Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баня з керамзитобетонних блоків: фундамент, оздоблення, утеплення

  1. Підготовка до будівництва
  2. Будівництво фундаменту
  3. Утеплення стін з керамзитобетону
  4. Внутрішнє утеплення та оздоблення стін і стелі

Дерево вже протягом століть є традиційним матеріалом для будівництва лазні Дерево вже протягом століть є традиційним матеріалом для будівництва лазні. Але час не стоїть на місці, з'являються нові методи виготовлення доступних будівельних матеріалів. Сьогодні більш доступною, але не менш міцною альтернативою дереву є блоки з керамзитобетону.

Матеріал хороший тим, що він має високу опірність до гниття, не містить токсичних елементів і відмінно відводить вологу. Це особливо важливо для лазні, де будуть встановлені печі. Будується лазня з керамзитобетонних блоків досить просто, тому роботу можна виконати самостійно. В даному матеріалі докладно описаний фундамент, оздоблення, а також утеплення будівлі.

Підготовка до будівництва

Щоб конструкція була надійною, необхідно взяти готові проекти. У них детально вказані габарити майбутньої лазні та необхідні матеріали. Рекомендується подумати про оренду будівельної техніки, так як з нею робота піде швидше.

З інструментів нам знадобляться:

  • Будівельний рівень або альтернативний електронний інструмент;
  • Шпателі - рекомендується взяти інструменти різних розмірів;
  • Кілочки для розмітки;
  • мотузка;
  • Валики, в тому числі і гумовий для вирівнювання поверхні.
  • Інструменти для риття траншеї - їх може замінити орендована будівельна техніка.

Блоки необхідно купувати в перевіреному місці, при виборі перевірити, чи немає на блоках відколів і тріщин. Для будівництва лазні їх потрібно небагато, тому можна витратити час на перевірку блоків.

Будівництво фундаменту

Для лазні з такого матеріалу зараз використовують два основні проекти:

  • На столбчатом підставі;
  • На мелкозаглубленних стрічковому фундаменті.

Якщо ви плануєте зводити баню самостійно, то краще за все брати матеріал з дрібною фракцією. Перед тим, як класти фундамент, необхідно підготувати двошарову подушку з гравію і піску. Товщина такої подушки залежить від грунту на ділянці.

Корисна порада! Якщо планується побудувати невелику конструкцію, то фундамент може являти собою стовпи з керамзитобетонних блоків, встановлені по кутах і через певну відстань під стінами. На них встановлюється обв'язування. Наступним кроком буде зведення стін, підлоги і стелі.

Якщо у вас в планах побудувати велику баню з басейном і окремою зоною відпочинку, то краще зробити стрічковий фундамент. Краще брати готові проекти, розроблені професійними будівельниками.

Фундамент зводиться за наступною схемою:

  1. Починається робота з видалення верхнього шару грунту на майданчику, де буде будуватися лазня. За допомогою кілочків необхідно позначити лінію стін і кути. Кілочки забиваються в землю, далі йде взяти мотузку і протягнути її між маяками. Стрічки підстави повинні проходити і під перегородками.
  2. Під стрічковий фундамент слід викопати траншею з глибиною 40-50 см. Траншея засипається шаром щебеню на 20 см, а потім шаром піску також на 20 см. Подушку необхідно ретельно утрамбувати і полити водою.
  3. Наступним етапом буде ізоляція майбутньої підлоги - виконується вона за допомогою руберойду, який кладеться подвійним шаром. Гідроізоляція підлог потрібно для того, щоб захистити конструкцію від потрапляння вологи з ґрунту.
  4. Далі з блоків зводиться сам фундамент. Стандартні проекти припускають три або чотири ряди блоків, кількість рядів потрібно розраховувати, виходячи з висоти підстави. Кладку необхідно виконувати разом з перев'язкою піщано-цементної суміші. Щоб конструкція була ізольованою і міцною, товщина шва повинна бути в межах 0,7-1 см.
  5. Важливо забезпечити міцність на розрив. Для цього використовують арматурну сітку, яка кладеться між рядами. Важливим інструментом під час укладання є будівельний рівень. Якщо блоки будуть накладені нерівно, то - це в майбутньому відіб'ється на міцності і стійкості споруди.
  6. Головна перевага такої конструкції полягає в тому, що фундамент сохне всього 1-2 діб, так як тут не використовуються бетонні блоки. Найголовніше, щоб повністю висохли шви між блоками.
  7. Наступним кроком буде гідроізоляція підстави, яка виконується бітумною мастикою. Важливо, щоб гідроізоляційний матеріал покрив усі сторони фундаменту. Горизонтальну площину слід покрити руберойдом.

Утеплення стін з керамзитобетону

Затирка стін або штукатурка розчином

Керамзитобетонні блоки необхідно надійно захистити від вологи і вітру. Для початку варто зайнятися зовнішньою обробкою стін. Стандартна цементна штукатурка є основним захисним шаром для стін. Рекомендується брати цемент і пісок в пропорціях 1: 4, тоді розчин отримає потрібно консистенцію.

Проходить зовнішня обробка за наступною схемою:

  1. Спочатку виконується оштукатурювання стін першим шаром.
  2. Далі за допомогою терки стіни необхідно затерти так, щоб поверхня була однорідною.
  3. Сохне штукатурка приблизно 12-15 год, наступний шар можна наносити вже на наступну добу, далі слід повторити процедуру затірки. В ідеалі шар штукатурки повинен бути 1,5-2 см.
  4. Коли штукатурка висохне, можна переходити до нанесення грунту в один шар, а потім фасадної фарби. Найкраще брати фарбу на акриловій основі.

Внутрішнє утеплення та оздоблення стін і стелі

Утеплення лазні з керамзитобетонних блоків виконується зсередини, із зовнішнього боку захист стелі і несучих стін від вологи і вітру забезпечать грунт і акрилова фарба. Споруда повинна швидко прогріватися, а також зберігати високу температуру. Якщо зведення стін і підлоги здійснюється з керамзитобетонних блоків, то утеплювати баню зсередини потрібно натуральною деревиною або мінеральною ватою. Це безпечний і самий підходящий матеріал для цієї мети.

Особливу увагу потрібно приділити стелі, т. К. Саме через нього відбувається основна втрата тепла. Найчастіше перекриття в лазнях робляться з дерева, тому найпоширенішим засобом утеплення стель може бути як мінеральна вата, так і тирсу присипані глиною. Раніше тільки тирса використовувалися для утеплення стелі через відсутність інших матеріалів, але це не означає, що вони морально застаріли. Характеристики по теплопровідності не набагато гірше пінополістиролу, а вартість кратно нижче. Внаслідок поширених упереджень і відсутність попиту, тирса можна знайти забезкоштовно, тільки транспортні витрати.

При внутрішній обробці підлог, стелі і стін найкраще використовувати такі сорти, як вільха, липа і осика. Для мийного відділення рекомендується взяти кахель. Що стосується кімнати відпочинку, то тут для підлог, стелі і стін можна вибрати будь-які матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама