Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тераса. Робимо терасу своїми руками

  1. Тераси у вигляді плити (літні тераси)
  2. Рішення по влаштуванню дачної тераси
  3. Головне-ухил
  4. утеплення тераси
  5. Добре - значить сухо
  6. компенсаційні шви
  7. Тераса - балюстраду
  8. террасное покриття
  9. Оздоблення тераси

Тераса - це об'єкт докладання зусиль декількох будівельних бригад. Тут знайдеться робота для звичайних будівельників, які підготують бетонну плиту підстави для подальших робіт, покладуть утеплювач і, можливо, під кінець змонтують балюстраду.

Трішечки мрій. У нашого сусіда по дачі є прекрасний вихід на русло річки Волга. Він, не довго думаю почав будівництво дерев'яної тераси. Тепер, дуже приємно сидіти на його річної, дачній терасі і пити чай, а також милуватися свіжим зеленим лісом і біжить водною масою в руслі річки.

При гідроізоляції можна задіяти покрівельників, які мають досвід роботи на плоских дахах. Їх присутність особливо бажано в разі, якщо тераса має велику площу або належить облаштувати кілька терас. Для облицювання тераси слід найняти обробників, які впораються з укладанням як керамічної плитки, так і каменной.Для пристрою дерев'яного настілалучше всього запросити паркетників або столярів.

На жаль, необхідність взаємодії декількох бригад не обіцяє нічого хорошого. Спочатку їх роботу з будівництва дерев'яної тераси буде важко скоординувати таким чином, щоб вони не заважали один одному. Потім складно буде встановити, хто ж відповість за можливі помилки і недоробки. Оцінити якість робіт можна тільки приблизно - за зовнішнім виглядом балюстради і покриття. Те, що приховано глибше, залишиться для вас таємницею. Але і тут є вихід. Досить на кожному черговому етапі пристрої тераси приймати роботу у виконавців. Добре, якщо вас буде супроводжувати кваліфікований конструктор або керівник будівництва.

Найбільш доцільним рішенням було б запросити спеціалізовану бригаду, яка в змозі виконати весь комплекс робіт. Такі фірми співпрацюють переважно з виробниками ізоляційних матеріалів, що створюють цілісну гідроізоляційну систему. Слід, однак, заздалегідь налаштувати себе на те, що і сама система, і робота не будуть дешевими.

Тераси у вигляді плити (літні тераси)

Протягом багатьох років літні тераси об'єкт садового ландшафту, вони будувалися у нас за загальноприйнятою схемою. Відповідно до неї, підстава тераси у вигляді плити з відповідним ухилом покривалося пароізоляційним матеріалом, далі слідував утеплювач, поверх якого укладалася гідроізоляція з двох шарів руберойду, потім цементна стяжка та облицювання з плитки. Таке рішення вимагало від підрядника значного досвіду і великого старання. Проте, якість робіт і, отже, надійність конструкції часто залишали бажати кращого.

Проте, якість робіт і, отже, надійність конструкції часто залишали бажати кращого

Сьогодні ринок пропонує різноманітні ізоляційні системи, розроблені провідними виробниками будівельної хімії. Вони є комплексним і досить простим рішенням для пристрою тих шарів покриття тераси, які розташовуються вище утеплювача. Деякі системи мають в основі руберойд і профільовані мембрани, в інших використовуються бітумна маса, безшовні гідроізоляційні мембрани ( «рідка плівка») або бентонітові мати. Зазвичай системи містять весь комплекс матеріалів і виробів, необхідних для ущільнення тераси, наприклад, деякі фірми в рамках системи пропонують також жерстяні фартухи, крайові профілі, елементи водостоку і пройшли для влаштування компенсаційних швів. Ці сучасні системи гарантують більшу ефективність і міцність, ніж традиційний спосіб обробки тераси плиткою. При цьому неприпустимим вважається змішання продуктів, що відносяться до різних систем, або довільна заміна компонентів.

Рішення по влаштуванню дачної тераси

Добре, якщо рішення по влаштуванню дачної тераси із зазначенням конкретної системи гідроізоляції містяться в проектній документації на будинок. На жаль, архітектори, як правило, формально підходять до цього питання, пропонуючи лише один, найбільш популярний, з їх точки зору, метод і не вникаючи в деталі.

Увага! Вибираючи систему ізоляції тераси, слід звертати увагу на те, наскільки вона збільшить її товщину. Настил тераси не повинен бути вище поверхні підлоги в межує з нею приміщенні.

Головне-ухил

Двопроцентний ухил поверхні тераси в напрямку водоприймальних пристроїв (систем водостоку або зливного отвору} буде сприяти тому, що дощова вода не буде накопичуватися на терасі у вигляді калюж.

Найкраще, якщо необхідний ухил матиме несуча плита тераси. Однак часто вона є ідеально плоскою і тоді поверх неї доводиться виконувати разуклонку з цементного або бетонного розчину. Перед початком робіт підрядники повинні виконати грунтування поверхні плити тераси відповідним препаратом. При виконанні разуклонкой слід уточнити у підрядників, чи пам'ятають вони про те, що в найнижчому місці вона повинна мати товщину не менше 3-4 см.

утеплення тераси

Незалежно від того, знаходиться під терасою житлова кімната або неопалювальний гараж, поверх плити повинен бути покладений утеплювач. Плити зі звичайного або екструдованого пінополістиролу товщиною 10-15 см створять бар'єр, в достатній мірі перешкоджає витоку тепла через плиту або руйнівного впливу на неї різких перепадів температури.

Перед укладанням плит утеплювача необхідно упевнитися, що працівники не забули нанести поверх плити або стяжки з разуклонкой шар пароізоляції з бітумної маси або плівки. Маса повинна бути нанесена так, щоб підстава росвечівалось. У свою чергу, краї смуг плівки повинні перекривати один одного на 10-20 см. Але також, щоб смуги вкладалися уздовж лінії ухилу. Якщо потрібно буде укласти їх поперек лінії ухилу, то роботу слід розпочати від нижнього краю тераси і переміщатися вгору.

Добре - значить сухо

В якості гідроізоляції використовують зазвичай два шари руберойду. Перший, з матеріалу щільністю 2000 р / м2, підрядники повинні укласти вільно, склеюючи або зварюючи окремі смуги толь-рій шар руберойду (щільністю 2500 г / м ^) необхідно наплавляти по всій площі, пам'ятаючи про необхідність усунення стиків смуг по відношенню до першого шару . Руберойд укладається аналогічно ізоляційної плівці - уздовж лінії ухилу.

Крім руберойду, можна використовувати також профільовані плівки і мембрани, які забезпечують можливість додаткової вентиляції гідроізоляційного шару. Гідроізоляційні мастики всіх видів укладаються не поверх утеплювача, а по стягуванню. Спосіб їх нанесення, кількість шарів і інші рекомендації вказує виробник системи. Ця інформація знаходиться в інструкції по застосуванню або в технічній карті окремих продуктів. Необхідно, щоб підрядники детально ознайомилися з цими документами. Фірмам, рекомендованим виробниками, не потрібно нагадувати про інструкції - вони і так все знають. Слід пам'ятати, що всі ізоляційні роботи повинні проводитися в суху погоду, коли температура повітря знаходиться в діапазоні від +5 до + 25 ° С. Інтенсивне сонце також є несприятливим фактором.

компенсаційні шви

Тераса не перебуває у спокої, а перебуває в русі. Хоча цього не видно неозброєним оком, вона змінює свої розміри в міру підвищення або зниження температури. Щоб ці рухи не призвели до руйнувань, потрібно передбачити компенсаційні шви, заповнені постійно зберігає еластичність матеріалом. Кожна тераса повинна мати періметральний компенсаційний шов між стінами і стяжкою, а також між стінами

Якщо тераса велика, працівники повинні розділити її поверхню на окремі зони компенсаційними швами, які необхідно заповнити саморозширного ущільнювальної стрічкою і полімерної масою або іншим постійно зберігає еластичність ущільнювачем. Для цього в ході робіт будівельники роблять надріз у стягуванні, використовуючи кутову шліфувальну машину (болгарку) або пилу для різання бетону. Потрібно стежити, щоб ця операція не закінчилася пошкодженням гідроізоляційного шару. Найкраще в процесі пристрою стяжки попередньо укласти в місцях компенсаційних швів маякові рейки, які після початку схоплювання розчину видаляються з нього. Ще зручніше використовувати готові компенсаційні профілі, які монтуються зазвичай після виконання гідроізоляції на утеплювачі. Їх досить встановити у відповідних місцях, а потім вилити суміш розчину, яка утворює стяжку. Компенсаційний шов повинен доходити до покриття. Компенсаційні шви на поверхні тераси роблять тільки в тому випадку, якщо вона має велику площу. Шви повинні розділяти поля зі сторонами не менш 2м.

Їх можна влаштовувати частіше в разі, якщо поверхня тераси досить темна і внаслідок цього вона буде сильніше нагріватися на сонці.

Тераса - балюстраду

Кожна тераса повинна мати огорожу, особливо якщо тераса зроблена своїми руками - балюстраду. Здавалося б, це досить простий елемент, монтаж якого не повинен становити великих труднощів. Але, на жаль, справа йде інакше. Найкраще спроектувати терасу таким чином, щоб стовпчики були прикріплені до стіни будинку або бетонній плиті тераси (або ж до бетонної вінця). Тоді вони не порушать жодного її шару.

Гірше, якщо з різних причин це буде неможливо. Тоді стовпчики повинні бути заглиблені в терасу. В цьому випадку слід обов'язково простежити, щоб підрядники не порушили гідроізоляційний шар. Якщо це трапиться, з'явиться зручний шлях для води, яка обов'язково проникне всередину, і тоді дні тераси полічені. Крім того, місце стику стовпчика зі стягуванням і настилом потрібно щільно заповнити гідроізоляційної масою, найкраще полімерної, або ж ущільнювачем, наприклад MS-полімером. Сам стовпчик в місці стику з підлогою будівельники повинні оформити спеціально спрофільоване розеткою (підп'ятником), яка додатково захистить це місце від води.

Фуги - не дрібниця

террасное покриття

Найважливішою функцією террасного покриття є захист від води, сонця і механічних пошкоджень шарів, розташованих глибше. Тому дуже важливо, щоб воно було щільним і стійким. Але покриття - це також і підлогу, по якому ходять не тільки в погожі дні, але і в негоду, коли він мокрий або засніжений. Отже, воно повинно бути виконано з матеріалу, стійкого до морозів і перепадів температури, а також не слизького.

Оздоблення тераси

Для обробки тераси замовники вибирають найчастіше плитку з шорсткою поверхнею (клінкерну або з керамограніта). Деякі вирішуються на укладку кам'яної плитки (базальтової або гранітної). Рідше використовують терасові системи у вигляді дощатого настилу (з деревини або деревокомпозіта), що укладається на балках. Щоб плитка на терасі пролежала багато років, зберігаючи при цьому відмінний вид, слід простежити, щоб її приклеювали високоеластичним розчином. Подібну характеристику повинна мати також затирка для швів між плитками. Шви між кам'яною або клінкерною плиткою повинні бути більше 5 мм, і краще за все для їх заповнення використовувати силікон або полімерний ущільнювач замість традиційного

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама