
  • лінолеум;
  • бетонну підлогу;
  • плитка.

Терасна дошка є одним з кращих матеріалів для підлоги - зовнішній вигляд, характеристики і простота в роботі роблять її найбільш прийнятним матеріалом.

На даний момент, існує три різновиди - дошка з масиву, обпалена і деревно-полімерний композит, або ДПК. Найбільш популярним є третій, за рахунок низької ціни і невимогливість до догляду.

Лінолеум також дуже популярний - низька ціна, вкрай реалістична фактура і крайня простота в роботі. Головним мінусом лінолеуму є низька стійкість до ріжучим пошкоджень, проте зустрічаються вони досить рідко. Лінолеум також дуже популярний - низька ціна, вкрай реалістична фактура і крайня простота в роботі

Бетонна підлога являє собою аж ніяк не найпростіше рішення, але досить ефектне. Полірований бетонну підлогу буде не гірше плитки виконувати свою функцію, а спеціальні каучукові покриття створять по справжньому унікальне рішення.

Плитка не завжди практична на терасі, але досить довговічна. Головним її мінусом є покриття деяких видів - воно занадто слизьке, але це можна легко уникнути правильним вибором.

Матеріали для стелі на терасі

Якщо все ж вирішено робити стелю на терасі, необхідно задуматися про його обробці. На даний момент найбільш практичними варіантами є:

  • вагонка;
  • МДФ-плита;
  • полікарбонат.

Вагонка являє собою вкрай універсальний матеріал за рахунок натурального вигляду і зручності в роботі. Вагонку виготовляють з натурального дерева, що в сукупності з використанням терасної дошки і стовпів з бруса дасть ефект повної обробки тераси деревом. Вагонка являє собою вкрай універсальний матеріал за рахунок натурального вигляду і зручності в роботі

МДФ-плита трохи поступається за експлуатаційними властивостями вагонке, але набагато дешевше і має величезний асортимент моделей. Головною особливістю у використанні МДФ-плити є підвищена чутливість до вологості, тому, їй потрібно створювати додаткову гідроізоляцію.

Полікарбонат вкрай універсальний матеріал, що не вимагає від будівельника особливих знань, відмінно підходить для внутрішньої обробки тераси в приватному будинку (фото вище). Головною проблемою при його використанні може є ламкість - не варто розташовувати важкі листи під стелею на далеко розташованих лагах.

До слова, якщо полікарбонат вже використаний для покрівлі даху, то можна обійтися без обробки - його сонцезахисний шар дасть приємний, затінений світло, який не буде приводити до опіків шкіри.

Матеріали для вертикальних поверхонь і поручнів

Під вертикальними поверхнями маються на увазі елементи стін, які не робляться на стандартних терасах, а також різні поручні і огорожа.

Перила на терасу можна зробити з:

  • метал; а
  • цегли;
  • дерева.

Металева огорожа на терасах є найбільш практичною і дешевою Металева огорожа на терасах є найбільш практичною і дешевою. Оцинковані і нержавіючі профілю і труби вкрай стійкі до погодних умов і не іржавіють. Навіть в разі виявлення корозії її можна швидко усунути за допомогою антикорозійних сполук.

Доручи з цегли або ж складові поручні з цегляних стовпчиків виглядають вкрай солідно, однак, досить дороги і вимагають міцного фундаменту. Також, їх плюсом можна вважати довговічність, яка досягається правильною кладкою. Доручи з цегли або ж складові поручні з цегляних стовпчиків виглядають вкрай солідно, однак, досить дороги і вимагають міцного фундаменту

Дерев'яні поручні допоможуть створити закінчений образ тераси з терасної дошкою і дерев'яним дахом, проте, вимагають за собою догляду - фарбування, просочення маслом і покриття додатковими захисними складами.

Щодо інших елементів - стін або стійок, що зводяться на терасі, можна використовувати будь-які оздоблювальні матеріали. Однак важливо стежити за їх стійкістю до погодних змін.

Отже, чим обшити терасу всередині розібралися, переходимо безпосередньо до гідроізоляції.

методи гідроізоляції

Гідроізоляція тераси дозволяє продовжити термін її служби, незалежно від матеріалу. В даному випадку її можна розділити на:

  • гідроізоляцію фундаменту;
  • гідроізоляцію поверхні і інших елементів.

гідроізоляцію фундаменту;   гідроізоляцію поверхні і інших елементів

гідроізоляція фундаменту

Для фундаменту головним місцем надходження вогкості є грунт. Незахищені матеріали можуть швидко прийти в непридатність - відволожитися може навіть бетонну підлогу. На даний момент найбільш ефективними методами є:

  • ізолювання за допомогою вологостійких матеріалів;
  • просочення;
  • організація вентиляції і дренажів.

Вологостійкими матеріалами можна вважати різні плівки на основі пінополіуретану і поліетилену Вологостійкими матеріалами можна вважати різні плівки на основі пінополіуретану і поліетилену. У разі ізоляції фундаменту з бетону плівкою викладається вся стикається з землею частина. Особливо важливо це для повністю наливної підлоги.

Просочення ефективна для захисту деревини - вона скріплює структуру і закриває пори, роблячи дерево водовідштовхувальним. Цікавою особливістю володіє модрина - перебуваючи у вологому місці, вона згодом кам'яніє, відштовхуючи вологу від своєї поверхні.

Цікавою особливістю володіє модрина - перебуваючи у вологому місці, вона згодом кам'яніє, відштовхуючи вологу від своєї поверхні

Утеплення підлоги тераси 1 Обробний шар 2 Розширювальний шов 3 Гідроізоляція 4 Стяжка 5 Гідроізоляція, що захищає теплоізоляційний шар 6 Теплоізоляція 7 Гідроізоляція 8 вирівнює шар 9 Залізобетонна плита

Вентиляція і дренажі є не зовсім методом гідроізоляції. Обидва методи допомагають швидко видаляти вологу і конденсат - дренажі дозволяють зайвої рідини швидко віддалятися, а вентиляція підтримує сухість в нижніх ділянках конструкції.

Важливо відсутність зайвих щілин, через які може потрапити рідина.

гідроізоляція поверхні

Гідроізоляція тераси над житловим приміщенням здійснюється за допомогою розміщення перешкод дощу і вітру - даху і стін, за допомогою різних водовідштовхувальних просочень і використанням водостійких матеріалів.

Гідроізоляція поверхні 1 Внутрішня обшивка 2 Дерев'яний каркас 3 Пароізоляція 4 Утеплювач 5 Гідро-вітроізоляція 6 Зовнішня обшивка

Зведення даху з покрівлею дозволяє домогтися ізоляції поверхні від дощу і граду. Для цього необхідно використовувати постійну покрівлю міцними матеріалами - наприклад, металочерепицею або полікарбонатом.
Оскільки будівля даху часом досить дороге задоволення, можна застосовувати стійкі до вологи матеріали - наприклад, оброблений бетон і плитку. Більш докладно про це ви можете почитати в нашій іншій статті про те, як утеплити веранду для зимового проживання в дерев'яному будинку .

Чи потрібно утеплення терасі?

оскільки відкрита тераса, прибудована до будинку (фото в статті), приміщення не засклене, її утеплення є досить важкою і часом нерозв'язним завданням. Однак, чи потрібне воно для місця, яке в основному використовується влітку?

Утеплення тераси зсередини може знадобитися при проживанні в регіонах з холодним кліматом, коли, навіть влітку температура рідко піднімається вище 20 градусів. Найбільш ефективним методом є створення теплої підлоги, а також захищених від вітру ділянок. Також, не варто забувати про захист від дощу - для утеплення обов'язково потрібно дах. Однак взимку воно буде також неефективно - ніякої тепла підлога і дах не зможуть захистити від міцних морозів. Утеплення тераси зсередини може знадобитися при проживанні в регіонах з холодним кліматом, коли, навіть влітку температура рідко піднімається вище 20 градусів

У разі якщо споруда планується в теплому регіоні, то можна обмежитися звичайним теплою підлогою, який дозволить навіть при температурі в 2-6 градусів підвищити комфортність використання тераси.

Найбільше утеплення на терасі може знадобитися фундаменту, особливо якщо з часом в ньому планується спорудження льоху або підземного рівня. Утеплення фундаменту можна вкладати в обробку - наприклад, використовувати сендвіч панелі, або обшити фундамент пінопластом і покрити МДФ-дошкою. В даному випадку все також залежить від особливостей регіону.

Фото-ідеї для обробки тераси

Чи потрібно утеплення терасі?
Однак, чи потрібне воно для місця, яке в основному використовується влітку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама