Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обшивка будинку блок хаусом своїми руками: технологія монтажу

  1. особливості матеріалу
  2. Підготовчі роботи
  3. Вибір блок хауса
  4. Що варто врахувати при монтажі
  5. Як обшити будинок блок хаусом самостійно?
  6. висновок

Будівництво будинків практично з усіх матеріалів вимагає облицювання, від дач з пінобетону до дерев'яних будинків. Дилема при виборі матеріалів обшивки зрозуміла, так як існує безліч матеріалів і у всіх їх є свої особливості.

Щоб обробка була красивою, довговічною і витрати тепла були мінімальні, може використовуватися обшивка будинку блок хаусом. Простий монтаж, який можна виконати навіть власноруч, забезпечує додаткову популярність напрямку.

особливості матеріалу

Блок хаус - це панелі, які виконані в циліндричній формі з фронтальної сторони. Матеріал - дерево, з стовбура зрізаються закруглені грані і використовуються для формування панелей. Зі зворотного боку знаходяться пропили, які зроблені для усунення утворився конденсату.

Сировина може бути різний, в залежності від типу дерева відрізняється і фактура деревини. Найкращими вважаються ялинові, соснові і листяні сорти, так як вони більш щільні, міститься багато смол, що запобігає гниттю матеріалу. В ході приготування матеріалу дерево проходить етап просочення за допомогою антигрибкових складів. Додатково зовні наносять захисну плівку.

Всі елементи розбірні, а стикуються за рахунок пазів і гребенів. Монтаж виконується на обрешітку, далі досить тільки використовувати кріплення. Обшивка блок хаусом може виконуватися при використанні панелей таких розмірів: 2000х90х20 мм, 2000х1400х30 мм, 2000х190х36 мм, 6000х90х20 мм, 6000х190х36 мм.

Обшивка блок хаусом   може виконуватися при використанні панелей таких розмірів: 2000х90х20 мм, 2000х1400х30 мм, 2000х190х36 мм, 6000х90х20 мм, 6000х190х36 мм

Цінова позиція багато в чому залежить від класу матеріалу, найякісніший, а відповідно і дорогий - А клас. Більш доступні варіанти - Б-клас.

Якщо обшити будинок блокхаусом, будівля набуде:

  • Міцність - приготована обшивка досить щільна, може витримувати сильні удари, навіть при незначному пошкодженні матеріал можна просто покрити лаком, пофарбувати або зашліфувати.
  • Чудовий зовнішній вигляд обшивки. Завдяки формою і кольором дерева будівля виходить вельми приємним, затишним і навіть екзотичним.
  • Стіни залишаються паропроникними. При обробці блок хаусом зовні буде утворюватися зайва волога між стиками дощок, так як вона зможе йти через дерево. Якщо застосувати фарбу, то ефект паропроникності буде мінімізований, тому варто розглядати водоемульсійні акрилові варіанти, а також грунт, гидрофобного типу приготований на силіконі.

Підготовчі роботи

Обшивати блокхаусом своїми руками нескладно, але потрібно ретельно підготуватися до процесу монтажу дерева, тоді фасад буде довговічним. Рекомендується обшивати фасад, тільки через 1 рік після зведення будівлі, тоді воно вже буде остаточно сформованим і просушеним, якщо спочатку пішли тріщини, фасад від цього не постраждає.

Для виконання обшивки дерев'яного будинку необхідно попередньо подбати про конопатці зрубів дерев'яного будинку. Якщо це не виконати, то навіть утеплювач не допоможе зберегти тепло в будинку.

На першому етапі варто визначитися з матеріалами, які будуть необхідні в ході будівництва. Найбільше при виборі варто звернути увагу на тепло- і пароізоляцію. Сама обшивка має на увазі нанесення безлічі шарів для забезпечення тепла і затишку в домі. Так, будуть присутні такі шари:

  • Пароізоляційна плівка.
  • Решетування.
  • Теплоізоляційний шар.
  • Плівка для захисту від вітру.
  • Контробрешетка.

Контробрешетка

У разі, якщо планується обшити будинок блок хаусом, у якого стіни з дерева або цегли, то плівка для пароізоляції не потрібна, вона буде тільки шкодити. Тип, товщина утеплювача можуть визначити спосіб монтажу і кількість необхідних ресурсів. Найкраще для цієї мети підходить мінеральна вата.

Товщина стіни безпосередньо впливає на товщину ущільнювача. Якщо будинок дерев'яний і має товщину 150 мм, то доведеться використовувати 100 мм товщину теплоізоляції, при економії можна використовувати і 50 мм. Якщо стіна обшита навіть 50 мм шаром утеплювача, в будинку будуть цілком придатні і комфортні умови.

Щоб виконати обшивку доведеться використовувати обрешітку, величина брусів для формування каркаса залежить від утеплювача. Теплоізоляційний матеріал вставляється в осередки в решітці, так товщина бруса обмежує величину теплоізоляції, так просто заздалегідь варто визначити її тип.

Товщина плити безпосередньо пов'язана з брусом, якщо вона має 10 см, то такий же розмір повинен бути і у брусків. Зверху укладається вітрозахисний плівка і закривається контробрешітка. Вона потрібна для формування зазору між обшивкою і утеплювачем, так буде відбуватися нормальна вентиляція, а також покращує звукоізоляція.

Вибір блок хауса

Проводячи вибір блокхаус більш за все необхідно подивитися на кілька відмінностей - розміри смуги, а також порода дерева. При обшивці це важливо знати, адже буває широкий матеріал (ширина 150 мм і більше) і вузький (менше 150 мм). Краще виглядають зовнішні стіни, обшиті широким блок хаусом, а внутрішні - вузьким. Обшивка стін блок хаусом широкого типу буде коштувати дорожче, зате краще цілісність і естетичні якості.

Кращою обшивкою вважається панель з модрини, так як вона володіє великим терміном експлуатації і більшою щільністю. Обшивка блокхаус з сосни також досить гарна, хоч і трохи поступається модрини.

Довжина грає важливу роль, стандартні розміри - це 2, 3 і 6 метрів. Довгі дошки коштують дорожче і забезпечують більшу стійкість до зовнішніх чинників, менше стиків. Короткі дошки популярні за рахунок більш доступної ціни.

Оздоблення будинку - це дуже важлива операція, вона повинна виконуватися з дотриманням всіх технічних вимог, від цього залежить якість фасаду. Оброблену таким чином, стіну можна зберегти від впливу негативних, зовнішніх факторів, тому економити, тут не варто.

Що варто врахувати при монтажі

Перший важливий нюанс, який варто знати перед тим, як обшити будинок блок хаусом - це розташування плит. Необхідно вести обробку так, щоб пази завжди знаходилися знизу, а шипи зверху. Завдяки такому підходу зовнішня облицювання не буде псуватися, адже волога і пил не будуть потрапляти всередину.

Далеко не всі знають, що обшити блок хаусом потрібно з дотриманням зазору між підлогою або стелею і матеріалом для обшивки, тоді циркуляція повітря буде як у вентиляційній системі. Навіть між смугами блоків потрібно обробити деякі плити так, щоб утворювався зазор між ними. Якщо обшили будинок без цього обліку, при нагріванні або вологості можуть з'являтися деформації.

Важливо визначитися, чим обшивають стіну, але однозначної відповіді немає, так як на це впливає тип матеріалу. Для товстих дощок доведеться використовувати надійні і великі кріплення, ідеально підійдуть саморізи. З величиною вже доведеться визначитися за місцем. При цьому обшитий будинок повинен використовувати антикорозійні саморізи, інакше з зовнішньої сторони будуть патьоки іржі.

Як обшити будинок блок хаусом самостійно?

Обшивка будинку сайдингом блок хаусом своїми руками виконується в кілька етапів, по суті, принцип полягає в фіксації всіх верств поступово. Отже, зовнішня обробка має такий вигляд:

  1. За допомогою скотча наліпити гідроізоляційне покриття, що випускає вологу тільки назовні. Обшитий матеріал повинен бути глянсовою стороною назовні і ворсистої частина всередину.
  2. Далі, виконується вертикальна обрешетка з інтервалом 50-60 см, залежить від форми будинків. Попередньо потрібно обробити балки від шкідників і грибка, зазвичай це робить виробник, але краще уточнити це або зробити самому.
  3. У обшитих осередках повинен знаходитися утеплювач, кладемо його туди і фіксуємо «парасольками».
  4. Для збереження якості мінеральної вати необхідно захистити її від продування при сильному вітрі, так до обрешітки прибивають вітрозахисну плівку з пароізоляційними властивостями. Поверх неї фіксується контробрешетка товщина складає 30 мм. Зверху і знизу обшивочний матеріал трохи обрізають, так утворюються продухи для повітря.
  5. Необхідно вести монтаж зверху вниз, хоча деякі виконують і навпаки, щоб запобігти потраплянню вологи краще робити правильно. Також важливо забезпечити горизонтальне положення, для цього доведеться використовувати рівень. Потім повторювати виміри рівнями варто кожні 4-5 рядів, щоб не було зсуву. Нижні 30 см будинку необхідно обробити іншим матеріалом, наприклад, звичайний облицювальну цеглу або спеціальний сайдинг.
  6. Кріпити блок хаус краще кляймери, які вводяться в пази, так як це тривала процедура, часто використовуються саморізи. Так відразу просвердлюють обрешітку свердлом необхідного діаметра, а потім проводять монтаж. Для усунення головки від гвинта можна використовувати саморобний клей з тирси.
  7. Стики можна спеціально розпилювати, але це складно. Поверх можна просто укласти спеціальний куточок.

висновок

Блок хаус - це довговічний і красивий матеріал для облаштування фасаду будинку, який відрізняється простим, хоч і трудомістким монтажем. Вартість матеріалу розумна і забезпечує естетичний зовнішній вигляд.

Як обшити будинок блок хаусом самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама