Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія гідроізоляції проникаючої дії

  1. Точно за рецептом

Слід розуміти, що Пенетрон сам по собі не є якимось універсальним чудо-матеріалом. Для отримання необхідного результату застосовується правильно підібрана система матеріалів і технологій.

Точно за рецептом

Сам Пенетрон застосовується для масової обробки великих поверхонь бетону. Склад наноситься з будь-якої доступної сторони конструкції і надає бетону властивість самозалечіванія тріщин з розкриттям до 0,4 мм. Для запобігання фільтрації води через великі тріщини, шви і стики конструкцій використовується гідроізоляційний матеріал Пенекрит. Цей склад дуже ефективний саме в якості матеріалу для гідроізоляції і герметизації швів і тріщин статичних конструкцій. Пенекрит дуже швидко твердне (приблизно за двадцять хвилин) і за показниками міцності співвідносимо з бетоном марки 500-600. Зупинити сильні течі під тиском здатний бистротвердеющий склад Пенеплаг. Гідроізоляція рухомих сухих і вологих тріщин здійснюється спеціальними ін'єкційними смолами.

Однак використання проникаючої гідроізоляції ефективно не тільки на старих об'єктах, але і в новому будівництві Однак використання проникаючої гідроізоляції ефективно не тільки на старих об'єктах, але і в новому будівництві. Для цього в бетон перед заливкою в опалубку вводиться (прямо в міксер) у вигляді водного розчину спеціальний склад Пенетрон Адмікс. Його застосування дозволяє підвищити показник водонепроникності бетону на шість і більше щаблів. Фактично унікальні властивості складу дозволяють повністю відмовитися від пристрою додаткової вторинної гідроізоляції. А це вже реальна економія.

Необхідно взяти до уваги, що сучасний ринок будівельних матеріалів рясніє підробками. Це стосується не тільки матеріалів системи Пенетрон. Сьогодні деякі виробники просувають свої гідроізоляційні суміші як проникаючі, капілярні. При всьому різноманітті матеріалів, щоб уникнути розчарувань, слід знати, як об'єктивно оцінювати їх якість. Тут не обійтися без комплексних випробувань за сумою параметрів. Система матеріалів Пенетрон здатна допомогти конструкції відповідати класу водонепроникності W20, значно підвищити морозостійкість (не менше 400 циклів). Якість такої гідроізоляції бетонних конструкцій можуть підтвердити не аргументи, а факти і час.

Слід враховувати і те, що матеріали проникаючої дії працюють саме всередині тіла бетону, цегла і камінь є абсолютно інші за структурою і хімічним складом матеріали Слід враховувати і те, що матеріали проникаючої дії працюють саме всередині тіла бетону, цегла і камінь є абсолютно інші за структурою і хімічним складом матеріали. У таких конструкціях не міститься основного елемента, необхідного для реакції з матеріалами проникаючої дії - цементу. Тому якщо виробник обіцяє однаково ефективну роботу гідроізоляції на будь-яких (бетонних, цегляних, кам'яних) конструкціях, це як мінімум має викликати настороженість. У кращому випадку пропонується поверхнево наноситься матеріал у вигляді штукатурки, який відрізняється від класичної бітумної ізоляції лише складом і способом нанесення. Однак він ні в якій мірі не відноситься до проникаючої гідроізоляції. Проникнення ж компонентів Пенетрон всередину бетонної конструкції відбувається на глибину не менше 40 см, зовнішні пошкодження поверхні ніяк не позначаються на якості такої гідроізоляції. Більш того, що залишилася після обробки цементна матриця товщиною близько 1 мм через 28 днів може бути повністю вилучена.

Застосування проникаючої гідроізоляції не вимагає особливих умов. Пенетрон можна наносити як з внутрішньої, так і з зовнішньої сторони конструкції, причому на абсолютно мокру поверхню. Чим сильніше зволожений бетон, тим краще. Одна людина протягом дня легко відновить гідроізоляцію ями звичайного гаража, басейну або підвалу, використовуючи при цьому мінімум інструментів.

Особливим і найскладнішим етапом обробки є підготовка поверхні Особливим і найскладнішим етапом обробки є підготовка поверхні. Чим вона ретельніше, тим краще кінцевий результат. Це правило можна віднести до будь-якої сучасної будівельної технології. Поверхня захищається бетонної конструкції звільняється від штукатурки, не дуже міцної бетону і щільної цементної плівки шляхом зачистки металевими щітками, скребками, перфоратором або за допомогою піскоструминної обробки. Ділянки стін з цегли або блоків необхідно обштукатурити цементно-піщаним розчином марки М150 товщиною шару не менше 40 мм. Структура штукатурного шару повинна бути щільною, без повітряних прошарків. Великі за обсягом вади поверхні, що залишилися після видалення дефектів бетону, з метою економії гідроізоляційного матеріалу також спочатку заповнюються розчином. Підготовлені таким чином поверхні витримують не менше доби.

Видимі тріщини, товщина яких перевищує 0,4 мм, необхідно расштрабіть на глибину близько 25 мм. Порожнини напірної течі обробляють на 50 мм в глибину. Шви на стиках конструкцій (стіна зі стіною, стіна з підлогою і так далі) і місця стикування з металом також повинні бути обробити в прямокутні борозни перетином 25 × 25 мм. Всі підготовлені штраби і розшиті шви обробляються Пенетроном. Товщина що наноситься за один прийом шару Пенекрит не повинна перевищувати 50 мм. При заповненні глибшої штраби розчин наноситься в кілька прийомів. Після обробки вся поверхня ретельно зволожується водою до повного вологонасичення поверхневого шару бетону.

Суміш розводять водою і пензлем тонким шаром наносять на вологу поверхню бетону Суміш розводять водою і пензлем тонким шаром наносять на вологу поверхню бетону. Компоненти Пенетрон вступають в реакцію з складовими бетону і починають проникати вглиб стін або підлоги по капілярах і мікротріщин. Утворені при цьому кристали стають частиною бетону. Нанесення розчину повинно проводитися рівномірно, без пропусків, обов'язково в два шари. Другий шар матеріалу наносять на підсохлий перший приблизно через пару годин. Нанесений складу необхідно рясно зволожувати протягом трьох діб, оскільки кристали при зростанні активно споживають вологу. Для змочування зазвичай використовують водне розпилення, а в особливо несприятливих умовах (сухості, пилу) укриття бетонної поверхні поліетиленовою плівкою.

Утворився на поверхні бетону тонкий шар служить всього лише для закріплення і тимчасового утримання на бетоні тих самих активних хімічних компонентів, які грають головну роль в гідроізоляції споруди. Через деякий час цей шар можна просто видалити. Результатом такої обробки є суцільний непроникний для води пояс по всьому периметру приміщення.

Початок: Проникаюча захист підвалу від води

Початок: Проникаюча захист підвалу від води

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама