Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

стінові блоки

  1. Види і характеристики стінових блоків Стінові блоки - це будівельний матеріал, виконаний з важких,...
  2. Стінові блоки з легкого бетону
  3. Шлакобетонні стінові блоки
  4. керамзитобетонні блоки
  5. Блоки з пемзи
  6. Блоки із силікатного бетону
  7. Стінові блоки з автоклавного ніздрюватого бетону

Види і характеристики стінових блоків

Стінові блоки - це будівельний матеріал, виконаний з важких, легких або ніздрюватих бетонів, що володіють високим коефіцієнтом міцності, і призначений для зведення несучих і не несучих конструкцій, зовнішніх і внутрішніх стін.
Якість стінових блоків регламентується положенням ГОСТ 19010-82 «Блоки для стін бетонні та залізобетонні для будівель», який вступив в дію на початку 1983 року і був перевиданий в червні 1993р. Стінові блоки використовуються для будівництва будівель різного призначення, зокрема, для зведення як несучих, так і несучих стін. Це можуть бути житлові будинки, опалювальні виробничі будівлі та господарські будівлі.
Стінові блоки можна розділити на види за матеріалами виготовлення:

  • з важкого бетону
  • з легкого бетону з включенням пористих заповнювачів
  • стінові блоки з силікатного бетону
  • з автоклавного ніздрюватого бетону.

Характеристики стінових блоків

Стінові блоки з важкого бетону, як правило, облаем щільністю від 1800 до 2500 кг / м³ і можуть виготовлятися із застосуванням гравію і щебеню. Одним з поширених в сучасному будівництві видів стінових блоків з важкого бетону є залізобетонні стінові блоки. Вони являють собою будівельний елемент, що володіє рівною геометричною формою і виготовлений з бетону з застосуванням арматури.

Стінові блоки з автоклавного ніздрюватого бетону можна розділити на дві основні групи - газосиликатні і газобетонні блоки. Основна відмінність полягає в застосуванні в'язкої речовини при їх виробництві. При виготовленні газосиликата використовується вапняне в'яжучий, при виготовленні газобетону - цементне скорозшивач.


Для виготовлення залізобетонних стінових блоків готова робоча суміш заливається в спеціальні форми, в які вкладається сталева арматура. Після цього бетон піддається пропарюванню при температурі, приблизно, 90 градусів за Цельсієм протягом десяти годин, що аналогічно 28 дням твердіння бетону в звичайних умовах. У виробництві використовується пруткова або дротяна арматура, сітки з яких виготовляються за допомогою контактного електрозварювання.


Використання стінових блоків

Стінові блоки з важкого бетону використовуються як в малоповерховому, так і в багатоповерховому будівництві. Часто такі блоки застосовуються для зведення міцних фундаментів. Вони характеризуються відносно невисокою ціною і високими показниками міцності. Конструкція, зведена з блоків з важкого бетону, може утримуватися, в основному, за рахунок власної маси. Основними плюсами стінових блоків з важкого бетону є їх довговічність. Вони витримують великі навантаження, мають високу ступінь опірності як хімічним, так і біологічного впливу. Можуть використовуватися в агресивному середовищі і в середовищі з підвищеною вологістю. Залізобетон почав використовуватися в Росії ще на початку дев'ятнадцятого століття. Першим будівлею, побудованим за допомогою залізобетону, був Царскосельский Палац, в якому майстри використовували перекриття, армовані за допомогою металевих стрижнів.

Стінові блоки з легкого бетону

Стінові блоки з легкого бетону з включенням пористих заповнювачів є будівельний матеріал, виготовлений з портландцементу з додаванням різних пористих заповнювачів, що володіє об'ємною вагою в середньому близько 2000 кг / кубометр. Використовуються для зведення несучих конструкцій, а також для утеплення будівель.
Даний вид стінових блоків з легкого бетону можна розділити по типу пористих заповнювачів.

Шлакобетонні стінові блоки

Шлакобетонні стінові блоки - це будівельний матеріал, який виробляється із застосуванням портландцементу, великого з фракцією до 40мілліметров і дрібного - з фракцією до 5 міліметрів. За кілька годин до початку виробництва стінових блоків шлак підлягає зволоженню. Витрата води на виробництво одного кубічного метра шлакобетона становить, в середньому, 300літров. У цементний розчин додають шлак, перемішують до однорідної маси і розміщують в форми. Для виготовлення стінових блоків з легкого бетону з даним типом пористого заповнювача застосовують чистий паливний або металургійний шлак, який не містить будь-яких сторонніх елементів, наприклад, глини або золи.
За функціональним призначенням шлакоблоки можна розділити на конструкційні або теплоізоляційні. Залежно від сфери застосування змінюються і інгредієнти, а точніше, фракція застосовуваного шлаку. Для виготовлення конструкційних стінових блоків з шлакобетону використовують більш дрібний шлак. Такі блоки мають високі показники міцності і щільності, але мають і більш високу теплопровідність. Чим більше фракція шлаку, тим легшими виходять блоки, підвищуються їх теплозахисні властивості.

керамзитобетонні блоки

Ще один вид часто використовуваних стінових блоків з легкого бетону з пористим заповнювачем - це керамзитобетон. Керамзит являє собою легкий будівельний матеріал, що володіє пористою структурою і вироблений шляхом випалу легкоплавку глини. У виготовленні керамзитобетонних блоків використовують портландцемент, пісок, воду і керамзит. Суміш перемішується до однорідного стану і заливається в форми, після чого блоки піддаються термічній обробці. Керамзитобетонні блоки мають високі показники міцності, мають низьку теплопровідність і доступну ціну, що обумовлює їх часте застосування в індивідуальному і малоповерховому будівництві.

Блоки з пемзи

Стінові блоки з легкого бетону з пористим заповнювачем можуть проводитися з пемзи. Природна пемза є вулканічне скло, що володіє пористою структурою і отримує в процесі застигання кислої або середньої вулканічної лави. Однак використання такої пемзи важко уявити в сучасному будівництві. Це призвело б до серйозного подорожчання пемзобетона, в провадженні якого сьогодні використовується шлаковая пемза. Її отримують з шлакових розплавів, які утворюються в доменних печах, використовуваних в металургійній промисловості. Це один з найбільш доступних за ціною будівельних матеріалів, що володіють високими теплоізоляційними властивостями. Виробництво пемзобетона схоже з технологією шлакоблоків. Його об'ємна маса варіюється від 500 до 1800 кг / кубометр залежно від марки пемзобетона. Пемзобетону блоки також називають термозітобетоннимі.

Блоки із силікатного бетону

Стінні блоки з силікатного бетону є будівельний матеріал, до складу якого входить негашене вапно і кварцовий пісок. Силікатні стінові блоки в обов'язковому порядку проходять автоклавную обробку, так як вона є безпосередньою умовою їх виробничої технології. Силікатні стінові блоки поділяються на три групи: важкі, легкі і ніздрюваті. Важкі силікатні блоки представляють собою будівельний матеріал у вигляді блоків правильної геометричної форми, у виробництві яких застосовують щільні заповнювачі у вигляді піску, щебеню або гравію.
Легкі стінові блоки з силікатного бетону містять у своїй структурі пористі наповнювачі - такі, як шлак, керамзит, пемза або аглопорит. Ніздрюваті силікатні стінові блоки представляють собою будівельний матеріал, що володіє пористою структурою. Такі блоки широко відомі під назвою газобетону. Для його виробництва використовується чистий пісок, вапно і алюмінієва пудра. Під час проходження автоклавної обробки алюміній вступає в реакцію з негашеним вапном, в результаті чого виробляється водень. Завдяки цьому в структурі бетону утворюються сферичні пори діаметром 1-3 міліметри.
Газобетон має низьку теплопровідність і високими показниками міцності, що дозволяє використовувати його не тільки для теплоізоляції будівель, але і для зведення несучих конструкцій в малоповерховому будівництві. Завдяки доступній ціні газосиликатні стінові блоки отримали широке поширення. Однак вони володіють одним важливим недоліком - це більш висока, ніж у інших автоклавних ніздрюватих бетонів, гігроскопічність. Тобто, газосилікат здатний вбирати вологу з навколишнього середовища, тому його застосування не рекомендовано там, де вологість повітря перевищує 60%.

Стінові блоки з автоклавного ніздрюватого бетону

Стінові блоки з автоклавного ніздрюватого бетону отримали широку популярність в сучасному будівництві завдяки своїй міцності, доступною ціною і низьку теплопровідність. Стінові блоки з автоклавного ніздрюватого бетону можна розділити на дві основні групи - це газосиликатні і газобетонні блоки. Основна відмінність полягає в застосуванні в'язкої речовини при їх виробництві. При виготовленні газосиликата використовується вапняне в'яжучий, при виготовленні газобетону - цементне скорозшивач.
При виготовленні газобетонних стінових блоків застосовується чистий пісок, вода, вапно, а також портландцемент високої марки. Компоненти поміщаються в змішувач, куди додається алюмінієва пудра або паста. Розчин ретельно перемішується до стану однорідної маси і поміщається в спеціальні форми, де будується протягом декількох годин до початкового схоплювання. Після того, як блоки з газобетону схопилися, їх поміщають в автоклав, де вони відчувають на собі тиск 10-12 бар і знаходяться під впливом температури, приблизно +190 градусів за Цельсієм. У цей час відбувається реакція між алюмінієм і вапном, в результаті якої бетон набуває пористої структури.
Варто звернути увагу на те, що до автоклавним ніздрюватих бетонів не відноситься пінобетон. Він не проходить обробку при високій температурі і підвищеному тиску, в результаті чого має низьку коефіцієнт міцності. Найбільш часто вживаними стіновими блоками з газобетону є блоки марок D500 і D400. Вони добре зарекомендували себе в сучасному будівництві при зведенні несучих конструкцій заввишки до декількох поверхів, а також в якості теплоізоляційного матеріалу. Стінові блоки D500 мають міцність 2-3 МПа і теплопровідністю 0,12 Вт / (м- ° С), що дозволяє використовувати їх для зведення несучих стін малоповерхових будівель.

Стінові блоки марки D400 мають міцність, приблизно, 1,5 МПа і більше низьку теплопровідність - 0,10 Вт / (м- ° С). Вони використовуються для зведення перекриттів, несучих стін, утеплення будівель і для закладки прорізів в монолітному будівництві. Стінові блоки з автоклавного ніздрюватого бетону широко застосовуються в малоповерховому будівництві. Це обумовлено їх доступною ціною, хорошими теплоізоляційними і звукоізоляційні характеристики. До того ж легка вага ніздрюватих бетонів дозволяє зводити легші фундаменти, що позитивно відбивається на економії фінансових ресурсів. Новини студії Усе Група Компаній ТОВ "СнабПром" дає можливість усім своїм існуючим і ...

Новини студії   Усе   Група Компаній ТОВ СнабПром дає можливість усім своїм існуючим і

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама