Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Приватний будинок з керамзитобетонних блоків, мінуси будівництва

  1. Про матеріал - Керамзитобетон
  2. Керамзитоблоки і газоблоки

Керамзитоблок - це легкий бетон, який використовується для створення перекриттів і несучих стін. У Росії цей матеріал програв за популярністю газоблоків, тому зустріти його можна нечасто. З іншого боку, в Європі керамзитоблок використовують повсюдно, тому цілком ймовірно, що керамзитобетонні будинку ще «повернуться» в нашу країну.

Про матеріал - Керамзитобетон

Керамзитобетон або керамзитоблоки - це суміш з цементу, води, піску і керамзиту. Це досить легкий матеріал, і будинок з керамзитоблоков можна встановлювати на полегшений фундамент. Також перевагою є і невисока ціна - керамзитобетон доступний кожному і дозволяє зводити багатоповерхові будинки (рекомендується не більше двох поверхів).

Багато хто вважає, що керамзитобетонні стіни недостатньо міцні. Почасти це вірно: існує кілька класів міцності блоків, і самі нижчі з них дійсно легко кришаться і не підійдуть для несучої стіни. Якщо ж взяти якісний виріб, виконане з дотриманням технології виробництва, то міцності якості його будуть на висоті.

Якщо ж взяти якісний виріб, виконане з дотриманням технології виробництва, то міцності якості його будуть на висоті

Мінуси керамзитобетонних блоків в нерівній поверхні, через що доведеться витратити додаткові кошти на шліфування чи іншу обробку. Необроблений керамзитоблок візьмуть далеко не всі дизайни, наприклад, проекти будинків в стилі хай-тек несумісні з таким грубим на вигляд матеріалом. Другий недолік - висока теплопровідність. Щоб будинок був теплим, доведеться укласти досить широкі стіни з керамзитобетону, що призведе до зменшення корисної площі і подорожчання конструкції.

З цієї причини багато будівельників, в тому числі і компанія «Новація», рекомендують використовувати не керамзитоблоки, а газоблоки - подібний по характеристикам матеріал, але більш придатний для клімату Краснодарського краю.

Керамзитоблоки і газоблоки

Як і керамзитоблоки, газоблоки - це легкий бетон, який підійде для зведення стін на полегшеному фундаменті. Будівництво будинків з газоблоків дозволено і вище двох поверхів, тому для багатоповерхових будівель або котеджів з експлуатованої дахом краще використовувати саме цей матеріал.

За теплопровідності керамзитобетон програє своєму конкуренту. В середньому на будинок потрібно більше блоків з керамзитобетону, щоб домогтися того ж рівня теплоізоляції, що і з газоблоками.

Будівництво будинків з керамзитобетонних блоків дасть будівництві меншу міцність, ніж при зведенні з газобетону. Як уже згадувалося, все залежить від якості матеріалу, але в цілому керамзитобетон має меншу міцність.

Єдина перевага керамзитобетону перед газоблоками - менший коефіцієнт вбирання вологи і менша вартість. Однак, як показує практика, будівництво котеджів в Краснодарі якщо вважати вигоду на всьому циклі експлуатації об'єкта, то газоблок лідирує в порівнянні з усіма іншими блоками.

Якщо Ви хочете дізнатися більше про газоблоків і керамзитобетону, зателефонуйте в будівельну компанію «Новація». Наш інженер проконсультує Вас по будь-яких питань, а також підкаже, який матеріал Вам найкраще вибрати в залежності від уподобань і доступного бюджету.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама