Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ГОСТ на фундаментні блоки: розміри, монтаж стрічкових і пальових підстав, ціна


Одним з найшвидших способів зведення фундаменту є монтаж збірних конструкцій зі спеціальних блоків. Якщо прийнято рішення йти цим шляхом, слід звертати увагу на якість елементів.

Гарантію того що конструкція витримає встановлену навантаження, може дати тільки виготовлення відповідно до визначених стандартів. ГОСТ на фундаментні блоки досить жорстко визначає основні вимоги до продукції, тому перевагу варто віддавати саме сертифікованим виробникам.

Найчастіше на практиці застосовуються фундаментні блоки типів ФБС і ФО:

Всі фундаментні блоки виготовляються з важких бетонів, при цьому передбачено обов'язкове армування конструкції. Дотримання всіх технологічних нюансів технології можливо тільки в заводських умовах.

Нерідко бетонні блоки невеликого розміру застосовуються при монтажі стовпчастих фундаментів. При цьому можуть застосовуватися елементи з різних типів бетону, і вимоги до них визначаються відповідними нормативними документами.

Дані блоки ще називають фундаментними подушками, а всі основні конструктивні вимоги (в частині габаритів, стійкості до навантаження) визначає ГОСТ на розміри на стрічковий фундамент, адже багато в чому від габаритів і залежить працездатність всієї конструкції.

Блок має розширене підставу, існуючий ГОСТ передбачає випуск елементів з наступними типовими розмірами:

Фундаментні подушки або плити використовуються при будівництві заміських будинків, котеджів, інших типів приміщень. Вони незамінні при влаштуванні цокольних приміщень і підвалів.

Існує кілька модифікацій фундаментних блоків.

Суцільні мають більшу несучу здатність, елементи з вирізом на торці дозволяють отримати більш надійне з'єднання (шляхом заливання розчином), пустотілі використовують в місцях, де необхідна прокладка різних комунікацій.

Всі блоки даного класу виготовлені з важких марок бетону, вони повинні відповідати вимогам ГОСТ на основи і фундаменти.

Існує цілий ряд типорозмірів, що дозволяють звести конструкцію з різною несучою здатністю:

  • По висоті відрізняють два основні стандарти - 280 і 580 мм.
  • По ширині блоки ділять на наступні види - від 300 до 600 мм (з кроком 100 мм).
  • По довжині так само поділяються на цілі та добірні елементи (880; 1180 и 2380 мм).

Незважаючи на це при монтажі досить часто доводиться ламати блоки на більш дрібні елементи (по довжині), для цього застосовують різні способи і технології.

Фундаменти із залізобетонних блоків застосовуються для монтажу різних типів підстав, практично єдиним винятком є ​​пальові конструкції. Справа в тому, що ГОСТ на пальові фундаменти був розрахований виходячи з дещо іншого принципу роботи, чималу роль в якій грають сили тертя опорного елемента і грунту. А фундаментні блоки в основному передають навантаження на стійкі шари ґрунту або на підготовлену подушку.

Монтуючи збірний фундамент, варто дотримуватися наступних правил:

  • Грунт в котловані чи траншеї повинен бути ретельно ущільнений, для цієї мети краще всього використовувати вібротрамбовки.
  • Влаштовується щебенева або піщана подушка (в залежності від властивостей грунту і проектних рішень).
  • Перший ряд блоків укладається без застосування цементно-піщаного розчину. Перші блоки кладуть по кутах, при цьому повинна чітко дотримуватися розмітка. Положення елементів контролюється за допомогою рівня, яким перевіряється збіг сигнальних шнурів і граней блоку.
  • При необхідності розбити блок використовують допомогу підйомного крана, існує кілька способів виконання цієї операції.
  • Стики, вирізи блоків, заповнюються бетонної або цементно піщаною сумішшю (розчином), при необхідності залишилися отвори закладаються цеглою або іншим матеріалом.
  • Наступні ряди блоків встановлюються на шар розчину (товщиною близько 5 мм), при цьому в ньому не повинно бути каменів і інших сторонніх включень.
  • При монтажі необхідно постійно перевіряти вертикальність і прямолінійність стіни, пересувати блоки по поверхні можна за допомогою лома протягом початкового часу (поки розчин не схопився).

Збірний фундамент із залізобетонних блоків застосовується на різних типах ґрунту, головне правильно розробити проект, і вибрати конструктивні елементи, що відповідають державним стандартам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама