Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як побудувати сарай з піноблоків своїми руками: креслення, фото і відео

  1. Вибір місця для будівництва сараю
  2. Фундамент для сараю
  3. Будівництво сараю
  4. Оздоблення і благоустрій сараю після завершення процесу будівництва
  5. Переваги пінобетонних блоків

Для постійного проживання за межами міста знадобиться не тільки теплий і затишний будинок, але і нежитлові споруди, в якості однієї з яких ми пропонуємо вам побудувати практичний сарай з піноблоку. Під сараєм зазвичай мається на увазі неопалюване і нежитлове крите приміщення, яке традиційно використовують для утримання худоби або зберігання різноманітного майна або сіна. Для постійного проживання за межами міста знадобиться не тільки теплий і затишний будинок, але і нежитлові споруди, в якості однієї з яких ми пропонуємо вам побудувати практичний сарай з піноблоку

Сарай з піноблоків з дахом з металопрофілю

Існує безліч різновидів сараїв, які можна спорудити своїми руками різними способами і з різних матеріалів, наприклад, з пінобетону або газобетону. Для цього не обов'язково залучати висококваліфікованих фахівців.

Сарай з піноблоків є дуже актуальним приміщенням, без якого не вдасться обійтися майже ні на одному заміській ділянці. Завжди може знадобитися додаткове місце для зберігання різного майна, садового інвентарю, будівельних матеріалів та інструментів, яка не доцільно розміщувати будинки. Побудований своїми руками сарай з піноблоків вирішить цю проблему зі зберіганням подібних речей, позбавить від нестачі місця і дозволить зберігати в житловому приміщенні лише необхідні предмети побутового вжитку.

Проекти сараїв з газобетону не займають стільки часу, сил і витрат як будівництво житлових будинків, але і тут потрібно дотримання певних правил і норм.

Варіант пристрою сараю з газобетону

Для початку необхідно зрозуміти, як повинна виглядати майбутня споруда і підготувати її детальний проект. Готові сарайний проекти можна купити або знайти безкоштовні варіанти в Інтернеті. У проекті повинні бути враховані всі норми і вимоги, необхідно чітко знати для яких цілей і як буде використовуватися сарай з газобетону, щоб правильно визначити його майбутнє місце розташування і оцінити яких розмірів він повинен бути.

Коли проект сараю буде готовий, можна починати готувати інструменти та матеріали, які будуть потрібні при його будівництві:

Вибір місця для будівництва сараю

Перш ніж почати будувати сарай з піноблоків або газобетону, необхідно визначитися з найбільш підходящим місцем для нього. Оскільки проекти сараїв не є будівлями, які можна було б зарахувати до архітектурних будівель, їх намагаються заховати подалі, не будуючи на самому видному місці.

Однак зловживати цим також не слід, тому як, якщо побудувати сарай з піноблоків або газобетону занадто далеко від будинку, то доведеться ходити на велику відстань за що зберігається в ньому майном.

Проект сараю з навісом і барбекю

Місцезнаходження сараю залежить від розмірів ділянки і особистих уподобань господаря. Найбільш поширеним, на думку більшості господарів заміських будинків, є розташування сараю у внутрішньому дворі за житловим будинком. З одного боку, це і близька прихильність споруди до житлового приміщення, а з іншого - на передньому плані залишається саме житловий котедж.

Головне, уникати споруджувати своїми руками проекти сараїв в низинах, тому що подібні території зазвичай схильні до затоплення водою по весні від танення снігу, або випаданні рясних опадів у будь-яку іншу пору року.

Як тільки місце під будівництво сараю буде визначено, можна приступати до початкового етапу будівництва - зведення фундаменту.

Фундамент для сараю

Сарай з газобетону або пінобетону неможливо побудувати без фундаменту, який також можна спорудити своїми руками.

Сарай з газобетону або пінобетону неможливо побудувати без фундаменту, який також можна спорудити своїми руками

Підготовка траншеї для заливки фундаменту під сарай з піноблоків

Існує досить поширена помилка, що без нього можна цілком обійтися, і багато людей дійсно починають будувати проекти сараїв без підготовки фундаменту. В результаті цієї помилки будова виходить недовговічним і вкрай тендітним, воно може зруйнуватися від звичайнісінької негоди. Тому краще відразу почати будівництво правильно, щоб не довелося переробляти і перебудовувати сарай надалі.

Насамперед при підготовці до будівництва стрічкового фундаменту необхідно буде зняти верхній шар грунту. Грунт в цьому випадку видаляється на глибину 50-100 см по периметру майбутніх стін споруди. Глибина буде визначатися вагою будови. Після цього, в викопану своїми руками заготовку під фундамент, потрібно буде насипати шар піску, поверх якого насипається шар гравію, а зверху вже шар щебеню.

Після цього, в викопану своїми руками заготовку під фундамент, потрібно буде насипати шар піску, поверх якого насипається шар гравію, а зверху вже шар щебеню

Процес заливки фундаменту під ПІНОБЛОЧНИХ сарай

При цьому шари ні в якому разі не можна міняти місцями, послідовність повинна бути саме такою. Сумарно товщина всіх трьох шарів не повинна перевищувати позначку 20-25 см. У цьому випадку, виходить своєрідна «подушка». Після того як її виготовлення завершено, під фундаментом необхідно змонтувати особливу сітку у вигляді пояса з арматури.

Арматуру сараю з газобетону переважно класти своїми руками двома шарами і при цьому уважно стежити за тим, щоб вона не мала прямого контакту з грунтом з жодною зі сторін.

Відстань між землею і арматурою повинна складати не менше 0,5 см. Як тільки арматурна сітка готова, потрібно буде зробити дерев'яну опалубку , В яку буде заливатися бетон. Використання насоса і гнучкого шланга полегшать процес подачі бетону. Арматура зробить бетонну заливку більш твердої і міцної. Протягом кількох наступних днів бетон потрібно буде поливати водою, щоб він не пересихав і не покривався тріщинами.

Будівництво сараю

Через кілька днів, після того як будуть закінчені всі необхідні дії з підготовки фундаменту, можна приступати до зведення стін сараю з пінобетону. Пінобетонні блоки, які будуть потрібні на цьому етапі, можна купити або ж виготовити самостійно. Існують проекти міні-заводів по їх виробництву, які дозволять знизити фінансові витрати на покупку матеріалу.

При цьому важливо правильно вибрати не тільки пінобетонні блоки, але і спеціальний розчин, який буде використовуватися для їх скріплення. Найкраще підійде суміш з піску і цементу, а також будівельний клей. Комбінування цих матеріалів допоможе мінімізувати розміри стикувальних швів.

Найкраще використовувати під проекти подібних сараїв пінобетонні блоки великого розміру, це дозволить значно збільшити швидкість будівництва.

Найкраще використовувати під проекти подібних сараїв пінобетонні блоки великого розміру, це дозволить значно збільшити швидкість будівництва

Кладка стін сараю з піноблоків

Між фундаментом і першим рядом пінобетонних блоків обов'язково повинен бути присутнім шар гідроізоляції. Подібний захід обережності потрібна для того, щоб уникнути згубного впливу вологи від фундаменту на блоки, з яких будуть зроблені стіни сараю, що, в свою чергу, дозволить зробити його більш довговічним. До слова сказати, в цьому процесі немає нічого складного.

Як матеріал для шару гідроізоляції знадобиться самий звичайний рулонний руберойд, який необхідно буде прокласти в два шари.

Також не варто забувати про освітлення і вентиляцію майбутнього приміщення , Для цього при зведенні стін необхідно подумати про невеликому вікні. Всі роботи з будівництва стін повинні починатися з кута майбутнього сараю з піноблоків. Для того щоб кут вийшов правильний, використовують кутовий пенобетонний блок. Також не варто забувати про освітлення і   вентиляцію майбутнього приміщення   , Для цього при зведенні стін необхідно подумати про невеликому вікні У процесі зведення стін важливо стежити за тим, щоб не порушувалося вертикальне положення їх установки, допомогти в цьому може будівельний рівень.

Коли всі роботи з будівництва стін з пінобетонних блоків будуть завершені, можна починати споруджувати дах сараю. Тут можливі варіанти односкатной або двосхилим даху. Інші види дахів при будівництві сараїв зазвичай не використовуються. У виборі матеріалу присутній певна свобода, це може бути або асбестоцементний лист, або звичайний метал.

Односхилий конструкцію даху досить буде надалі просто покрити шифером. Покрівельний матеріал укладається на заздалегідь підготовлений каркас. Кріплення його починають знизу, для цього використовуються переважно цвяхи або саморізи.

Оздоблення і благоустрій сараю після завершення процесу будівництва

Коли найскладніша частина зведення сараю вже залишилася позаду, можна буде приступати до обробки і утеплення стін , А також загальним благоустрою сараю. Насамперед бажано поставити стіл всередині приміщення, він стане в нагоді не тільки в майбутньому, коли сарай повністю буде готовий, але і стане вашим помічником і корисним доповненням у процесі внутрішньої обробки.

Всі господарські конструкції і стелажі всередині сараю можна будувати з будь-яких підручних матеріалів, придатних для цих цілей. Стіни в сараях зазвичай не утеплюють, оскільки це нежитлове приміщення і особливої ​​необхідності в збереженні тепла усередині нього не виникає.

Переваги пінобетонних блоків

Будівництво сараїв, як і будь-яких інших господарських будівель з пінобетонних блоків, є досить швидким, простим і при цьому дуже вигідним вкладенням коштів. Будівництво сараїв, як і будь-яких інших господарських будівель з пінобетонних блоків, є досить швидким, простим і при цьому дуже вигідним вкладенням коштів Подібний матеріал володіє рядом переваг, які дозволяють йому вигравати конкуренцію у своїх аналогів. Наприклад, якщо проводити порівняння з цеглою, то пінобетонні блоки мають набагато більш низькою вартістю, але при цьому за допомогою їх можна зводити більш міцні стіни. Товщина їх може бути 30-40 см.

Крім цього, пінобетонні блоки дуже легко і без зайвих зусиль розпилюються, що дозволяє комбінувати їх в процесі будівництва з багатьма іншими матеріалами. Будівлі з цього матеріалу володіють хорошою вентиляцією, що виключає, в свою чергу, поява цвілі і грибків.

Установка кроквяної конструкції даху сараю

Будучи екологічно чистим матеріалом, пінобетонні блоки за своїми якостями, структурою та властивостями набагато ближчі деревині, ніж каменю.

Однак у порівнянні з деревом, вони володіють одним дуже значущим перевагою - пінобетон не горить. Можна сказати, що ці блоки поєднують в собі головні переваги інших матеріалів - від дерева вони запозичили екологічність, невелика вага і легку оброблюваність, а від каменю їм дісталася висока міцність і вогнетривкі властивості.

У висновку хотілося б відзначити, що якщо ви, в подальшому, плануєте проводити в сарай водопровід, опалювальну систему, електропроводку або інші комунікації, то, і в цьому випадку, вибір, безумовно, повинен зупинитися на пінобетонних блоках.

Готовий пофарбований сарай з піноблоків з односхилим дахом

Вони в цьому випадку стануть оптимальним варіантом, оскільки через подібні блоки буде набагато простіше проводити всі необхідні канали для таких систем, що природним чином спростить завдання, ніж робити такі ж маніпуляції з цегляною спорудою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама