Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Біопрепарати для вигрібних ям: бактерії і засоби очищення каналізації

Не знаєте, як вирішити проблеми каналізації заміського будинку ? Тоді ця стаття для вас - вона познайомить з особливостями методу очищення вигрібних ям і вуличних туалетів за допомогою біопрепаратів (спеціальних бактерій).

У всіх власників приватних будинків або дачних ділянок практично завжди виникають проблеми з утилізацією продуктів життєдіяльності, які зазвичай роками накопичуються в вигрібних ямах або вуличних туалетах .

Зазвичай всі нечистоти доводиться відкачувати асенізаторські машинами, що є задоволенням дорогим і не зовсім приємним. Швидше за все, ці машини є застарілими, тому насилу справляються з відкачуванням стоків.

Швидше за все, ці машини є застарілими, тому насилу справляються з відкачуванням стоків

Тому основні завдання по утилізації харчових відходів, фекалій, папери і інших органічних продуктів, які накопичуються в септиках, хто не наважується. А ще, чим частіше доводиться здійснювати відкачку, тим швидше відбувається заповнення септика водою.

Розглянемо один із способів вирішення проблем стоків в приватному секторі - метод самоочищення вуличних туалетів і вигрібних ям.

Так як в природі все влаштовано досить гармонійно, тобто одні тварини служать їжею для інших, а екскременти в свою чергу - для інших тварин організмів, то це дозволило американським вченим вивести бактерії, які стали основою спеціальних біопрепаратів для вигрібних ям.

Так як в природі все влаштовано досить гармонійно, тобто одні тварини служать їжею для інших, а екскременти в свою чергу - для інших тварин організмів, то це дозволило американським вченим вивести бактерії, які стали основою спеціальних біопрепаратів для вигрібних ям

Ці бактерії здатні адаптуватися до хлоросодержащим побутовим продуктам і зазвичай знаходяться в стані сну.

Потрапивши у водне середовище (+4 С +40 С), вони починають оживати і активно переробляти все, що міститься у вигрібній ямі: фекалії, папір, очищення овочів, жири, інші бактерії, які є джерелами смердючих запахів .

Біопрепарати, які представлені на сучасному ринку, відрізняються роллю при переробці туалетів і вигрібних ям:

  1. одні з них здійснюють переробку 100% фекалій в 100% мул;
  2. інші здатні зменшувати обсяги нечистот;
  3. треті виробляють переробку всього вмісту в рідину, яка вбирається в землю.

Біопрепаратами третього виду за допомогою мікроорганізмів виробляється перетворення всього накопиченого в септику в каламутну рідину, яка не має запаху і трохи близько 3% осаду, що розчиняється у воді і дренирующего в грунт.

При постійному використанні такого засобу відбувається поліпшення дренажу в септик, зникає необхідність в проведенні відкачування і пропадає сморід.

Рідина, яка утворюється у вигрібній ямі або туалеті при застосуванні біопрепарату, може служити прекрасним природним добривом для садових і городніх культур.

Відео: спосіб застосування біопрепарату «Водограй».

PS Беріть на озброєння ці кошти і позбавляйтеся від проблем приватного сектора!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама