Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будинки обшиті сайдингом. Фото варіантів обробки

  1. види сайдинга
  2. Який сайдинг краще вініловий або акриловий?
  3. Як обшити фронтон сайдингом?
  4. Монтаж обрешітки під сайдинг
  5. Як зробити обрешітку під сайдинг з профілів?
  6. монтаж сайдингу
  7. Будинки обшиті сайдингом. фото фасадів
  8. Монтаж сайдингу (відео-інструкція)

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Якщо Ви хочете отримувати швидкий і недорогий спосіб облаштування фасаду, сайдинг - кращий вибір. З його допомогою легко усунути всі зовнішні дефекти, надати фасаду естетичний вигляд. Досить красиво і цікаво виглядають будинки обшиті сайдингом. Фото фасадів, представлені в статті, демонструють всі можливі варіанти обробки, існуючі види цього матеріалу.

Фото фасадів, представлені в статті, демонструють всі можливі варіанти обробки, існуючі види цього матеріалу

За допомогою сайдинга можна швидко і недорого оформити фасад будівлі

види сайдинга

Оздоблення фасадів сайдингову панелями отримала досить широке поширення. На будівельному ринку представлені кілька різновидів сайдинга:

  • керамічний;
  • дерев'яний;
  • алюмінієвий;
  • дерев'яний;
  • і навіть цементний.

Обробка зовнішніх стін з використанням сайдингу

Однак найбільше визнання, завдяки своїм якостям завоював звичайний вініловий матеріал. Величезна кількість позитивних властивостей, практичність і зручність монтажу - це тільки маленька частина його плюсів. Будинки, облицьовані подібними пластинами, не втрачають своєї зовнішньої естетики навіть з плином часу. Йому не страшні природні катаклізми. Сонце, вітер, дощ, сніг ніяк не впливають на його цілісність і зовнішній вигляд. Фасад, оброблений садінговимі панелями, простоїть не один десяток років, не вимагаючи додаткового фарбування або ремонту.

Цей матеріал досить легкий, не ускладнює конструкцію, дозволяючи створювати різні варіанти дизайнерських рішень. Буде чудово виглядати практично з будь-яким ландшафтним дизайном оброблений сайдингом, фасад будинку. Фото приватних будинків, облицьованих таким способом, розташовані нижче. Також виробники готові запропонувати акриловий вид сайдинга. Він дуже схожий на вініловий за якісними показниками, але трохи відрізняється технологією виготовлення.

Він дуже схожий на вініловий за якісними показниками, але трохи відрізняється технологією виготовлення

Зовнішні стіни облицьовані алюмінієвим сайдингом

Корисна порада! Всі види сайдінгових панелей, призначених для облицювання будівлі, легко монтуються. Для цього не потрібні особливі будівельні навички, попередня підготовка стін. Створити унікальний фасад своїми руками не складе ніяких труднощів.

Який сайдинг краще вініловий або акриловий?

Оздоблювальні пластини з акрилу мають всі позитивні якості свого вінілового одного. Однак, за деякими показниками вініл трошки відстає. Акриловий матеріал у порівнянні з вініловим має наступні переваги:

  • менш схильний до дії УФ-променів;
  • не змінює форму при температурі до 85º;
  • стійкий до хімічно розчинників;
  • довший термін служби (близько 50 років).

Комбінування декількох видів сайдинга

Витрати на обробку при виборі акрилу, як оздоблювального матеріалу, швидше за все, будуть значно вище, але в підсумку такий варіант може бути вигідніше. Якщо ж бюджет обмежений, то цілком можна скористатися вініловими панелями, які вже давно завоювали повагу споживачів, а також забудовників. Тому вирішувати, який сайдинг краще вініловий або акриловий, підійде в конкретній ситуації, повинен власник будівлі.

Панелі сайдинга доступні в різних колірних рішеннях

Як обшити фронтон сайдингом?

Оздоблення будь-якого фронтону подібними панелями проводиться в кілька етапів, кількість яких залежить від цілей облицювання. Якщо необхідно просто поліпшити зовнішній вигляд будівлі, то досить виконати обрешітку і прикріпити придбані пластини. Якщо основним завданням є утеплення будинку, то облицювання повинна проходити в такій послідовності:

  1. На стіну кріпиться пароізоляційний матеріал .
  2. Встановлюються рейки або профілі (як зробити обрешітку під сайдинг, описано нижче).
  3. У простір між латами укладається утеплювач.
  4. Отриманий «пиріг» закривається гідроізоляційної плівкою.
  5. встановлюються сайдингові панелі .

Поєднання сайдингу і каменю в обробці фасаду

Переймаючись питанням: як обшити фронтон сайдингом, необхідно також ознайомитися з правилами облаштування обрешітки. Правильно встановлений каркас, дозволить створити ідеально рівну і зовні виграє фасад.

Корисна порада! Правильно виконана обрешітка дозволить без проблем здійснювати монтаж сайдінгових пластин.

Монтаж обрешітки під сайдинг

Часто бажаючі поліпшити зовнішній вигляд свого будинку за допомогою сайдінгових пластин, задаються питаннями про правильне облаштуванні обрешітки. Як зробити обрешітку під сайдинг швидко і точно? Для цього будуть потрібні:

  • металеві профілі або дерев'яні рейки;
  • ножиці по металу або пила;
  • шуруповерт, саморізи, дюбелі;
  • краби і підвіси.

Вініловий сайдинг в обробці зовнішніх стін приватного будинку

Залежно від виду сайдінгових панелей лати робиться або горизонтально, або вертикально. Кріплення елементів до стіни проводиться за допомогою шурупів, якщо основа дерев'яна. На цегляну стіну встановлювати каркас найкраще за допомогою дюбелів.

Корисна порада! При використанні для обрешітки дерев'яних рейок, їх необхідно обробити складами, які захищають від гниття.

При використанні для обрешітки дерев'яних рейок, їх необхідно обробити складами, які захищають від гниття

Вертикальне розташування сайдингу на стінах

Як зробити обрешітку під сайдинг з профілів?

Металевий профіль, в порівнянні з деревиною більш стійкий до зовнішніх згубним атмосферних впливів. Тому його, набагато частіше використовують для облаштування обрешітки. Установку профілів рекомендують проводити з кроком близько 50 см, якщо інше не передбачено виробником сайдинга. За допомогою додаткових брусків і напрямних досить легко усунути всі нерівності стіни і створити ідеальний фронтон.

За допомогою додаткових брусків і напрямних досить легко усунути всі нерівності стіни і створити ідеальний фронтон

Будинок обшитий сайдингом соковитого червоного кольору

Кріплення вертикальних профілів, в залежності від висоти стіни, повинно проводитися мінімум на 3 підвісу. Кожен підвісний елемент повинен охоплювати стійку з обох сторін, це забезпечить міцність і стійкість конструкції. Обов'язкова установка профілів на кути будинку, навколо будь-яких прорізів (віконних і дверних), а також на кордонах, де будуть кріпитися пластини.

Як видно, виконати монтаж обрешітки під сайдинг досить просто. Після завершення цього процесу можна приступати безпосередньо до кріплення панелей.

Після завершення цього процесу можна приступати безпосередньо до кріплення панелей

Монтаж сайдингу нескладно виконати самостійно

монтаж сайдингу

Існує два способи обробки сайдингом фасаду будинку. Фото приватних будинків демонструють установку пластин за допомогою H-планки і без неї. У першому варіанті кінці пластини заводяться в заздалегідь вертикально встановлений H-елемент, у другому - укладається внахлест один на одного. Для кріплення панелі передбачена спеціальна перфорація. Шурупи необхідно закручувати приблизно посередині цих прорізів, щоб пластина могла трохи зміщуватися під впливом заморозків і яскравого сонця.

Шурупи необхідно закручувати приблизно посередині цих прорізів, щоб пластина могла трохи зміщуватися під впливом заморозків і яскравого сонця

Застосування сайдингу в обробці зовнішніх стін

На кожному садінговом елементі передбачений спеціальний замок, за допомогою якого відбувається зчеплення панелей між собою, для більш міцної конструкції. Після установки всіх листів, під фасадом даху кріплять фінішну планку, під яку заводять останню пластину.

Стаття по темі:

Монтаж вінілового сайдинга Монтаж вінілового сайдинга. Відео інструкція. Збірка каркаса. Правила кріплення вінілового сайдинга. Необхідні матеріали та інструменти. Тонкощі і особливості монтажу.

При облицюванні будинку сайдингом слід пам'ятати і про наступні важливі моменти:

  • обшивку не слід проводити при температурі нижче -10ºC;
  • робити різання сайдінга найпростіше електролобзиком , Але підійдуть і ножиці по металу і звичайний будівельний ніж (різак);
  • кріплення віконних планок найкраще робити після набору всієї стіни.

Оформлення стін сайдингом

Будинки обшиті сайдингом. фото фасадів

На фото видно, наскільки цікаво і стильно виглядає оздоблення сайдингом. Виробники можуть запропонувати виконати обшивку під камінь, цегла, дерев'яний брус. З боку практично неможливо визначити оригінальність матеріалу. Поєднання сайдінгових панелей різних кольорів і фактур дозволить відтворити будь-які, навіть найскладніші дизайнерські ідеї.

Монтаж сайдингу (відео-інструкція)

ОЦЕНИТЕ
МАТЕРІАЛ ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ

Як обшити фронтон сайдингом?
Який сайдинг краще вініловий або акриловий?
Як зробити обрешітку під сайдинг швидко і точно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама