Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідке скло для бетону: обробка, нанесення на бетон

  1. особливості матеріалу
  2. Переваги і недоліки використання мінеральної сполуки спільно з бетонною сумішшю
  3. Застосування рідкого скла шляхом змішування з бетоном
  4. Додавання в розчин
  5. Технологія нанесення на бетон

На фото скло рідке в підлозі застиглому стані

Сьогодні існує маса добавок в бетон, для додання йому додаткових експлуатаційних характеристик. Наприклад, рідке скло для бетону - винахід не новий, та й в якості пластифікатора використовується не так давно.

Але воно вже увійшло в широкі народні маси, і стало відомо, як бюджетний і ефективний пластифікатор. У цій публікації поговоримо про тандем бетон і рідке скло, про його корисності і якості одержуваного розчину.

Зміст статті

особливості матеріалу

особливості матеріалу

Форма випуску вітчизняного

Перш ніж докладно розібрати застосування такого «скла» в розчині, розглянемо детальніше сам матеріал. Дане з'єднання на основі силікату є водно-лужний розчин різних видів солей.

Для його виготовлення використовуються всі ті ж компоненти, що і при створенні звичайного скла - силікат натрію і кальцію. Але виготовлятися саме речовина може різними способами із застосуванням матеріалів, що містять кремнезем.

Залежно від основного речовини, розрізняються і області застосування:

  • Калійний склад відрізняється підвищеною стійкістю до впливів атмосферних явищ. Тому його часто беруть за основу при створенні захисних лакофарбових покриттів.
  • Натрієвий силікатний клей має виражені клеяться, гідроізоляційними, антисептичними і вогнестійкими властивостями. Якщо ж необхідно створити високоміцний силікат кальцію, потрібно просто змішати в певний пропорціях обговорюваний нами матеріал і вапно. Скло рідке натрієве на хімічному рівні активно взаємодіє з цементом, збільшуючи швидкість його твердіння.

Саме завдяки цим якостям, дане мінеральне з'єднання набуло величезної популярності в будівельній сфері.

Воно активно використовується для вирішення багатьох проблем:

  • гідроізоляція споруд - басейнів, фундаментів та інше;
  • створення антикорозійних фарб;
  • бетон і силікатний клей створюють бистротвердеющий робочий розчин;
  • відмінне клейкі речовини, здатне надійно з'єднати різні матеріали;
  • випуск вогнестійких і антисептичних сумішей;
  • забезпечує надійний захист від появи цвілі і інших корозійних нальотів;
  • використовується в якості компонента при виробництві теплоізоляційних матеріалів;
  • застосовується в якості засобу для чищення речовини посуду і начиння.

Переваги і недоліки використання мінеральної сполуки спільно з бетонною сумішшю

Завдяки таким чудовим властивостям, обидва ці матеріалу при спільному використанні мають конкурентні переваги:

  • хорошу гідроізоляцію;
  • високий ступінь адгезії;
  • підвищену морозостійкість і тріщиностійкість;
  • вогнетривкі властивості;
  • прискорене твердіння;
  • інертність до появи грибкових і цвілевих утворень.

Незважаючи на такі експлуатаційні якості, додавання даного мінерального з'єднання володіє і недоліками:

  • швидке схоплювання - не можна готувати суміш з запасом, потрібно швидко і якісно його використовувати;
  • хімічні речовини, що входять до складу шкідливі для шкіри, тому працювати потрібно тільки в захисних рукавичках і дуже акуратно;
  • невірна дозування чревата неякісним матеріалом.

Увага! Зайве додавання або занадто концентроване речовина в складі суміші призводить до стрімкої втрати його міцності. Моментально затверділий розчин буде мати відмінними гідроізоляційними властивостями, але і підвищеною крихкістю. Взагалі, додавання рідкого з'єднання знижує показники міцності. Але розумне його застосування не порушить баланс експлуатаційних якостей штучного каменю.

Застосування рідкого скла шляхом змішування з бетоном

Існує кілька методів використання обвинуваченого скла для додання бетону додаткових якостей - це додавання безпосередньо в підготовлюваний розчин і нанесення вже на затверділий камінь. Розглянемо докладніше ці способи.

Додавання в розчин

бетон і силікатне з'єднання

Рідке скло домішують в бетон в різних пропорціях. Все залежить від галузі використання.

У таблиці нижче розглянемо рецептуру для різних випадків:

НайменуванняРецептураПримітки

Цементно-піщаний розчин 3% скла рідкого від маси цементу Обов'язково потрібно зачиняти силікатний клей водою, і тільки після вводити його в розчин Ремонтний розчин для усунення протікання 10% силікатного клею від кількості в'яжучого Необхідно зачиняти водою перед додаванням в розчин Водостійка цементна штукатурка ставлення Ц: П = 1: 2,5. 15% розчин ЖС Спочатку готуватися суміш ключових компонентів, яка зачиняється приготованим розчином до одержання необхідної консистенції Розчин кладки для роботи з камінами, димовими печами Ставлення Ц: П = 1: 3. 10% розчин ЖС У суху суміш компонентів дозується розчин з водою Виготовлення гідроізоляційного бетону для будь-якої області 1 літр, зачиненого водою скла рідкого на 10 літрів готового бетону Вводиться силікатний клей в уже готову суміш

Увага! Представлена ​​вище рецептура умовна, і кількість компонентів може варіюватися. Це повністю залежить від властивостей сировинних компонентів. Оптимальний склад в кожному конкретному випадку визначається дослідним шляхом.

Технологія нанесення на бетон

Обробка стяжки

Залізнення бетону проводиться з метою надати йому водовідштовхувальні якості і зменшити запиленість. При цьому ціна на подібний вид гідроізоляції становить не більше 1000 руб. / М2. Нанесення такого просочення на поверхню теж має свої тонкощі і рецептуру спеціального складу в окремих випадках.

НайменуванняРецептураПримітки

Грунтовка для стяжки Цемент змішується з ЖС в співвідношенні 1: 1 Гідроізоляція колодязів Розчин в співвідношенні Ц: П: ЖС 1: 1: 1 Нанесення матеріалу на поверхню колодязя першим шаром. Фінішне железнение готовим розчином.

Обробка поверхні ЖС - процес не складний, але вимагає уважності, так як потрібно наносити склад рівномірним шаром в швидкому темпі.

Інструкція нижче розповість, як наносити матеріал на поверхню поетапно:

  1. Підготовка поверхні - отчистка і в рідкісних випадках шліфування і вирівнювання.
  2. Розбавляється рідке скло в пропорції 1: 1 з водою.
  3. Наносити його можна будь-яким зручним інструментом, наприклад, щіткою або валиком. Головна умова - рівномірний шар.
  4. Після того як клей підсохне, наноситься друга частина просочення. 30 хвилин - відповідь на питання скільки сохне нанесене з'єднання на бетоні для подальшої роботи.
  5. Щоб захистити вийшло покриття від руйнування, додатково необхідно обробити ґрунтовкою, приготовленою в співвідношенні 1: 1 цементу і ЖС. Виробляти захист необхідно відразу після обробки другим шаром.

Увага! При виконанні робіт необхідно користуватися рукавичками і щільним костюмом, що закриває всі відкриті ділянки тіла. В ідеалі, також використовуються захисні будівельні окуляри

В ідеалі, також використовуються захисні будівельні окуляри

Інструкція роботи з матеріалом

Відео в цій статті розповість детальний процес нанесення силікатної з'єднання на стяжку.

У нашій публікації ми розглянули, як правильно використовувати рідке скло для бетону. Тільки при дотриманні інструкції можна домогтися якості. Принцип «кашу маслом не зіпсуєш» при роботі з таким матеріалом має рівно зворотний ефект.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама