Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Голландське господарство вирощує екзотичні гриби органічним методом

19 жовтня 2018, 9:10 Agf.nl

Голландське господарство Oakfield Champignons недавно отримало сертифікат організації Skal (сертифікує організація органічного землеробства в Голландії) на свої екзотичні гриби. За словами власника господарства Дійдеріка Кнійненбурга, цей сертифікат був необхідний, оскільки торговці все більше запитують органічну продукцію. Крім того, споживачі при виборі покупки звертають дедалі більшу увагу на екологічно дружні методи виробництва і дбайливе ставлення до ресурсів.

В даний час в господарстві вирощують кілька видів екзотичних грибів - це шиїтаке (Lentinula еdodus), білі Шім'ї (група видів сапрофітних грибів), майтаке (Grifola frondosa), ежовник гребінчастий (Hericium erinaceus) і Ерінг (глива королівська Pleurotus eryngii). Ці гриби вирощують на деревному субстраті. У свою чергу, білі і коричневі печериці, а також гливу господарство вирощує конвенціональних способом, оскільки попит на органічну продукцію цих видів недостатньо високий.

Для органічного вирощування екзотичних грибів господарству довелося повністю обладнати нові камери вирощування і поповнити існуючий сховище-холодильник ще однією камерою. Оскільки і в конвенціональному вирощуванні хімічні засоби захисту досі не застосовувалися, ніяких значних змін в роботі не було потрібно. Основні відмінності полягають в підготовці органічного субстрату і обладнанні додаткових камер вирощування. Крім того, треба було посилити санітарно-гігієнічні правила в господарстві, щоб в ще більшому ступені знизити ризик поширення інфекцій. (Про рганіческое вирощування печериць вимагає застосування субстрату, зробленого з сировини - соломи і гною, - виробленого в органічних господарствах. У свою чергу, деревна тирса відповідають вимогам органічного виробництва. - Прим. Перекл.)

Великою перевагою виявилося те, що господарство мало достатню площу для розширення виробничих приміщень. Власники господарства намагаються вирощувати продукцію лише на замовлення, тому орієнтуються тільки на постійних клієнтів, здатних оцінити якість і професіоналізм. Обсяги продажів свідчать про збільшення попиту на екзотичні гриби, а також на гриби, вирощені органічним способом.

В даний час в господарстві 5000 м2 відведено під екзотичні, органічні гриби і 11000 м2 під конвенційні печериці. У господарстві досить місця, щоб виростити додаткову кількість грибів певного виду, але тільки на замовлення. На відміну від багатьох інших виробників власники цього господарства не мають наміру спочатку виробити продукцію, а потім шукати канали збуту.

Обговорити в форумі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама