Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гриб Підберезовик - рецепти, властивості і як готувати .. Обговорення на LiveInternet

  1. склад підберезники
  2. Калорійність і корисні властивості
  3. Підберезовик в кулінарії
  4. Підберезники в сметані
  5. Швидкий суп з підберезників
  6. Омлет з підберезників

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезовик - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах.

У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть в ліс, щоб набрати повний кошик Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівних грибів другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один від одного.

Підберезовик звичайний представляє сімейство губчастих грибів, з характерною щільною опуклою капелюшком бежевого або бархатисто-коричневого кольору. Ніжка гриба неяскравого сіруватого відтінку, луската, внизу трохи потовщена. Взагалі, це міцний, добре помітний гриб, який можна побачити здалеку.

склад підберезники

Крім чудового смаку підберезники, цей гриб ще й дуже корисний. У його м'якоті містяться харчові волокна, легкозасвоюваний білок, вуглеводи, жирні кислоти, дисахариди, моносахариди, клітковина. Підберезовик надзвичайно багатий тіаміном, ніацин, рибофлавін (вітамінами групи В), до його складу входять вітаміни Е, РР, С. В його складі мікро- і макроелементи: залізо і цинк, калій, кальцій і магній, мідь і нікель, натрій. Цей гриб багатий такими амінокислотами, як аргінін, глутамін, лейцин, тирозин. Може бути повноцінним замінником м'яса під час посту або при вегетаріанському харчуванні. У сухих підберезниках білків, жирів і вуглеводів навіть більше, ніж в сухих боровиках.

У підберезниках (як і в інших грибах) особливо виділяють два речовини: глікоген (тваринний крохмаль) - його рослини не мають, і фунгин - речовина подібне хітин, яке важко перетравлюється. Тому при захворюваннях нирок і печінки, шлунка гриби краще не вживати, або вживати в мінімальних кількостях. Гриби зрідка можуть викликати загострення екземи. Дітям гриби до 7 років краще не давати.

Справедливості заради треба відзначити, що при тривалому варінні і достатній подрібненні, а також в поєднанні з іншими продуктами, гриби засвоюються краще.

Калорійність і корисні властивості

Підберезовик - цілком відповідний до вживання гриб для хворих на цукровий діабет, а також для людей, що бажають схуднути. Про це свідчить низька калорійність (20 ккал на 100 г) даного представника грибного сімейства, яка становить всього 20 кілокалорій на 100 грамів ваги.

У народній медицині подберезовик застосовують при захворюваннях нирок, нормалізації цукру в крові, зміцнення нервової системи, капелюшки грибів використовують для позбавлення від бородавок.

Підберезовик в кулінарії

Звичайно, з грибного аромату подберезовик поступається Боровик, але за смаковими якостями нітрохи не гірше. Тільки слід враховувати, що м'якоть цього «лісового жителя» трохи темніє при варінні на відміну від білого гриба. Підберезовик солять, маринують, смажать, варять, сушать. З нього готують як перші, так і другі страви, закуски і салати, соуси і підливи, а також використовують для начинки пирогів і млинців. Гриби використовують як доповнення до м'яса, овочів, риби і морепродуктів.

Готувати підберезники можна без попереднього відварювання. А якщо його висушити і ретельно розтерти, то можна використовувати в якості чудової приправи для соусів і підлив, додавати в бульйони.

Читайте також:

Підберезники в сметані

Найбільш яскраво розкривається смак підберезники, якщо його приготувати в сметані. Ніжна кисломолочна середу додає особливу пікантність цієї страви. Взагалі гриби, приготовані в сметанному соусі - фірмове блюдо наших предків. Саме на його основі французи згодом придумали свій знаменитий жюльєн.

Готувати підберезники в сметані дуже просто. Гриби необхідно ретельно промити, нарізати невеликими шматочками. Потім викласти їх на розігріту сковорідку, обсмажити до золотистої скоринки і повного випаровування присутньої в них вологи. Після цього в сковороду додають нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Посоливши, смажать до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. У сметану додати трохи борошна, спеції, дрібку солі, гарненько збити. Смажені підберезники з цибулею залити сметаною і залишити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки страва не стане густої консистенції.

Деякі вважають за краще інший варіант приготування цієї страви. Обсмажені гриби до напівготовності поміщають в вогнетривку ємність, розрівнюють, солять, перчать, зверху викладають шар сметани з додаванням борошна і ставлять пекти в не дуже спекотну духовку приблизно на чверть години. Страву подають гарячим.

Суп з підберезників

Суп з підберезників за смаком і кількістю корисних речовин практично не поступається супу з боровиків. Варити такий суп не складно, і у кожної господині є свій секрет. Суп з підберезників варять на воді або м'ясному бульйоні, з рисом, перловкою або домашньою локшиною.

Рецепт супу простий: відварити молоді гриби, знімаючи піну, потім в суп додати коріння - цибуля, морква, картопля, петрушку. При бажанні цибулю, петрушку і моркву можна пасерувати. Перед кінцем варіння додати зелень. Перед подачею на стіл, заправити сметаною. Якщо суп варити з рисом, то рис кладеться в суп разом з картоплею. Перловку необхідно відварити попередньо, і вже готову додати в суп. Якщо варити суп з домашньою локшиною, то локшину кладуть в суп за 5 хвилин до готовності.

Швидкий суп з підберезників

Молоді гриби, картопля, цибуля і морква, очистити помити і нарізати, скласти в киплячу воду. Як тільки картопля зварилася, суп готовий. За хвилину до закінчення варіння додати зелень і 100 г вершкового масла. Дати маслу розтанути, подавати зі сметаною і часниковими грінками.

Омлет з підберезників

Корисне і смачне блюдо на сніданок - омлет з підберезників. Готувати його потрібно так - попередньо відварені і порізані підберезники викласти на гарячу сковороду, посолити і 5 хвилин смажити на вершковому або рослинному маслі. Залити збитими яйцями, посипати тертим сиром (при бажанні) і зеленню. Довести до готовності. Подавати з грінками.

Закінчуючи розгляд гриба підберезники, рецепти і властивості цього лісового мешканця, не можна не відзначити такі улюблені багатьма страви з його участю, як смажена картопля, грибний борщ або щі, пиріжки. Улюблені багатьма і мариновані підберезники. Як правило, у кожної господині є свій власний рецепт приготування підберезників. Смачного!

Джерело.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама