Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блок хаус: різновиди і монтаж своїми руками

  1. Блок хаус: переваги і недоліки
  2. Види блок хауса: класифікація
  3. Технологія установки блок хауса

У цій статті ми розглянемо:
Блок хаус: переваги і недоліки
Види блок хауса: класифікація
Технологія установки блок хауса

Під таким хитромудрим поняттям, як блок хаус, ховається не що інше, як один з різновидів вагонки, а її відмінна риса полягає в розмірах і формі. Якщо порівнювати її зі звичною вагонкою, то тут можна виділити пару відмінностей. По-перше, цей матеріал виготовляється у вигляді панелей, що представляють собою об'єднання двох, трьох або чотирьох рейок вагонки в одному виробі. По-друге, кожна з цих рейок імітує форму округлого колоди або прямокутного бруса. В принципі, як таких відмінностей більше не спостерігається. Саме про такий декоративному оздоблювальні матеріали і піде мова в цій статті, в якій разом з сайтом stroisovety.org ми розберемося з його різновидами, перевагами і недоліками, а також вивчимо принцип монтажу своїми руками.

org ми розберемося з його різновидами, перевагами і недоліками, а також вивчимо принцип монтажу своїми руками

Блок хаус фото

Блок хаус: переваги і недоліки

У більшості випадків всі переваги і недоліки блок хауса обумовлені матеріалом, з якого він виготовлений - загального для всіх різновидів даного матеріалу можна виділити трохи. Зокрема, практично всі панелі блок хауса володіють наступними перевагами.

  1. Швидкий монтаж, властивий панельним матеріалами. Технологію установки блок хауса на стіни і навіть на стелю може освоїти будь-яка людина, навіть тісно не пов'язана з будівництвом.
  2. Довговічність, характерна практично для будь-якого типу блок хауса. Тут є застереження - існують як довговічні матеріали цього типу, так і не дуже. До речі, той, який не дуже довговічний, досить легко модернізується і його термін служби збільшується в кілька разів.
  3. Універсальність. По суті, його можна використовувати як усередині, так і зовні приміщення. З однаковим успіхом з його допомогою можна обшити і фасад будинку , І навіть парилку в лазні.
  4. Високі естетичні характеристики. Тут, звичайно, на любителя, але в цілому поверхні, облицьовані будь-яким видом блок хауса, виглядають чудово і в деякому роді навіть по-домашньому.

    Блок хаус для внутрішньої обробки фото

Якщо говорити про недоліки матеріалів даного типу, то тут слід відзначити високу вартість. Як таких узагальнюючих недоліків у цього матеріалу більше немає - а ті, що є, притаманні виключно окремим видам.

Види блок хауса: класифікація

Всі існуючі нині матеріали даного типу можуть класифікуватися за все за двома ознаками - це клас якості і матеріал, з якого його виготовляють. Що стосується останнього, то це в більшості випадків дерево, до якого і належать здебільшого класи якості. Вони такі.

  1. Клас «С» - як то кажуть, третій сорт - не брак, але до ідеалу даного класу блок хауса під колоду ще дуже і дуже далеко. Відрізнити такі панелі можна по стерпно прострогать лицьовій поверхні, наявності чорних, іноді навіть випадають сучків або отворів від них. Також в подібному класі матеріалу допустимо наявність механічних пошкоджень, тріщин невеликого розміру і навіть залишків кори дерева. Загалом, не кондиція.
  2. Клас «В» - не набагато пішов від попереднього класу матеріалу. Такому блок хаусу характерні наявність сучків і дірок від них, невеликих механічних ушкоджень, тріщин і сколів.
  3. Клас «А» - це вже більш прийнятний матеріал. З усіх вищеописаних дефектів тут допускається тільки наявність темних і світлих не випадають сучків. Цей дерев'яний блок хаус має відмінно прострогать лицьову поверхню.
  4. Екстра-клас «Е» - ідеально відібраний матеріал, без дефектів і пошкоджень. Це найдорожчий вид матеріалу даного типу.

    Блок хаус дерев'яний фото

Це що стосується дерев'яного блок хауса, який, до речі, вважається класикою жанру, і всі інші різновиди, про які поговоримо далі, відносять до його імітації. Коштують вони дешевше, ніж деревний матеріал, а за своїми характеристиками іноді навіть перевершують його. Проведемо невеликий порівняльний аналіз інших різновидів блок хауса з дерев'яним оригіналом.

  1. Металевий блок хаус. Серед всіх замінників його можна назвати найкращим. У цього матеріалу тільки один недолік - на ньому досить легко утворюються вм'ятини. У всьому іншому він перевершив навіть свого натурального дерев'яного побратима. Правда, тут все залежить від металу, з якого його виготовляють - якщо це оцинковка, покрита захисно-декоративним шаром, то вона не дуже добре здатна протистояти корозії. А ось якщо алюміній, то це зовсім інша справа - такий металевий блок хаус під колоду можна назвати практично вічним.

    Металевий блок хаус фото

  2. Вініловий блок хаус. У деякому роді його можна порівняти з вініловим сайдингом - за великим рахунком, це він і є, тільки трохи з іншою конфігурацією. Недоліків у нього багато - єдине, що в ньому хорошого, це те, що він не схильний до корозії.

    Вініловий блок хаус фото

  3. Пластиковий блок хаус. На сьогоднішній день проводяться два варіанти цього матеріалу - перший з них є якоюсь подобою звичайного ПВХ пластика (Він має точно таку ж пористу структуру, але відрізняється вигнутою під колоду формою) і пластиковий блок хаус, комбінований з спіненим поліуретаном. Останній варіант - це вже серйозне виріб, який можна навіть поставити за своїми характеристиками вище дерев'яного аналога. Він жорсткий, теплий, не іржавіє і не гниє, не вимагає додаткової обробки і догляду. Єдине, що в ньому не так, це те, що з часом він може вигоряти - цей момент залежить від якості пластику.

    Блок хаус пластиковий фото

Крім усього іншого, весь існуючий на сьогоднішній день блок хаус, в залежності від форми лицьовій поверхні, можна розділити на блок хаус під колоду і під брус. В принципі, і той і інший матеріал виглядає на стінах відмінно, і вибір між ними залежить виключно від ваших особистих переваг. І ще - блок хаус під брус коштує трохи дешевше. Це пов'язано з меншою витратою матеріалу при його виготовленні. Крім того, матеріал під брус часто використовується всередині приміщень, і його часто називають блок хаус для внутрішньої обробки - цей момент обумовлений менш глибоким рельєфом одержуваної за допомогою цього матеріалу поверхні.

Технологія установки блок хауса

За великим рахунком, монтаж блок хауса мало чим відрізняється від установки того ж вінілового сайдинга - принцип той же, в який закладена технологія вентильованого фасаду . Різниця полягає лише в деяких нюансах самого матеріалу. Розглянемо трохи докладніше технологію обшивки поверхонь блок хаусом.

  1. Каркас - це основа для даного матеріалу, який покликаний сприймати навантаження від нього і забезпечувати рівну площину. каркас може виготовлятися з двох типів матеріалів - якщо мова йде про встановлення дерев'яного блок хауса, то каркас для нього робиться з такого ж дерев'яного бруса. Якщо обшивка будівлі здійснюється будь-яким іншим видом блок хауса, то тут краще віддати перевагу каркасу з металевого профілю . Сам по собі каркас являє собою стандартну конструкцію у вигляді вертикальних несучих елементів і горизонтальних підсилюють перемичок.
  2. Установка панелей. Кожен вид блок хауса встановлюється по-різному. Якщо говорити про дерево, то він просто прибивається до каркаса невеликими цвяхами через спеціальний виступ біля паза. Практично точно так же монтується і блок хаус, виготовлений із пластику й поліуретану. Трохи інша технологія монтажу використовується для металевого і вінілового блок хауса - вона передбачає використання кутових і стартових елементів. В цьому відношенні матеріал даного типу можна порівняти з установкою пластикових панелей .

    Монтаж блок хауса під колоду фото

Природно, насправді технологія установки панелей блок хаус виглядає набагато складніше - як і у випадку з будь-яким іншим будівельним матеріалом, тут є маса всіляких тонкощів і нюансів, без яких просто не обійтися. Наприклад, вініловий блок хаус при зміні температури сильно змінюється в розмірах - цей момент потрібно враховувати в процесі кріплення панелей і робити його менш жорстким. Панель повинна мати вільний хід практично у всіх напрямках.

На закінчення теми скажу кілька слів про вільний простір, яке утворюється за панелями блок хауса. Якось не правильно пропадати йому даремно. Його потрібно чимось заповнити, і це щось є не чим іншим, як утеплювачем . Не скористатися такою можливістю буде, принаймні, нерозумно.

Автор статті Олександр Куликов

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама