Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стеля у ванній, який краще вибрати: рейковий, натяжна, підвісний?

  1. Який стеля краще зробити у ванній?
  2. Алюмінієвий стеля у ванній
  3. Натяжна стеля у ванній
  4. Стеля у ванній з гіпсокартону
  5. Пластикова стеля у ванній
  6. Дерев'яна стеля у ванній
  7. Фарбування стелі у ванній
  8. Плитка на стелі у ванній
  9. Касетний стеля у ванній
  10. Колір стель у ванній
  11. Гідроізоляція стелі у ванній

Роблячи ремонт, необхідно продумати, як будуть виглядати все поверхні, так, стеля у ванній вимагає опрацювання гідроізоляції і фінішної обробки. Для кімнати з надмірною вологістю підходять не всі матеріали, тому робіть вибір уважно, враховуючи особливості кожного варіанту.

Який стеля краще зробити у ванній?

Продумуючи дизайн цієї кімнати, необхідно враховувати, що стеля повинна соотвествовать певним вимогам:

  1. Найголовніший критерій - стійкість до підвищеної вологості. Якщо не врахувати цей нюанс, то стелю зіпсується вже в перший місяць після установки. Заборонено використовувати і дерев'яний каркас без обробки для кріплення панелей.
  2. Стеля у ванній кімнаті може повалити затоплення, тому обраний матеріал не повинен руйнуватися від прямого контакту з водою.
  3. Не варто забувати, що у ванній кімнаті спостерігаються часті перепади температур, тому обраний матеріал не повинен реагувати на подібні умови.
  4. Рекомендується вибирати облицювання, за якою просто доглядати. Краще, якщо потрібно буде просто протерти поверхню ганчіркою. В іншому випадку враховуйте, що матеріал повинен протистояти дії миючих засобів.
  5. Підбирайте варіант обробки, щоб вона була схожа із загальним дизайном приміщення і підходила під стіни і підлогу.

Алюмінієвий стеля у ванній

Відмінний варіант для обробки ванної кімнати, оскільки алюміній не іржавіє через підвищеної вологості і його можна мити, не боячись зіпсувати поверхню. Рейковий стеля у ванній кімнаті прослужить довгий час, адже він не провисає і не гниє. Оскільки доводиться створювати каркас для кріплення панелей (в деяких випадках це суттєвий мінус) в нього можна заховати проводку і нерівності стелі. Найкраще вибирати рейки зі вставками шириною в 10 см, а завтовшки в 0,5 мм. Матовий або глянцевий стелю у ванній з рейок представлений в декількох колірних варіантах.

Натяжна стеля у ванній

Сучасна технологія обробки, яка знаходиться на піку популярності. Важливо знати плюси і мінуси натяжної стелі у ванній, так до переваг відносять привабливість, тривалий термін служби і простоту догляду. Врахуйте, що такий варіант обробки з'їдає 10-15 см простору і полотна схильні до проколів і порізів. Можна створити глянсовий і матовий натяжна стеля у ванній одного кольору або з оригінальним малюнком. Якщо раніше багатьох бентежила висока вартість, то сьогодні цей варіант більш доступний.

Стеля у ванній з гіпсокартону

Цей матеріал для оздоблення користується популярністю, оскільки він має високий рівень вологостійкості, екологічний, зовні привабливий, доступний за ціною і простий у монтажі. Підвісна стеля у ванній кімнаті не підходить для низьких приміщень, але якщо площа дозволяє, то за допомогою гіпсокартону можна створити багато рівнів і отримати оригінальний результат. Проводити роботи можна самостійно, оскільки створення каркаса і кріплення листів не вимагає особливих умінь. Якщо сусіди зверху затоплять, то доведеться повністю міняти стелю у ванній.

Пластикова стеля у ванній

Для кімнат з високою вологістю ідеально підходять пластикові панелі, які мають тривалий термін служби, допомагають вирівняти поверхню і приховати елементи комунікацій. Підвісна стеля у ванній робиться швидко, оскільки панелі мають збоку спеціальні «замки», що полегшує обробку. У магазинах будматеріалів представлений широкий асортимент ПВХ панелей і є навіть варіанти, для створення оригінальних малюнків, наприклад, неба. Не варто економити на матеріалі, щоб уникнути токсичних виділень під час експлуатації.

Дерев'яна стеля у ванній

Благородно і красиво виглядає оздоблення деревом, а щоб матеріал можна було використовувати в кімнатах з надмірною вологістю, на нього наносять різні суміші, просочення і грунтовки. Якщо цікавить, які краще вибрати стелі в своїй ванні, тоді варто знати, що обшивка може проводитися шпонированной дошкою, вагонкою, стельовими панелями і рідко паркетом. Дерев'яна стеля є екологічним, має відмінні експлуатаційні характеристики, практичний, а ще його легко монтувати.

Фарбування стелі у ванній

Це самий простий і доступний варіант обробки стелі в кімнаті. З огляду на високу вологість, найкраще використовувати водоемульсійні водостійкі фарби, які можуть бути:

  1. Акриловими. Така фарба для стелі у ванній є стійкою, і пофарбовану поверхню можна буде мити водою.
  2. Силіконовими. Фарба не тільки стійка до вологи, але і пропускає пар.
  3. Мінеральними. Фарба відмінно протистоїть волозі, але володіє невеликим терміном експлуатації.

Багато вирішуються фарбувати стелю у ванній, оскільки це економічно, можна все зробити самостійно, не потрібно буде зменшувати висоту приміщення і прослужить така обробка до 5-10 років. Варто відзначити наявність величезного вибору в кольоровій гамі, причому можна змішати фарби, щоб домогтися бажаного відтінку. Крім цього, в будь-який час, якщо раптом захотілося змін, можна швидко перефарбувати всі без особливих зусиль.

Плитка на стелі у ванній

Доступним за ціною матеріалом для обробки є стельова плитка, яка вирівнює поверхню, її просто монтувати і демонтувати. Крім цього, присутній великий асортимент кольору і малюнка на плитці, а її тонка товщина не зменшує висоту стелі. Оздоблення стелі в ванній має і ряд мінусів: швидко запалюється, тому потрібно використовувати світлодіодні лампи, які не нагріваються, і готова поверхня матиме багато швів.

Основні види стельової плитки для ванної:

  1. Пінопласт. Найпоширеніший вид плитки, яка представлена ​​кількома варіантами. Штампована виготовляється з пінополістиролу, і вона не підходить для ванної через свою пористості. Екструдована плитка виробляється з спіненої полістирольної маси, яка покривається плівкою або фарбою. Ще один варіант - инжекционная плитка, що виготовляється з пінополістиролу, а використовують її для обробки за безшовною технологією.
  2. Пластикова. Радує міцність і довговічність покриття, яке відмінно переносить вологу і легко очищається. Є пластикові панелі, призначені для організації стелі у ванній з вбудованим підсвічуванням.
  3. Гіпсова. Красива оздоблення, але вона не підходить для ванної, оскільки вона боїться вологи.
  4. Керамічна. Можна використовувати кахель не тільки для підлоги і стін, але і стелі, але тільки кліть її слід на спеціальний високоміцний клей.

Касетний стеля у ванній

Цей варіант облицювання характеризується тривалим терміном служби, перед її використанням не потрібно готувати поверхню, а ще є можливість заховати всі інженерні мережі. Касети дуже легко встановлювати і при необхідності міняти. Багатьох відштовхує висока ціна і дорогі монтажні роботи. Касетні конструкції можуть бути в білому виконанні, хромовом, облицювання під біле золоте, а ще є дзеркальні моделі. Оздоблення стелі в ванній кімнаті може поєднувати різні варіанти панелі, завдяки чому виходить незвичайний результат.

Колір стель у ванній

При виборі кольору потрібно враховувати такі параметри: висоту стель, розмір кімнати, якість освітлення і правильне поєднання відтінків. У класичному стилі білу стелю у ванній освіжає і надає відчуття чистоти. Варто розглянути основні характеристики квітів:

  1. Синій і блакитний. Для створення ілюзії неба і моря використовуються різні відтінки цього кольору. Синій колір має ефект заспокоєння і умиротворення.
  2. Зелений. Для створення розслаблюючій атмосфери і додання життєвих сил використовується цей колір.
  3. Помаранчевий і жовтий. Сонячні відтінки наповнюють кімнату життєвою енергією і поліпшують настрій. Їх порівнюють з антидепресантами.
  4. Чорна стеля у ванній. Цей варіант застосовують для створення ексклюзивного дизайну. Чорний є універсальним, стильним і його легко поєднувати з різними відтінками.
  5. Коричневий. Універсальний варіант, який можна з'єднувати з іншими відтінками колірної гами.

Гідроізоляція стелі у ванній

Щоб убезпечити себе від затоплень сусідами зверху і мінімізувати ризик утворення цвілі, проводять заходи по гідроізоляції. Важливо знати, чим обробити стелю у ванній:

  1. Обмазка стелі. В цьому випадку використовуються бітумно-полімерні і бітумно-каучукові мастики. Вони допомагають створити якісний герметичний бар'єр, що оберігає від води.
  2. Матеріали для обробки. Сюди відносять бітумний руберойд, поліетилен і різні синтетичні полотна. Обраний матеріал наклеюють на стелю у ванній за допомогою синтетичного клею.
  3. Проникаюча гідроізоляція. Цей спосіб популярний, оскільки він доступний за ціною і простий в реалізації. На зволожене перекриття наносять суміш, просочують зовнішні шари.

Який стеля краще зробити у ванній?
Який стеля краще зробити у ванній?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама