Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Незнімна опалубка з пінополістиролу - будівництво термодома

  1. Термоблоки - види, розміри і конструкція
  2. Особливості будівництва термодома
  3. Укладання термоблоків
  4. заливка бетону
  5. формування кутів
  6. Перекриття, дах і оздоблення стін
  7. Відмінні риси термодома
  8. Будівництво термодома - відео

Незнімна опалубка дозволяє здійснити будівництво будинку швидко і недорого Незнімна опалубка дозволяє здійснити будівництво будинку швидко і недорого. Найпоширенішим типом незнімної опалубки для будівництва енергоефективного будинку є термоблоки з спіненого полістиролу, особливості будівництва енергоефективного термодома з яких і розглянуті в цій статті.

Зміст статті:

> Незнімна опалубка - що це і як з неї будувати;

> Термоблоки - види, розміри і конструкція;

> Особливості будівництва термодома;

> Перекриття, дах і оздоблення стін;

> Особливості термодома;

> Відео.

Використання для будівництва будинку незнімної опалубки у вигляді термоблоків з пінополістиролу дозволяє значно скоротити енергоспоживання будівлі. Витрати на опалення в такому термодоме на 40% нижче, ніж в цегляному . Він фактично є термос.

При будівництві такого будинку незнімна опалубка, складена з пустотілих блоків з пінополістиролу, після схоплювання в ній бетону, стає частиною конструкції стіни. Технологія будівництва будинку з використанням такої незнімної опалубки у вигляді термоблоків дає можливість створювати стіни і прорізи будь-якої конфігурації.

Термоблоки - види, розміри і конструкція

Точна геометрія блоків з пінополістиролу дозволяє швидко будувати теплі, довговічні і недорогі будинки.
Основа незнімної опалубки - легкі блоки зі спіненого пінополістиролу, бувають рядовими, кутовими і простінкові.
Найбільш поширені блоки розміром 1000х250х250 мм, але вони не є стандартними і у різних виробників розміри блоків можуть відрізнятися.

Конструктивно блоки складаються з двох пінополістирольних плит, з'єднаних між собою перемичками з того ж полістиролу (нерозбірні) або ж з перфорованого пластика (розбірні блоки) Конструктивно блоки складаються з двох пінополістирольних плит, з'єднаних між собою перемичками з того ж полістиролу (нерозбірні) або ж з перфорованого пластика (розбірні блоки).

Для виготовлення термоблоків використовують пінополістирол ПСВ-С (самозатухаючий) щільністю 35 кг / м3 з антипиреновими добавками. Цей матеріал не підтримує горіння, його самозагасання відбувається через кілька секунд. Межа вогнестійкості стіни з таких термоблоків - 2,5 години.

Блоки з полістиролу мають систему замків «шип / паз», яка дозволяє щільно стикувати їх в усіх напрямках, а також порожнини, в які заливають бетон.

Особливості будівництва термодома

Незнімна опалубка з пінополістиролу дозволяє будувати будинок досить швидко, що обумовлено простотою і швидкістю монтажу стін. Пластичність бетону і пінополістиролу дозволяє зводити будинки з термоблоків із стінами різних криволінійних форм, реалізуючи всілякі архітектурні рішення, різного планування , Використовуючи типові або індивідуальні проекти.

Будівництво будинку з незнімної опалубки можна здійснювати практично на будь-якому вигляді фундаменту. Найбільш зручний стрічковий або монолітний плитний фундамент.

Укладання термоблоків

Стіни цокольного поверху або підвалу будинку зводять використовуючи звичайні (стінові) термоблоки з обов'язковим армуванням. Між блоками цоколя і стін укладають горизонтальну гідроізоляцію.Толщіна готової стіни з таких блоків (незнімної опалубки) становить в середньому 250 мм, з яких 150 мм це бетон.

При будівництві стін на гідроізоляцію фундаменту по черзі укладаються ряди блоків з пінополістиролу, міцно стикуючи їх за допомогою пазів і виступів. Інженерні комунікації закладають одночасно з укладанням термоблоків в спеціальні канали.

Коли стіна будинку йде «хвилями», це говорить про поганий геометрії термоблоків. Таку стіну перед оштукатурюванням доведеться довго вирівнювати наждачним теркою.

заливка бетону

Після укладання блоків в порожнині укладається арматура і заливається бетон, таким чином формуючи несучу конструкцію майбутнього будинку. Заливку бетону начіначінают на висоту 4-5 рядів покладених блоків. Крок і діаметр арматури залежить від поверховості будинку. Бетон після затвердіння утворює монолітну стіну, а незнімна опалубка з пінополістиролу стає її частиною і одночасно утеплювачем.

Готова стіна з термоблоків незнімної опалубки повинна бути чистою, без патьоків. Перебіг бетону відбувається внаслідок недбалої укладання блоків, заводський брак і недостатній кількості цементу в бетоні (підвищеної плинності, але недостатньою його в'язкості і пластичності).

Для будівництва термодому застосовують бетон наступних марок: для одноповерхового - М200, а для 2-3 поверхового - М300.

Порожнечі в блоках розташовані як в горизонтальному так і у вертикальному напрямках і бетонна стіна всередині них виходить гратчастої. Тому, при високій несучій здатності вона важить близько 360 кг / м.п ..

Будівництво такого термодома можна виробляти і при мінусовій температурі повітря (до 10оС). Стінки блоків з пінополістиролу служать свого роду термосом для бетону і надійно захищають його від морозу.

формування кутів

Особливу увагу необхідно приділяти стикуванні кутів і ретельно перевіряти їх рівність у вертикальній і горизонтальній площинах. При формуванні кутів необхідно використовувати торцеві блоки. Якщо утворюються нестиковки, щілини необхідно негайно закрити монтажною піною. При «заваліваніі» кутів необхідно або зрізати виступає пінопласт або ж навпаки, приклеювати зовні листової пінопласт необхідної товщини, щоб домогтися рівної площини.

Також як і кути, при спорудженні такого будинку, необхідно ретельно контролювати зони віконних прорізів, щоб вони були геометрично правильними і проектних розмірів.

Перекриття, дах і оздоблення стін

На несучі стіни, після затвердіння бетону, спирають перекриття, сходи і дах будинку. Для будинку, побудованого з термоблоків, підходить як легка так і важка покрівля. Бетон, завдяки своїй міцності, може витримати вагу будь-якого виду перекриття та даху. Переважно улаштовувати монолітні бетонні перекриття, але можна і дерев'яні.

Готова стіна термодома обов'язково потребує обробці з зовнішньої і внутрішньої сторін. Для зовнішньої обробки можуть використовуватися будь-які оздоблювальні матеріали. Зсередини побудований будинок зазвичай обробляють гіпсокартоном або штукатурять по сітці.

Відмінні риси термодома

За рахунок невеликої товщини стін корисна (житлова) площа будинку побудованого з використанням термоблоків збільшується більш ніж на 10% в порівнянні з цегляним будинком таких же габаритних розмірів.

Щоб живуть в будинках з термоблоків люди відчували себе комфортно, при проектуванні необхідно враховувати, що такий будинок - фактично термос, в якому високі теплоізоляційні властивості стін забезпечують паронепроникні матеріали. Тому, для термодома, як і для всіх енергоефективних будинків з герметичними стінами і вікнами, потрібна потужна примусова вентиляція приміщень.

Будівництво термодома - відео

Нижче Ви можете переглянути відеоролик про будівництво термодома.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама