Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Усунення течі води у швах колодязя, закладення шва між кільцями

  1. Як правильно затерти, закрити шви в колодязі при витік води: технологія, рада, приклад, інструкція,...

Як правильно затерти, закрити шви в колодязі при витік води: технологія, рада, приклад, інструкція, своїми руками, матеріал, фото.

Колодязі на дачі будують по різному, але часто їх будують з звичайних бетонних кілець. Гідроізоляцію колодязя зазвичай не роблять, і кільця встановлюються один на одного на простий цемент в кращому випадку. Під тиском води, відтавання і просадки грунту, перепадів температур повітря і інших причин, руйнуються стики кілець і починають пропускати воду, а також глину, пісок і частини грунту, які і забруднюють не тільки воду всередині, але і сам колодязь. І все це відкладається на дні колодязя і не дає проходити воді в колодязь з дна. І при цьому часто доводиться чітити колодязь, хоча і так потрібно прочищати колодязь хоча б раз на рік. Якщо відсутня гідроізоляція колодязя, то утворюються тріщини в кільцях колодязя, через які зовнішні води напором надходять або просочується через шви кілець.

І не забувайте при будівництві колодязя, робити так називаємо глиняний замок навколо колодязя. Глиняний замок робиться нескладно шляхом викопування навколо колода на 1 - !. 5 від колодязя і глибиною 50 см і засипається вийшла яма глиною, і щільно трамбується. Глина не пропускає воду і відповідно не дає потрапляння в колодязь грунтових вод.

Гідроізоляція стиків кілець колодязя робиться різними сумішами, сумішшю цементу і піску зазвичай і в кращому випадку в розчин додають рідке скло.

Ми радимо закладати шви в кільцях колодязя рідким скло або сумішшю "гідро стоп".

Рідке скло, суміш робиться так: бетонний розчин з цементу і дрібного піску, додається рідке скло і шов між кільцями в колодязі замазується шпателем. Але таким розчином можна замазувати, якщо немає великої течі води з шва. Бо якщо вода надходить сильно, то такий розчин з рідкого скла просто розмивається, не встигає схопиться.

Гідро стоп: при сильному надходженні води з швів кілець колодязя краще використовувати суміш типу фірми Плитонит, "гідро стоп", "аква бар'єр". Суміш замішується, трохи чекаємо, що б суміш початку твердіти, і швидко замазуємо шов між кільцями колодязя шпателем або навіть рукою але в гумових рукавичках.

Так само для закладення протікання шва колодязя можна застосувати лляну, конопляну або джутову мотузку. Однак не змащувати її рідким склом (це дасть слабкий ефект) і не просочувати бітумом (це зіпсує колодязну воду, адже бітум це нафтопродукт). Мотузку або джгут лляної потрібно просочити фібр гумою, яка використовується для гідроізоляції душа, басейну, або ж її аналог. Палять промазаний фібр гумою просто Конопатити в шов, молотком і плоскою деревинкою. Потім бажано, між кільцевої шов слід зашпаклювати гідроізоляцією на цементній основі Плітоніт- АкваБарьер або аналогічної складу сумішшю.


На фото показана закладення діри, отвори в бетонному кільці колодязя розчином.

Фото закладення шва між кільцями в колодязі, процес закладення. На фото кільця стягнуті скобами.

На фото показана сама скоба для СОДІНЕНІЯ кілець колодязя між собою і як правильно поєднувати. Картинка фіксації Колодяжне кілець спеціальними пластинами з болтами. Фото, картинка пристрою глиняного замку навколо колодязя, що б грунтові води не потрапляли в колодязь.

Місця просочування води і діючі напірні течі за пару секунд зупиняються. Після зупинки води
вибоїни, стики кілець, нерівності та тріщини зашпаровуються за допомогою ущільнювача розчину або розширюється розчину. Такі розчини досить швидко тверднуть без появи тріщин, витримують досить високі навантаження і стають стійкими до холоду і зовсім непроникними для води.

І ще деякі поради і рекомендації з будівництва та риття колодязів на своїй дачній ділянці.

Коли копаєте колодязь більше 5 кілець, потрібно кільця між собою з'єднувати (фіксувати) металевими скобами на фото внизу (можна використовувати арматуру).

Як це робиться: в кільцях, на стиках просверливается діра невеликого діаметра, ставиться скоба і всередині загинається. Це дає кільце не розійтися між собою, як в сторони так і не відірватися в разі пливуна в низ. І при копанні криниці легше кільця осаджуються, так як нижні тягнуть вниз все і кільця легше сідають.



Заміська нерухомість від власників, в продажу котеджі в Ленінградській області.
Ви можете замовити по фото будівництво каркасного будинку під ключ, в Санкт-Петербурзі.

Використано частково з нашого першого сайту: www.economstroi.narod.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама