Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Легкі і дієтичні рецепти з гарбуза

  1. Дієтичний салат із сирого гарбуза
  2. Гарбузовий суп-пюре з куркою
  3. Рецепт теплого дієтичного салату
  4. Як приготувати плов з гарбузом
  5. Рецепт дієтичних спагетті
  6. Другі страви з гарбузом
  7. дієтичні десерти

Більшість людей добре знають про користь гарбуза, але любителів гарбузових страв не так багато: кажуть, смак і запах у неї - «специфічний». Дітей нагодувати гарбузом буває взагалі нереально. Мами і бабусі присмачують гарбузову кашу різними добавками і «вкусняшками», але праці пропадають марно: малюки відмовляються їсти навідріз, та й багатьох дорослих (чоловіків особливо) гарбуз не спокушає.

Але ж варто лише проявити трохи творчої фантазії, щоб страви з гарбузом стали не просто корисними, а й по-справжньому дієтичними смачними. Готувати гарбуз можна багатьма способами: запікати і тушкувати, варити на пару і смажити, додавати в салати і закуски, десерти і випічку, супи і другі страви, поєднувати з м'ясом, рибою, яйцями та іншими продуктами.

Спробуйте приготувати самі різні дієтичні страви з гарбуза по нашим легким рецептами.


Зміст статті:


Дієтичний салат із сирого гарбуза

Ніхто не буде сперечатися, що найкорисніші страви виходять із сирого гарбуза. Всі мінерали, вітаміни і поживні речовини доступні в повній обсязі.

Простий і дуже швидкий дієтичний салат: шматочок молодий гарбуза натерти на дрібній (середньої) тертці, дрібно порубати круті яйця (2 шт.), Змішати з нарізаною зеленою цибулею, злегка посолити, заправити нежирною сметаною. Салат виходить ніжний і смачний.


Гарбузовий суп-пюре з куркою

Дієтичний гарбузовий суп-пюре з куркою - легкий і корисний для травлення. Для більш дієтичного ефекту краще брати курячу грудку. М'ясо спочатку довести до кипіння, потім, слив воду, промити, порізати кубиками, залити гарячою водою і 1-1,5 години варити на слабкому вогні. У товстостінній каструлі (казані) припустити в топленому вершковому маслі також порізані кубиками гарбуз (300 г), цибулину і пару картоплин, додати курячий бульйон і тушкувати до м'якості. Овочі та м'ясо злегка остудити, перетворити в пюре за допомогою блендера, додати спеції і сіль за смаком, довести до кипіння - суп готовий. Подавати в глибоких тарілках, посипавши рубаною зеленню; можна додати 1 ч.л. нежирної сметани.

Рецепт теплого дієтичного салату

Гарбуз поєднується з будь-яким м'ясом, але з куркою страви виходять дійсно дієтичними. Теплий салат з ароматними спеціями підійде і для обіду, і для святкового столу. Курячі грудки (400 г) відварити до напівготовності, порізати, змішати в казані з нарізаною гарбузом (300 г), цибулею-пореєм (150 г), рубаним часником (1-2 часточки) і перцем чилі (1/2 стручка), налити оливкового масла і тушкувати все до готовності. Сіль і спеції додати за смаком. Злегка остудити. У салатник викласти окремо відварений коричневий рис (200 г), м'ясо і овочі, перемішати, посипати рубаною зеленню кінзи.


Як приготувати плов з гарбузом

Рис і гарбуз - поєднання зручне і звичне, тому плов з гарбузом подобається багатьом. Можна готувати вегетаріанський і м'ясної плов. Для 1-го рецепта рис (стакан) варять з родзинками (1/4 склянки), морквою і цибулею (обсмаженими). З цільнозерновий борошна (2 ст.л.), солі і яйця замішують тісто і розгортають в тонку корж. Останню укладають на дно казана (товстої каструлі), в топлене масло (2 ч.л.), висипають зверху рис, закривають і тримають на малому вогні до готовності. За смаком додати спеції: чорний перець, куркуму, барбарис, зіру.


Гарбуз окремо обсмажують в оливковій олії, вкачувавши шматочки в залишилася борошні. Подають плов на блюді: викладають по центру рис, зверху - гарбуз і трохи пропареного родзинок.

Дієтичний курячий плов з гарбузом виходить чудово смачним і ароматним, якщо його готують в духовці прямо в гарбузі. Гарбуз беруть невелику, молоду; ріжуть навпіл, виймають ложкою майже всю м'якоть і насіння, змащують внутрішність маслом і 30 хвилин запікають у духовці при 180˚C. Куряче філе (200 г) нарізають, обсмажують 5-7 хвилин в маслі, викладають в тарілку; в маслі, що залишилося до м'якості обсмажують нарізану цибулину і рубаний часник (2 зубчики), додають кубики солодкого перцю (1 шт.) і гарбуза (150 г), сіль і спеції (перець мелений і чилі, паприку), доливають 1-2 ложки води , гасять кілька хвилин. Кладуть до овочів 50 г вимитого рису, 1 ст. л. томатної пасти, перемішують, заливають курячим бульйоном. Гасять все під кришкою на малому вогні 20 хвилин, додають курку, перемішують; суміш викладають в запечені гарбузові половинки і ще на 20 хвилин ставлять в духовку (180-170˚C). Запечені з начинкою гарбуза викладають на блюдо і подають, посипавши рубаною зеленню петрушки.


Рецепт дієтичних спагетті

Замість каші, яку, як уже сказано, люблять не всі, з гарбузом можна готувати дієтичні спагетті. В оливковій олії «по черзі» (покласти - виловити) обсмажують дрібно нарізані часник і цибулю, потім в «часниково-цибульне» масло кладуть кубики гарбуза (300-400 г), обсмажують, помішуючи. Щоб гарбуз не підгоріла, доливають трохи води; кладуть свіжі колечка ріпчастої цибулі, сіль, спеції, тушкують до м'якості. Викладають до гарбузі відварені спагетті, перемішують, гасять ще 2-3 хвилини. При подачі посипають тертим пармезаном, рубаною зеленню.

Другі страви з гарбузом

М'ясні і рибні страви з гарбузом стають більш соковитими і ніжними, легше перетравлюються і засвоюються - користі виходить навіть більше.

Дієтичний рецепт гарбуза з куркою


Трохи «повозившись», можна приготувати соковите, але дієтичне гарбузово-м'ясне блюдо з курячих стегенець. З цілих стегенець (1,5 кг) акуратно знімають шкірку, залишаючи її максимально цілої; зрізають м'ясо, пропускають через м'ясорубку з ріпчастою цибулею (2 шт.) і гарбузом (200 г), солять і перчать за смаком. «Мішечки» з шкірки начиняють фаршем, скріплюють (шпажками, дерев'яними зубочистками), змащують топленим маслом (сметаною) і запікають у духовці при 180-200˚C (в залежності від розміру) протягом півгодини. За 5 хвилин до готовності можна злегка посипати стегенця тертим сиром.

Риба з гарбузом на друге

Дієтична риба з гарбузом готуватися ще простіше, якщо взяти філе - наприклад, минтай або тріску. Шматочок гарбуза (500 г) тонко нарізають, половину викладають у форму, добре змащену маслом, трохи солять; поверх викладають невеликі шматочки філе, прикривають залишилася гарбузом, посипають зеленню, заливають яєчно-кефірної сумішшю (3 яйця, 0,5 л кефіру), запікають 40 хвилин при 180˚C. Подавати блюдо можна гарячим або остиглим: смачно в будь-якому вигляді.


Легка овочева ікра з дієтичної гарбузом

Гарбуз теж добре поєднується з м'ясом і так само смачна, як кабачкова або «баклажанная заморська», а багатьом подобається навіть більше. Відомо багато рецептів ікри, ми наведемо зараз один дуже смачний і корисний. Для дієтичної овочевої ікри з гарбуза потрібно взяти овочі: гарбуз (500 г), один солодкий перець, цибулю і томати (по 2 шт.), 1-2 великих баклажана, несолодке яблуко, часник (3-4 зубчики). Все порізати і тушкувати з рослинним маслом в казані (сотейнику) до готовності, з сіллю і спеціями за смаком. Остудити і перетворити в пюре (блендером або комбайном). Зберігати таку ікру в холодильнику можна кілька днів.

дієтичні десерти

Рецепт дієтичної гарбуза з сухофруктами

Очищене велике яблуко і 300 г гарбуза ріжуть кубиками і запікають при 180˚C 10 хвилин, потім посипають подрібненими волоськими горіхами (1/2 склянки), укладають зверху розрізану на половинки курагу (100 г), поливають рідким медом і запікають ще 5-7 хвилин.


Смузі з гарбуза - смачно і дуже корисно

Відмінний полуденок або сніданок - це дієтичний коктейль з гарбуза. 200 г заздалегідь приготованого пюре з гарбуза збивають в блендері 2 хвилини, з очищеного і нарізаного кубиками грушею, м'яким сиром (1 ст.л.), молоком (150 мл), медом (2 ч.л.) і ваніліном. Можна додати 2 ст.л. запарених вівсяних пластівців: швидко, смачно і ситно.

Дієтичне печиво з гарбузом

Якщо ви любителька випічки, спробуйте приготувати дієтичне печиво з гарбуза на нашу рецептом. Воно теж готується швидко і легко. 200 г гарбуза натерти, банан розім'яти в пюре, змішати з промитим і запареним родзинками (50 г), кукурудзяним крохмалем (20 г), розпушувачем (1/2 ч.л.) і вівсяними пластівцями (100 г), додати сире яйце, перемішати, залишити на 10 хвилин. Сформувати печиво, викласти на лист (килимок з силікону) і випікати 20 хвилин при 180˚C. Це прекрасне дієтичне блюдо для будь-яких перекусів.


Дієтичні рецепти з гарбуза - це смачно і корисно, готуйте кожен день, адже правильне харчування - це наше відмінне здоров'я і краса. Смачного!

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: дієтичні рецепти з гарбузом

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама