Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виробництво керамзитобетонних блоків: технологія, обладнання, прибуток

  1. Як відбувається реєстрація бізнесу?
  2. Різновиди керамзитобетонних блоків
  3. Устаткування для виробництва керамзитобетонних блоків
  4. Верстат для виробництва керамзитобетонних блоків
  5. Закупівля сировини для блоку з керамзиту
  6. Детальна технологія виробництва керамзитобетонних блоків
  7. Маркетингова політика виробництва керамзитобетонних блоків
  8. Як організувати роботу цеху з виробництва керамзитобетонних блоків?
  9. Розрахунок рентабельності блоку

Виробництво керамзитобетонних блоків: як зареєструвати ІП + асортимент керамзитобетонних блоків + різновид обладнання + закупівля верстатів + ​​скільки закупити сировини + технологія виробництва блоків + маркетингова політика підприємства + як налагодити роботу в цеху + підрахунок прибутку від бізнесу.

Керамзитобетонний блок - це будівельний матеріал, який відрізняється високими показниками і використовується при зведенні будинків. Він доступний за ціною, його легко придбати і працювати з ним навіть при викладенні вручну.

Сьогодні все більше ІП і великих компаній замислюються про те, щоб почати своє виробництво керамзитобетонних будматеріалів з нуля. Все тому, що матеріал затребуваний і попит на нього продовжує зростати.

Але перш, ніж почати роботу над створенням нового справи, необхідно скласти грамотний бізнес-план - прорахувати витрати на обладнання, оренду цеху, заробітну плату, сировину і т.д.

А найголовніше - це проаналізувати, чи буде попит на блоки в вашому регіоні. Якщо бізнес-план продемонстрував, що виробництво керамзитобетонних блоків може розвиватися і приносити прибуток, тоді приступайте до першого етапу відкриття міні-заводу.

Як відбувається реєстрація бізнесу?

Якщо виробництво блоків - це ваше перше бізнес починання, належить оформити його організаційно-правову форму. Найчастіше вибір стоїть між ІП і ТОВ .

ІП оформити легше, але з ТОВ у вас є шанси отримати кредити, розстрочку по платежах від партнерів, відкрити в подальшому цілу мережу по Росії і т.д.

Так як оформлення товариства з обмеженою відповідальністю вимагає багато часу, спричиняє чималі фінансові витрати і має багато юридичних нюансів, рекомендуємо вам для початку отримати статус індивідуального підприємця.

Якщо бізнес почне приносити значний прибуток, і ви захочете розширити його межі, то потім можна буде оформити юридичну особу.

Щоб оформити ІП, необхідно:

  • Відвідати Податкову інспекцію за місцем відкриття заводу.
  • Написати заяву за формою №Р21001.
  • Скласти заявку про те, що ви хочете платити податки за спрощеною системою (15% від суми чистого прибутку за звітний період).
  • Заплатити державне мито за реєстрацію ІП - 800 рублів.
  • На прийомі мати при собі паспорт та ІПН.
  • Через 5 днів ви отримаєте свідоцтво про реєстрації ІП і виписку з ЕГРІП.

Не забудьте вказати в заяві за формою №Р21001 код діяльності з ОКВЕД- 26.6 «Виробництво виробів з бетону, цементу та гіпсу».

При необхідності відкрийте рахунок в банку і замовте касовий апарат, а також іменну печатку.

Крім отримання документації від Податкової інспекції, потрібно отримати дозвіл від міської адміністрації, пройти перевірку від СЕС і Пожежної інспекції.

Різновиди керамзитобетонних блоків


Навіть невеликий завод повинен запропонувати своїм споживачам асортимент. Це стосується і керамзитобетону. Так ви привернете більше покупців і зможете швидше окупити витрати, які пішли на виробництво блоків.

Існує 3 найпопулярніших марки блоків з керамзиту:

Існує 3 найпопулярніших марки блоків з керамзиту:

Саме на цих трьох марка керамзитобетону потрібно зупинитися в перший час. Далі асортимент можна розширити і запропонувати клієнтам 5 видів блоків з керамзиту.

Далі асортимент можна розширити і запропонувати клієнтам 5 видів блоків з керамзиту

Будівельні блоки з керамзитобетону мають масу переваг:

  1. Міцність.
  2. Вони довго служать.
  3. Матеріал, з якого роблять блоки, екологічний і не шкідливий для здоров'я.
  4. Вони мають властивості шумо- і теплоізоляції.
  5. Сам по собі блок легкий, його просто класти руками при будівництві.
  6. У будівництві блоки з керамзиту вважають універсальним матеріалом.
  7. Низька вартість.

Існує думка, що керамзитоблок набагато краще цегли - як за ціною, так і за іншими характеристиками. Тому останнім часом з такого матеріалу будують будинки, а цеглою тільки обкладають спорудження зовні для додання більш естетичного вигляду.

Устаткування для виробництва керамзитобетонних блоків


Асортимент обладнання сьогодні вражає своїм багатством і різноманіттям. Відрізняється воно між собою функціональними можливостями, потужністю, комплектацією, країною-виробником, ціною і т.д.

Автоматизоване обладнання для виробництва керамзитобетонних блоків буває двох типів:

Конвеєрна лінія Таке обладнання працює практично без втручання людини. На виробництві потрібен буде лише наладчик, який зможе полагодити прилад в разі поломки, і оператор верстата.
Залежно від потужності, конвеєрна лінія здатна за зміну призвести до 200 м2 керамзитобетонних блоків. Що стосується ціни, то лінія дорога - від 2.6 млн. Рублів.
Стаціонарна лінія Більш економічний варіант обладнання, але за таким верстатом має працювати кілька людей, які безпосередньо беруть участь в процесі виробництва керамзитобетонних блоків. Вони подають сировину, заправляють форми, складають блоки і т.д.
Ціна на стаціонарну лінію - від 250 000 рублів.

Верстат для виробництва керамзитобетонних блоків

Якщо ви добре розбираєтеся в техніці і обладнанні будь-якого типу, то можна на завод закупити верстат для виробництва керамзитобетонних блоків, тобто зібрати лінію по частинах своїми руками.

Розглянемо, з яких основних елементів складається лінія, здатна виробляти керамзитобетонні блоки:

Як тільки обладнання буде закуплено, необхідно його перевірити в дії.

Перші партії керамзитобетонних будматеріалів будуть браковані. Це нормально, адже процес налаштування техніки довгий. Як тільки ви отримаєте на виході якісний блок, його повинен перевірити за показниками ГОСТу технолог.

Після його схвального висновку керамзитобетонний блок відправляється на експертизу в місцеву службу контролю якості. Якщо все відповідає ТУ і ГОСТ, вам видадуть сертифікат якості, що дозволить сміливо виходити на ринок.

При виборі обладнання і верстатів звертайте увагу на документацію. Вимагайте гарантію і, як мінімум, рік безкоштовного обслуговування. Врахуйте, що за установку доведеться заплатити - від 10 до 20% від вартості обладнання.

Якщо капітал дозволяє, краще купувати європейську техніку, наприклад, німецьку. Не потрібно купувати установки по занадто зниженою ціною - на ділі вони можуть виявитися несправними.

Закупівля сировини для блоку з керамзиту


Основний момент - це закупівля сировини, адже чим нижче витрати на закупівлю матеріалу, тим вище буде рентабельність виробництва. Головні компоненти - вода, пісок, цемент (краще брати марку 400) і сам керамзит.

Останній компонент часто замінюють іншими добавками - шунгізіт, гравій пористий або алгопоріт. Дуже важливо правильно підібрати наповнювач - від нього багато в чому залежить кінцевий результат.

Не менш важливо, щоб були витримані всі пропорції, тобто правильно відміряно сировину. Якщо допустити похибку, вийде шлюб. За цим етапом завжди повинен стежити технолог.

У таблиці ми навели приклад, скільки знадобиться сировини, щоб зробити 1 м3 керамзитобетону:

У таблиці ми навели приклад, скільки знадобиться сировини, щоб зробити 1 м3 керамзитобетону:

Тепер підрахуємо, у скільки обійдеться закупівля сировини, і який виходить собівартість 1 м3 блоку:

№. Компонент Кількість Ціна за дане кількість (руб.) РАЗОМ: 1 694,9 рублів 1. Пісок 420 кг 134,4 2. Цемент (марка 400) 250 кг 1 375 3. Керамзит 0,8 м3 183 4. Вода 140 л 2 , 5

Собівартість 1 м3 керамзитобетону - 1 694,9 рублів. З такого обсягу на виході ми отримаємо приблизно 72 блоку розміром 390 * 190 * 190 мм. Вартість одного блоку - приблизно 40 рублів, тобто один куб можна продати за 2 880 рублів.

Детальна технологія виробництва керамзитобетонних блоків


Технологія виробництва керамзитобетонних блоків строго визначена ГОСТом і Технічним умовою виробництва державного зразка, з якими можна ознайомитися за посиланням: http://docs.cntd.ru/document/1200118290

Якщо ви вибрали не автоматичне обладнання, а саморобний верстат, то всі компоненти потрібно відміряти самостійно.

Укомплектована лінія більш прогресивна - всередину апарату потрібно засипати матеріал (вода, пісок, цемент, керамзит), а машина подасть в виробничий цикл то кількість, яке було вказано на комп'ютері устаткування.

Відзначимо, що, коли компоненти суміші відміряють вручну, трапляються грубі похибки в розрахунках, що призводить до браку і неякісного будівельному блоку.

Технологія виробництва керамзитобетонних блоків виглядає наступним чином:

  1. Пісок, воду, цемент і керамзит змішують.
  2. Суміш переливають в форму. Далі заготовка йде на вібропрессовочное обладнання, яке ущільнює суміш.
  3. Як тільки суміш частково затвердіє, відбувається процес розпалубки.
  4. Керамзитобетонні блоки сушать приблизно 2 дні або обробляють тепловлажностной методом, що дозволяє зробити готовий блок міцним.
  5. Технолог перевіряє готовий товар.
  6. Продавати блоки можна тільки через 28 днів, коли вони досягнуть марочної міцності по ГОСТу.

Маркетингова політика виробництва керамзитобетонних блоків

Маркетинговий план повинен бути розроблений ще до запуску бізнесу. Бізнесмен повинен оцінити, чи буде попит на будівельні блоки, і хто може стати його партнером, постійним споживачем.

Виробництво керамзитобетонних блоків розраховане швидше на оптового скупника, ніж на торгівлю в роздріб (нехай навіть по 50-100 штук за одну покупку).

При підготовці маркетингового плану включайте такі кроки:

  1. Для початку переговорите особисто з власниками всіх будівельних компаній в регіоні - як великих, так і середніх за масштабом. Запропонуйте вигідну співпрацю будівельним магазинам, IP, які можуть пропонувати ваш товар при виконанні будівельних робіт.

    Можна працювати за бартером: ви рекламуєте будівельників, а вони - вашу продукцію. Якщо вам вдасться домовитися про великих поставках керамзитобетонних блоків відразу на кілька будівельних об'єктів, то, можливо, реклама і не знадобиться.

    Про нову фірму піде слух між будівельними організаціями. Головне, щоб відгуки були позитивними.

  2. Обов'язково заведіть сайт. Опублікувати на ньому потрібно всю інформацію про товар (ціна на блоки, марка, габарити, вага, матеріал), вкажіть способи доставки, контактну інформацію і т.д.

    Інформацію на сайті доведеться часто оновлювати, не обійтися без контекстної реклами. Якщо грошей на сайт немає, то скористайтеся послугами безкоштовних дощок оголошень на кшталт Авито і т.п.

  3. Використовуйте традиційні рекламні засоби - сітілайти, білборди, візитки, рекламу в ЗМІ.

Як скласти бізнес-план? 10 корисних порад

На маркетинг ви маєте право витрачати рівно стільки, скільки вважаєте за потрібне. Тут немає єдиної цифри, адже план просування будь-який бізнесмен будує за своїми розрахунками, цільової аудиторії, бюджету.

Як організувати роботу цеху з виробництва керамзитобетонних блоків?

В першу чергу, потрібно зайнятися пошуком відповідного цеху. Виробництво керамзитобетонних блоків - це не виготовлення їжі, тому особливих норм до заводу виставлено не буде.

Проте, є ряд вимог, яким має відповідати цех, де будуть виробляти керамзитобетонні блоки:

  1. Наявність газифікованого опалення. У зв'язку з цим потрібно мати лічильник показань потреблений енергії, договір з постачальником послуг.
  2. Електрика має подаватися без перебоїв, щоб обладнання не згоріло під впливом перепаду напруги на лінії.
  3. Обов'язкові безперебійна подача води, справність каналізації, водопроводу. Вода входить до складу керамзитобетонних блоків, тому цей пункт особливо важливий.
  4. Усередині цеху може і не бути ремонту, але стіни, дах і підлогу повинні бути в ідеальному стані.
  5. Загальна площа - від 100 м2, але щодо квадратури - багато що залежить від масштабу самого обладнання і верстатів. Врахуйте, на заводі обов'язково повинен бути склад сировини, для готової продукції і сам виробничий цех. Не буде зайвим підготувати кімнату для персоналу і санвузол.
  6. Повинна бути вентиляція і встановлена ​​протипожежна система. Добре мати охоронну сигналізацію, щоб не наймати сторожа.
  7. Стелі - не менше 4-5 метрів.

Ціна на оренду залежить від регіону і стану будівлі. В середньому, за місяць ви будете платити від 30 000 рублів за 100 м2 (якщо завод буде за містом).

За комуналку потрібно віддавати приблизно до 20 000 рублів за місяць, адже верстати споживають багато електроенергії. Також доведеться використовувати багато води, а в зимовий час необхідно ще доплачувати і за газове опалення.

Для нормального функціонування заводу досить працювати в одну зміну, наприклад, з 9:00 до 18:00. Вихідний - субота-неділя.

Тепер поговоримо про прийомі на роботу персоналу . Високі вимоги варто пред'являти лише до технологу, який буде стежити за консистенцією сировини, давати оцінку якості вже готових керамзитобетонних блоків.

Добре мати ще й наладчика обладнання, який зможе стежити за обладнанням, якщо ви вибрали автоматичну лінію для виробництва керамзитобетонних блоків. Його можна наймати на півставки.

Обов'язки бухгалтера і маркетолога може спочатку виконувати сам власник підприємства, якщо дозволяє зайнятість.

№. Посада Кількість Оклад (руб. / Міс.) РАЗОМ: 118 000 рублів / місяць 1. Технолог 1 25 000 2. професією налагоджувальника устаткування (1/2 ставки) 1. 12 000 3. Робочий лінії 3 45 000 4. Вантажник 3 36 000

Привозити сировину на виробництво буде ваш постачальник (за гроші або безкоштовно - обговорюється індивідуально), а ось розвозити товар доведеться за свій рахунок. Можна домовитися з фірмою, яка займається вантажоперевезеннями. Другий варіант - це купити машину і найняти водія.

Технологія виробництва керамзитобетонних блоків.

Яке обладнання необхідне? Виготовлення виробів з бетону ..

Розрахунок рентабельності блоку

Ми пропонуємо розглянути приблизний підрахунок того, скільки коштуватиме відкриття виробництва. Також розрахуємо, який прибуток можна отримати при повній реалізації товару.

№. Стаття витрат Сума (грн.) Разом: 3 909 000 рублей 1 Закупівля обладнання 2 600 000 2 Виплата окладу працівникам 118 000 3 Оренда і комунальні платежі від 50 000 4 Сировина (для 600 м3 керамзитобетону) 1 020 000 5 Реєстрація ІП від 1 000 6 Реклама Від 10 000 руб. / міс. 7 Податки 110 000

Як прорахувати приблизний дохід від виробництва керамзитобетонних блоків?

  1. В місяць буде приблизно 20 робочих змін.
  2. За одну зміну напівавтоматизованого лінія зможе зробити 30 м3 керамзитобетону, а за місяць - 600 м3.
  3. Вище ми прорахували, що один куб керамзітобетонного блоку можна продати за 3 240 рублів. Відповідно, за реалізацію 600 м3 продукції можна отримати прибуток майже в 2 млн. Рублів.
  4. Чистий прибуток - приблизно 640 000 рублей. Це дозволить не тільки окупити в найкоротші терміни бізнес, а й розширити його межі. Наприклад, купити автоматизовану лінію і виробляти ще більше блоків.

Виробництво керамзитобетонних блоків має і свої ризики. В першу чергу, врахуйте той факт, що закуповують будівельний матеріал в період з весни по осінь. На зимовий період всі будівництва зупиняються, тому виробництво на деякий час доведеться заморозити.

З іншого боку, якщо знайти оптових скупників, то за сезон ви зможете заробити достатньо грошей, щоб взимку не працювати, а лише продумувати нову стратегію в бізнесі.

Як відбувається реєстрація бізнесу?
Як відбувається реєстрація бізнесу?
Як скласти бізнес-план?
Як організувати роботу цеху з виробництва керамзитобетонних блоків?
Яке обладнання необхідне?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама