Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вуличні гірлянди на сонячних батареях для саду

  1. Які вони, «сонячні гірлянди»?
  2. Як вони працюють?
  3. «Метелики» Старт 24LED
  4. Гірлянда «Сонечка»

Прикраса саду або тераси, підсвічування паркової або газонної огорожі, світлове оформлення окремих дерев або садових скульптур найчастіше пов'язані з багатьма труднощами. Адже використання різного роду світильників має на увазі наявність електрики. А значить - необхідність підводки проводів і захисту їх від будь-яких зовнішніх впливів. Але такий підхід рідко виправданий і доцільний. Дійсно, навіщо возитися з громіздкою і небезпечною електропроводкою, коли можна просто скористатися гірляндами на сонячній батареї.

Які вони, «сонячні гірлянди»?

Зовні такі гірлянди нічим не відрізняються від своїх «класичних побратимів» Зовні такі гірлянди нічим не відрізняються від своїх «класичних побратимів». Вони також складаються з різноманітних елементів відображення (куль, метеликів, «свічок» і т.д.), також можуть бути різної довжини і точно також працюють в різних режимах. Головна відмінність - їм зовсім не потрібно стороннє електроживлення. Справа в тому, що ці гірлянди оснащені компактними, але продуктивними сонячними батареями і є повністю автономними.

Це означає, що гірлянда на сонячних батареях може бути розміщена де завгодно: на міській вулиці, в парку, в саду і т.д. Завдяки цьому відкривається широкий простір для дизайнерської творчості та світлового оформлення. Причому подібна гірлянда підійде не тільки для повсякденного прикраси. Вона цілком може стати справжньою «родзинкою» будь святкової новорічної композиції. Прикраса міських ялинок, підсвічування дерев, декорування малих архітектурних форм, - список можна продовжувати до нескінченності.

Джерелами світла в таких гірляндах є різні світлодіоди (білі, червоні, сині, зелені). Даний вибір пояснюється невеликим (в порівнянні зі звичними лампочками) енергоспоживанням світлодіодів, що особливо актуально, коли мова йде про сонячних батареях. При цьому світлодіоди випромінюють досить потужний, яскравий і дуже рівномірний потік світла, тому така вулична гірлянда точно не залишиться непоміченою в міській суєті.

Що ж стосується безпеки, то геліогірлянди виготовляються у вологозахищеному виконанні, їм не страшні дощ, сніг і інші опади. При цьому (через відсутність проводів) виключена ймовірність короткого замикання.

Як вони працюють?

Принцип роботи гірлянд на сонячних батареях дуже простий Принцип роботи гірлянд на сонячних батареях дуже простий. Протягом світлового дня сонячна батарея виробляє енергію, яка заряджає спеціальний акумулятор (їм забезпечені всі геліогірлянди). З настанням темряви гірлянда включається автоматично і починає витрачати накопичений заряд. Зазвичай заряду вистачає на все темний час доби. Головне - не допускати передчасного затінення фотоелемента, щоб він зміг повністю реалізувати свій потенціал. Світильник може мати будь-яку форму, від фігурки комахи або квітки до класичного кулі.

Встановлюється фотоелемент, як правило, безпосередньо в землю, як садовий світильник на ніжці. Також його можна розміщувати на твердих підставах за допомогою прямокутних власників. Але найпростіший варіант - закріплення на стовбурі або верхніх гілках дерева.

Подібні гірлянди дуже невибагливі, вони не вимагають ніякого обслуговування. Достатньо лише час від часу очищати поверхню фотоелемента від пилу, бруду, і налиплого снігу. Також не потрібна будь-яка регулювання включення / вимикання, завдяки наявності датчиків освітленості цей процес йде автоматично. Більш того, існують гірлянди, які можна запрограмувати на роботу з певною зміною режимів світіння.

Купити вуличні або садові гірлянди на сонячних батареях можна в магазинах, що торгують освітлювальними приладами.

«Метелики» Старт 24LED

Гірлянда, призначена для саду, тераси або веранди. Являє собою низку витончених метеликів, виконаних з прозорого пластика. «Метелики» працюють в режимі миготіння. Довжина гірлянди становить 0,6. Ця модель виконана у вологозахищеному виконанні, всі її елементи надійно захищені від попадання всередину води (дощової, талого снігу та ін.).

купити можна тут .

купити можна   тут

Гірлянда «Сонечка»

Це світлодіодна «сонячна» гірлянда, яка об'єднала в собі ціле сімейство сонечок. Призначена вона головним чином для декорування садів, парків і скверів. Її довжина - 7,2 м, цього достатньо для прикраси і чагарників, і дерев. До складу гірлянди входять 9 великих світлодіодів, оформлених у вигляді сонечок (розмір однієї корівки - 5 см). Світиться гірлянда м'яким червоним світлом, причому світіння плавно переходить від однієї фігурки до іншої.

придбати можна тут .

Які вони, «сонячні гірлянди»?
Як вони працюють?
Які вони, «сонячні гірлянди»?
Як вони працюють?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама