Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Альтанки з мангалом, барбекю і грубкою. Будівництво павільйону

  1. Альтанки з мангалом, барбекю і грубкою: вибір матеріалу для павільйону
  2. дерев'яні альтанки
  3. цегляні павільйони
  4. комбіновані споруди
  5. Альтанки з мангалом своїми руками: креслення, фото, відео. Види печей для легких павільйонів
  6. Альтанка-літня кухня з барбекю, мангалом. Проекти, фото, креслення споруд
  7. Види фундаменту для альтанок з мангалом
  8. Рекомендації по вибору місця для альтанок з мангалом: фото
  9. Будуємо альтанку з мангалом своїми руками. Фото індивідуальних споруд
  10. зведення мангала
  11. пристрій підлоги
  12. стіни альтанки
  13. монтаж даху

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Ще зовсім недавно дачники раділи придбання переносного металевого мангала, а встановлена ​​в саду дерев'яна альтанка вважалася майже розкішшю. Сьогодні на присадибних і дачних ділянках зводяться альтанки з мангалом , Барбекю і грубкою. Такі функціональні комплекси можна використовувати як повноцінні літні кухні , Де, незалежно від погодних умов, можна на відкритому вогні приготувати не тільки м'ясо, але і різні страви.

Такі функціональні комплекси можна використовувати як повноцінні   літні кухні   , Де, незалежно від погодних умов, можна на відкритому вогні приготувати не тільки м'ясо, але і різні страви

Альтанка з мангалом, барбекю і грубкою в теплу пору року може служити в якості кухні

Альтанки з мангалом, барбекю і грубкою: вибір матеріалу для павільйону

Садові альтанки з мангалом, барбекю і грубкою багато хто використовує в якості літньої кухні. Залежно від того, в який сезон планується використання альтанки , Вона будується закритою або відкритою. Щоб побудувати таку споруду використовуються різні матеріали, з урахуванням створення єдиної архітектурної композиції з уже наявними у дворі будівлями.

Щоб побудувати таку споруду використовуються різні матеріали, з урахуванням створення єдиної архітектурної композиції з уже наявними у дворі будівлями

Альтанка з барбекю з комбінованих матеріалів

дерев'яні альтанки

Дерево - традиційний будівельний матеріал, що легко піддається обробці і збірці. Натуральність і екологічність виробів з деревини дозволяє спорудам мати гарний вигляд як на території присадибної ділянки, так і в дачному екстер'єрі. Для будівництва використовується брус, колода, дошка, рейки для декоративної решітки.

Альтанки з дерева досить легкі і не вимагають масивного фундаменту. Однак, якщо альтанка обладнується піччю, під неї доведеться влаштувати монолітний фундамент.

Альтанка з пічкою, побудована з дерева

Корисна порада! Своєчасна обробка деревини спеціальними сучасними просочувальними складам, роблять вироби вогнестійкими і дозволяють досить довго експлуатувати такі споруди.

цегляні павільйони

Альтанки з цегли користуються популярністю за рахунок довговічності і фундаментальності. Такі споруди служать багато років, вони пожежобезпечні і вони не вимагають спеціального догляду або періодичного ремонту. Фото альтанок з пічкою і мангалом демонструють найбільш частий вибір цегли в якості матеріалу для такої конструкції.

Любителі зимового відпочинку на дачі використовують для будівництва закриті варіанти альтанок з цегли, проте і літні відкриті альтанки обладнають мангалами і барбекю. Під будівництво цегляних споруд обов'язкове укладання добротного фундаменту.

комбіновані споруди

Досить часто для зведення альтанок використовують кілька видів матеріалу. Це може бути метал і дерево, камінь і метал, дерево і цегла . У комбінованій з дерева та цегли конструкції, як правило, вдаються до методу зонування: робочу зону з обладнанням влаштовують із цегли, а місце для відпочинку - з дерева. Відмінна сполучуваність матеріалів між собою дає павільйонів бездоганний зовнішній вигляд. Такі конструкції також потребують зведенні фундаменту.

Такі конструкції також потребують зведенні фундаменту

Дерево і цегла відмінно поєднуються один з одним

Альтанки з мангалом своїми руками: креслення, фото, відео. Види печей для легких павільйонів

Перед тим як почати проектування альтанки, необхідно точно визначитися з видом печі: чи буде це просто жаровня або цілий комплекс з раковиною, стільницею, Дровникі і іншими елементами. Для установки в альтанках використовують такі види конструкцій:

  • вбудована піч - стаціонарне обладнання з цегли, що включає гриль , Духовку, плиту і коптильню. Оснастивши альтанку такою піччю, можна отримати можливість для приготування практично будь-яких страв. Конструкція такої печі задоволена складна і для зведення розумніше запросити справжніх майстрів по кладці печей;
  • піч-мангал - така піч має менш складну конструкцію і часто її поєднують з коптильнею. Встановивши таку піч, слід взяти до уваги, що готувати на ній можливо буде тільки з використанням шампурів. Відмінний варіант для любителів шашликів;

Облаштування барбекю з цегли. Розріз А-А: 1 - шар штукатурки (10 мм); 2 - цегла пічної повнотіла; 3 - шар каолінової вати (5 мм); 4 - шамотна кладка; 5 - мармурова полку; 6 - під барбекю; 7, 8 - арочні перекриття топливника і дровнік; 9 - дровник; 10 - хайло (250х250 мм); 11 - димохід (250х250 мм); 12 - топливник (500х770х620 мм); 15 - мангал з листової сталі (знімний); 16 - шампур; 17 - дрова. Розріз Б-Б: 1 - шар штукатурки (10 мм); 2 - цегла пічної повнотіла; 3 - шар каолінової вати (5 мм); 4 - шамотна кладка; 5 - мармурова полку; 6 - під барбекю; 7, 13 - пази в цеглі для решіток барбекю; 17 - дрова

  • піч-барбекю - дуже близька по конструкції з піччю мангалом. Тут для приготування використовуються ґрати, що полегшує процес приготування, проте догляд за нею більш трудомісткий;
  • переносний мангал - практичний пристрій, яке виготовлено з металу. Устаткування стійко до дії корозії, відрізняється міцністю і довговічністю, не потребують особливого догляду. Його можна придбати в готовому вигляді і встановити в альтанці. Якщо ви не плануєте переносити мангал в інше місце, можна його обкласти цеглою і використовувати стаціонарно. Вогонь розводиться всередині короба, а готувати можна як на шампурах, так і на решітці;

Різні варіанти альтанок з пічкою

  • розбірні конструкції - відносно недорогі мобільні вироби, які можна розібрати і скласти в коробку. Головним недоліком вважається використання в їх виготовленні дешевого металу, який швидко деформується під дією високої температури;

Корисна порада! Встановити над переносними мангалами або барбекю витяжку можливо, зафіксувавши її на стелі безпосередньо над пічним обладнанням.

  • газова установка гриль - для приготування використовується жар від каменю;
  • обладнання Смокер-гриль - призначене для приготування м'яса-гриль і копчення;

Піч-барбекю для альтанки, виконана з цегли

  • піч-казан - передбачає отвір в печі для опускання в осередок казана. Дозволяє приготувати різні страви: плов, шурпу, а також тушковане м'ясо;
  • жаровня - для приготування їжі на твердому паливі;
  • піч-камін - зазвичай до установки такого устаткування вдаються, коли планують будівництво закритої альтанки з використанням її в зимовий час. Буде це камін-мангал або камін-барбекю - вирішувати вам.

Стаття по темі:

Альтанка: просто і красиво, фото оригінальних павільйонів Альтанка: просто і красиво, фото оригінальних павільйонів. Матеріали для павільйону. Альтанки з полікарбонату. Як краще розташувати і прикрасити альтанку. Огляд цін на альтанки під ключ.

При розробці проектів альтанок з піччю, в кресленнях вказують розміри майбутнього обладнання та порядовой схему укладання цегли для зведення печі. Такі схеми можна відшукати в інтернеті. Для більш детального ознайомлення з технологією укладання, пропонується подивитися відео поетапного будівництва печей для альтанок.

Альтанка-літня кухня з барбекю, мангалом. Проекти, фото, креслення споруд

Проектування печей - складний і кропіткий процес, тому рекомендується довірити його фахівцям-професіоналам. проекти альтанок , Які вигідно відрізняються літню кухню, передбачають не тільки робочу зону, де можна приготувати запечене м'ясо, рибу і нескладні страви, а й достатній простір для повноцінного відпочинку за столом з усією родиною і друзями. З прикладами зонування павільйонів можна ознайомитися з численних тематичних фото.

З прикладами зонування павільйонів можна ознайомитися з численних тематичних фото

Схема пристрою дерев'яної альтанки

Проекти альтанок з барбекю, мангалами враховують наступне:

  • тип споруди: відкритий або закритий;
  • матеріали, з яких планується зведення альтанки;
  • кількість точок вогню і місця їх розміщення;
  • наявність отвори в даху, через яке буде віддалятися дим;
  • вільний доступ до мангалу та барбекю для здійснення обслуговування;
  • наявність припливної вентиляції для закритих павільйонів.

Відкрита альтанка у дворі приватного будинку

Проектом передбачаються безпечні матеріали для печей барбекю, які виключають ризик випадкового загоряння. Якщо майбутня альтанка має невеликі розміри, то в проект закладають не більше двох вогневих точок, якщо павільйон досить місткий, їх кількість може бути збільшена до п'яти. Розміщення печей передбачається в зручному місці, бажано на певній відстані від мереж електрики і газових труб.

Ще одним важливим моментом є таке розташування печі барбекю, при якому дим не буде йти в сторону будинку. Піч повинна мати відмінну тепловіддачею, що дозволить економно витрачати паливо.

У кресленнях мангала з цегли своїми руками відбивається розмір і форма жаровні, її висота, розташування вертіла і розсікача, розміри ємності для вугілля. Окремою схемою показується пристрій димоходу і розташування вентиляційних каналів.

Корисна порада! Оборудуя альтанку піччю-мангалом, дотримуйтесь норми безпеки. Вільна площа навколо топки мангала повинна становити: більше трьох метрів перед мангалом, більше одного метра - зліва і справа, і більше 0,3 м за піччю.

Вільна площа навколо топки мангала повинна становити: більше трьох метрів перед мангалом, більше одного метра - зліва і справа, і більше 0,3 м за піччю

Просторий павільйон з каркасом з дерева у дворі приватного будинку

Крім того, проекти повинні містити робочі креслення фундаменту, даху зі схемою її конструкції, технічних вузлів. Крім того, розробляється схема електропроводки, місця розміщення електроточок, а також схема розводки води і газу (якщо це передбачається).

Обов'язковою умовою проекту є специфікація, яка дасть повну картину необхідних для будівництва матеріалів, включаючи фундамент, підлогу, стіни, дах, піч та інші елементи. Все це дозволить правильно розрахувати вартість будується конструкції і придбати достатню кількість матеріалів для споруди.

Все це дозволить правильно розрахувати вартість будується конструкції і придбати достатню кількість матеріалів для споруди

Ескіз відкритої альтанки з піччю

При виборі свого варіанту, використовуйте фото альтанок з мангалом і барбекю, побудованих самостійно на дачних і присадибних ділянках.

Види фундаменту для альтанок з мангалом

При будівництві альтанок, що оснащуються піччю-каміном, піччю-мангалом або піччю-барбекю, влаштовують надійне підгрунтя. Це є гарантією міцності будується конструкції. Використовуються кілька видів фундаментів для таких споруд:

  • стовпчастий фундамент. Найбільш популярний вид підстави для невеликих за габаритами альтанок з барбекю і мангалом. Глибина ям під стовпи становить від 80 до 90 см. На дні ям влаштовується подушка з щебеню чи піску. Такий вид підстави вимагає гідроізоляції, тому цегляну кладку або металеві стовпи вкривають руберойдом. Під місцем установки печі в якості основи рекомендується залити фундамент-плиту;

Схема пристрою стрічкового фундаменту

Корисна порада! При влаштуванні фундаменти-плити, рекомендується використовувати армування. Для цього застосовують стрижні арматури різного перетину.

  • підставу з стрічкового фундаменту. Якщо обрана вами конструкція буде зводитися з цегли або природного каменю, найбільш підходящим стане стрічковий мелкозаглубленний фундамент. Для цього по периметру будівлі виконується траншея глибиною до півметра. На дно викладається піщана подушка і утрамбовується. За допомогою пристрою опалубки заливається фундамент висотою на 30 см над ґрунтом. Фундамент попередньо армується;

Павільйон у формі шатра на присадибній ділянці

  • гвинтові сваї. Досить рідкісний вид фундаменту, який використовується під альтанки. Це пов'язано з тим, що для його пристрою потрібна спеціальна техніка. Однак, якщо на етапі зведення пальового фундаменту для основного будинку вже відомі розміри альтанки і місце її установки, доцільно відразу виконати такий фундамент і для цієї споруди;
  • буронабивної фундамент. Зведення такої основи не вимагає придбання дорогих паль. Технологія пристрою полягає в бурінні свердловин і їх заливка бетонним розчином. В якості опалубки використовують труби різного діаметру або скручений в трубу руберойд;

Приклад пристрою плитного фундаменту

  • монолітний фундамент-плита. Для такої підстави спочатку збирається опалубка, потім каркас з арматури і заливається бетоном по всій площі. Переваги такого фундаменту не тільки в здатності витримати досить масивні альтанки, але і в тому, що плиту можна використовувати в якості статі. Такий фундамент рекомендують влаштовувати на ділянках з проблемними ґрунтами.

Рекомендації по вибору місця для альтанок з мангалом: фото

Від того, наскільки правильно вибрано місце для альтанки з мангалом, залежить зручність її використання і знаходження в ній. Розмістити павільйон з максимальним комфортом допоможуть деякі рекомендації:

  • місце під альтанку слід планувати далеко від місця проходження ліній електропередач і газопроводів;
  • альтанка повинна знаходитися в місці, яке найбільш затінене кронами дерев;

Під дахом павільйону розміщена затишна меблі

  • не слід розташовувати будова в безпосередній близькості з господарськими блоками, компостних ямами, спорудами для утримання птахів і тварин;
  • небажано розташування альтанки поблизу проходження траси або сільської дороги. Пил і шум від автомобілів можуть зіпсувати відпочинок;
  • якщо розміщення альтанки біля паркану сусідів неминуче, постарайтеся облаштувати її з сусідською боку глухими стінами;
  • не слід зводити будову на прохідному місці своєї ділянки;
  • альтанка з піччю мангалом повинна розташовуватися якомога ближче до дому: це дозволить без праці провести туди всі комунікації;

Вибір місця розташування альтанки на ділянці

  • при розташуванні альтанки слід враховувати напрямок вітрів, що панують у вашому регіоні, щоб дим, що утворюється в процесі приготування, не поширювався в бік житлового будинку;
  • якщо на ділянці є штучний ставок , красивий квітник або альпійська гірка , Бажано розташувати альтанку так, щоб можна було милуватися краєвидом.

Строгих правил по розташуванню альтанки не існує, але дотримуючись рекомендацій можна уникнути помилок. Якщо вами вибрано місце для альтанки з мангалом поруч з будинком, бажано використовувати для її даху покриття з такого ж матеріалу і такої ж кольору, як у основної будівлі. Це додасть архітектурної композиції єдиний стиль.

Це додасть архітектурної композиції єдиний стиль

Під дахом дерев'яної перголи розташована піч

Будуємо альтанку з мангалом своїми руками. Фото індивідуальних споруд

Будівництво альтанки починається з підготовки місця під будівництво. Обраний ділянку розчищається, при необхідності вирівнюється і робиться розмітка майбутньої будови згідно з кресленнями. Для розмітки використовують клини (кілочки) і будівельний шнур, який натягується між ними. Потім влаштовують фундамент. Під альтанку використовують стовпчастий фундамент, під цегляну піч-мангал укладають стрічковий мелкозаглубленного підставу або монолітну плиту.

Під альтанку використовують стовпчастий фундамент, під цегляну піч-мангал укладають стрічковий мелкозаглубленного підставу або монолітну плиту

Розташування павільйону з дерева дозволяє відпочиваючим милуватися краєвидом

зведення мангала

Як тільки бетон підстави схопиться, приступають до будівництва мангала. Починають будівництво з пристрою підставки під піч. Порожнина, що утворюється під цією підставкою, буде служити в якості дровнік. Далі приступають до укладання цегли мангала. Всі ряди виконуються згідно зі схемою порядовой укладання.

Перший і другий ряди укладаються, заповнюючи весь простір усередині периметра мангала. Далі викладають ряди по периметру, утворюючи нішу для зберігання дров. Кладка цегли по периметру служить підставою печі. Після цього робиться отвір для приготування їжі. Висота прорізу звичайно становить сім цегли.

Порядовки і перетину мангала з цегли

Коли будівництво мангала закінчено, обладнають димовідвод, розташовуючи цеглу по колу. Зсередини димохід покривають металом, що значно спрощує догляд. На самому верху димовідведення мають у своєму розпорядженні металевий ковпак, що захищає мангал від попадання опадів.

пристрій підлоги

Після того як буде зведений мангал, приступають до будівництва самої альтанки. Перед тим як укласти підлогу, роблять ізоляційний шар з руберойду, щоб матеріал статі не вбирав вологу від грунту. У відкритих спорудах підлогу влаштовують з невеликим ухилом, щоб потрапляють опади могли швидко вийти самопливом.

У відкритих спорудах підлогу влаштовують з невеликим ухилом, щоб потрапляють опади могли швидко вийти самопливом

3D-проект каркаса альтанки з дерева

Для влаштування підлоги спочатку робиться з бруса нижня горизонтальна обв'язка по периметру. Бруси обв'язки фіксуються на шпильки, попередньо укладені в фундамент, і затягуються шайбою. Далі кріплять лаги з кроком 40-50 см. А потім обшивають підлогу дошкою, фанерою або ОСБ-плитами.

Корисна порада! Якщо підлоги в альтанці дерев'яні, потрібен певний простір навколо мангала покрити металевим листом або влаштувати в цій частині підлогу з плитки. Це виключить ризик загоряння при випадковому попаданні на підлогу тліючого вугілля.

Це виключить ризик загоряння при випадковому попаданні на підлогу тліючого вугілля

В якості підлогового покриття в альтанці використовується тротуарна плитка

Якщо альтанка має вагому конструкцію, можна виконати підлога з бетону, який заливають на грунт, або з тротуарної плитки .

стіни альтанки

Якщо альтанка відкритого типу, то монтують стовпи-опори, які встановлюють строго вертикально, використовуючи для фіксації положення тимчасові укосіни. Опорні бруси монтують на бруси горизонтальної обв'язки. Іноді для міцності конструкції вертикальні стійки зміцнюють поперечними балками. Між опорами влаштовують огорожі з перил і балясин.

Між опорами влаштовують огорожі з перил і балясин

Схема конструкції альтанки з мангалом

монтаж даху

Каркас даху для альтанки монтуються на землі. Торці стропильних балок з одного боку зарізав під кутом в 45 градусів, а з іншого - вирізають замки і з'єднують. Готову конструкцію даху піднімають і встановлюють на каркас альтанки, використовуючи болтове кріплення.

Далі приступають до обшивки, яку можна влаштувати з дощок або фанерних листів. У місці, де буде розташовуватися труба димоходу, роблять отвір, а саму трубу в цьому місці обкладають азбестовим картоном.

Павільйон з барбекю у дворі приватного будинку

Після виконання всіх цих робіт, приступають до покриття покрівельного матеріалу. З метою безпеки, зазвичай в альтанках для дачі з мангалом (фото того на підтвердження) використовують металочерепицю або профнастил. Але при правильному проведенні всіх робіт, для таких альтанок підійде гнучка черепиця або полікарбонат.

Зведення альтанок з мангалом вимагає особливої ​​уваги, суворого дотримання проектним вимогам і дотримання всіх протипожежних норм. Тому, якщо є можливість, зверніться по кваліфіковану допомогу до професіоналів.

ОЦЕНИТЕ
МАТЕРІАЛ ПОДЕЛИТЕСЬ
У соцмережах

Дивіться також

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама