Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газобетон або пінобетон: що краще, в чому різниця, порівняння матеріалів

  1. Плюси і мінуси пінобетону
  2. Переваги та недоліки газоблоку
  3. Порівняння пінобетону і газобетону
  4. Застосування газоблоку і піноблоку
  5. Корисне відео

Використання блоків з пористого бетону дозволяє зменшити терміни будівельних робіт та спростити механічну обробку деталей майбутньої будівлі. Але який матеріал вибрати? Що краще: газобетон або пінобетон? Щоб розібратися в чому різниця, потрібно ознайомитися з властивостями кожного типу блоків. Це дозволить не тільки звести довговічну конструкцію, але і підібрати оптимальний варіант теплоізоляції і зовнішньої обробки.

Плюси і мінуси пінобетону

Пінобетон є ніздрюватим матеріалом. Утворюють компонентами виступають портландцемент і пісок. Пористість у матеріалу утворюється внаслідок додавання технічної піни. Пінобетонні блоки виробляють автоклавним і неавтоклавного способом.
Пінобетон є ніздрюватим матеріалом
Перший варіант набагато міцніше, але його вартість вище, і проводитися він може тільки в заводських умовах.

Лінія піноблок виготовляють на невеликих підприємствах, іноді в кустарних умовах, а його вартість через простоту обладнання буде на третину нижче.

Окремо поговоримо про використання піноутворювача для отримання пористої структури блоків.

Білкові піноутворювачі, як правило, випускаються імпортними кампаніями, тому коштують дорого. Їх застосування гарантує якісну та екологічно чисту продукцію.

Синтетичні піноутворювачі можливо виробляти самостійно. Готують їх на основі клеїв, соди, мила. Робоча суміш при використанні синтетичної піни довше застигає, що позначається на неоднорідності і зменшенні міцності блоків. Іноді бувають питання і щодо екологічності такої продукції.

Довідка

За щільністю піноблок може бути різноманітним - від 200 кг / м3 і вище. Вага його залежить від попереднього показника і коливається від 12 до 47,5 кілограмів.

Плюсами піноблоків є:

  • Простота монтажу, в порівнянні з цегляною кладкою. Що обумовлено розмірами блоків.
  • Низька ціна, в порівнянні з цеглою і газосилікатних блоків.
  • Стійкість до вологи. Блок має закриту структуру пір, тому погано вбирає вологу.
  • Паропроникність.
  • Довговічність і стійкість до впливу агресивних чинників навколишнього середовища.

мінуси:

  • Можливість виробництва в кустарних умовах, внаслідок чого збільшується ймовірність купити самопальную продукцію, зроблену без дотримання технологій. Потрібно відповідально підходити до вибору виробника, перевіряти сертифікацію продукції.
  • Геометрія блоків. Піноблоки не завжди мають ідеально рівну поверхню. Це збільшує час монтажу і витрата клею . Товсті шви є містками холоду.

Переваги та недоліки газоблоку

Газобетон - більш сучасний блоковий матеріал. При виготовленні газоблоків використовують технологію автоклавного твердіння. Завдяки спеціальній обробці в автоклавах матеріал стає міцнішим і твердим. Для таких блоків характерна довговічність і відсутність усадки. Виробляти подібні блоки можна тільки в умовах високотехнологічних заводів і комбінатів.
Газобетон - більш сучасний блоковий матеріал
В якості компонентів при виготовленні блоків використовують портландцемент, кварцовий пісок, вапно. Звідси інша назва блоків - газосиликатні. Для додання пористості додають алюмінієвий порошок, який вступає в хімічну реакцію з вапном. В результаті чого утворюється газ водень і в матеріалі виникають пори (виходить чарункова структура).

Елементи з газосилікату відрізняються:

  • хорошим теплозбереженням і одночасно здатність пропускати повітря (паропроникність);
  • стійкістю до атмосферних опадів і температурних перепадів;
  • гіпоалергенність;
  • довговічністю через низьку усадки при висиханні;
  • стійкістю до гниття, впливу грибка і цвілі.

Такий матеріал легко обробляти, при цьому він не кришиться.

Це дає можливість для будівництва з газобетону абсолютно будь-яких конструкцій, в тому числі і багатоповерхових, в найкоротші терміни. При розрахунку кількості матеріалів слід враховувати, що газоблоки бувають не тільки стандартних розмірів (200х300х600 мм), але і різноманітних інших форм.

У порівнянні з пінобетоном газосиликатні заводські блоки мають ідеальні геометричні форми. Це прискорює процес кладки, зменшує витрату клею. Тонкі шви від 1 до 3 мм дозволяють значно скоротити тепловтрати будівлі.

До мінусів газобетону можна віднести його досить високу вартість і необхідність доставки від великого заводу, який може знаходитися далеко від місця будівництва.

Також він програє пінобетону по влагопроницаемости. Цей факт потрібно враховувати при проектуванні будинку. Наприклад, планувати високий цоколь будівлі (60 см для Московського регіону), щоб уникнути набору вологості першим рядом блоків. Планувати фасад з облицювальних матеріалів (панелі, цегла, сайдинг і т.д.) або штукатурки для захисту від косих дощів.

Порівняння пінобетону і газобетону

Для більшої наочності порівняємо характеристики цих пористих матеріалів попарно і дізнаємося, чи є суттєва різниця між ними.
Для більшої наочності порівняємо характеристики цих пористих матеріалів попарно і дізнаємося, чи є суттєва різниця між ними
Більшість відмінностей виникають внаслідок відмінностей в технології виробництва. Для утворення пор в піноблоках потрібно ввести в бетонну суміш пенообразователи. Для отримання пористої структури в газобетоні потрібно алюмінієвий порошок, який виділяє в процесі хімічної реакції нешкідливий водень. Візуальних відмінностей куди менше за порівняно з арболітових блоками .

Пори - головна перевага обох матеріалів. Повітря, що міститься в них, забезпечує низьку теплопровідність.

Ці особливості виробництва і формують частину відмінностей між газобетоном і пінобетоном. До них відносяться:

  1. Структура. Газобетон (газосилікат) за структурою схожий на губку з відкритими осередками, що дозволяє матеріалу швидко вбирати вологу і так само швидко її віддавати. У пінобетон осередки закриті і розподілені неоднорідне. Завдяки цьому піноблоки практично не поглинають вологу. Стіни будинку з подібного матеріалу можна не обробляти навіть у вологих умовах. Для газоблоку гідроізоляційний шар у вологих приміщеннях бажаний. Інакше вода просочиться в пори і при замерзанні може привести до тріщин. Також у вологих стінах підвищується теплопровідність.
  2. Склад. Для виготовлення газоблоків використовують тільки природні компоненти. Що стосується піноблоку, то піноутворювач може бути різним. Білковий відноситься до екологічно чистих варіантів, синтетичний - немає.
  3. Розмір. Геометрія газобетонних елементів практично ідеальна, габарити не відхиляються від заданих більше ніж на два міліметри. Завдяки цьому зведення будівельних об'єктів йде з високою швидкістю, а кладка виходить високоміцної і монолітною. Відхилення у піноблоків значно вище (до 20 мм), що іноді вимагає застосування цементного розчину для заповнення пустот. Це впливає на збільшення теплопровідності через збільшеної ширини шва. У випадку з газобетоном за технологією на цементний розчин кладуть лише перший ряд , Інші ряди - на клей.

Важливо!

Що стосується вартості, то пінобетонні блоки, навіть автоклавні, за ціною трохи нижче, ніж газобетон.

Більш детально, чим відрізняється газобетон від пінобетону при будівництві, можна розглянути в таблиці:

Якості і особливості Газобетон Пінобетон Міцність і щільність Висока. При щільності 500 кг / м3 газоблоки витримують навантаження в 34 кг / см2. Переносяться навантаження нижче. Так, неавтоклавний піноблок тримає максимум 9 кг / см2. Укладання На клей. На клей або при огидною геометрії на цементно-піщаний розчин. Оздоблення Добре лягають оздоблювальні матеріали. Погано лягають оздоблювальні матеріали, але в деяких випадках можна обійтися без них. Теплопровідність Однакова по всьому периметру, в середньому дорівнює 0,12. Змінюється через різних розмірів пір, в середньому дорівнює 0,18-0,22. Ціна Вище, в середньому за куб 4,5 тис. Руб. Нижче, в середньому за куб 3 тис. Руб.

Протипожежні властивості у цих двох матеріалів однакові - вони не горючі. А ось шумоізоляція у газоблоку трохи вище, ніж у пінобетону. Втім, пеноблоковие стіни теж захищають від шуму досить непогано.

Застосування газоблоку і піноблоку

Конструкції з пінобетону в більшості випадків менш міцні. Для будівництва несучих стін варто вибирати лише автоклавний варіант з високою щільністю. Найчастіше ж пінобетон використовують для створення внутрішніх перегородок або шару, що утеплює.

Увага!

Піноблоком добре обладнати ті приміщення, які часто піддаються впливу вологи.

Хоч пінобетон і стійкий до зовнішніх впливів, включаючи вологу, стіни з нього зазвичай обробляють штукатуркою і декоративними оздобленням. Це необхідно через не найкрасивішою поверхні блоків і нерівномірних швів, заповнених розчином.

Якщо використовувати пінобетон і газобетон рівній щільності, то останній матеріал проявить вищі якості теплостойкости і міцності. Отже, можна с'кономіть на товщині стін , Яка безпосередньо залежить від теплопровідності. Несучі стіни з газоблоків простоять в рази довше, причому в сухих приміщеннях проводити обробку штукатуркою завдяки красивому зовнішньому вигляду і тонким швах не буде потрібно.

Мій вибір простий. Для житлових будівель застосовувати газобетонні блоки, як рівніший матеріал (мінімальна товщина швів), виготовлений в заводських умовах (міцність відповідає заявленим вимогам). Потрібно лише вирішити питання із захистом стін від вологи за допомогою облицювання і високого цоколя. Для господарських нежитлових будівель (сараїв, гаражів і т.д.) цілком підійде пінобетон. Тут не так критичні характеристики міцності і теплопровідності, але на ціні матеріалу можна і потрібно економити.

Корисне відео

У цьому короткому сюжеті автор робить висновок, що якщо взяти для порівняння матеріали з ідентичними характеристиками, то рахунок буде нічийним:

Але який матеріал вибрати?
Що краще: газобетон або пінобетон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама