Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт каналізаційних труб. Ремонт каналізаційних труб в квартирі

  1. Коли потрібний ремонт каналізаційних труб в квартирі?
  2. усунення патьоків
  3. профілактика течі
  4. На трубі утворилася тріщина
  5. закупорка труб
  6. Ремонт чавунних каналізаційних труб
  7. Ремонт пластикових каналізаційних труб
  8. Методики безтраншейного ремонту зовнішніх каналізаційних труб

Термін служби каналізаційних труб багато в чому залежить від якості їх складання. Проте, ніякі конструкції не можуть працювати без поломок вічно. Рано чи пізно знадобиться ремонт. Тому варто знати основи, спираючись на які можна самостійно усувати поломки каналізаційної труби.

Коли потрібний ремонт каналізаційних труб в квартирі?

Коли потрібний ремонт каналізаційних труб в квартирі

Терміновий ремонт необхідний у таких випадках:

  1. Трубу закупорило.
  2. На стику конструкцій утворюються патьоки.
  3. З'явилися тріщини і вибоїни. Порушена цілісність конструкції.

усунення патьоків

Перш за все, треба знайти, де утворилася поломка. Патьоки можуть з'являтися на різних ділянках конструкції. Наприклад, на вході в трубу. Нерідко протікають сливи ванній і умивальника. Найчастішою причиною появи протікаючи вважається неправильне з'єднання безпосередньо на кордонах сифона і зливного отвору. В цьому випадку, перш за все, потрібно встановити стан прокладки і якщо є можливість, то замінити її. Після чого підтягти стик, в якому спостерігалася текти. Іноді необхідно провести ущільнення входу в трубу.

Патьоки можуть також виникнути на місці стику двох труб. У цьому випадку ремонт буде трохи складніше, ніж навіть у випадку витоку на вході в трубу. Так, типи з'єднання труб бувають різними. Наприклад, свинцевим або цементним. Отже, для кожного з них текти буде усуватися по-різному.

Отже, для кожного з них текти буде усуватися по-різному

При наявності цементного з'єднання труб технологія ремонту наступна:

  1. Видалити старий цемент. Найлегше це зробити за допомогою зубила і молотка.
  2. Видалити з щілини набивання і її залишки.
  3. Зробити новий шар набивання.
  4. Забити свіжий шар ущільнювача.
  5. Закрити щілину спеціальним розчином. Для його приготування цемент з водою бажано змішувати в співвідношенні 1:10.

При свинцевому з'єднанні труб послідовність усунення течі наступна:

  1. Очистити місце стику до чистого металу.
  2. Забити нові конуси зі свинцю в щілину. Робота виконується за допомогою зубила.

На жаль, не завжди є під рукою необхідні кошти. Наприклад, як провести ремонт каналізаційних труб при наявності течі на стику, якщо є тільки цемент, а ущільнювача немає? В цьому випадку можна виконати наступні маніпуляції:

  1. Очистити місце з'єднання. Обов'язково приберіть старий утеплювач.
  2. Підготувати рідке мило, медичний бинт і рідке скло.
  3. Приготувати цементний розчин (поки він не стане кашоподібного стану). У нього будуть маку бинти. З рідким склом доведеться працювати відразу ж, тому що воно швидко твердне.
  4. Змочуємо бинт в розчині. І потім обмотуємо щільним шаром місце, де стикуються труби.
  5. Приблизно через дві години можна зафарбувати місце стикування для того, щоб приховати наявні дефекти і недоліки.

У випадку протікання пластикових конструкцій зазвичай досить поміняти ущільнювач гуми. Потім зверху місце з'єднання для посилення надійності можна покрити герметиком.

профілактика течі

Перевіряти стан каналізаційних труб слід регулярно. Якщо є велика ймовірність появи течі і при цьому труби старі, то їх слід замінити. Взагалі, протікання каналізаційних труб - досить поширена проблема. Вона виникає тому, що термін служби конструкції добігає кінця. Якщо труба бракована або з часом прийшла в непридатність, то вона підлягає тільки заміні, її вже не отремонтіруешь. У деяких випадках потрібно замінити каналізацію по всій квартирі. Для того щоб уникнути аварії, використовуються металеві хомути, але перед тим, як їх одягнути, на трубу в кілька шарів укладаються прокладки з гуми.

На трубі утворилася тріщина

Тріщина, як правило, усувається на час, поки не труба не буде повністю замінена. Причому ремонт каналізаційних труб своїми руками при появі тріщин потрібно провести якомога швидше. Адже з часом щілину тільки збільшується в розмірах, що, в свою чергу, може привести до розриву труби. З цієї причини, якщо є можливість, то конструкцію, на якій утворилася тріщина, замінюють негайно.

При заклеювання каналізаційної труби потрібно враховувати, з якого матеріалу вона виготовлена. Так, наприклад, в полімерній конструкції тріщина замазується герметиком і обмотується скотчем.

Так, наприклад, в полімерній конструкції тріщина замазується герметиком і обмотується скотчем

З чавунною трубою це зробити трохи складніше. Тому потрібно виконати наступну черговість дій:

  1. Розширити тріщину і ретельно знежирити поверхню.
  2. Приготувати розчин (окис міді і фосфорна кислота). Змішується в співвідношенні 1,5: 1.
  3. Готовою сумішшю швидко замазати тріщину.

закупорка труб

Труби в побуті закупорюються досить рідко. Зазвичай засмічення відбувається в сифонах під мийкою, саме там найчастіше застряє різне сміття. Для того щоб впоратися з закупоркою можна скористатися вантузом, а, отже, позбутися від сміття, який скупчився в сифоні. Так, потрібно розташувати його прямо над зливом, після чого зробити вертикальні руху (зазвичай досить 2-3 разів). Для того щоб сміття не затримувався, повинна бути включена вода.

Деякі мийки оснащуються переливом. Він являє собою отвір, що страхує від переповнення ємності. Перед тим як позбавлятися від закупорки, для початку потрібно заткнути цей перелив. В іншому випадку робота вантузом не дасть ніякого ефекту. Потрібного тиску не створює і повітря буде ганятися просто так.

Практично аналогічні дії потрібно виконати в разі забивання унітазу. Також користуємося вантузом. Коли робота їм виконана, необхідно включити натиск води, щоб гарненько промити труби. У деяких випадках вантуз не допомагає. Тому можна вдатися до використання хімічних засобів, які сьогодні продаються практично в будь-якому супермаркеті або магазині, у відділі побутової хімії. Тільки спочатку варто ознайомитися з інструкцією обраного кошти.

Ремонт чавунних каналізаційних труб

Ремонт чавунних каналізаційних труб

  1. Перш за все, потрібно очистити пошкоджену ділянку конструкції від іржі і фарби. Потім слід оцінити рівень наявного дефекту і відповідно до його оцінкою вибрати метод ремонту.
  2. Так, вузькі щілини закрити за допомогою карбування спеціально затупленим зубилом.
  3. Якщо в трубі наскрізний свищ невеликого діаметру, то для його усунення можна забити за допомогою молотка свинцевий конус.
  4. Якщо на стиках труб є протікання в цементних пробках, то, перш за все, необхідно видалити весь наявний цемент і набивання з місця з'єднання. Після чого слід набити нову прокладку з каболки і залити заздалегідь приготовленим цементним розчином.

Складніше при необхідності замінити чавунні труби. Основна складність полягає в демонтажі конструкцій. Адже вони могли протягом багатьох років вростати одна в іншу.

Для демонтажу і установки нової секції необхідно виконати наступне:

  1. Обрізати чавунну конструкцію болгаркою до місця стику.
  2. З наявного розтрубного з'єднання за допомогою зубила і молотка видалити залишився цемент або свинець і набивання.
  3. На частині конструкції зробити болгаркою поперечні надрізи. Вони будуть служити в якості упору для важеля.
  4. У пази вставити монтировку і краєм розтруба, який використовується в якості опори під важіль, розхитувати чавунну конструкцію уздовж її осі.
  5. Витягти з розтруба залишок трубки.
  6. Вставити в розтруб спеціальну муфту-перехідник. Її внутрішній діаметр повинен відповідати зовнішньому діаметру встановлюється конструкції з пластика.
  7. Встановити нову пластикову трубу.

Ремонт пластикових каналізаційних труб

Труби із пластику в разі пошкодження поверхні зазвичай не ремонтуються. Цьому є дві основні причини:

  1. Нові пластикові труби досить дешеві. Тому витрати грошей і сил на ремонт часто не виправдовують себе.
  2. Якщо пластикова труба ушкодилася, то її міцності стають гірше. Причому настільки, що після ремонту надійність системи набагато нижче, ніж була спочатку.

З ремонтних робіт в основному проводять тільки замазування герметикам. І в даному випадку це робиться на час, поки не буде куплена заміна. Тільки не варто затягувати. Адже герметик не може виступати в довго.

Часто потрібно відремонтувати з'єднання пластикової каналізації. Адже найчастіше при установці каналізації пошкоджуються гумові ущільнювачі. Протікати труби можуть ще й через погану якість ущільнювачів.

Методики безтраншейного ремонту зовнішніх каналізаційних труб

Методики безтраншейного ремонту зовнішніх каналізаційних труб

Сьогодні ці способи все більше стають популярними. Для робіт використовуються поліетиленові труби. Всього існує два методи безтраншейного ремонту:

  1. Берстлайнінг. У цьому випадку ремонт проводиться шляхом руйнування старої пошкодженої труби з подальшою протяжкой замість неї поліетиленової трубки більшого діаметра. Після руйнування труби по ній проходять розширником, щоб втиснути залишки старої конструкції в землю і розширити свердловину для нової. Після цього в тунель проводиться нова труба.
  2. Релайнінг. При цьому всередину труби з ушкодженнями простягається спеціальна поліетиленова трубка, яка має трохи менший діаметр. В цьому випадку протікання усувається на досить тривалий термін.

Коли потрібний ремонт каналізаційних труб в квартирі?
Коли потрібний ремонт каналізаційних труб в квартирі?
Наприклад, як провести ремонт каналізаційних труб при наявності течі на стику, якщо є тільки цемент, а ущільнювача немає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама