Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кормові боби: біологічні особливості, технологія вирощування

кормові боби

БІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ.Кормові боби досить холодостійка культура, відносяться до рослин довгого дня.Насіння їх проростає при температурі С-4 ° С, а сходи переносять заморозки мінус 5-6 ° С.

Кормові боби - вологолюбна культура. Транспіраційний коефіцієнт близько 800. У посушливих районах їх можна вирощувати на зрошуваних землях. Наприклад, в дослідах Інституту зрошуваного землеробства УААН на зрошуваних землях півдня рослини, посіяні 6 липня після збирання озимого ячменю, мали висоту 140 см, а врожайність зеленої маси склала 239 ц / га.

Високі врожаї зерна і зеленої маси кормових бобів на чорноземах, темно-сірих суглинних, окультурених торф'яних, осушених заплавних і зв'язкових глинистих ґрунтах. Самі підходящі для них нейтральні або слабо-кислі грунти (рН = 6 ... 7).

Технологія вирощування. Місце в сівозміні. Кращими попередниками для кормових бобів є просапні культури (картопля, цукровий буряк, кукурудза, овочеві), а також озимі зернові, які вирощували по удобрених зайнятих парах.

Восени, після збирання просапних культур, проводять зяблеву оранку на глибину 25-27 см, а на дерново-підзолистих грунтах і на грунтах з неглибоким орним шаром - плугами з почвоуглубітелямі. Це значно підвищує врожайність бобів на зв'язкових грунтах. Боби є найкращим попередником для озимої пшениці і ячменю.

Кормові боби доцільно вирощувати як післяукісних і післязбиральної культуру і на достатньо зволожених грунтах восени мати багато зеленої маси. Висівають їх після культур, рано звільняють поле, - ис-житній і вико-вівсяної сумішей, озимого і ярового ячменю, озимого ріпаку і т.д ..

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама