Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво колодязя на дачній ділянці своїми силами: вибір місця і пошук води

  1. А як з водицею справи?
  2. А на смак водиця всякому згодиться
  3. Захищаємо колодязь в усіх напрямках

Будівельні справи особливо добре отримують підтримку на дачній ділянці, особливо на тому, де ще багато чого не вистачає, і багато чого потрібно побудувати. Колодязь не виняток, оскільки кожен садівник бажає, щоб за хорошою водою не довелося б далеко ходити. Ну або в крайньому випадку завжди під рукою була вода для поливу. А для цього доведеться трохи попрацювати. Однак для того, щоб на Вашій ділянці з'явився добротний колодязь, потрібно пам'ятати деякі моменти, які визначать - де буде знаходитися колодязь, яка в ньому буде вода, і якої глибини буде цей самий колодязь. Звичайно, колодязь - це не єдиний вихід із ситуації. Найчастіше люди вважають за краще бурити свердловину своїми руками або наймаючи майстрів для подібних справ. Але погодьтеся, колодязь - це не тільки корисне будова на ділянці, це ще й один з російських символів, які наближують нас до нашої природи і до наших предків, які без колодязів просто жити не могли.

А як з водицею справи?

Зрозуміло, будувати криницю має сенс тільки тоді, коли на ділянці є вода. Про це можна дізнатися у сусідів, що мають колодязь або свердловину або спробувати дізнатися самому за допомогою буріння . Другий спосіб ефективний і досить витратний, але що поробиш, якщо серед сусідів раптом не знайдеться жодного інформатора.

Як відомо, грунт складається з безлічі шарів різної товщини. Причому в кожній окремо взятій місцевості товщина рівнів і взагалі склад грунту можуть досить сильно відрізнятися. Те ж саме стосується і рівня грунтових вод, який теж треба враховувати. Саме тому Вам необхідно отримати найповнішу інформацію про те, яка саме грунт у Вас під ногами і як далеко доведеться докопуватися до води.

А на смак водиця всякому згодиться

Це найголовніше, що потрібно враховувати, перш ніж вирішити, якої глибини повинен бути Ваш колодязь. Зазвичай господарі дачних ділянок воліють зводити верховодних колодязі, які не йдуть глибше, ніж на п'ять метрів. Копаючи такий колодязь, власник ділянки знає, що воду з нього можна буде використовувати тільки для поливу рослин , Оскільки занадто брудна вона для вживання у якості питної. У верхніх шарах грунту ця вода міститься завдяки випав опадам і не очищається в належній мірі.

Зате на глибині в 30 метрів вода вже придатна для пиття. Саме така - грунтова вода повинна бути в тому колодязі, який буде використовуватись для її випити. Можна прокопати і до 40 метрів, все залежить від рівня грунтових вод на Вашій ділянці. Найкраща вода виходить при бурінні артезіанської свердловини. Однак навряд чи хто ризикне проробляти щось подібне на своїй ділянці, якщо він не має великих розмірів. Та й за витратами це багатьом невигідно. Та й взагалі двохсотметровий артезіанські свердловини - звичайна справа рук підприємців.

Кращий час для побудови колодязя - осінь або зима. Навесні це робити немає сенсу. Рівень грунтових вод значно підвищено і дезінформує господаря ділянки щодо свого дійсного рівня. Тому прокопавши колодязь навесні, влітку Ви можете залишитися без води.

Будуємо шахту колодязя (відео)

Для тих, хто збирається зводити колодязь своїми руками, найкраще скористатися бетонними кільцями, що мають метр в діаметрі. Завдяки їм Ви зможете легко діставати воду з колодязя, та й самі кільця досить легко опускати вниз. Причому робити це треба поетапно. Викопали яму метрової глибини, опустили кільце - копайте далі. Під власною вагою вона сама буде осідати в глибину. Ставляться кільця один на одного стик в стик, а потім фіксуються металевими скобами. Виробляти ці операції потрібно до того моменту, як буде виявлено водний горизонт.

Можна звичайно опустити кільця і ​​після того, як шахта буде викопана, проте ніхто не гарантує, що грунт не обвалиться і не додасть Вам роботи.

Одному з цим не впоратися. Потрібен надійний помічник, який буде приймати їх посилають Вами знизу відра з грунтом. Для цієї мети Вам буде потрібно лебідка або тринога, по якій і будуть доставлятися відра.

Дійшли до дна

У будь-якому випадку вода, яку Ви знайдете на дні колодязя, буде брудною. Щоб очистити її, доведеться спочатку викачати те, що Ви виявили, а потім заглибитися вниз ще на двадцять сантиметрів. Потім на дні колодязя вистилаються річковий пісок і щебінь різної величини. Щебінь перед використанням необхідно обробити хлорним вапном і проточною водою. Рекомендується викладати матеріали шарами. Якщо ж грунт на дні колодязя хитка, не зайвим буде покласти туди дерев'яний настил.

Після закінчення будівельних робіт воду доведеться відкачувати з колодязя ще протягом двох тижнів. І не забудьте здати її на аналіз. Як тільки він виявиться позитивним, воду можна буде пити.

Захищаємо колодязь в усіх напрямках

Зрозуміло, Ваш новий колодязь потребує захисту. Перш за все, це захист від верховодки і опадів. Для цієї мети потрібно буде зробити глиняний замок. Бетонне кільце буде потрібно обкопати навколо на метрову глибину і заповнити простір глиною. Причому глину слід укласти так, щоб вийшов скат від наземної частини колодязя.

Іноді деякі господарі використовують в якості наповнювача бетон . Це досить надійний спосіб і годиться для тих, хто може собі дозволити додаткові витрати.

Це досить надійний спосіб і годиться для тих, хто може собі дозволити додаткові витрати

Верхню частину колодязя, що підноситься над землею, варто оформити як зруб з дерев'яних брусів. Це найкрасивіша частина колодязя, і при бажанні Ви зможете прикрасити її як заманеться. До того ж, крім красивого зовнішнього вигляду, у цієї споруди є свої великі плюси. Дах захистить шахту від пилу, бруду і опадів. Двері з запорами дозволять захистити її від проникнення комах, гризунів і дрібних тварин. Та й для дітей так буде набагато безпечніше.

Люблю природу і красу навколишнього світу, висвітлюю це в своїх статтях і намагаюся посприяти втіленню прекрасного в життя. Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

А як з водицею справи?
А як з водицею справи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама