Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення фундаменту зовні своїми руками, як і чим утеплити дерев'яний котедж, технологія будівництва: інструкція, фото і відео-уроки, ціна

  1. Навіщо потрібно утеплення
  2. Захист конструкцій фундаменту
  3. Способи утеплення і матеріали
  4. пінополіуретан
  5. Пінополістирол і пінопласт
  6. висновок

Утеплення фундаменту зовні - це найкращий спосіб теплоізоляції підвалу і несучих конструкцій. Сьогодні будівельний ринок пропонує широкий вибір способів і матеріалів, тому виникає питання: «Чим утеплити фундамент будинку зовні?». Давайте розберемося. Утеплення фундаменту зовні - це найкращий спосіб теплоізоляції підвалу і несучих конструкцій

Утеплення фундаменту дерев'яного будинку зовні - це необхідний захід.

Навіщо потрібно утеплення

енергозбереження

енергозбереження

Утеплювач монтують на гідроізоляцію.

Неутеплений підвал буде неминуче поставляти маси холодного повітря в житлову частину будинку. Це буде відбуватися шляхом прямої теплопередачі через стіни, які будуть остигати, особливо в нижній частині, і охолоджувати повітря в приміщенні.

Якщо в підвалі планується зберігати продукти, інструмент або інші речі, його доведеться опалювати. Топити в ньому як в кімнатах необхідності не буде, проте мінусова температура теж не є нормою. Опалювати неутеплені приміщення - марна трата коштів.

Якщо ж в підвалі розміщений гараж, майстерня або інші приміщення, якими ви плануєте користуватися і перебувати там скільки-небудь часу, вам доведеться протоплювати підвал до високих температур, прийнятних для життєдіяльності людини.

У разі неутеплену фундаменту це завдання стане воістину складною: навіть якщо у вас знайдеться потужний обігрівач або піч, витрати енергії або палива будуть колосальними.

І навіть якщо ви не будете використовувати підвальні приміщення, опалювати будинок, який стоїть на промерзлій грунті - це також не дуже розумно. Набагато вигідніше один раз витратитися на утеплення, ніж платити за зайві енергоресурси і страждати від вечнохолодних підлог.

Потім незрозуміло, навіщо робити утеплення пластикових вікон або утеплення лоджії, якщо тепло все одно буде йти на прогрів підлоги і нижньої частини стін?

Захист конструкцій фундаменту

На фото фундамент, утеплений спіненим склом.

У кліматичних умовах середньої смуги Росії теплоізоляція фундаменту є обов'язковою. Це продиктовано особливостями процесів, які протікають в конструкціях із залізобетону при відсутності утеплення.

Ось деякі з них:

  • Замерзання води, яка залишається в мікропорах і природних резервуарах в товщі бетону. Це призводить до розриву конструкцій за рахунок температурного розширення льоду, в результаті з'являються тріщини і злами в стінах фундаменту;
  • Промерзання конструкцій з подальшим розморожуванням призводить до передчасного старіння матеріалу і його руйнування;
  • Під час дії негативних температур зі структури матеріалу вихолоджується волога, тим самим порушуючи природний баланс і нормальну вологість бетону, що також вкрай негативно позначається на його стані;
  • Різко падає довговічність фундаменту, адже за рік відбувається кілька циклів замерзання-відтавання, плюс часті перепади температур.

Способи утеплення і матеріали

керамзит

керамзит

Утеплення керамзитом - традиційний спосіб теплоізоляції фундаменту.

Сипучі матеріали в якості теплоізоляції використовували давно. Це був і перегній, і солома, і шлак. Але ці всі матеріали малоефективні, а ось керамзит - це вже більш-менш серйозний варіант.

Виготовляють керамзит з глини шляхом катання її в спеціальних барабанах з подальшим спученням і загартовуванням. Виходять міцні пористі гранули.

Теплопровідність керамзиту низька, але порівняння з іншими утеплювачами він програє. Основний плюс цього матеріалу - його ціна, яка нижче, ніж у інших видів теплоізоляції, вживаної для конструкцій фундаментів.

Однак тут треба брати до уваги всі фактори: справа в тому, що роботи з укладання керамзиту настільки трудомісткі, що їх вартість покриває різницю в ціні. Якщо ви будете працювати своїми руками, тоді, звичайно, вартість матеріалу істотна.

Важливо! Керамзит має досить суттєву теплопровідність, і його засипають товстим шаром: він дорівнює глибині промерзання грунту плюс 50 мм. Для середньої смуги це як мінімум 1550 мм. Так що матеріалу знадобиться багато.

Додайте сюди:

  • земляні роботи;
  • гідроізоляцію керамзиту (а він її вимагає);
  • вимощення зверху, і ви зрозумієте, що це не найкращий варіант.

Єдино раціональне рішення - використовувати його як додаткову ізоляцію.

Як утеплити гвинтовий або стрічковий фундамент максимально ефективно? Один з дешевих утеплювачів - це саме керамзит.

В цьому випадку в процесі робіт вам допоможе наша інструкція:

  • Відкопуємо фундамент до самої підошви. Ширина траншеї повинна становити не менше 80 - 100 см, краще 155 см. Стіни фундаменту очищаємо від грунту і залишків землі, пилу та сміття;
  • Якщо гідроізоляція не виконано, тоді наносимо на стіну бітумну мастику. Перед нанесенням мастики обробляємо поверхню бітумним праймером в два шари.

Після висихання праймера наносимо мастику будівельної пензлем-макловицей, валиком або шпателем, як кому зручніше;

Після висихання праймера наносимо мастику будівельної пензлем-макловицей, валиком або шпателем, як кому зручніше;

Виконуємо гідроізоляцію бітумною мастикою

  • Якщо рівень грунтових вод в регіоні, де розташований ваш будинок, високий, тоді доведеться організувати дренажну систему для відведення води.

Для цього на деякій відстані від фундаменту викопуємо котлован глибиною, більшої глибини залягання підошви і кладемо в нього геотекстиль.

Далі насипаємо щебінь, в який кладемо дренажні труби з отворами 1 - 2 см, які зверху засипаємо щебенем. Краями геотекстилю накриваємо щебінь і засипаємо це все справа піском.

Схема дренажної системи.

  • Вистилаємо на дно траншеї поліетиленову плівку так, щоб її зовнішній край закінчувався на рівні дренажу, а внутрішній утворював нахлест на стіну фундаменту. Засипаємо сухий керамзит, очищений від сміття і сторонніх предметів.

Засипаємо керамзит.

  • Зверху встановлюємо вимощення. Вона значно підвищить теплоізоляційні якості керамзиту.

Отмостка підвищує теплоізоляційні якості керамзиту.

Порада! У бетон для заливки вимощення доцільно додати суміш для проникаючої гідроізоляції. Це значно підвищить водовідштовхувальні якості вимощення і термін її служби.

пінополіуретан

Оброблена пінополіуретаном конструкція.

Пінополіуретан є полімерний матеріал, який наноситься в рідкому вигляді на стіну (напилюється) за допомогою спеціальної машини або балона. За кілька секунд матеріал спінюється і застигає, утворюючи міцну пористу структуру, що складається на 98% з газу (вуглекислого, повітря або природного).

Пінополіуретан має вкрай низьку теплопровідність, це один з кращих теплоізоляторів. Якщо ви не знаєте, чим утеплити фундамент зовні, і хочете максимального захисту від холоду, вибирайте цей матеріал, не пошкодуєте.

Ось короткий список його достоїнств:

  1. Низька паропроникність і висока, практично стовідсоткова вологостійкість дозволяють наносити пінополіуретан на поверхню без гідроізоляції;
  2. Дуже висока адгезія до поверхні дозволяє наносити речовина на непідготовлені стіни;
  3. Висока пожежна безпека і стійкість до вогню;
  4. Створює суцільне безшовне герметичне покриття;
  5. Повна біологічна нейтральність, відсутність грибка, моху, цвілі, гнили і т.д .;
  6. Є хорошим антикорозійним покриттям;
  7. Роботи з нанесення ППУ протікають швидко;
  8. Екологічна безпека - матеріал не виділяє ніяких шкідливих або небезпечних сполук;
  9. Дуже низька теплопровідність.

ППУ напилюють фахівці в костюмах хімзахисту спеціальними машинами.

До недоліків ППУ можна віднести його високу вартість і необхідність оренди обладнання, а також найму фахівця по роботі з цим обладнанням. Також відзначають боязнь ультрафіолету, проте під землею він не страшний.

Пінополістирол і пінопласт

Утеплення фундаменту пінопластом зовні - найпоширеніший і вигідний спосіб.

Пінопласт і пінополістирол - матеріали зі схожим складом, властивостями і характеристиками, тому їх можна розглядати разом. Пінополістирол має меншу теплопровідність і міцніше пінопласту, але при цьому коштує дорожче.

Ці матеріали - прекрасні утеплювачі. Ходять чутки, що 10 см шар пінопласту замінює 50 см цегляної кладки. Дослідження і порівняльні досліди ніхто не ставив, але теплопровідність ППС дійсно набагато нижче, ніж у цегли.

Монтажні роботи також досить прості. Пінопласт наносять на гідроізоляцію.

Технологія утеплення стрічкового фундаменту зовні пінополістиролом вигляди так:

  • Стіна обробляється теплоізоляційним покриттям;

Стіна повинна бути покрита шаром гідроізоляції.

  • Потім відміряє глибину промерзання, додаємо до неї 5 - 10 см запасу;
  • У відро наливаємо воду, приблизно чверть ємності, додаємо клей для ППС і перемішуємо дрилем з міксером;

Розмішуємо міксером клей до стану густої сметани.

  • Беремо лист пінопласту або ППС і наносимо клей в декількох місцях, який потім разравниваем зубчастим шпателем;

Клей наносимо в декількох місцях.

  • Лист з клеєм щільно притискаємо до стіни;
  • Наступний лист вставляємо в замки (якщо вони є) попереднього і так далі;

Притискаємо пінопласт до стіни.

  • Покриваємо ППС мембраною з ПВХ;

Пінопласт слід укрити ПВХ-мембраною;

висновок

На ринку існує маса різних утеплювачів, всі вони мають недоліки і переваги. Для утеплення фундаменту найбільш раціональним варіантом поки залишається пінопласт і пінополістирол. У представленому відео в цій статті ви знайдете додаткову інформацію з даної теми (дізнайтеся також, як зробити утеплення перекриття по дерев'яних балках ).


Сьогодні будівельний ринок пропонує широкий вибір способів і матеріалів, тому виникає питання: «Чим утеплити фундамент будинку зовні?
Потім незрозуміло, навіщо робити утеплення пластикових вікон або утеплення лоджії, якщо тепло все одно буде йти на прогрів підлоги і нижньої частини стін?
Як утеплити гвинтовий або стрічковий фундамент максимально ефективно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама