Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення балкона зсередини своїми руками: відео поради чим краще утеплювати балкон, вибір матеріалів

  1. підготовка
  2. скління
  3. Роботи з утеплення
  4. утеплення підлоги
  5. утеплення стелі
  6. утеплення стін
  7. Обшивка балкона або лоджії

Балкон - частина вашої квартири, а квартира повинна бути теплою. З огляду на специфічність розташування цього приміщення, з'являється необхідність його додаткового утеплення. Для цього можна залучити до допомоги фахівців або ж задатися питанням, як утеплити балкон своїми руками, відео інструкція зможе дати докладні відповіді. Адже операція не є настільки складною, а за роботи, виконані майстрами, доведеться заплатити. До того ж немає необхідності наявності якихось певних навичок, хоча досвід виконання оздоблювальних робіт буде бажаним. Крім зекономлених на послугах фахівців матеріальних засобів, ви особисто зможете контролювати якість робіт, варіюючи деякі нюанси.

У цій статті ми поговоримо про те, як грамотно провести дану процедуру, які знадобляться матеріали і т. Д.

Головне, до чого хочеться прагнути, це найменший рівень витрат. Слід звернути увагу на необхідність узгодження з відповідними інстанціями питань, що стосуються перепланувань, якщо такі передбачаються.

Потрібно також визначитися з конкретними видами робіт. Якщо ви плануєте утеплити конструкцію зовні, це зажадає додатково утеплення кімнатної стіни, так як багато панельні будинки (особливо старого зразка) потребують додаткової теплоізоляції. При виконанні цих процедур вам доведеться звернутися в спеціалізовані організації, що надають послуги альпіністів, так як в більшості випадків без висотних робіт вам не обійтися. Компанії, що надають такі послуги, повинні не тільки мати в своєму штаті досвідчених фахівців, а й мати відповідні ліцензії та дозволи.

Що ж стосується внутрішньої частини вашої лоджії - тут все цілком вам буде під силу і лінуватися не варто. Нижче ви зможете подивитися відео, як правильно утеплити балкон зсередини своїми руками.

Щоб говорити про утеплення, почати потрібно з установки склопакетів, а також привести в порядок підставу цього приміщення.

підготовка

Розглянемо покроково, що необхідно зробити перед початком основних робіт.

  1. Видалення старої обробки.
  2. Демонтаж старих вікон і дерев'яних рам.
  3. Якщо присутній підлогове дерев'яне покриття, його також необхідно прибрати.
  4. Всі капітальні поверхні (бетон, цегла) очищаємо від будівельного сміття і пилу віником, а потім металевою щіткою. Також може бути корисною будівельний пилосос.
  5. Всі тріщини в конструкції, які тепер стали добре видно, закладаємо цементним розчином.
  6. Стіни і стеля обробляються антисептичним розчином з метою виключення утворень на них грибка, цвілі та ін.

Саме так і буде виглядати підготовчий етап робіт по теплоізоляції лоджії або балкона зсередини. Але є один важливий момент: необхідно простежити за відсутністю відкритих ділянок арматури, що стирчать з бетону. В іншому випадку, коли вони закриються утеплювачем, всередині буде поступово відбуватися процес їх корозії, що неминуче позначиться на довговічності конструкції.

скління

Вікна вашого балкона - це його «обличчя», а найменш витратним і популярним на сьогоднішній день варіантом є металопластикові конструкції. Тут вам можуть запропонувати різні види, але якщо ви хочете бачити свій балкон по-справжньому теплим, вибирайте 5-6-камерний профіль з двокамерним (як мінімум) склопакетом. Однокамерні пакети будуть відрізнятися тим, що у них лише два скла, і якщо ви зупинитеся на цьому варіанті, то він обов'язково повинен бути енергозберігаючим.

Однокамерні пакети будуть відрізнятися тим, що у них лише два скла, і якщо ви зупинитеся на цьому варіанті, то він обов'язково повинен бути енергозберігаючим

Варіант теплого скління балкона

Ще один вид скління - алюмінієвий профіль. В цьому випадку при склінні лоджій і балконів застосовуються алюмінієві конструкції з, так званим, терморазривом, що представляє собою додаткову прошарок між металевими рамками, що дає кращі показники теплопередачі і додатково зберігає тепло всередині приміщення.

«Євробрус» - найбільш дорогий варіант вікон, які увібрали в себе кращі якості від дерев'яних, металопластикових та «теплих» алюмінієвих виробів.

Ось варіанти, які сьогодні представлені на сучасному будівельному ринку. Але вибір матеріалу - це лише півсправи, адже не менше відповідальним завданням є якісний монтаж будь-якого виду конструкції. Від того, наскільки грамотно буде встановлений профіль, залежить довговічність всієї структури, а також якість теплоізоляції вашого балкона. Додатково слід сказати про можливості використання сендвіч-панелей, які можна встановлювати на бічні ділянки. Такий матеріал перевершує будь-який склопакет аналогічної товщини, а також дає можливість дещо скоротити витрати по всій сумі.

На цьому моменті можна сміливо сказати, що всі питання по склінню ми обговорили, переходимо до наступного кроку.

Роботи з утеплення

Почнемо з того, який нам необхідний інструмент, а також які нам знадобляться матеріали для утеплення балкона своїми руками. Відносно матеріалів на сьогоднішній день існує маса різних варіантів, кожен з яких доцільно застосовувати в різних випадках. Розберемося, як будемо діяти в нашому:

  • Підлога. Найбільш підходящим є мінеральна вата, а найчастіше затребуваний утеплювач URSA.
  • Стеля. Непогано для утеплення балконів в цій їх частині зарекомендував себе пенофол . Завдяки своїй невеликій товщині, що не буде втрачена частина корисного простору. Можна також використовувати будь-який інший аналогічний теплоізоляційний матеріал.
  • Стіни. Самим бюджетним і найбільш доцільним варіантом є листової пінопласт товщиною 75-100 мм.

Крім матеріалів, що використовуються безпосередньо в якості утеплювача, нам знадобляться:

  • опорні бруси і лаги для підлоги;
  • металевий профіль для обрешітки (можна також використовувати брус);
  • OSB плита як чорновий підкладки для підлоги, або ж просто фанера товщиною 10 мм.
  • Матеріали для кріплення стельового і стіновий обшивки.

А також інструмент:

  • перфоратор;
  • ножівка або дискова пила;
  • шуруповерт;
  • клейовий пістолет і пістолет для монтажної піни;
  • будівельний степлер;
  • будівельний ніж (для розрізання пінопласту);
  • скоби для обшивки;
  • будівельний рівень;
  • рулетка;
  • метизної-кріпильні вироби.

Весь перелік врахувати неможливо, але це основне, що вам буде необхідно в процесі.

утеплення підлоги

Першим етапом виконання робіт безпосередньо з утеплення є підлогу. Чим краще утеплити балкон зсередини ми вже розібралися, тепер обговоримо, як утеплити балкон правильно . Першим шаром повинен стати матеріал, який виконує функцію гідроізоляції.

Першим шаром повинен стати матеріал, який виконує функцію гідроізоляції

Укладання стяжки поверх утеплювача на балконі своїми

Якщо балкон вже засклений, досить буде звичайної поліетиленової плівки, яка буде запобігати наслідки випадкових протікань. Слідом йде монтаж лагов або дерев'яних брусів перетином приблизно 100х60 мм. За рівнем викладаємо рівну, без нахилів площину, а між лагами укладається обраний утеплювач. Стежимо за тим, щоб він був покладений щільно, без просвітів. Зверху на це кладемо пароізоляційні плівки, а потім укладаємо чорнову підлогу у вигляді обумовлених OSB-плит або фанери. Кріпимо його допомогою саморізів. На цьому моменті варто перейти до етапу стін і стелі, тому як кінцеве покриття для підлоги укладається в останню чергу, з метою виключення його пошкодження.

утеплення стелі

Стеля є найбільш складним етапом утеплення балкона, ніж стіни і підлогу. На оброблений антисептиком стелю наклеюємо пенофол (або будь-який інший обраний фольгований рулонний утеплювач). В якості підстави для приклеювання можна використовувати звичайний клей ПВА або ж монтажну піну. У першому випадку приклеєну поверхню необхідно ретельно розкачати валиком на предмет усунення можливих бульбашок. Третій спосіб - кріплення за допомогою шурупів. Важливо лише вибрати для цього елементи з широкими капелюшками. Таким чином, ви самі можете вибрати той метод, який вам зручніше.

Таким чином, ви самі можете вибрати той метод, який вам зручніше

Утеплення стелі мінеральною ватою. Установка металопрофілю. Монтаж гіпсокартону.

На шар пенофола за допомогою метизів кріпимо брус або металевий профіль, який буде служити підставою для монтажу шару майбутньої стелі. На цьому етапі можна закласти електричні дроти, якщо ви хочете зробити свій балкон висвітлюються і кардинально змінити на краще його.

утеплення стін

Найбільш ємним ділянкою є стіни. Хоча б тому, що їх загальна площа поверхні більше. Починаємо з обрешітки, в якості якої використовуємо дерев'яний брус перерізом 40 або 50 мм. Якщо передбачається використання товстого шару теплоізоляційного матеріалу, необхідно використовувати опорні колодки.

Якщо передбачається використання товстого шару теплоізоляційного матеріалу, необхідно використовувати опорні колодки

Утеплення стін балкона пінопластом / Піноплекс своїми руками

Починати слід з установки вертикальних стійок, які повинні бути змонтовані в кожному кутку, а також по стіні з кроком близько одного метра. Вони повинні стояти строго вертикально, чого допоможе домогтися використання будівельного рівня. Далі стійки фіксуються до тіла стіни дюбелями, а після до них кріпляться поперечні планки з кроком близько півметра.

Утеплення лоджії пінополістиролом своїми руками

Особливу увагу слід приділити найбільш уразливим в процесі майбутньої експлуатації зон: на рівні колін і попереку, так як в цих місцях часто відбуваються продавлювання обшивки.

Коли решетування готова, наклеюємо на неї плити пінопласту. Робити це слід щільно один до одного, а в якості клейкої суміші використовувати клей для пенопілістірола або ж балонний крем-піну. Зверху необхідно нанести пароізолірующую плівку, а потім приступати до завершального етапу робіт.

Обшивка балкона або лоджії

Коли основні роботи - роботи по теплоізоляції нашої конструкції позаду, переходимо до заключної, чистової частини робіт - обшивки. В якості такого облицювального матеріалу можуть бути:

  • Вагонка. Відмінний варіант, що поєднує в собі естетичні та експлуатаційні якості натурального дерева. Кріпиться за допомогою будівельного степлера або звичайних цвяхів. Єдиний недолік такого облицювання - її висока вартість, щодо інших варіантів.
  • Пластикові панелі. Відмінний, широко використовуваний варіант. Різноманіття цього матеріалу, представленого як у звичайному білому кольорі, так і в інших колірних гамах, що мають багату варіацію фактур, дозволить реалізувати будь-яку вашу фантазію.
  • Панелі МДФ, добре імітують вагонку з натурального дерева. Естетично вигідно відрізняються від пластику, проте набагато менш практичний матеріал, через високу його гігроскопічності. Щоб уникнути пошкодження таких панелей при монтажі, кріпляться вони за допомогою пластинок-кляймер.

Ось, власне, і все. Залишилося встановити плінтуси і лиштви - і в вашому розпорядженні теплий, затишний і зроблений дбайливими руками балкон. Ми обговорили, який утеплювач для балкона краще, а також поетапно обговорили, як це зробити, так що впевнені, що наша стаття допоможе вам в цій корисній справі!

Як правильно утеплити балкон своїми руками відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама