Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пергамін або пароізоляція

  1. пергамін
  2. пароізоляція

Прагнення жити в комфорті властиво людині. Тому ми раз по раз намагаємося вдосконалити своє житло, облагородити зсередини і зовні, захистити від спеки та морозів. Благо з останнім проблем не виникає, так як сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує покупцям широкий асортимент найрізноманітніших товарів, в тому числі пароізоляційні плівки. Незважаючи на великий вибір, деякі будівельники і дбайливі господарі будинків через незнання, звичкою чи бажанням зайвий раз заощадити купують пергамін. Але правильне чи це рішення? Чи не обернеться економія ще більшою розтратою? Давайте спробуємо з'ясувати, що краще - пергамін або пароізоляція.

пергамін

По суті, пергамін - це картон, просочений захисним складом з бітумної основою. Залежно від товщини шару картону розрізняють кілька марок пергаміну: від 250 до 350. Чим вище марка, тим більше вага у матеріалу.

Застосовують його для пароізоляції господарських будівель, сараїв, гаражів, побутівок як гідроізоляцію, але тільки в поєднанні з іншими захисними матеріалами, а також як підкладку під «м'яку» покрівлю, як тимчасове захисне перекриття.

Підкуповує цей матеріал своєю ціною, так як коштує трохи дешевше бюджетних пароізоляційних плівок і мембран. Він легко монтується, має відносно невелику вагу, при необхідності можна легко реставрувати пошкоджені ділянки, має непогану міцність.

Однак деякі при покупці задаються питанням: пергамін - це пароізоляція або гідроізоляція? Тут відповідь криється в основному матеріалі виготовлення - в картоні. Якою б не була просочення, папір залишається папером. Тому гідроізоляція з пергаміну дуже погана. Також як і пароізоляція у вологих приміщеннях.

Недоліки пергаміну:

  1. руйнується під впливом УФ;
  2. при недостатньому провітрюванні може спровокувати намокання утеплювача і гниття внутрішніх конструкцій;
  3. матеріал горючий;
  4. ефективність падає при монтажі на вологу основу або в погану морозну погоду, від низьких температур пергамін стає ламким;
  5. бітумна просочення виділяє в повітря токсини, тому в житлових приміщеннях пергамін краще не застосовувати.

пароізоляція

Спеціалізовані пароізоляційні плівки, як правило, двошарові. Вони не пропускають вологу і водяну пару. При правильному монтажі забезпечують повну герметичність. Спеціальне армування збільшує міцність плівок. Деякі види (наприклад, фольгована плівка ) Можуть крім усього відображати теплове випромінювання.

Плівки екологічні, прості в монтажі, маю невелику вагу і демократичну вартість. Єдине, що важливо знати - пароізоляцію потрібно укладати правильної стороною до утеплювача і не забувати про необхідний повітряному продухами, інакше конденсат намочить теплоізоляційний матеріал.

Що краще: заплатити трохи більше, зробити правильний монтаж і забути про вогкості, холоді і протягах, або все ж ризикнути, особливо з огляду на токсичні виділення бітуму? Вам вирішувати.

Сподіваємося, що ми змогли донести вам думка, що пароізоляція куди краще і ефективніше, ніж пергамін. Будемо вдячні, якщо ви поділитеся цією статтею в соціальних мережах.

Але правильне чи це рішення?
Чи не обернеться економія ще більшою розтратою?
Однак деякі при покупці задаються питанням: пергамін - це пароізоляція або гідроізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама