Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво будинку з керамзитобетонних блоків

  1. технологія
  2. Зовнішня і заключна обробка

Екологічна садиба: Керамзитобетон - досить новий матеріал, який використовується для будівництва будинків. Складається з керамзиту, а також цементно-піщаного розчину. Основними перевагами є екологічна безпека, легкість, доступність.

Керамзитобетон - досить новий матеріал, який використовується для будівництва будинків. Складається з керамзиту, а також цементно-піщаного розчину. Основними перевагами є екологічна безпека, легкість, доступність. Сьогодні будівництво будинку або будь-якого іншого будівлі з керамзитобетону можливо здійснити своїми силами, так як будувати з нього просто завдяки вдалим розмірам блоків. До числа недоліків відносяться: крихкість, непривабливий зовнішній вигляд, схильність до впливу перепадів температури.

Для розрахунку необхідної кількості блоків слід визначитися із загальним розміром будинку. Далі розраховується довжина всіх стін. До суми додається довжина несучих перегородок. Так виходить загальна довжина будинку, яка множиться на висоту стель. Подальший розрахунок залежить від величини блоків і обраній товщини стін, в один ряд або два і більше. Суму, отриману в результаті множення довжини на висоту, множимо на передбачувану товщину і отримуємо загальний обсяг стін. Блоків треба купувати більше, з розрахунком на пошкодження елементів.

Завдяки економічності і легкості проекти приватних будинків з керамзитобетонних блоків досить популярні. Фахівці радять купувати будинок, який знаходився без зовнішньої обробки не більше 2 років. Потім же вплив опадів і низьких температур проявляються у вигляді сколів і тріщин.

Особливості зведення будинку полягають в дотриманні вимог кладки - арматура повинна обов'язково бути присутнім в кладці, а перекриття із залізобетону використовують при монтажі цільних блоків, якщо вони пустотілі, потрібні дерев'яні перекриття. Тому будувати добротний котедж з блоків потрібно наступним чином: в кожному наступному ряду бічні грані повинні бути перпендикулярні попереднім.

технологія

фундамент

Матеріал витримує великі навантаження, якщо для газобетону, на увазі нестійкою грунту, роблять монолітний фундамент, встановлюють монолітну бетонну подушку, то для керамзитобетону немає такої необхідності. Однак фундаментом не слід нехтувати. Стрічковий фундамент, для якого риються траншеї, згодом забетоновані, є нескладним і міцним. На стрічковий фундамент можна встановити цокольний поверх з бетонних плит. Для запобігання цоколя від вологи необхідно забезпечити гідроізоляцію. Стіни підвалу повинні бути на 500 мм вище рівня землі.

Стіни підвалу повинні бути на 500 мм вище рівня землі

Монолітний міцний будинок з блоків керамзитобетону включає в себе фундамент і перекриття з пов'язаного, залитого бетоном каркаса і стін. Для облаштування цоколя найкраще підійдуть блоки розміром 590х290х200, облаштовані жолобами для прокладки арматури. У поєднанні з відмінними теплоізоляційними і гідрофобними характеристиками блоків виходить сухою і теплий підвал, що важливо для комфортного клімату в житлових приміщеннях.

кладка блоків

Кладка схожа на цегляну, а ГОСТірованние розміри блоків дозволяють використовувати в будівництві багато матеріалів: металеві конструкції, дерев'яний брус, бетон. Порожнечі заповнюються металевими арматурами, результатом яких є збільшення міцності несучих стін.

Порожнечі заповнюються металевими арматурами, результатом яких є збільшення міцності несучих стін

Кладку починають з кутів будівлі, далі по периметру. Кладка здійснюється на цементно-піщаний розчин товщиною в 30 мм. Можна спробувати укладати в три шари, однак про доцільність такої кладки ведуться суперечки. Справа в тому, що термін придатності утеплення, що знаходиться між внутрішньою і зовнішньою стіною не більше 10 років. Можна використовувати такий матеріал, як пеноизол, він стійкий до вологи.

Зовнішня і заключна обробка

варіанти утеплювача

Перед облицюванням необхідно визначитися з утеплювачем. Утеплення мінеральною ватою керамзітобетонного будинку - оптимальний спосіб. Мінеральна вата добре утримує тепло, а якщо додати шар алюмінієвої фольги, то будинку не страшні навіть Сибірські морози.

Можна зупинитися на скловолокна, яке укладається під гіпсокартон зсередини, з зовнішньої сторони шар пінопласту. Пінополістирол не такий дорогий, як мінвата, а властивості фактично ідентичні.

внутрішній шар

Розмір несучої стіни (мм)

теплоізоляційний шар

1. штукатурка по внутрішній поверхні (без армування) 450х190х240 пінополістирол або мінеральної вати (шар в 100 мм, теплопроводность0,035 Вт / м ° C) 2. штукатурка по внутрішній поверхні (без армування) 450х190х240 (кладка в перев'язку) пінополістирол або мінвата ( шар в 50 мм, теплопровідність 0,05 Вт / м ° C) 3. штукатурка по внутрішній поверхні (без армування) 450х300х240 (товщина 610 мм) будь-(можна пенополистирольная крихта)

фасадні матеріали

Облицювання будинку з зовні непривабливих блоків керамзиту несе в собі не тільки естетичні, але і практичні функції. Незважаючи на те, що матеріал відмінно витримує вплив вологи, різкі перепади температури можуть пошкодити конструкцію. Керамзит витримує великі навантаження, але необхідно перед облицюванням зміцнити стіну арматурою. Зводячи фундамент, залишається відстань приблизно в цегла для майбутнього фасаду.

Цементно-піщана штукатурка, цегла, натуральний камінь, сайдинг, термопанелі, мармур - ось лише невеликий список, ніж можна облицювати будинок.

Цементно-піщана штукатурка, цегла, натуральний камінь, сайдинг, термопанелі, мармур - ось лише невеликий список, ніж можна облицювати будинок

Найпоширеніший спосіб - цегляне облицювання, керамічна або клінкерна. Найдешевший спосіб - цементно-піщана штукатурка. Цементно-піщана або декоративна штукатурки, а також фасадні фарби дозволяють створювати фактурні поверхні і привабливий зовнішній вигляд. Штукатурка підходить для керамзитобетону, так як застосовується на поверхнях, схильних до пошкоджень від перепадів температур.

  • Натуральний камінь в оздобленні фасадів виглядає естетично і благородно. Вибираючи натуральний камінь, слід звертати увагу на його морозостійкість. Штучний камінь (цегла) не поступається натуральному за своїми функціональними і естетичними властивостями, а коштує набагато дешевше.
  • Оздоблення фасадів термопанелями, які складаються з пінополіуретану і клінкерної плитки, належить до економічних методів облицювання. Термопанелі досить легкі, з успіхом застосовуються при стрічковому фундаменті будинку. Вони міцні, екологічно чисті, завдяки пінополістиролу підтримують тепло під час морозів, забезпечують прохолоду в спекотні дні. З монтажем термопанелей впорається навіть непрофесійний лицювальник.
  • Вентильовані фасади вдало приховують всі недоліки стіни. Завдяки повітряного простору між внутрішньою стіною і облицюванням пропускають вологу, перешкоджають її руйнування. Нарешті, сайдинг - один з найдешевших способів обробки. Сайдингові панелі бувають крихкими, а пошкодження при експлуатації негативно позначаються на керамзитобетонний стіні. опубліковано econet.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама