Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кладка керамзитобетонних блоків своїми руками: покрокова інструкція, ціна за роботу

Кладка стін з керамзитобетонних блоків по своїй суті схожа на звичайну роботу з цеглою. Але оскільки сам блок з керамзитовим наповнювачем має ряд відмінностей від інших матеріалів, слід враховувати і деякі нюанси.

Але оскільки сам блок з керамзитовим наповнювачем має ряд відмінностей від інших матеріалів, слід враховувати і деякі нюанси

Зміст:

  1. Покрокова інструкція
  2. способи кладки
  3. Блоки комбінованого типу
  4. можливі помилки
  5. Ціна робіт

Укладання керамзитобетонних блоків виконується за допомогою звичайного розчину, який простіше і дешевше зробити своїми руками. Він готується за стандартним рецептом, де пропорції цементу і піску беруться в співвідношенні 1: 3. Для одного куба суміші буде потрібно близько 300 л води - такого обсягу вистачить, щоб викласти 12-13 м3 стіни.

Армування - обов'язкова частина будівництва з легких блоків. Для перев'язки беруть сталеві стрижні діаметром 6-10 мм або композитні прути, якщо не планується зводити будівлю вище двох поверхів. Під них в Керамзитоблок доведеться робити довгі штроби за допомогою болгарки. При спорудженні стін товщиною в два блоку без утеплювача зручніше користуватися готової зварною сіткою. Армування проводиться в кожному 4-6 ряду.

Кладка першого ряду керамзитоблоков здійснюється тільки поверх подвійного шару гідроізоляції - вона запобіжить проникненню вологи в цоколь. Як гідробар'єру підійде будь-який рулонний матеріал - руберойд, гідро- або стеклоизол.

технологія зведення

Перед початком варто прикинути схему розкладки, щоб визначити кількість цілих каменів і добірних в кожному ряду. Керамзитобетонний блок своїми силами ріжеться легко навіть простими інструментами, але щоб самому не затримувати роботи і не пересушувати розчин, краще підготувати всі елементи кладки заздалегідь.

Якщо працювати доводиться самостійно, відведіть на ділянці поруч з фундаментом вільне місце. Тут зручно буде зробити розкладку елементів стовпчиками, щоб брати блоки по ходу руху, а не бігати за кожним на інший кінець майданчика. А для нового ряду краще відразу розкласти все «цеглинки» на свої місця, трохи змістивши їх в сторону, і брати по черзі.

Після цього можна братися за справу, покроково виконуючи всі пункти інструкції:

1. На гідроізоляцію, влаштовану поверх фундаменту, викласти тонкий шар розчину від 1 до 3 см.

2. Починати роботу слід з кута, причому в реперних точках кладка керамзитобетонних блоків відразу виконується в 2-3 вертикальних ряду.

3. Натягнути між кутами волосінь - вона послужить рівнем, за яким можна буде визначити правильність кладки.

4. Кожен камінь розміщується на шар розчину не тонше 1 см, сумішшю промащується і тичковая сторона.

5. Керамзитоблок вмощується легкими простукування гумовим молотком, вивіряється по волосіні і вертикальному рівню.

6. Наступний КББ підганяється до сусіднього до повного збігу граней.

7. Що виступив розчин знімається кельмою, а шов тут же розшивається, поки склад не застиг.

8. Після 4, 5 або 6 рядів керамзітоблоков потрібно зробити горизонтальну обв'язку кладки арматурою. Для цього металева сітка розміщується на розчині, нанесеному на готовий ряд.

Поверх кладки влаштовується армопояс з бетону розміром в 10-20 см - він прийме всю навантаження покрівельної конструкції. Щоб сформувати його, на верхньому вінці монтується опалубка, як для стрічкового фундаменту. Після цього ув'язується арматура і закачується бетон. Якщо ця робота здається занадто складною, армопояс можна викласти з повнотілої клінкеру.

Якщо ця робота здається занадто складною, армопояс можна викласти з повнотілої клінкеру

Наведена покрокова інструкція з укладання КББ дає загальне уявлення про принцип робіт. Але в залежності від призначення стін і сприймаються ними навантажень технології зведення будуть відрізнятися:

1. У полблока можна викласти не надто товсті стіни - як раз по ширині керамзитобетону (19 см). Блоки викладаються в один ряд зі зміщенням на 10-20 см.

2. У блок робиться більш товста кладка (39 см). У них ложковие і точкових ряди чергуються, що забезпечує конструкції додаткову жорсткість. Якщо ви використовуєте поперечнощелевой блок з керамзитобетону, то укладання доведеться виконувати тільки точкових рядами з перев'язкою.

3. Колодцевая кладка з залишенням пустот між блоками, в які закладається теплоізоляційний матеріал, дозволяє викласти дуже потужні конструкції в 60 см.

4. Паралельно в дві стіни - та ж кладка в полблока, але вертикалі зв'язуються один з одним за допомогою металевих стрижнів. Це найтепліший варіант, оптимальний при будівництві будинків для постійного проживання.

При зведенні зовнішніх стін в два ряди між ними рекомендується залишати невеликий повітряний зазор шириною 1-1,5 см. Багато площі він не вкраде, зате дозволить зменшити тепловтрати будинку на 5-7%.

комбіновані блоки

Керамзитобетонний блок з декоративною лицьовою стороною дозволяє обходитися без зовнішньої обробки фасадів. Але деякі особливості цього матеріалу змушують переглянути технологію укладання КББ.

В першу чергу це стосується підготовки каменів до роботи, точніше, її повної відсутності. Фасадна частина цілком відливається з щільного бетону, так що розрізати комбінований керамзитобетонний блок без шкоди для його зовнішнього вигляду не вийде. Але ж ціна на них в 2-3 рази вище, ніж у пустотних виробів. Краще відразу продумати схему розкладки «цеглинок» і купити потрібну кількість кутових елементів і полублоков.

Інструкція з укладання декоративних КББ трохи простіше, так як зазвичай комбіновані елементи виконуються відразу з замком «паз-гребінь». Вертикальні шви робити не потрібно, а самі блоки між собою додатково скріплюються клей-піною. За допомогою спеціального пістолета її наносять двома паралельними смугами уздовж крайок, відступивши 3-5 см від краю. Клеєм промазиваются і ложковие, і точкових боку каменів.

поширені помилки

Їх не так багато - адже будівництво з легких блоків вважається копіткої, але нескладною роботою. І все-таки через недосвідченість новачки допускають прикрі промахи:

  • Тонкі шви - керамзитоблоки не відрізняються ідеальною геометрією, тому при кладці на занадто тонкий шар суміші горизонтальність рядів може бути порушена.
  • Компенсувати недоліки матеріалу необхідно не підкладенням шматків, а розчином, причому контролювати за рівнем доведеться кожен камінь. Як тільки цемент почне схоплюватися, виправити помилку буде складно.
  • Не потрібно занадто сильно стукати по блокам при укладанні. У стіні вони відрізняються завидною міцністю, але під потужними ударами легко розколюються і кришаться.

вартість кладки

З чого почати укладання блоків і основні нюанси роботи з керамзитобетоном ви вже дізналися з нашого керівництва. Але при будівництві складних об'єктів в 2-3 поверху або нестандартної форми (з округленими стін, кутами під 135 °) зведення краще довірити фахівцям.

Скільки коштує кладка стін з керамзитобетону, залежить саме від складності проекту. Найдешевше вам обійдеться зведення найпростішої коробки без будь-яких архітектурних надмірностей. Така кладка виконується швидко і без особливих витрат, так що підрядники за неї призначають ціну в межах 1200-1500 рублів за куб. Але чим більше намічено кутів, ніш і радісних елементів, тим вище буде вартість кладки за куб. Складні архітектурні задумки збільшать вартість будівництва до 3000 руб / м3 без урахування вартості матеріалів.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама