Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підкладка під ламінат Леруа Мерлен

  1. Що таке підкладка з коркового дерева?
  2. Для чого потрібна пробкова підкладка?
  3. Мінуси пробкової підкладки:
  4. Якою має бути товщина пробки?
  5. Як укладати покриття?
  6. Як укласти підкладку своїми руками?

У наш час люди все частіше стали використовувати в своєму інтер'єрі підлогове покриття з ламінату. Роблячи ремонт у квартирі, всю роботу планують поетапно. Монтаж підлоги також робиться в кілька етапів.

Робота з укладання підлогового покриття складається з настилу додаткового матеріалу підкладки, на яке зверху стеляться ламіновані дошки. Її головне призначення, це приховати нерівна підлога, і усунути навіть найменші перепади підстави. До того ж для запобігання утворення на підлозі тріщин пробкова підкладка Леруа Мерлен добре зможе підтримати поверхню ламінату. З усіх існуючих моделей покриття підкладку з коркового дерева визнають всі виробники підлогового покриття.

Що таке підкладка з коркового дерева?

Підкладку виготовляють за досить простою технологією з кори коркового дуба. Спочатку відбувається очищення кори, після чого її роздрібнюють в крихту. У крихту додають клейкий склад, що знаходиться в самій корі (суберин), все це пресують. Отриманий матеріал і є пробкова підкладка.

Щоб знизити вартість матеріалу, виробники стали додавати замість суберіна синтетичні клейкі речовини. Але незважаючи на це, технічні характеристики покриття не змінюються. Але екологічні якості знижуються.

Фахівці не рекомендують укладати коркове покриття на підлогу з підігрівом. Опалення буде працювати безрезультатно, так як вона майже повністю не пропускає тепло.

Але виробництво не стоїть на місці і в продажу можна зустріти фольгированную підкладку. Вона добре підійде під теплі підлоги, так як буде акумулювати теплову енергію.

Для чого потрібна пробкова підкладка?

  • Якщо підлога має не рівну основу, що не перевищує 3 мм, використовують коркову підкладку. Якщо нерівності більше 3 мм, основу з бетону або дерева потрібно буде підганяти шляхом вирівнювання поверхні. Можна дуже просто визначити чи є під покриттям підлоги підкладка чи ні. Якщо пройшовши по ламінату, чується неголосне постукування, значить підлога зроблена без підкладки.
  • Укладаючи підлогове покриття на нерівне підставу, можуть утворитися тріщини і щілини.
  • Підкладка створює гідроізоляцію підлоги і краще зберігає тепло в приміщенні, особливо вона буде хороша для приватних будинків.
  • Пробкова підкладка забезпечує шумоізоляцію під ламінат.
  • Ламінат, який нічим не кріпиться до підлоги, підкладка виконає властивості амортизатора.

Переваги в експлуатації

Пробкова підкладка під ламінат зробить підлогу товщі в кілька разів, а його термін служби набагато довше. Якщо через якийсь час вам знадобиться замінити підлогове покриття, то воно з легкістю демонтується без заміни підкладки, а на цю ж прошарок встановлюється нове покриття. Матеріал можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. Як і всі будівельні матеріали, покриття має свої плюси і мінуси. Її позитивні якості:

  1. Маючи пористу щільність, забезпечуються хороші шумоізоляційні властивості, теплоізоляційні та звукоізоляційні.
  2. Зроблена підкладка з екологічно чистого матеріалу.
  3. Покриття під ламінат дасть рівну поверхню, без тріщин і опуклостей.
  4. Легко укладається, це навіть можна зробити своїми руками, не вдаючись до допомоги фахівців.
  5. Має протипожежні властивості. Пробкова підкладка погано горить, і майже не займається.
  6. Завдяки антисептичної просочення на поверхні не з'явиться грибок, цвіль, і не почнуть поширюватися різні мікроорганізми.
  7. Досить щільний матеріал, який витримує великі навантаження.
  8. За тривалістю експлуатації, прослужить набагато довше, ніж сам ламінат.

Мінуси пробкової підкладки:

  1. Укладати коркове покриття слід на просту поліетиленову плівку, так як воно боїться вологи.
  2. Чи не рекомендують укладати підкладку на свіже бетонну основу. Потрібно дати йому закріпитися, хоча навіть через кілька місяців, бетонну підлогу буде зберігати велику вологість.
  3. Не слід укладати матеріал в кімнатах, які знаходяться над вологими приміщеннями, такими як ванна кімната, туалет і іншими. А також в приміщеннях, під якими знаходиться підвал без опалення.
  4. Ця підкладка найдорожча з усіх що зустрічаються на ринку. Але кожен вирішує для себе сам, що краще, дешевий матеріал або довговічність в експлуатації.

Види підкладок під ламінат

У будівельних гіпермаркетах можна побачити велику різноманітність підкладок. З'явилися різні модифіковані варіанти підкладок з різними технічними параметрами, для різних умов експлуатації. Так можна підібрати матеріал за різною ціною і під будь-яку підставу. В основному для житлових приміщень використовують недороге коркове покриття 2 мм, так як більш товстий матеріал коштує дорожче.

  1. Покриття з поліпропілену має низьку вартість. Незважаючи на те що це бюджетний варіант, теплоізоляція, вологостійкість і інші якості від цього не змінюються. Єдиний недолік, це невеликий термін служби, так як місця, в яких часто і багато проходить людей, швидко стираються і зношуються. Підкладку товщиною 3 мм можна придбати через інтернет або в магазині.
  1. Покриття Tuplex - складається з двошарової полімерної плівки з розташованими між ними гранулами, що створюють пароізоляційні якості. За своїми характеристиками ідеально перевершує таку ж продукцію інших виробників. Можна придбати цей матеріал за прийнятну ціну. Він менш токсичний, завдяки своїй еластичності його можна укласти в важкодоступних місцях. Після укладання він добре збереже свої властивості багато років, таким чином захищаючи від впливу негативних факторів.
  1. Фольгированное коркове покриття - складається зі спіненого полімеру і матеріалу, покритого фольгою. Добре підійде для підвищення теплоізоляційних властивостей. Підкладка може бути як односторонньою, так і двосторонньої.
  1. Тік-пробкова підкладка - складається з паперу покритої бітумом і коркової крихтою. Вологостійкий матеріал товщиною понад 3 мм, по вартості трохи дорожче інших.
  1. Підкладка гумово-пробкова - складається з перемісила синтетичної гуми і крихт пробки. Має чудові шумопоглинаючі властивості.
  1. Хвойна підкладка - є найбільш екологічно чистим покриттям під ламінат, має високий рівень теплоізоляції. Добре підійде під укладку підлоги підкладки в сухій кімнаті на бетонну основу. Має високий рівень шумоізоляції, а підлога з підігрівом буде рівномірно розподіляти тепло по всій кімнаті. Невеликі нерівності на підставі зможе закрити хвойне покриття середньої товщини. Вона може бути рулонний і листовий. Цей матеріал краще купувати у вигляді плитки, тому що він не дуже гнучкий.

Є три фірми, які займаються виробництвом покриття під ламінат з натурального матеріалу:

Коркове покриття Леруа Мерлен - має чудові експлуатаційні якості. Покриття з такого матеріалу має хороші властивості конденсатора. Вона добре забезпечує простір між підставою і ламінованим покриттям повітрообміном. Для його виготовлення застосовується спеціальна обробка. Його вартість повністю відповідає своїй якості.

Підкладка польського виробництва Steico має високу стійкість до вологи. В її виготовленні не застосовуються ніяких хімічних речовин. Але недолік такого матеріалу в тому, що може з'явитися цвіль.

Виготовлена ​​з натуральної хвої підкладка під ламінат Ізоплат добре підійде як утеплювач. Через деякий час не змінять, свою форму, добре поглинає шум каблуків і інші шуми. Вона добре підійде для застосування під відремонтоване покриття для підлоги. Продукція цього виробника має хороші ізоляційні властивості.

Якою має бути товщина пробки?

Товщина пробки залежить від товщини ламінату. Плитка на дошка по товщині повинна бути вище 8 мм, під неї добре підійде покриття 2 мм. Якщо використовувати для неї підкладку більшої товщини, то підлогу почне пружини, замки розхитаються і згодом зламаються. Чим товщі ламінат, тим товщі повинна бути пробкова підкладка.

Як укладати покриття?

Фахівці радять робити настил уздовж дощок. Таким чином, кількість зрізів буде зведено до мінімуму. Укладаючи настил поперек, стики підкладки будуть різними з лінією ламінату, так замки підлогового покриття залишаться цілими.

Як укласти підкладку своїми руками?

Всі роботи по ремонту приміщення коштують дорого, тому багато його роблять самостійно. Можна заощадити кошти не залучаючи для роботи фахівців, а підлогу, зроблений своїми руками, буде радувати кожен день.

Спочатку роботи готується поверхню підстави. Основа повинна бути рівною. Цього можна домогтися за допомогою бетонної стяжки. Після того як вона підсохне утворилися тріщини і щілини зашпаровують шпаклівкою, решта ретельно очищають від залишків сміття. Для того щоб через кілька років на поверхні, не з'явилася цвіль, коли поверхня готова, її обробляють розчином проти утворення грибка.

Щоб гідроізоляція підлоги була хорошою, використовують поліетиленову плівку. Розрізана смужками плівка стелиться на підставу, так щоб її краю на 12 см заходили на стіну і підлогу. Такий варіант добре підійде для тих випадків, коли приміщення схильне негативному впливу вологи. А також в якості пароізоляційного матеріалу підійдуть різні мембрани, яких в спеціалізованих будівельних магазинах є величезний вибір.

Листова рулонний підкладка щільно прикладається один до одного так, щоб листи не полягали внахлест. Клеяться вони адгезивним скотчем або будівельним степлером, але ці матеріали можуть порушити якість гідроізоляції.

Укладати рулонний матеріал з хвої починають від стіни до середини кімнати. Підкладка в листах склеюється між собою щільно прокладеними листами.

Покриття не має укладатися щільно притиснутим до стіни, відстань від стіни має бути 1 см. Щоб захист була ще краще, його обробляють спеціальними речовинами, відразливими вологу.

Після цього укладається ламінат з маленьким зазором від стіни. Стики між підлогою і стіною закриваються плінтусами.

Якщо знати початкові навички ремонту можна все виконати своїми руками, складного в цьому нічого немає. Не варто забувати, що купуючи підкладку на ринку, слід попросити сертифікат якості.

Що таке підкладка з коркового дерева?
Для чого потрібна пробкова підкладка?
Як укладати покриття?
Як укласти підкладку своїми руками?
Що таке підкладка з коркового дерева?
Для чого потрібна пробкова підкладка?
Якою має бути товщина пробки?
Як укладати покриття?
Як укласти підкладку своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама