Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чаші для басейнів. Будівництво бетонних басейнів.

  1. Стаціонарні басейни з бетону. Переваги і недоліки.
  2. Скловолоконні басейни.
  3. Каркасна чаша для басейну.

На сьогоднішній день, існує три види будівництва чаші басейну.

1. Бетонна чаша басейну.

2. Скловолоконна.

3. Каркасні.

Кожна з вищевказаних чаш має свої переваги і свої недоліки! Тому, вибір виду чаші для басейну залишається за клієнтом. Ми, зі свого боку, можемо лише розповісти про відмінності, а також, маючи багаторічний досвід будівництва приватних басейнів і садових ставків , Можемо поділиться своїми рекомендаціями.

Отже, основною відмінністю в видах будівництва чаші басейнів є їх довговічність і подальша експлуатація! А це дуже важливі чинники ... Наприклад: коли піднімається питання вибору ванній, навряд чи хто-небудь буде сперечатися про те, наскільки керамічна ванна буде зручніше і довговічніше, ніж наприклад пластикова. Схожа ситуація і з вибором чаші для басейнів. Не секрет, що більш довговічним і капітальним, вважається будівництво бетонного басейну! Чому? Почнемо з переваг.

Стаціонарні басейни з бетону. Переваги і недоліки.

Бетон є найміцнішим каркасом, здатним витримувати багатотонні і гідравлічні навантаження. Це найважливіший фактор, тому що чаша наповнена тоннами води завжди знаходиться під величезним навантаженням на розрив! А від її цілісності безпосередньо залежить можливість комфортної та безпечної експлуатації водойми! Хтось може заперечити: «з часом все руйнується і бетон в тому числі». І це правда! Але з огляду на те, що бетонна чаша басейну заливається мостовим, гідротехнічних бетоном (П4 Б25-30), який набирає міцність 100 років і потім 100 руйнується, такою конструкцією зможуть користуватися кілька поколінь!

Наступною перевагою бетонного басейну є можливість вибору обробки, а саме: він може бути як мозаїчним, так і плівковим, з різними варіантами фризів, малюнків і відтінків. А естетика в цьому випадку займає не останнє місце!

А естетика в цьому випадку займає не останнє місце

Басейни з бетону мають ще одну перевагу, мінімальну (непомітну для людського ока) рухливість. Маючи величезну вагу, саме вони утримує воду а не вода впливає на їх стійкість! З огляду на також постійно мінливий потік грунтових вод, бетонний басейн стане гарною підмогою в разі руху грунту.

І навіть, якщо власник захоче змінити внутрішню обробку - то і це буде можливо і навіть рекомендується, раз в 10 років. Варто відзначити, що інші чаші не дозволять прийняти такого рішення.

Недоліки. Можливо, найяскравішим недоліком є, на перший погляд: вартість і терміни будівництва стаціонарних басейнів з бетону. Але це вже, як то кажуть, справа хазяйська ...

Скловолоконні басейни.

Скловолоконні басейни

Перше, що привертає клієнта - це швидкість монтажу готової чаші (якщо, звичайно, не враховувати сезонну чергу на виготовлення, яке може зайняти від двох тижнів).

Вартість - це ще одна перевага стекловолоконной чаші для басейнів. Трохи нижче, ніж бетонна.

Навіть демонтаж цієї конструкції є її перевагою, оскільки на відміну від бетонної, скловолокнисту можна перемістити.

Недоліки. Перше, що може обурювати клієнтів - це обмежена глибина. Та ще й з огляду на відступ від скиммера, втрачається 10-15 см. Глибини. Але, з іншого боку, існує упередження, що водойма повинен бути глибоким. Як показує практика, глибокої частиною водойми користуються не так часто.

Другий недолік - те, що вибрати обробку особливо не вийде, хіба, що напайку фриза по ватерлінії.

Ну а самим серйозним недоліком (за статистикою) є той факт, що в місцях, де дуже близько грунтові води, скловолоконні чаші басейнів зсуваються з місця, що часто трагічно позначається на закладних елементах обладнання та всієї трубної обв'язки, яка похована навколо водойми і недоступна. А ремонт такого масштабу обійдеться дуже недешево, та й не всякий за це захоче братися. У місцях же, де грунтові води далеко, таких проблем (при правильній консервації на зиму), не зустрічається.

Каркасна чаша для басейну.

Переваги.

Низька вартість, швидкий монтаж, швидкий демонтаж, можливість змінювати місце розташування. Також під каркасний басейн не потрібно викопувати котлован або бетонувати дно.

Також під каркасний басейн не потрібно викопувати котлован або бетонувати дно

Недоліки. Маленька глибина. При одночасному плаванні кількох людей, конструкція хитається, що змушує воду виливатися за краї. Каркас досить ніжний, тому конструкція схильна до багатьох пошкоджень. Плівка не є довговічною, тому складно переживає зиму. Взагалі такий вид призначений для дачного використання і рекомендується для літнього варіанту.

Отже, обговоривши три види чаш басейнів, ми і далі залишаємо вибір за клієнтом, який завжди ....

Радимо прочитати про будівництво саун або про те, як правильно виконувати нагрів води в басейні .

Чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама