Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як кріпити блок хаус: технологія, рекомендації

  1. підготовка
  2. монтаж обрешітки
  3. Якщо решетування з дерева
  4. Решетування з металу
  5. Решетування з пластика
  6. Монтаж блок хауса
  7. Якщо ви віддали перевагу дерев'яний блок хаус
  8. Якщо ви віддали перевагу металевий блок хаус
  9. Якщо ви віддали перевагу пластик, сайдинг або вініл
  10. завершальні штрихи
  11. висновок

Останнім часом стало популярним будувати будинки з природних матеріалів. Але що робити, якщо ваш будинок побудований давно і у нього цегляні або бетонні стіни? Чи не зносити ж його через віянь моди. Якщо хочете бути в тренді, ознайомтеся як кріпити блок хаус.

Якщо хочете бути в тренді, ознайомтеся як кріпити блок хаус

Блок хаус - матеріал для обробки будинку, який створює імітацію виконання стін зі зрубів дерев. У будинку, облицьованим таким матеріалом можна провести багато теплих зимових вечорів.

підготовка

Будь-яка зовнішня облицювання вимагає виконання попередніх облицювальних робіт. У нашому випадку це обробка стін захисними сумішами, усунення занадто великих нерівностей за допомогою шпаклівки або ущільнення вінців для будинку зі зрубу.

Якщо для обробки вами обраний блок хаус з пластмаси, металу або вінілу, його не потрібно обробляти, а от дерев'яні панелі треба додатково просушити і обробити антисептиком.

монтаж обрешітки

Каркас, встановлений в першу чергу для вирівнювання стін і для можливості утеплення будівлі. Кріплення блок хауса до стіни можуть бути виконані тільки на вертикальну обрешітку. Для початку виконайте розмітку поверхні, використовуючи рівень і схили. Для цього вам треба протягнути волосінь внизу і вгорі будівлі.

Порада: почніть з довгої стіни вгорі, вирівнюючи по ній нижню волосінь, щоб не завалювати стіну.

Якщо решетування з дерева

Така обрешетка являє собою зібраний каркас з планок розмірами 2 на 5 см або брусів 3 на 3 см або 4 на 4 см.

Складові каркаса закріплюються на стіні за допомогою цвяхів / саморізів. Для цього потрібно:

  • закріпити початкову планку паралельно волосіні;
  • закріплювати такі на відстані 40-60 см, користуючись рівнем.

Порада: Використовуйте проставки, щоб вирівняти планки каркаса по всій довжині.

Решетування з дерева популярна через те, що частини каркаса легко вирівняти, підпилюючи в потрібних місцях, вона має високу несучу здатність, кріпити її набагато простіше, ніж металевий блок.

Увага: забезпечте хорошу несучу здатність, зробивши контробрешетування - установку балок перпендикулярно направляє.

Решетування з металу

Решетування з металу

Зробити обрешітку під блок хаус можна так:

  • прикріпити дістанцеров зовні до фасаду будинку П-подібний профіль, загинаючи дістанцери у вигляді літери «п» в потрібних місцях;
  • вирівняти обрешітку, використовуючи рівень і загинаючи дістанцери;
  • кріплення блок хауса до стін робиться саморізами з кроком 35-50 см.

Увага: обрешітку з металопрофілю в основному роблять під сайдингові і залізні панелі.

Решетування з пластика

Найсучасніша решетування - пластикова, для монтажу вимагає ідеально рівних стін.

Кріплення блок хауса роблять саморізами, воно ідентичне попередньому варіанту.

Монтаж блок хауса

Є кілька способів кріплення блок хауса до обрешітки або безпосередньо до фасаду будинку. Спосіб установки визначається видом матеріалу. У будь-якому випадку монтаж буде проводитися знизу вгору і горизонтально.

Якщо ви віддали перевагу дерев'яний блок хаус

Найбільш дорогий вид блок хауса, зроблений з природного матеріалу під колоду або брус.

Використовується для обробки дерев'яних будинків, але також монтується на блочне або цегляна будівля. Існує багато видів кріплення, розглянемо найдоступніші.

  • Щоб міцно з'єднати панелі один з одним по системі «шип - паз», вам знадобляться планки для установки зразків на обрешітку - кляймери. Її треба встановити в паз панелі і прикріпити саморізами або цвяхами до напрямних. При кріпленні кляймерами можуть утворитися повітряні прошарки, які потрібно усунути за допомогою пасти під колір дерева.

Увага: саморіз або цвях заганяється в «шип», скол якого призведе панель в непридатність.

  • В іншому варіанті саморіз або цвях вганяють під нахилом 45 ° - так ви зводите ризик зіпсувати панель до мінімуму.
  • Ще можна робити отвори в панелі за допомогою дрилі, а після утапливать капелюшок в клейовий масі і приховати пробкою з дерева. Коли, після засихання, її відшліфують - буде виглядати, як сучок. Цей спосіб займає багато часу, зате він надійний.

Порада: вам потрібні саморізи як мінімум удвічі довше товщини панелі.

  • Якщо ви придбали панелі без системи кріплення, можна використовувати рідкі цвяхи або клейовий розчин.

Кріпиться блок хаус з цього матеріалу обійдеться недешево, тим більше з урахуванням витрат на подальшу обробку або покупку додаткових панелей, якщо якась із основних ушкодилася при монтажі.

Незважаючи на ці труднощі, така обробка виглядає шикарно, не втрачає привабливості і саме по собі служить звукоизолятором і утеплювачем.

Якщо ви віддали перевагу металевий блок хаус

При невисокій, щодо попереднього вигляду, панелі цього блок хауса більш якісно протистоять зовнішньому впливу. Для монтажу досить закріпити їх саморізами через отвори кріпильної планки.

Перед тим як правильно кріпити блок хаус, щоб виключити проникнення вологи і вітру, на каркас укладають спеціальну плівку. Для утеплення конструкції під плівкою розміщують утеплювач: пінопласт або мінвата.

Увага! Така обробка буде служити вам від 25 до 50 років. На жаль, після закінчення цього терміну, доведеться повністю її змінювати, так як пофарбувати або залакувати пошкодження не можна. І влітку буде особливо спекотно, через сильного нагріву металу.

Якщо ви віддали перевагу пластик, сайдинг або вініл

До цієї категорії змогли зібратися всі панелі зі штучних матеріалів. Вони недорогі і представлені в широкому асортиментному ряді. Завдяки цьому ви можете поєднувати кілька стилів в облицюванні свого будинку.

Завдяки цьому ви можете поєднувати кілька стилів в облицюванні свого будинку

Оздоблення будинку вініловим сайдингом.

Установка відбувається за допомогою шурупів з різьбленням. Панелі не вкладаються впритул через розширення при нагріванні, між ними прийнято залишати зазор 0,1-0,2 см. Шуруп теж повинен бути закріплений на відстані 0,1 см капелюшки від панелі. Завдяки таким діям панелі не втратять зовнішній вигляд від розтріскування при температурних перепадах.

Увага! Щоб рівень теплоізоляції не опускався, пластикові панелі потрібно щільно монтувати на обрешітку з пластика, яка розширюється і звужується разом з блок хаусом.

завершальні штрихи

Кожен вид блок хауса має нюанси, з якими ви можете зустрітися в процесі роботи:

  1. Блок хаус з дерева. Найбільш складний момент - це обробка кутів. Якщо є досвід роботи по дереву, легко можна зробити пази в кутах дерев'яного будинку, і укласти туди панелі. Інший варіант легше - достатньо придбати спеціальні кути і закріпити їх рідкими цвяхами на кутових рейках каркаса. Або ж спиляти частини панелей, щоб їх можна було скласти під кутом 90 °. Для укосів дверей і вікон розроблено безліч наличників, доповнюють загальний вигляд будівлі.
  2. Блок хаус з металу. Складнощі в обробці полягають в правильному підборі додаткових матеріалів: плінтуса, кутів і інших.
  3. Блок хаус зі штучного матеріалу - теж вимагає покупки великої кількості елементів, але завдяки цьому дозволяє відтворити задум дизайнера в повному обсязі з невеликими витратами.

Детальний відео про те як обробити будинок блок хаусом

висновок

Установка блок хауса здійснюється легко і швидко. Якщо панелі легкі, можна облицювати будинок самостійно. Для установки блок хауса з товстого дерева заручитися підтримкою. Завершена обробка створить у вашому дворі приємну атмосферу. Ви ніколи не пошкодуєте про рішення обробити блок хаусом будинок.

Але що робити, якщо ваш будинок побудований давно і у нього цегляні або бетонні стіни?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама