Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розрахунок піноблоків для будівництва будинку

  1. Розміри піноблоків і їх особливості
  2. Порядок розрахунку кількості піноблоків
  3. Основні способи розрахунку
  4. покроковий розрахунок
  5. Розрахунок за допомогою онлайн калькулятора
  6. Поради будівельників з розрахунку піноблоків для будівництва будинку

Піноблоки є широко поширеним будівельним матеріалом серед громадян нашої країни для будівництва приватних будинків, гаражів, сараїв та інших будівель.

Піноблоки є широко поширеним будівельним матеріалом серед громадян нашої країни для будівництва приватних будинків, гаражів, сараїв та інших будівель

Перед покупкою піноблоків необхідно точно розрахувати, скільки саме штук знадобиться для будівництва. Це дозволить скоротити зайві витрати, а також обгородить від покупки додаткових блоків під час процесу будівництва.

Розміри піноблоків і їх особливості

На ринку розташовується велика кількість різних типів піноблоків. Всі вони мають свої індивідуальні риси, до яких потрібно підходити з розумом при покупці. Головні класифікації виходять з класу і міцності, це безпосередньо залежить від щільності будматеріалу.

Вибирати, який з типів піноблоків підійде для будівництва, необхідно виходячи з класу будівлі, при будівництві якого необхідно буде застосувати даний матеріал. Також, чимале значення мають і габарити піноблоків.

Розміри даного будівельного матеріалу набагато вище, ніж у звичайного цегли, тому він є вкрай економічним. В плюс до цього, скорочується час спорудження об'єкта і не присутній численних стиків і швів між цеглою. Кількість розчину, необхідного для кріплення блоків один до одного також скорочується.

Виробники рекомендують вибирати габарити піноблоків, виходячи з переваг забудовника і типу конструкції, яка буде зведена. Для цього повинен бути проведений розрахунок необхідної кількості піноблоків. Необхідно врахувати їх характеристики і навантаження, яку буде виробляти споруда. Це допоможе зробити найбільш вдалий вибір.

Головні розмірні характеристики - це довжина, ширина і товщина. Останнє найбільш важливо для поліпшення теплоізоляційних властивостей будинку.

Не так давно розміри стандартного піноблоку були наближені до цеглини, але з часом, виробники стали виставляти більш габаритні варіанти, після чого даний матеріал привів до високої економії і вигоді. Традиційні розміри також використовуються, але вже в рідкісних випадках.

Порядок розрахунку кількості піноблоків

Порядок розрахунку кількості піноблоків

Необхідно врахувати один важливий момент - варто збільшувати всі розрахунки виходячи з поправки, адже в процесі будівництва постійно доводиться підігнати і скорегувати габарити блоків. Дані зміни можуть бути викликані особливостями конкретної споруди.

Також, в результаті нещасних випадків, деякі з піноблоків можуть пошкодитися і прийти в непридатність. Внаслідок цього моменту, буде потрібно збільшити число придбаних піноблоків на 10%, так як середнє значення пошкодженого будматеріалу становить 5%.

Основні способи розрахунку

Існують два способи розрахунку необхідної кількості піноблоків:

  1. З огляду на товщину шва між блоками, який дорівнює 5 міліметрів при правильній технології будівництва
  2. Без урахування цього параметра

покроковий розрахунок

Розрахунки проводяться наступні:

  • Потрібно визначити кількість блоків в одному ряду. Дане значення визначається шляхом ділення периметра будинку на довжину придбаного блоку
  • Наступний крок - розрахувати, яка кількість рядів знадобиться. В цьому випадку, висота споруди ділиться на висоту і ширину піноблоку
  • І, в кінці два даних значення перемножуються.

Піноблоки, габарити яких заздалегідь відомі перед покупкою, дозволяють їх ввести в розрахунок. Лише три невеликі дій і необхідну кількість штук даного будівельного матеріалу вже відомо.

Для прикладу, візьмемо розрахунок кількості блоків для побудови з одним поверхом, з висотою стін в 3 метри. Загальна довжина всіх стін дорівнює 42 метрам.

Товщина всіх стін становить 40 сантиметрів. Для будівництва використані піноблоки звичайного розміру:

  • Ширина -20 см.
  • Довжина - 60 см.
  • Висота - 30 см.

Будинок включає в себе вхідні двері з висотою 2.7 метра і шириною в 1.1 метра (в стіні з товщиною 40 сантиметрів). Також, будівля має троє дверей усередині будівлі - 0.8 × 2.1 метра. Є шість штук вікон з параметрами - 1.3 × 1.7 м.

Двері перегородок в даних розрахунках не враховано, так як стіни виготовлені з гіпсокартону, а не їх піноблоків. Якщо перегородки планується виготовити з бетону, то блоки потрібно порахувати як для стін, так і для несучих огорож всередині.

  1. Обсяг стін без усіх прорізів - 42 * 3 * 0.4 = 50.4 м3
  2. Зовнішній дверний проріз - 1.1 * 2.7 * 0.4 = 1.2 м3
  3. Обсяг внутрішніх прорізів для дверей - 0.8 * 2.1 * 0.4 * 3 (кількість) = 2.02 м3
  4. Обсяг прорізів для вікон - 1.3 * 1.7 * 0.4 * 6 (кількість) = 5.3 м3
  5. Обсяг всіх отворів в стінах - 1.2 + 2.02 + 5.3 = 8.52 м3
  6. Обсяг стін без урахування прорізів - 50.4 - 8.52 = 41.88 м3
  7. Обсяг блоку - 0.2 * 0.4 * 0.6 = 0.048 м3
  8. Зі значеннями обсягу блоку і кладки з прорізами, можна точно дізнатися кількість необхідних піноблоків. Беремо дані з двох попередніх пунктів - 41.88 / 0.048 = 873 штуки (округлено). Для створення резерву можна підвищити цю цифру на 5%.

Розрахунок за допомогою онлайн калькулятора

Що можна розрахувати з його допомогою

Онлайн-калькулятор вкрай функціональний і допоможе у визначенні не тільки кількість необхідних для придбання блоків, але і такі параметри як:

  • Загальна площа блокової кладки
  • товщина стін
  • Сумарна вага всіх блоків
  • Обсяг всіх піноблоків
  • Кількість блоків в 1 кубовому метрі
  • Загальну ціну всіх блоків.

Також можна врахувати при розрахунки отвори під двері, вікна і фронтони.

Інструкція з розрахунку

Калькулятор можна знайти по наступним посиланням ( http://stroy-calc.ru/raschet-penoblokov )

У калькуляторі існує кілька полів, обов'язкових для заповнення, це:

  • Габарити використовуваних блоків (довжина, ширина і висота)
  • щільність
  • Периметр всіх стін
  • Висота стін (по кутах)
  • товщина стін
  • Товщина швів між блоків (виходячи з використовуваного розчину)
  • сітка кладки
  • Вартість одного кубового метра
  • За бажанням можна виставити параметри «Фронтони» і «Врахувати вікна і двері» для більшої точності розрахунку
  • Після натискання на кнопку «Розрахувати», знизу з'являться всі необхідні результати.

Поради будівельників з розрахунку піноблоків для будівництва будинку

  1. Для визначення площі стін, потрібно розрахувати їх довжину і висоту по периметру всієї будівлі, після чого виміряти конструкцію зсередини. Це необхідно, щоб отримати розміри кожної з перегородок між кімнатами
  2. Для зовнішніх стін застосовні більш габаритні будівельні матеріали в порівнянні з внутрішніми перегородками. Невірний розрахунок призведе до того, що в сполуках кладок з різних по раpмеру піноблоків можуть утворюватися щілини. Також варто враховувати, що товщина стінок буде залежати і від положення блоку. Наприклад, блок розміром 200x400x600 зможе забезпечити 2 варіанти. Якщо укласти блок плазом, то вийде товщина в 400 мм., А якщо на ребро, то тільки 200 міліметрів
  3. Зовнішні стінки можна викласти за допомогою піноблоків з габаритами 600x200x300, поверненими плазом, а перегородки, з блоків розміром 600x100x300 виставлених ребром
  4. Виконати розрахунки обсягів кожного отвору будівництві не дуже важко, в тому випадку, коли в планах йде використання прорізів для одних і тих же габаритів. Потрібно просто помножити ширину необхідного отвору спершу на висоту, а потім на товщину кладки піноблоків, в яке він вбудований. Далі виконується множення отриманих обсягів одного отвору на їх сумарне число в будівлі. Якщо в будівництві використані різні розміри прорізів, то завдання стає трохи складніше. В даному випадку потрібно знайти об'єм кожного з видів отвору і також перемножити з їх числом. Щоб вичіслітьобщій об'емпроемов в будівлі, буде потрібно знайти суму всіх значень.

Виконавши дані рекомендації і формули, можна точно вирахувати потрібну кількість штук блоків, які необхідно купити до будівництва. Найголовніше - підійти до всіх розрахунками з великою уважністю.

Розрахунок піноблоків: методика, способи, калькулятор

Оцінка 5 1 голосiв

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама