Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Праймер "Техноніколь": характеристики та особливості використання

  1. Зміст:
  2. Компанія "Техноніколь" - загальні відомості і асортимент продукції
  3. Бітумний праймер: призначення і характеристика
  4. Праймер "Техноніколь" - особливості та сфера використання
  5. Праймер бітумний "Техноніколь" - огляд та характеристика
  6. Переваги використання праймера "Техноніколь"
  7. Особливості нанесення праймера "Техноніколь"

Щоб поліпшити зчеплення бетонних плит, шорсткуватих або пористих поверхонь з гідроізоляцією або покрівельними матеріалами використовується праймер "Техноніколь". При виготовленні даного матеріалу застосовуються тільки високоякісні органічні розчинники і бітум. Про особливості та сфері використання праймера "Техноніколь" розглянемо далі.

Зміст:

  1. Компанія "Техноніколь" - загальні відомості і асортимент продукції
  2. Бітумний праймер: призначення і характеристика
  3. Праймер "Техноніколь" - особливості та сфера використання
  4. Праймер бітумний "Техноніколь" - огляд та характеристика
  5. Переваги використання праймера "Техноніколь"
  6. Особливості нанесення праймера "Техноніколь"

Компанія "Техноніколь" - загальні відомості і асортимент продукції

Корпорація "Техноніколь" випускає велику кількість матеріалів для покрівельної, гідроізоляційної, теплоізоляційної і звукоізоляційною роботи. На її базі проводяться семінари і навчальні курси для будівельників, замовників і інженерів.

Продукція "Техноніколь" має сертифікати якості та відповідності всім нормативним документам. Гарантія на матеріали покрівельного призначення складає більше десяти років. Фахівці компанії, в області розробки будівельних матеріалів, проходять курси навчання за кордоном і, набравшись закордонного досвіду впроваджують його у виробництві.

На підприємствах розташовуються комп'ютерні системи управління, що полегшують виробничих процес. Кожен завод має наукову лабораторію.

На сьогоднішній день корпорація "Техноніколь" складається з 38 виробничих майданчиків, розташованих в країнах СНД.

Компанія "Техноніколь" займається виробництвом:

  • матеріалів для покрівлі рулонного типу;
  • мембран для дренажу;
  • полімерних мембран;
  • матеріалів для виконання теплоізоляції;
  • черепиці з бітуму чи композитів;
  • герметиків;
  • руберойду.

Асортимент продукції постійно розширюється, щоб задовольнити потреби всіх замовників. Найновішою розробкою є будівельна система "Техноніколь", яка здійснює тепло- звуко та гідроізоляцію всіх частин будівлі.


Бітумний праймер: призначення і характеристика

Бітумних праймером називають чорну однорідну рідину, що складається з розчину бітуму і органічного розчинника. Сторонні включення, токсичні розчинники та однорідності в такому складі відсутні.

Основною функцією даного матеріалу є полегшення проведення робіт покрівельного і гідроізоляційного призначення. Він скорочує час на проведення гідроізоляції.

Розрізняють два види бітумного праймера:

  • концентрат;
  • стандарт.

Перший варіант вимагає розведення за допомогою органічного розчинника перед використанням в роботі, а в другому органічний розчинник вже присутня. Перевагою першого виду є полегшеність його транспортування і зберігання. А стандартний бітум не вимагає додаткового часу на його розведення, тому скорочує час проведення робіт.

Сфера використання бітумного праймера обмежується ґрунтуванням бетонних, залізобетонних, металевих, азбестоцементних, дерев'яних, пористих поверхонь при проведенні робіт гідроізоляційного або покрівельного характеру. Він застосовується як в якості самостійного гідроізолятора, так і в комплексі з іншими видами гідроізоляційних матеріалів.

Рекомендується використання бітумного праймера для підготовки до гідроізоляції:

  • підстав покрівлі плоского типу;
  • фундаментальних конструкцій;
  • підземних споруд;
  • мостів;
  • металевих трубопроводів.

підстав покрівлі плоского типу;   фундаментальних конструкцій;   підземних споруд;   мостів;   металевих трубопроводів

Праймер має низку антикорозійних властивостей, тому часто наноситься для захисту металу від утворення іржі.

Нанесення праймера відбувається за допомогою кистей, щоб забезпечити високу його зчеплення з оброблюваною поверхнею. Використання бітумного праймера значно подовжує термін служби покриття, на яке він завдано.

Переважними характеристиками бітумного праймера виступає:

  • високий рівень зчеплення з покривається поверхнею;
  • прискорений процес висихання;
  • відсутність прилипання;
  • забезпечення гарної гідроізоляції;
  • стійкість перед високими температурами;
  • антикорозійність;
  • можливе використання в якості речовини, що клеїться, на яке будуть встановлюватися гідроізоляційні матеріали рулонного типу;
  • простота використання;
  • можливість нанесення при низькій температурі;
  • наявність водовитесняющіх властивостей.

Основним завданням бітумного праймера є забезпечення високого зчеплення гідроізоляційного матеріалу з його місцем установки. Якщо температура в приміщенні близько 15 градусів тепла, праймер висихає протягом 16 годин.

Якщо існує необхідність застосування матеріалу взимку, то це можливо, але тільки в тому випадку, коли він укладається на попередньо очищену від снігу і льоду поверхня. Перед початком роботи слід нагріти матеріал і рулонний гідроізолятор, в теплому приміщенні.

Якщо бітумний праймер застосовують в закритому приміщенні, то воно повинно добре провітрюватися. Можливе застосування матеріалу, тільки в тому випадку, коли його температура більше десяти градусів. Рекомендується надягати окуляри і спеціальний одяг, щоб запобігти потраплянню праймера на слизові оболонки.

Праймер "Техноніколь" - особливості та сфера використання

Бітумний праймер "Техноніколь" має вигляд водної емульсії на основі нафтового бітуму, якою обробляють бетонні підстави і цементно-піщані стяжки. Перед установкою самоклеящихся і направляються гідроізоляційних матеріалів для покрівлі наносять розчин бітумного праймера "Техноніколь".

Для виготовлення матеріалу використовуються тільки якісні органічні розчинники і бітум. Тому праймер відрізняється високою теплостійкістю і хорошими проникаючими властивостями. Бітумний праймер "Техноніколь" дуже глибоко проникає всередину поверхні і забезпечує її зчеплення з подальшими матеріалами. Це властивість позитивно позначається на тривалості експлуатації матеріалів.

Бітумний праймер "Техноніколь" дуже швидко висихає і не прилипає до поверхні. Компанія "Техноніколь" виготовляє праймер в концентрованому вигляді, що полегшує його доставку до місця призначення і зберігання.

Для підвищення якісних характеристик праймера, слід виконувати певні правила роботи з ним:

  • перед використанням матеріалу необхідно забезпечити його ретельне перемішування;
  • поверхню, на якій будуть виконуватися роботи потрібно очистити від бруду, пилу і висушити;
  • показник вологості поверхні не повинен перевищувати п'ятнадцять відсотків;
  • після нанесення праймера, потрібно дотримати час до його повного висихання, мінімум 1,5 години.

перед використанням матеріалу необхідно забезпечити його ретельне перемішування;   поверхню, на якій будуть виконуватися роботи потрібно очистити від бруду, пилу і висушити;   показник вологості поверхні не повинен перевищувати п'ятнадцять відсотків;   після нанесення праймера, потрібно дотримати час до його повного висихання, мінімум 1,5 години

Праймер бітумний "Техноніколь" - огляд та характеристика

Пропонуємо ознайомитися з основними варіантами праймера компанії "Техноніколь":

1. Праймер "Техноніколь №1" - продається вже в готовому вигляді, не вимагає наявності додаткових органічних розчинників. Можлива фасовка по 20 л або по 50 л. Є найпопулярнішим праймером, який підходить для обробки поверхонь, перед установкою на них гідроізоляції. Витрата праймера "Техноніколь" - від 250 до 350 мл на 1 м². Даний праймер є універсальним і відмінно справляється з підготовкою різного роду поверхонь до установки гідроізоляції. Основною його перевагою є забезпечення якісного і надійного кріплення до цементно-піщаної стяжки, бетону і інших поверхонь з наявністю шорсткостей.

характеристика:

  • для виробництва праймера використовуються виключно органічні розчинники, які є нешкідливими для здоров'я;
  • щоб отримати бажаний розчин, застосовують деякі види бітумів, які розм'якшуються при температурі 80 градусів;
  • відсутність неоднорідностей і сторонніх включень забезпечує якість продукції;
  • нелеткі речовини займають менше половини складу;
  • відрізняється високим проникаючу дію;
  • висихає за 10-12 годин;
  • матеріал - теплотривкий.

Існує дві форми випуску праймера "Техноніколь №1":

  • у вигляді готового розчину;
  • у вигляді концентрату.

Концентрований праймер слід розбавити за допомогою гасу, бензину або уайт-спіриту. Потім потрібно його розмішати і використовувати за призначенням.

2. Праймер "Техноніколь №4" - відрізняється поліпшеними фізико-хімічними характеристиками.

Використовується як зовні, так і всередині приміщення. Для висихання необхідно почекати всього 60 хвилин. Матеріал на основі водної емульсії нафтового бітуму, який модифікований за допомогою технологічних добавок і мінеральних наповнювачів.

переваги:

  • швидкий процес висихання;
  • відмінні проникаючі властивості;
  • теплостійкість;
  • в процесі експлуатації липкість відсутня.

Сфера використання:

  • ґрунтування шорсткуватих поверхонь перед проведенням робіт з укладання гідроізоляційного або покрівельного матеріалу;
  • з метою забезпечення міцної адгезії між підставою і гідроізоляцією.

ґрунтування шорсткуватих поверхонь перед проведенням робіт з укладання гідроізоляційного або покрівельного матеріалу;   з метою забезпечення міцної адгезії між підставою і гідроізоляцією

Перед використанням праймера бітумного "Техноніколь №4" слід його перемішати, а поверхня, яку він буде покривати, потрібно ретельно очистити від пилу і інших забруднень, а потім висушити. Не використовуйте в процесі нанесення праймера автоматичні прилади, скористайтеся ручними пристосуваннями, такими як кисть, валик або щітка. Праймер здатний використовуватися при температурі від 5 до 400 градусів тепла.

На витрата матеріалу впливає тип поверхні, на яку він наноситься і спосіб нанесення, середня витрата бітумний праймер "Техноніколь" від 250 до 350 мл на 1 м². Одна упаковка праймера містить 20 кг матеріалу.

3. Праймер бітумний "Техноніколь №3" - застосовується в процесі обробки поверхонь будівель літаючого і мостового призначення. А також перед укладанням гідроізоляції або покрівельних матеріалів на піщані, бетонні споруди.

До складу даного праймера входить нафтовий бітум, полімери, адгезійні добавки і органічні розчинники. Матеріал швидко висихає і відмінно захищає металеві поверхні від утворення іржі. Після установки гідроізоляції забезпечується міцне зчеплення поверхні і гідроізоляційного матеріалу.

Для нанесення праймера використовують валик, кисть, щітку або безповітряний розпилювач. На чотири квадратних метра поверхні буде потрібно один літр праймера.

Праймет "Техноніколь" ціна за 20 л становить близько 18 $.

Переваги використання праймера "Техноніколь"

Наявність у праймера "Техноніколь" сертифіката відповідності всім нормам ще раз доводить високу якість і надійність використання даної продукції.

Бітумний праймер "Техноніколь №1" відрізняється такими перевагами:

  • класика і універсальність;
  • найдоступніша вартість;
  • невисокий витрата;
  • дві форми випуску: звичайний і концентрат;
  • високі проникаючі здібності;
  • можливість застосування при низьких температурах.

Бітумний праймер "Техноніколь №3" має ряд переваг:

  • широка сфера використання;
  • полімери, які входять до складу праймера, значно покращують його властивості;

широка сфера використання;   полімери, які входять до складу праймера, значно покращують його властивості;

  • забезпечує надійний захист від корозії;
  • надійний в використанні, так як забезпечує максимальне зчеплення;
  • висихає протягом п'яти хвилин;
  • зручний в експлуатації;
  • можливе використання в зимовий час.

Емульсійний праймер "Техноніколь" - відрізняється:

  • наявністю водної основи;
  • можливістю нанесення всередині приміщення;
  • відсутністю розчинників;
  • пожежною безпекою;
  • швидкістю нанесення;
  • доступною ціною.

наявністю водної основи;   можливістю нанесення всередині приміщення;   відсутністю розчинників;   пожежною безпекою;   швидкістю нанесення;   доступною ціною


Особливості нанесення праймера "Техноніколь"

1. Перед початком робіт слід очистити поверхню, на яку буде наноситися праймер.

2. Визначте тип праймера, якщо це готова суміш, то її потрібно всього лише перемішати. У разі використання концентрату, розбавте його гасом, бензином або іншим органічним розчинником.

3. За допомогою капронової кисті або валика нанесіть праймер на поверхню.

4. Якщо передбачається використання матеріалу на поверхні з великою площею, можливий варіант розливу праймера і розрівнювання його за допомогою гумової швабри.

5. Якщо праймер наноситься на вертикальну поверхню, для його нанесення скористайтеся пульвелизатор.

6. Перед нанесенням матеріалу, слід ознайомитися з інструкцією і дізнатися час його висихання. Після того, як праймер висохне, приступайте до виконання покрівельних або гідроізоляційних робіт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама