Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво битовки своїми руками: покрокове керівництво

  1. Види, нюанси дачних побутівок
  2. Дерев'яні / каркасні
  3. металеві
  4. Побутівка своїми руками: інструкція з будівництва
  5. Місце під забудову
  6. Фундамент для госпбудівлі
  7. Каркас і облаштування даху
  8. Оздоблення битовки

Побутовки - господарські будівлі, що застосовуються для тимчасового перебування, в будівництві або іншої діяльності, а також використовуються під приміщення складського типу. Зараз попит на мобільні конструкції збільшується через їх лояльної вартості і можливості періодичного проживання. Власники обставляють госпбудівлі меблями, проводять комунікації і навіть встановлюють душові кабіни. Про те, який вид битовки вибрати і про зведення господарської будівлі самостійно ви дізнаєтеся у статті.

  1. Види, нюанси дачних побутівок
  2. Побутівка своїми руками: інструкція з будівництва

Види, нюанси дачних побутівок

Будівництво заміського дерев'яного будинку - завдання не з легких. На проведення будівельних робіт йдуть місяці, а в деяких випадках - роки. Виникає проблема з розміщенням бригади робітників, яку доводиться вирішувати.

Варіантом стає придбання битовки з туалетом і душем для комфортного перебування. Така господарська будівля є тимчасовим будовою, хоча по зведення житлового будинку вона продовжує виконувати покладені на неї функції. З цієї причини до створення господарської споруди відносяться гранично вимогливо і уважно.

Розглянемо докладніше дачні побутівки , Виготовлені з різних матеріалів.

Дерев'яні / каркасні

Прості і недорогі господарські будівлі, які застосовують для перебування 4-6 осіб, а також після завершення зведення житлового дерев'яного будинку організують літню кухню, сарай для зберігання дров або хозблок. Все залежить від потреб і переваг власників дачних ділянок. Власникам просторих територій з двоповерховим котеджем, гаражем вигідно переобладнати госпбудівлі в пост охорони.

  1. Дерев'яні побутівки виготовляються з струганого бруса або за каркасною технологією. Каркасна побутівка створюється шляхом будівництва основного каркасу з брусків перетином 50х50.
  2. Зовнішня частина обшивається вагонкою, попередньо обробленої антисептичними складами; її довжина - від 1 метра. При проведенні обробки всередині приміщення допускають 2-3 стику на одній стіні.
  3. Для забезпечення теплоізоляції господарську споруду утеплюють мінватою або іншим ізоляторами. Вибір залежить від технічних характеристик і вартості теплоізоляційного матеріалу.
  4. Для покрівлі підійде сталь з попередньої оцинковкой або листи металу, що пройшли антикорозійну обробку. Кроквяну систему споруджують з одним скатом.
  5. Для облаштування підлоги набувають спеціальні дошки, проводять теплоізоляцію.
  6. Двостулкові рамні конструкції роблять із деревини, а двері - за каркасною технологією.

Для правильної гідроізоляції по довжині господарської будівлі укладають спеціалізовану промислову плівку. У спорудження монтують електропроводку, встановлюють розетки / вимикачі. Каркасно-щитові будови мають невелику вагу, тому транспортувати їх до місця не складає труднощів. Їх доставляють по ж / д шляхах або за допомогою спеціального автотранспорту.

металеві

Тимчасові споруди, виконані з металу, міцніше і довговічніше дерев'яних аналогів. Металеві побутівки використовують в різних кліматичних зонах, вони відмінно зарекомендували себе навіть в суворих експлуатаційних умовах. Крім того, компанії-виробники дають гарантію на стійкість будівель при високих сейсмічних показниках. Споруди з металу витримують різні температурні режими: від низьких (-45 ° C) до високих (+45 ° C). Вони стійкі до значного вазі снігових мас і впливу сильного поривчастого вітру.

  1. Побутівка з металу - конструкція з прямокутного зварного остова, посиленого смугами жорсткості, з обробкою з листів профнастилу зовні і вагонкою / панелями ПВХ усередині. Вибір оздоблювального матеріалу залежить від уподобань власника.
  2. Утеплюють приміщення мінеральною ватою або аналогічними ізоляторами.
  3. Деякі власники монтують освітлювальні прилади, розетки та інші елементи.
  4. Така тимчасова споруда відрізняється поліпшеними технічними характеристиками і тривалим експлуатаційним терміном.

Якщо ви щасливий володар заміського ділянки і вирішили звести житловий дерев'яний будинок, то це тимчасова будова відмінно впорається з проблемою розселення будівельників. Дачні побутівки з туалетом бувають одноповерхові, двоповерхові, а іноді цілий комплекс з металевих блоків. Господарська будівля витримує вагу другого поверху і ергономічно виглядає на дачній території. Каркас піддається збірці / розбиранні в разі, якщо конструкцію потрібно транспортувати в інше місце або по завершенню будівельних робіт за непотрібністю.

Модульні споруди класифікуються і за програмними цілями застосування модуля.

  • вагон-будинок - застосовують для тимчасового перебування; госпбудівель обладнані необхідними для проживання комунікаціями і предметами обстановки; поширені у геологів, будівельників;
  • санітарний блок - для організації душової, санвузла, пральні, медпункту і так далі;
  • модулі офісного призначення - багатоповерхові, виробляються з контейнерних блоків, не поступаються за характеристиками міцності будівель з класичних будматеріалів;
  • складські приміщення - оснащують міцними дверима, на вікна встановлюють металеві решітки, всередині покриваються металевими листами;
  • житлові блоки - бувають металевими і дерев'яними, забезпечуються якісною теплоізоляцією; тут встановлюють необхідні комунікації та інше обладнання;
  • столові модулі - призначені для приготування і вживання їжі, використовуються на територіях, що знаходяться далеко від житлових районів; їх застосовують в геологічних і археологічних експедиціях, при будівництві житлових і промислових об'єктів.

Головний момент перед початком зведення побутовки - визначитися з будівельним матеріалом і типом господарської будівлі.

Побутівка своїми руками: інструкція з будівництва

Господарська будівля повинна вписуватися в загальний дизайн заміського ділянки, не порушуючи його гармонійного виду. Експерти рекомендують зробити попередній креслення для зручності подальшого будівництва. Такий момент особливо важливий, якщо споруда буде експлуатуватися в майбутньому в якості лазні, сараю або невеликого гостьового будиночка.

Правильний креслення допоможе вдало розташувати будова на території і розрахувати необхідну кількість матеріалу і спеціальних інструментів.

Місце під забудову

Ділянка для майбутнього будівництво визначається уважно, власник повинен заздалегідь вирішити, з якою метою буде використовуватися будова надалі. Якщо споруда тимчасове і його встановлюють тільки на час зведення житлового дерев'яного будинку, то вибір місця розташування особливої ​​ролі не грає. Після завершення будівництва за непотрібністю битовку перевозять на іншу ділянку або продають.

Для експлуатації споруди як хозблока, її розміщують приблизно в середині території паралельно довгій стороні. Баню-побутівка встановлюють в кінці заміського ділянки у відповідність з правилами пожежної безпеки.

Баню-побутівка встановлюють в кінці заміського ділянки у відповідність з правилами пожежної безпеки

Фундамент для госпбудівлі

Будівництво дерев'яних побутівок або металевих споруд господарського призначення неможливо без облаштування фундаменту. Для такої легкої конструкції монтують стовпчасті підставу , Вигідне за вартістю і швидке в установці. При подальшому розборі споруди видалити з ділянки цей фундамент не складе труднощів.

Для тимчасової споруди використовують спеціальні шлакоблоки, вони дешеві і створюються самостійно. Спочатку з поверхні, де розміщуються блоки, знімається верхній шар, земля ретельно утрамбовується, покривається геотекстильні полотном. Зверху насипається рівний шар піску і аналогічно утрамбовується. Блоки розставляються на однаковій відстані одна від одної - 1.5 метра. Кожен шлакоблок проходить процес гідроізоляції руберойдом. За допомогою анкерів встановлюється дерев'яний каркас. Фундамент тимчасового будови досить простий: він піддається збірці / розбиранні, швидкість його зведення висока.

Для постійного споруди слід підбирати більш міцний фундамент, будівництво якого краще довірити професіоналам в цій області.

Каркас і облаштування даху

Після будівництва фундаменту приступаємо до зведення каркаса стін і облаштування даху. Щоб результат вас не розчарував, слід дотримуватися послідовність дій.

  1. Розміщуйте лаги по всій довжині будови і потім закріплюйте їх.
  2. Тепер укладайте поперечні / поздовжні лаги з аналогічною фіксацією.
  3. Використовуйте брус перерізом 150х100 для створення каркаса, він же підійде для підлоги і опорних стійок.
  4. Надійність забезпечує з'єднання «шип-паз», а також саморізи.
  5. Лаги підлоги надягають на арматурні контури, для закріплення беруть саморізи і спеціальні куточки.
  6. Установку каркаса проводять з дотриманням всіх вимог і норм, в іншому випадку конструкція швидко прийде в непридатність.

Для облаштування односхилого даху вибирають брус перерізом 50х100. Крокви вставляються в заздалегідь підготовлені випив. Всі елементи закріплюються аналогічно саморізами.

Власник ділянки вибирає покрівельний матеріал самостійно, часто кращим варіантом стає ондулін або профлист. Для крокв забезпечують гідро- і пароізоляцію, а також її утеплюють один з поширених ізоляторів: мінватою, пінополістиролом і так далі. Зверху на кроквяні ноги кладуть дерев'яну обрешітку, а після - закріплюють листи покрівельного матеріалу спеціальним кріпленням. Залишається тільки монтаж дверних і віконних конструкцій.

Залишається тільки монтаж дверних і віконних конструкцій

Оздоблення битовки

Ми розібрали, як провести будівництво битовки покроково, тепер поговоримо про особливості оздоблювальних робіт. Необхідно покласти чорнову підлогу, елементи якого заздалегідь оброблені антисептичними складами. Між шарами гідроізоляційного матеріалу поміщається мінвата, що забезпечує якісну теплоізоляцію. Далі укладаємо чистову підлогу.

Для внутрішнього оздоблення битовки нерідко застосовують ОСП, якщо будова зводиться для тимчасових потреб, а вагонку і блок-хаус - для постійного перебування на заміській території. Для закріплення матеріалу будівельники використовують спеціальні саморізи. Зовнішні стіни при бажанні також обшивають вагонкою / блок-хаусом для захисту від зовнішніх впливів. Залишилося прилаштувати маленьке ганок і завершити оформлення інтер'єру.

Залишилося прилаштувати маленьке ганок і завершити оформлення інтер'єру

Ваша побутівка готова!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама