Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вчені: дерева - НЕ вегетаріанці

Люди можуть бути вегетаріанцями, відмовитися від м'яса, а як щодо дерев

Люди можуть бути вегетаріанцями, відмовитися від м'яса, а як щодо дерев? Зрештою, деревам потрібні лише грунт, сонце і вода, чи не так? Не зовсім, кажуть вчені.

За словами Ніколаса Мані, професора ботаніки Університету Майамі, штат Огайо, рослини не вегетаріанці, але, як то кажуть, диявол криється в деталях, розповідає Live Science .

Ці деталі залежать безпосередньо від того, що ми вкладаємо в поняття вегетаріанства. Дерева безпосередньо не їдять тварин, але вони вживають їх в їжу за допомогою грибів.

Давно відомо, що дерева можуть виробляти цукор за допомогою фотосинтезу, який використовує сонячне світло для реакції між водою і вуглекислим газом, в результаті чого виходять вуглеводи і кисень. Але дерева також потребують таких мінералах, як калій, кальцій, натрій, і деяких інших металах. І для того, щоб отримати ці поживні речовини, їм і потрібна допомога грибів.

У лісовому грунті гриби знаходяться повсюдно. Ця величезна грибниця складається з мільйонів мікроскопічних ниток, які біжать в різні боки. Грибниця постійно вбирає воду з грунту і шукає собі їжу.

Міцелій виробляє ферменти, звані протеазами, які можуть розщеплювати жири і білки від мертвих організмів, що мешкають в грунті, наприклад нематод - крихітних черв'яків. Однак гриби не можуть проводити фотосинтез, і тому вони не можуть отримувати свої власні цукру.

На допомогу грибам приходить симбіоз з деревами. Грибниця переплітається з корінням дерев і встановлює двосторонній зв'язок. Дерево отримує відсутні мінерали, а гриби, в свою чергу, - цукор. Таким чином, дерева вживають в їжу тварин.

«У цьому сенсі все залежить від визначення вегетаріанства, можливо, не варто думати, що дерева вегетаріанці, раз вони вбирають деякі корисні речовини з останків тварин», - каже Мані.

Люди можуть бути вегетаріанцями, відмовитися від м'яса, а як щодо дерев?
Зрештою, деревам потрібні лише грунт, сонце і вода, чи не так?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама